Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- N€T0X|N: 4070 Super -> 5070ti
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. október
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
flegga92
senior tag
Sziasztok!
Van egy Xiaomi mi router 3G-m padavannal, ezt szeretném kiegészíteni egy masik routerrel, aminek a feladata az lenne, hogy wifin venné a jelet, majd kábelen tovabbítaná.
Sajnos a kábelezés most nem megoldható egyszerűen. Ahol el lenne helyezve a Oneplus 7 Pro 250 mbit felett tud 5 Ghz-en, ez elég lenne az eszközöknek. Valami olcsóbb eszközt szeretnék, akár használt is lehet. -
flegga92
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Xiaomi nem tudja kihajtani az 1000-es netet? Vagy az OVPN a probléma? (Más VPN is megfelelő)
-
flegga92
senior tag
Sziasztok!
Mivel lassan jön a Digi átkötni FFTH-ra ezért szeretném kicsit átalakítani a hálózatomat.
50 nm panel a szobák a lakás két oldalán közötte folyósó/konyha/fürdő és itt van a bejárati ajtó is. Most az egyik szoba sarkában van minden onnan továbbosztva, bekábelezve, de ide már az optikát nem akarom elvinni, sok benne az éles törés, ezért a bejárati ajtó felé űzném a routert és a szolgáltatói eszközöket, majd a mostani router helyére egy 8 portos gigabites switch menne (jelenleg csak egy 5 portos 100-as van de az is tele).Jelenleg egy Asus RT-N-18U van, semmi gond nincs vele egyedül az 5 Ghz hiánya amiért cserélném. Szolgáltásokból hasonlót várnék mint ennek a gyári FW-je. Torrent nem kell rá, mert van NAS, viszont az OVPN funkcióját nagyon szeretem ezért ez különösen elvárt.
Valamilyen 5 Ghz-s Asus gondolom nyerő lenne, de a Xiaomi WiFi Router 3G-vel is szemezek.
Mit ajánlanátok? -
flegga92
senior tag
Sziasztok!
Digi 500-as nethez szeretnék routert öcsémnek. Semmi extra nem kell, mindent wifin használna.Mivel panel lakás nem lenne hátrány ha lenne benne AC, de nem fontos. Nekem egy RT-N18u van nagy megelégedéssel, de eléggé felment az ára.
Ezeket néztem első körben, nem feltétlen szeretne többet áldozni rá:
Asus RT-AC53 AC750 (2 LAN port nem hátrány, elég lesz neki)
TP-LINK Archer C2
TP-LINK TL-WR1043ND -
flegga92
senior tag
válasz
Zola007
üzenetére
Én ilyet vettem, angliabol itt volt pár nap alatt. Kb 2 selejt volt benne ami egyből szétesett de tökéletesen működik a többi. Sebességben nem tapasztaltam semmi lassulást. Szóval szerintem bármelyiket megveheted. A rosszakat szétszedtem és csak réz drótok vannak szigeteletlenül.
-
flegga92
senior tag
válasz
nagydom1991
üzenetére
Én az RT-N18U-mal és az SGS4 el a 2 lépcsőházas paneltömb másik végén az utcán 6-7 Mbit/s sebességet értem el speedtesten, a router pedig a 3-on van. Ha a szembelevő utcába indulok reggel, akkor a bejárattól kb 60-70 m ig még tudok wifizni, de ilyenkor egy szekrény és egy ablak és egy nagy fa van útban.
-
flegga92
senior tag
Igen nem is olyan rég észrevettem hogy elég régi eszköz és el is bizonytalanodtam. Azért lenne jobb a dual bandes mert elég telített a 2,4 ghz legalább 15-20 wifit lát abból a router közvetlen közelében is erősebben szór 3-4 wifi mint a jelenlegi dir-600 as. Előtte egy ezer éves smc gigabites n és router volt de nem bírta már a kiképzést és az egyik antennáját is sikeresen eltörte az asszony. Napközben kb 2 méterre lenne az eszköz ilyenkor szerintem előnyösebb az 5 ghz. Erősen gondolkozok még az RT-AC52U n de ennyit nem szerettem volna rákölteni
Kali: köszönöm az infót ! Konkrétan senki nem használja -
flegga92
senior tag
Köszönöm!
Nézem, hogy a gépemben Broadcom 802.11abgn Wireless SDIO adapter van és a nevében az "a" azt jelenti, hogy támogatja az 5.0 ghz frekvenciát is?
Intruder2k5: Sebességben nagyon érezhető a különbség úgy is, hogy nem használom ki a beépített plusz szolgáltatásokat, mert a NAS végzi a nagyja munkát neki csak "adattal" kell kiszolgálnia

Esetleg az RT-AC56U kiválthat egy WD MyCloud-ot? Transmission+flexget el töltök, illetve dnla ami feliratot is továbbít (azt hiszem twonky van rajta).
-
flegga92
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
A szimultán dual band ha jól értem, az az amit leírtál, hogy egyszerre megy a 2,4 és az 5.0 ghz?
-
flegga92
senior tag
Sziasztok!
A Router gondok topicban jeleztem a problémám, sajnos nem tudtak segíteni és úgy döntöttem, inkább veszek egy routert.
Fő szempont a gigabites port és az erős wifi. Torrent, dnla stb nem fontos, mert van NAS. Wifi hálózat elég telített a környéken panel révén, ezért gondolkozok dual bandes routeren, de úgy látom, hogy több falon nem visz át rendesen. Ilyenkor képes magától átállni 2,4 re vagy pedig csak szenved? Mert ha kapcsolgatni kell akkor inkább egy 2,4 ghz es.
A routeren lógna 2 TV kábelen DNLA lejátszással NAS-ról illetve maga a NAS 6-22 ig torrentezik, wifin illetve nagyobb másoláskor kábelen egy Asus Transformers T200 (az előzőnél ez volt a gyenge pont lsd a fenti linken) és 2 db telefon, de ezzel eddig sem volt baj
Az internet 55/33 Mbit-es csak UTP jön be a szolgáltatónak nincs semmi kütyüje.
Két ASUS-t néztem ki magamnak:
Asus RT-N18U
Asus RT-N56U
Árban max 25 amit rászánok, és szoftveres mókolástól sem ijedek meg.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Formula-1
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Sweet.tv - internetes TV
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Xiaomi 12X – kicsi a bors és hűvös
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Retro Acorp Socket 7 PC, Pentium MMX CPU, 32 MB RAM, Windows 98
- Asus H81M-A LGA 1150 alaplap, 8 GB DDR3 RAM, i3-4370 CPU
- iPad Pro 10.5 (2017) 256GB tökéletes állapotban, dobozában
- ÚJ BONTATLAN Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Silver - HUN- MW1G3MG/A 3 év gar
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3391
- Bomba ár! HP EliteBook 2760P - i5-G2 I 4GB I 320GB I 12,1" Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Számlás vadiúj Tápegysègek! Kèszleten!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I HDMI I W10 I CAM I Garancia
- Apple iPhone 14 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku Gyári 100%
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Dr.NX