Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Gubek-Einste

Topikgazda

válasz timad #65141 üzenetére

15k-ból csak a TP-Link 1043N (csak 2,4 GHz-s wifi-vel rendelkezik) vagy Xiaomi Mi Router 3G (kínai rendeléssel és menüvel) ajánlott.

Ami érdekelne, hogy a router modemhez való csatlakoztatása, hogy működik? Ethernet kábellel összekötöm a kettőt, a beállítás résznél kell bármilyen adat (jelszó, user név) a modemmel kapcsolatban? Vagy amit be kell állítani az az új routerrel kapcsolatos? Azért érdekel, mert a modemhez tartozó beállítási jelszó, user név az mind az albérlet tulajánál van és amennyiben az szükséges nem biztos, hogy könnyen kiadja nekem :D
    Nem kell semmilyen user/pass páros.
    Két lehetőség van:

1; Dupla NAT - Ekkor mind a szolgáltatói eszköz, minden a saját router-ed router módban működik.
    Előnye, hogy a saját router-ed majdnem teljes értékűen működik.
    Hátránya, hogy a saját router-ed nem publikus IP címet kap ami port forward esetén jelent gondot, a szolgáltatói eszközön is át kell irányítani a szükséges portokat. Két külön alhálózatban lesz a szolgáltatói eszköz és a saját router-ed, ez által a kettő között nem lesz teljes az átjárhatóság, nem fog elérni mindenki mindenkit.

2; AP mód - Ekkor a szolgáltatói eszköz router, a saját router AP módban fut.
    Előnye, hogy egyetlen alhálózatban lesz a szolgáltatói eszköz és a saját router-ed is vagyis kettő között teljes lesz az átjárhatóság, mindenki elér mindenkit.
    Hátránya, hogy a saját router-ed nem lesz teljes értékű vagyis csak korlátozottan tudod használni a szolgáltatásait és a szolgáltatói eszköz gyengébb/korlátozottabb képességeire kell majd támaszkodnod.

Miután összekötöttem a modemet a routerrel, én úgy szeretném használni, hogy a jelenlegi wifi jel megmaradjon de legyen egy új amit csak én használnék, új jelszóval ellátva, ez megoldható? Vagy ha össze vannak kötve akkor az új router kiváltja a modemet és nem párhuzamosan sugároznak? Nagyobb lakás van két részre bontva, két albérletre és a szomszédnak nem akarnék beújítani ha nem muszáj. :D :)
    Megoldható

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés