Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Mindent a StreamSharkról!
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
simron
tag
válasz Geresics #23354 üzenetére
Köszi!
Akkor megnyugodtam, mert igazából egy Core 2 Duo E4300-at cseréltem le a Dual Core E6500-ra és úgy alakult, hogy ez nekem semmibe sem került, de nagyobbra nem tudtam cserélni és egy kicsit bennem volt, hogy elég lesz-e. A proci most egyébként 3.3 Ghz-en megy a gyári hűtőjével.
-
veterán
-
-
nagyúr
válasz Geresics #23398 üzenetére
Ha az számít valamit, a win7 élményindexben a ram kapta a legkevesebbet, 5,5-öt, utána a proci jön 5,7el, és a vinyó 5,8al, a videókari 6,8-at kapott.
Gondolkodtam pár dolgon, a legolcsóbban úgy jövök ki, ha veszek egy ati5770-et és 2 giga ramot, esetleg mellé egy quad procit, bár ezen már nagyon filózok, hogy nem érdemes.
A másik, amit darálow mondott, csak én gigabyte alaplappal venném és kingston memóriával, phenom II procival és 5770-el, csak ez már 120 körül szalad.
Ha maradok intel volnalon, az i5 750 szintén gigabyteal atival és rammal 140 körül...Most ezek a lehetőségek vannak, kiderül mire elég a pénztárca
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
darál0w
Jómunkásember
válasz Geresics #23406 üzenetére
szépen beírod keresőbe, h sandy bridge. és olvass 1 a sok közül.
#23407) Keksz03 a tápod kuka...szarminőségű és még szépen fejeztem ki magam
azért ajánlottam asrockot, mert olcso és jo...asus "leányvállalata", de szvsz kezd tulnőni rajtuk
AMDhez én asrockot ajánlok, ha olcso és jo kell.
és igen, ugyan azt ajánlanám neked is.
[ Szerkesztve ]
Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]
-
Jander
senior tag
válasz Geresics #23484 üzenetére
Hőfokok rendben, 2x is visszacseréltem a régi procit mindkét alkalommal mindkét procit megtisztitottam és újra pasztáztam. Terhelés alatt kékhalál előtti pillanatokban sem volt magasabb 55 foknál. A régi proci egy 10 fokkal alacsonyabb. Freezer 7 PRO-m van egyébként.
BIOS a legfrissebb F13-as idei, bár papíron már az első F1-es is támogatja ezt a Q9300-as procit.
Tuning-ban nem vagyok otthon, tudnál Nekem segíteni, hogy minek kéne vagy minek nem kéne ott állnia a BIOS-ban? Azt tudom, hogy anno az első pár RAM nem birta a tuning-ot, csak próba szinten állította át egy ITs ismerősöm, és be se bootolt a gép. Azóta nem nyúltam hozzájuk tehát minden normal / optimal default-ra van állítva.
Tehát DDR2-es 667-es 4db 1Gb-os modulról van szó, everest ezt irja róluk: 5-5-5-15 @ 333Mhz. Ezekre kéne valahogy manuálisan beállnom az új procival is?
If practice makes perfect, and nobody's perfect... WHY PRACTICE?
-
Jander
senior tag
válasz Geresics #23486 üzenetére
Okés, akkor nekiállok visszarakom a 9300-ast csapó 3 wish me luck! Ha nem megy, akkor nem marad más hátra, holnap találkozom Gianni-val, hátha tud valami okosságot.
Köszi szépen, megpróbálok írni az új procival ha feláll a rendszer.
-
Jander
senior tag
válasz Geresics #23510 üzenetére
Sajnos csak ez a 4db modulom maradt, ezeket egyenként próbáltam (bios - optimal defaults ha jól emlékszem).
Érdekes egyébként most alapjáraton nagyon stabil (333 FSB / 7.5* / megemelt feszkók). De ha ráengednék egy tesztelő programot, akkor jön a kékhalál. A tesztelő progiban 3 féle lehetőség van, és amelyik csak a CPU-t teszteli az vígan megy a háttérben, míg a CPU/RAM terhelő teszt 5 másodperc és 1 perc közötti idő alatt kiakasztja a rendszert. Ez alapján a ram a bibas, de memtest végigmegy. Valahogy csak összeakadnak, nem komázzák egymást
-
Jander
senior tag
válasz Geresics #23522 üzenetére
Tuningolni nem nagyon szeretnék, jó ha natív FSB-vel mennek a cuccok bőven!
Most szereztem egy 2Gb-os 667-es RAM-ot, sajna ma csak ezt sikerült, de úgy láttam a másik gépben 333-as FSB-vel ment, gondoltam egye-fene bepróbálom de...
Prime95 maximum test:
[Wed Sep 01 18:55:42 2010]
FATAL ERROR: Rounding was 0.5, expected less than 0.4
Hardware failure detected, consult stress.txt file.Stress.txt persze nem létezik konkrétan na de mindegy, ez volt a második tesztnél, az elsőnél kékhalál.
-
T_Stark
őstag
válasz Geresics #39019 üzenetére
Realtek ALC892 van rajta, ami az integráltak között az egyik legjobb, szóval nem rossz a hangja.
Persze egy jobb X-Fi-vel azért nem ér fel, de PCI-E van rajta, abba tehetsz PCIE X1-es hangkártyát ha kell (X-Fi vagy Xonar).
De vannak olyan lapok is Brazos-szal amin van PCI csati is, csak azok már drágábbak mint amit írtam, 25-30 körül kapni talán. -
Mister_X
nagyúr
válasz Geresics #39170 üzenetére
Problem?
Más szemszögből: AMD mellé nem rakok Nvidia-t, mert akkor illik házon belülről csipegetni. Eddig több Nvidia-m volt, (MX2 400 - Ti 4400 - FX5700 Ultra - 6600) talán a márka is szimpatikusabb kicsit."Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."
-
Mister_X
nagyúr
válasz Geresics #39175 üzenetére
Nem írsz baromságokat, csak tudod az ember egy nagyon makacs állat, nem enged a saját igazából. Az, hogy megkapom ugyanazt a teljesítményt AMD-nél 15.000 helyett 13.000-ért, nem vígasztal.
Nézzük más szemszögből kérdésem: egy G550 vagy A4-3400 ki tud hajtani egy GeForce GT440-et vagy egy Radeon HD6570-et/6650-et? Minden Llano képes Dual Graphicsra?
"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."
-
bandi0000
nagyúr
válasz Geresics #39188 üzenetére
én is így gondoltam köszönöm
Még annyi hogy nem nagyon akarok költeni egyenlőre proci hűtőre, a gyári mennyire használható? Meg van nekem egy jó kis hűtőm de az 775 ös de AMD re is jó tehát univerzálisan vettem 3 éve asszem szóval azt rá lehet ügyeskedni?Xbox One: bandymnc
-
Sleek
senior tag
válasz Geresics #39213 üzenetére
Helló teljesen nulláról építeném a gépet. A monitor az egy Dell U2212Hm vagy egy LG IPS224V-PN esetleg LG IPS224V-Bn lesz.
A gép jó lenne ha monitor nélkül olyan 80-90ezer ft ből megállna 100ezer az már nagyon a plafon.
Csak új garanciás dolgokat szeretnék. Sajnos használttal sokszor ráfáztam.[ Szerkesztve ]
<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II ,Canon R8 EF 24-70mm f/4L IS USM , TAMRON 70-210mm f/4 Di VC USD , SIGMA 150-600MM><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >
-
Smile8822
senior tag
válasz Geresics #39219 üzenetére
Köszönöm!
Igen ha minden igaz gyári hűtővel rendelkezik a lap!
Akkor megpróbálom kicsit nyúzni
Köszönöm a segítséget Akkor egy 3,2 re feltolom•19Christian88• http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=smile8822 -_- {" John Digweed - Heaven Scent "} ~ Apple iPhone 16 Pro Desert Titanium ~
-
NLZ
tag
válasz Geresics #39259 üzenetére
Még jó, hogy belenéztem a csipszetek különbségébe.
http://ark.intel.com/
Itt alul egyesével lehet őket megnézni, összehasonlítási opció nincs. De VT-d -t csak a Q67 és a Q77 támogatja a mostani szériákból.[ Szerkesztve ]
-
bandi0000
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel