Hirdetés
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
TuffyCSS
csendes tag
Sziasztok! Segítségeteket kérném processzor választásban. Ami kikötés, hogy i5-ös, K-s tehát tuningolható, LGA1151-es foglalatú legyen. Játékra kell (GTA5,BF:Hardline,FC4 stb). Lehet akár használt is. 60-70 ezernél ne legyen több.
Pár adat:
Táp: FSP 600W Hyper M
Alaplap: Gigabyte G1.SNIPER B7
Videokártya: MSI GEFORCE® N760 TF 4GD5/OC (GeForce GTX 760 GAMING)
RAM: ez még nincs meg, majd valami az alaplap támogatási listájáról.[ Szerkesztve ]
-
TuffyCSS
csendes tag
válasz szinesz.bob #67805 üzenetére
Helló! Értem, köszönöm a segítséget mindkettőtöknek.
[ Szerkesztve ]
-
szekto
aktív tag
Sziasztok!
Intel Core i5 vásárlásán töröm a fejem, ugyanakkor nem tudom, hogy mit jelentenek a különböző jelölések a prociknál. Mi a különbség a sima, a T-s, az S-s procik között? A K-s végződésűekről annyit tudok, hogy szorzózármentesek, tehát lehet húzni.
Gigabyte B450M-DS3H // AMD Ryzen 5 2600 // 2*8 GB Kingston FURY DDR4 2666 MHz // Gigabyte RTX 2060 Gaming OC 6 GB // 1*Kingston FURY Renegade 500 GB nVME M.2 SSD // 500 GB + 1 TB WD Blue HDD
-
varadigabor
senior tag
Sziasztok
AMD processzorok közül van olyan amit érdemes meg venni játékra?
Van egy szerver gépem azon játszogatok(12x 2,1ghz opteron), csak az szerintem nem nagyon hajtja majd ki a videokártyát amit venni akarok. (gtx 960) jelenleg egy gtx 750 ti van benne.
(#67808) szekto ha jól tudom
S kicsivel kevesebbet fogyaszt , meg kicsit kisebb az óra jel
T meg sokkal kevesebbet fogyaszt de az óra jele is jóval kisebb[ Szerkesztve ]
www.fpvracestore.hu --- FPV alkatrészek hazai raktárkészletről ---
-
szinesz.bob
senior tag
válasz varadigabor #67809 üzenetére
A gtx 750ti-ről szerintem felesleges gtx960-ra váltani. Én kivárnék mert ami most elég, lehet jövőre kevés lesz.
A jelenlegi nvidiák gyengék DX12-ben, gondolom a következő generációban ez majd javulni fog.Sajnos az AMD-k az egyszálas teljesítményben nem jók. WOT, CSGO és társai, hiába a 12 mag ha 1-et használ csak. Én megnéztem melyik az a legmagasabb órajelű processzor, amit a lap még lekezel és biztos működik bent. A 12 magról 8-ra váltottam magasabb órajelen. Kb ugyanaz a teljesítmény tesztekben, de játékoknál volt ahol a 30fps-ről 60-ra ugrott fel.(far cry 4)
[ Szerkesztve ]
-
varadigabor
senior tag
válasz szinesz.bob #67810 üzenetére
Igazából én csak Rustal akarok játszani de olyan fps dropjaim vannak hogy az nem igaz....
12*2,1 ghz nem a legjobb ... meg 32 giga ram se az igazi mert lassú szerintem...www.fpvracestore.hu --- FPV alkatrészek hazai raktárkészletről ---
-
szinesz.bob
senior tag
válasz varadigabor #67811 üzenetére
A lehető legjobb választás!
1 magot használ Dx9-ben..... Még a core2duo is jobb lehet.
Kevés az órajel 2100Mhz és gyenge az 1 szálas teljesítmény.Opteron 4145 SE lenne jó neked vagy 4139.
[ Szerkesztve ]
-
varadigabor
senior tag
válasz szinesz.bob #67812 üzenetére
Az a baj hogy szerintem olyat sehol nem veszek Ebay-en kerestem de 1-2 van fent az is usa-ban
www.fpvracestore.hu --- FPV alkatrészek hazai raktárkészletről ---
-
szinesz.bob
senior tag
válasz varadigabor #67814 üzenetére
Az alaplap Socket C32?
Egy ilyen azért nagyon megdobná a teljesítményt:[link]
És a rustal is menne rendesen.
[ Szerkesztve ]
-
sut3kh
csendes tag
Sziasztok!
Érdemes leváltanom a haswell i7 4790 processzoromat i5 6600-ra? Idővel úgy is DDR4 kell váltani és gondoltam amíg jó árban eltudom adni, meg amúgy sem végzek munkát i7, csak játékra kell azért kell i5. Vagy várjam meg a köv gen. az intelnek?
[ Szerkesztve ]
-
scope2007
addikt
Hali
P5KPL-AM EPU
Ebbe a lapba egy E8400 megfelelő lenne?
Igazából játék sincsen, csak netezni
Egyéb infót egyelőre nem tudok
Ismerősnek kell ez az alaplap adott kész kettő vagy négy giga ram
VGA nem leszCUBE AIM SLX 29" + SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDiiiiiiiiiiiiiiiiii
-
Corvin0716
tag
Sziasztok!
80-90k-ból kellene megoldanom egy proci+alaplap cserét, a hirtelen elhalálozásuk miatt.
Amik mellé kerülnek majd (legalább átmenetileg): Sapphire HD6950 2GB GDDR5, 8 GB Kingston HyperX DDR3 1600 MHz, GELID GX-7 hűtő, Aurum Gold 600W, 64 GB Samsung SSD + 1 TB WD HDD.
Főleg filmezés, böngészés, Office, stb., de játékra is használnám.Örülnék néhány tanácsnak, mert viszonylag gyorsan kellene pótolnom, így nem sok időm van most olvasgatni. Előre is köszönöm a segítséget. -
bandi0000
nagyúr
válasz Corvin0716 #67821 üzenetére
1150 hasi, i5 + olcsóbb lap amit kifut azt csókolom
Xbox One: bandymnc
-
VirsLee
Topikgazda
válasz Corvin0716 #67824 üzenetére
Ha tudod, hogy mit szeretnél, akkor lehet ajánlani valamit.
Vagy megszabsz egy összeget vagy egy elvárt teljesítményt, a kettő együtt nem megy
Ha tuningolni szeretnél 1151-en, akkor 40-45e a lap, 70-75e a proci és a hűtő is igény szerint 10-15e forinttól felfelé. A memóriád kuka, vehetsz újat. -
bandi0000
nagyúr
válasz Corvin0716 #67824 üzenetére
Mivel ddr3 memód van azért nem mondtam 1151 et, ha eladod akkor persze azt kell venni
-
Corvin0716
tag
Ok, értem. Köszi a javaslatokat, holnap majd kiderül milyen irányba mozdulok.
-
ak05
tag
sziasztok
gépet fejlesztenék én is intel vonalon
keret:lap+proci 40-50k(használtban gondolkodom inkább)
foglalatot nem tudom h melyik legyen
8 giga DDR3 memóriám van azt nem cserélném le mostnagyon keveset játszom,szerintem nekem bőven elég az IGP viszont a cél az lenne h pár évig ne kelljen hozzányúlni
ebben kérnék segítséget
köszönöm[ Szerkesztve ]
-
tonermagus
aktív tag
Halihó!
Van nekem egy Asrock Z77 Pro 3 alaplapom egy Intel I5 3570-es processzorom. Mellé van egy AMD R9 380X-es videókártyám. Elgondolkodtam azon, hogy lecserélem az alaplapot meg a procit is valami komolyabbra. Nézegettem a procikat, de azt vettem észre hogy megfizethető kategóriában (60K) nem nagyon találok lényegesebben gyorsabb procit a 3570-nél. Ez létezik, vagy valamit elnéztem? Mire tudok fejleszteni, ami jelentős teljesítmény növekedést hoz?
-
bandi0000
nagyúr
válasz tonermagus #67831 üzenetére
komolyabb van, a K-s procik személyében, de ha csak nem akarsz a közeljövőben pl gtx970 fölé, akkor elég a mostani konfig is
-
VirsLee
Topikgazda
válasz tonermagus #67831 üzenetére
Mi a fő felhasználási terület? Mihez kell a plusz teljesítmény?
-
Wiz Khalifa
veterán
Sziasztok!
Van egy Dell Optiplex 380 SFF gép. A támogatott procik listája ez: [link]
A listába nincs benne de egy E6550-es procit szerintetek kezelne gond nélkül?
Smoke some weed nigga!
-
nagyúr
válasz Wiz Khalifa #67834 üzenetére
Igen.
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Rottweiler89
senior tag
válasz Wiz Khalifa #67834 üzenetére
Minden további nélkül.
Szerk:
Ááá, lassú voltam[ Szerkesztve ]
DeepCool CH370, Gigabyte B550M K, AMD Ryzen 5 3600+Thermalright Assassin King 120 SE, 2x8GB Corsair Vengeance RED D4 3200Mhz, Sapphire Pulse RX 6700 XT 12GB, Micron 2450 256GB, Micron 3400 512GB, Kioxia Exceria 960GB SATA3, Fractal Design Anode Bronze 650W, MEETION K9320 RGB, THE G-LAB Kult Helium
-
Wiz Khalifa
veterán
Köszi a megerősítést. Én is gondoltam hogy kezelné de mondom azért megkérdem.
Smoke some weed nigga!
-
joefasalasso
aktív tag
Sziasztok,
Szeretnék egy H170-es lapba i5 CPU-t venni. A 6400 6500 6600 között csak frekvencia különbség van?
Melyiket javasoljátok? Nem játszom, zene- és videoszerkesztés a feladat, nem játszom.Köszönöm
-
nagyúr
válasz joefasalasso #67838 üzenetére
Ha nem játszol, akkor a legolcsóbb is megfelelő... ha max 5ezer ft a különbség, akkor veheted a drágábbikat, annyit kb megér a köztük lévő difi, többet nem.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
joefasalasso
aktív tag
válasz FollowTheORI #67839 üzenetére
Akkor az arany középút, köszi...
Amúgy egy Asrock H170 Pro4-be lesz.
[ Szerkesztve ]
-
ZrogNV
tag
Én már teljesen elbizonytalanodtam.
6500-at néztem ki, de elkezdtem kikacsingatni 6600k irányába. A 980/980Ti topikot olvasva volt egy röpke off sorozat ahol többen arról nyilatkoztak, hogy mennyivel jobb teljesítményt produkál Játékok alatt az i7 mint az i5. GTX970, R9 390/X esetleg GTX980 vga-ban (teljesítményben) gondolkodom attól függően, hogy változnak az árak, teljesítmény elvárások az új generációval.
Viszont a gépet most raknám össze, de ötletem sincs melyik proci legyen végül.
+50-et nem szívesen adnék ki, ha végül ki sem használnám.
Gondolom 970-ig jó a 6500, de a fölött azt hittem csak a ht-ban van különbség az i5-i7k között.
Kicsit úgy érzem az olvasgatások után, hogy i7k-val sokkal időtállóbb gamer pct vásárolnék, viszont magamtól azt mondanám 6500 mindenre jó, ha nem kezdek szőrszálhasogatásba fps és maximum grafikai beállítások terén.
Valaki el irányítana az egyik irányba?“Nem győzni jöttünk, hanem pusztítani!”
-
MzperX07
tag
Sziasztok!
Van egy 8470p típusú laptopom, melyet használtam vettem egy éve.
Van benne egy i5 3340m processzor.
Láttam, hogy ugyan ezt a gépet anno árulták i7 3740m procival is és szeretnék egy ilyet venni bele illetve kicserélni. Ebay-ről venném.
Kérdésem, hogy tényleg zökkenőmentesen ki lehet cserélni, a foglalat/minden megegyezik (leellenőriztem és eddig jónak tűnik) ?
Illetve, hogy ~30 ezer Ft-ért megérné?
A gépben nincs dedikált vga, de használok AutoCAD-et, Solid Edge-t, Matlabot, illetve tudom, hogy a HD 4000 az teljesen hasonló bennük, a régi játékokat idáig is elvitte a 3340m (Euro Truck Simulator 2 , Warthunder, Crysis 1, Cod 4 MW2, CS:Go). Tehát nyilván nem emiatt venném, hanem a nagyobb proci erő ami kéne.
Lenne érezhető teljesítmény-beli növekedés? Vagy fölösleges?Tehát i5 3340m-ről váltanék i7 3740m-re.
Köszi előre is.
[ Szerkesztve ]
-
bandi0000
nagyúr
válasz ZrogNV #67841 üzenetére
egyrészt tudnod kell te mivel akarsz játszani, azt senki se cáfolja meg hogy azok a játékok amiből csak kevés van és kihasználja a több szálat mint pl a BF4, az jobban fog futni I7+970 és efölötti VGA-val, viszont ez is csak a multijára igaz
fene tudja megmondani hogy mit hoz a jövőbe a DX12, nem nagyon olvasom a híreket de egyrészt még a Dx12 sincs kész ha jól tudom, és még ehhez kell írni játékokat ami nem a következő hónapra lesz kész, és az se biztos hogy I7 annyival többet fog profitálni belőle mint amennyivel többe kerül
2 dolgot tehetsz, vagy K-s I5 és Z lap, vagy nonK i7 és olcsóbb lap
(B)(#67842) bricklayer(/B): laptop fórumba kérdezz rá, foglalatra ezeket írja:
FCBGA1023
FCPGA988na már most ha jól tévedek, az első az az amelyiket a lapra forrasztják, a második meg a cserélhetős, ezt kell kdierítenedAkkor viszont nem kérdés, csak kérdezz rá
[ Szerkesztve ]
-
VirsLee
Topikgazda
válasz joefasalasso #67838 üzenetére
Én 6600-t vennék, elfogadható áron mennek.
-
Akula
őstag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni egy CPU-VGA párt összeállítani a jelenleg piacon fellelhető kínálatból?
Felhasználás: fotók editálása, videovágás, szerkesztés.
Ha van olyan CPU ami önmagában is elég ext. VGA nélkül fullHD-hez, az lenne a legjobb, mert cél a legalacsonyabb ár. Ha ez megvan, szétnézek az alaplapos totyikban is
Köszi minden ötletet előre is"Akula Sub, ready for the deep!"
-
addikt
Most nyar vegen is jon valami a 6700k helyett vagy nem lehet tudni meg?
Egyelore nem erzem kevesnek a 3770k m (4.8 on foleg) de lejart a 3 ev garancia is mar rola szoval nem egy mai darab. -
nagyúr
válasz ImpersonatoR #67847 üzenetére
Nem valószínű, max év vége felé leghamarabb... de amugysem érné meg váltanod rá... bőven jó még az a proci mindenre.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- Vodafone mobilszolgáltatások
- E-roller topik
- Politika
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- NBA és kosárlabda topic
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest