Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alex91
félisten
Ez kicsit bonyolult lesz . Es valoszinuleg a 80 gb-os hdd-vel nem fog menni... Van itt topicja a cuccnak, azt kellene olvasgatni!
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Alex91
félisten
Nem. A lenyeg, hogy a rendszert a hdd-re teszi a wd a gyarban, es nem a NAS! Mig a hdd nelkul kaphato nasok a bele tett hdd-re felteszik maguktol a rendszert.
Nem tudom mit csinalsz rosszul, hogy nem talalod meg a topicot, de van par leiras a neten, en is igy csereltem benne hdd-t. Igaz, angolul van a legtobb leiras...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
BossBoss
őstag
-
fogtunder
nagyúr
válasz Essejó #19075 üzenetére
tudom én, ismerem a megoldást, mikor még ott voltam TG, már akkor is haraptam erre, mert egy fizetős szolgáltatás megkerülése. nem igazán zavar, ha valaki csinálja, mert az ő dolga, de itt ne reklámozzuk már azért.
(#19076) Multibit: nagyvonalú voltam és megelőlegeztem a nagy B-t és M-et, ezt nagyjából bírni kellene neki, mert a 325v2 is hasonló szinten volt.
(#19077) kovbandi82: én a 310-est nem venném, iszonyat gyenge, már új korában se volt izmos. a HP még egy jó ideig bőven bármire jó lesz, ha a mellett döntesz. a torrent futhat kliens gépen, és tölthet hálózati megosztásba, de ennek mi az értelme, mikor a NAS amúgy is kell, hogy menjen hozzá? távvezérelhető torrent kliens kell, és a NAS csinálja csak a letöltést. az meg, hogy a Win könnyebben testre szabható, szerintem nem igaz, mert a NAS OS-ek célszoftverek, egy csomó mindent körülményesebb ablakok alatt beállítani, mint egy erre fejlesztett rendszeren, max kevésbé idegen az első alkalommal, mert már hozzászoktál. ha ez a két opció van én inkább a HP-t vállalnám be.
[ Szerkesztve ]
I hate morning people. And mornings. And People.
-
válasz Essejó #19083 üzenetére
10 USB port van rajta, max arra raknék külső winyót, a 2.0-ás sebesség bőven elég nekem képeknek pl. De közben nézegettem mást is, D-Link DNS320-as NAS-t, WD My Book World Edition, meg láttam egy Synology USB Station 2 nevű ketyerét is a neten, mindegyik jónak tűnik. Kiemelném, az én esetemben nem kell terrákat mozgatni, nincs nagy rendszerigényem. Szóval kétségek közt hánykódok
-
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz Essejó #19091 üzenetére
D-Link .. Ha nem akarod pár nap után a falhoz vágni hangos sikolyok közepette, akkor sürgősen verd ki a fejedből.
Ennyire rossz lenne?"There are things you can't fight. Acts of God. You see a hurricane coming, you get out of the way. But when you're in a Jaeger, suddenly, you can fight the hurricane. You can win."
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz Essejó #19102 üzenetére
Értem. Még jó, hogy nem adtam érte pénzt
Kezdésnek jó lesz ez is, aztán majd meglátom. Köszi a magyarázatot"There are things you can't fight. Acts of God. You see a hurricane coming, you get out of the way. But when you're in a Jaeger, suddenly, you can fight the hurricane. You can win."
-
fogtunder
nagyúr
válasz Essejó #19193 üzenetére
ugyanúgy üresen árulják, mint a legtöbb NAS-t, én nem is adnék érte ennyi pénzt. anno pont ezért vettem a sima TS-251-et, mert a külön megvett távirányítóval és a RAM bővítéssel is olcsóbb volt, onnantól pedig csak a J1800 vs Q1900 különbség van a kettő között, ami szerintem nem indokolja.
-
fogtunder
nagyúr
válasz Essejó #19195 üzenetére
Én is erre jutottam 2 év xpenology és 1 év QNAP után. Én mondjuk a TS-251-et 60 környékén vettem, mikor a Gen 8 max időszakos akcióban lett volna hasonló áron és ki akartam próbálni ezt is, jövőre jár le a gari, akkor lesz majd csere egy asztali Debianra húzott OMV hibrid cuccra.
-
félisten
válasz Essejó #19326 üzenetére
A kérdés tényleg az, hogy mik a célok. A Microserver árait nem ismerem, a Zyxel 542 éppen 50e környékéről indul.
Amikor legutóbb találkoztam Microserverrel, üresen kb. 40 watt-tal fogyasztott többet, ami havi kb. egy bő ezres. Ha nincs szüksége a többlettudásra, akkor az eszköz élattartama alatt majdnem elfogyasztja többletben a vételárat.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
kissdani
senior tag
válasz Essejó #19326 üzenetére
Hidd el nem aza 3k miatt veszem a zyxelt nekem már ven egy mini pc-m egy ASRock Vision 3D 156B személyében, nem kell mégegy.... Ha erős driver kellene akkor befognám azt nasnak, de itt nem ez a cél.
Fő szempont nevetni fogsz hogy ne lógjon ki a rendszerből kinézetre!85XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_
-
kissdani
senior tag
válasz Essejó #19436 üzenetére
Köszönöm a segitséget már rájöttem azért igy laikusként is rá lehet jönni a dolgokra. Amit sokan mondtatok azt már kezdem érezni mégpedig azt hogy kicsit gyengécske. Semmit nem csinálok csak másolok rá és sokszor 100% a proci terhelés ettől?? Eléggé ingadizik a sebesség 15-25 mega között.
Reméllem ki fogja tudni szolgálni a BD50.ISO-kat majd holnap megnézem mert 24óra a másolás!85XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Essejó #19445 üzenetére
Szerintem ez felesleges szőrszálhasogatás. USB 3-as külső winyó meg van, mint ahogyan szerintem kb. mindenki így hívja őket (természetesen emellett még az technikailag áll amit te leírtál róluk), de kit hallottál aki e helyett "USB 3-as külső házban elhelyezett, SATA-as winyónak" nevezi inkább őket?! Nem hiszem hogy ezen megéri lovagolni...
2. Cat6-os a kábel, azért írtam ezt mert az, nem pedig Cat5e-s. Ennyi, más oka nem volt. Tudom azt is, hogy simán megteszi a Cat5e-is Gigabithez, ennek a jelentőségét nem akartam különösen hangsúlyozni, hogy Cat6-os, csak, ha már minden komponensnek e szerint soroltam fel akkor már ezt is. (Amúgy meg nem olyan drága, azért vettem ezt, mert a helyi boltban ebben a hosszban, csak CAT6-osok voltak és nem sokkal drágábban, mint a CAT5e-esek.)
3. Gigabites LAN csati= Gigabites LAN adapter/vezérlő, szerintem ez is bőven érthető volt így, bár igaz, hogy így a pontosabb. Itt kicsit konyhanyelvűre eresztettem, de a lényeg szerintem tök érthető volt (csakúgy, mint az USB-s winyó esetén)...
-
kissdani
senior tag
válasz Essejó #19446 üzenetére
A router és a gép között cat5e, a nas között cat6. Asus r18u a router. Neked milyen a nas-od? Hogy lehet hogy annyival másol neked? A laptopba is gigabites a háló...
1 db. hdd van még csak benne ez számit?[ Szerkesztve ]
85XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_
-
dhgi
újonc
válasz Essejó #20062 üzenetére
Belső hálózaton igen. Távoli gépről most csak a NAS kezelő pultjáról tudom elérni és ez egyszerre egy file kijelölését engedi letöltéshez, feltöltéshez pedig 5 db csoportban lehet megtenni. Mappát sem lehet kijelölni. A menü tartalmaz zip tömörítési lehetőséget. Tömörített file-ket 1 db-t már lehetne fel- letölteni, de ez nekem nem felel meg.
-
Viktoár
addikt
válasz Essejó #20354 üzenetére
Majd megnézem a lap tipusát de most elbizonytalanodtam.Lehet hogy nem a FHD filmekkel volt a baj hanem a 3D-vel? Azt tudom hogy anno egy nyuszis mesével próbáltam de nem bírta folyamatosan lejátszani.
Úgyis szét kell szednem mert hangos és mókolok valami jobb hűtést rá.Nem gondoltam hogy a rendszerrel lehet a baj ezért jöttem ide hogy milyen nas-t vegyek erre a célra.Most eljutottunk oda hogy a hardver valószínűleg elég erős hozzá.Nem kell azonnal nekem esni.
Na közben megnéztem,Gigabyte GA-GC330UD a lap és 2gb ram van benne. Beállítás gond lesz.
[ Szerkesztve ]
Üdv:Viktor
-
Sz.Miki
őstag
válasz Essejó #20389 üzenetére
Nem is úgy gondoltam, hogy csak úgy nyulka piszka, de gar letelte után csak tán szabad
De ugy néz ki 216+II lesz a választott. Kipróbáltam délután a qnap és a synology demó rendszerét, igazából kinézetre elrendezésre mindkettő nagyon tetszetős és jól használható. De a synology picit áttekinthetőbb, de ezt ti is írtátok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- E-roller topik
- Kompakt vízhűtés
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- 20 évvel ezelőtt jelent meg a Half-Life 2
- Proxmox VE
- Hálózati / IP kamera
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- További aktív témák...
- iPhone 14 128GB Lila Független Mint Az Új/1-3 hónap gar./Akku 92%/p3826
- minigép/ i5 6500T 35W/ Dell 3050 micro/ garancia/ ingyen foxpost
- Új Modell Apple Watch Ultra 2 49mm Black/2025.09.21 Apple Gar./p3825/
- Cisco SG200-50 smart switch - 48+2 portos Gigabites
- iPhone 14 Pro Max 128GB Független Mint Az Új/1-3 hónap gar./p3824
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.