Hirdetés
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-! (EEA Stable ROM)
-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
h.adam.92
őstag
válasz lipido #18198 üzenetére
27coll-nál a TN panel már nem nyerő, főleg úgy, hogy TV-zni akarsz rajta.
akkor miért kell ennyire a tuner, ha beltérid van ?
ennyi pénzért, szerintem dell u2412m-t fogják ajánlani a többiek, akik mellesleg fényévekkel jobban vágják a témát, mint énszerk.:mellesleg ugyan ebben a cipőben jártam a monitor vásárlásom elején, mint te ugyan ezek voltak az igényeim, de aztán meg lettem szakértve
[ Szerkesztve ]
-
lipido
senior tag
válasz DataTraveler #18192 üzenetére
Az árával tisztában vagyok, de azért köszönöm. Inkább a monitor ár/érték arányára lennék kiváncsi. Esetleg hasonló árban más fele nézelődjek-e...stb!
-
lipido
senior tag
Sziasztok, a segítségeteket szeretném kérni! Erről a monitorról mi a véleményetek?
-
DataTraveler
tag
válasz gyoridav870 #18189 üzenetére
Helló!
Nekem van egy Samsung C23A750X monitorom, ha érdekel!
75.000Ft
Ha érdekek, akkor írj privátba és megbeszéljük a részleteket!Don’t steal, don’t lie, don’t cheat, don’t sell drugs. The government hates competition..
-
gyoridav870
csendes tag
Sziasztok!
Olyan monitorokat keresnék, amik képesek számítógép nélkül, usb-ről megjeleníteni tartalmakat (doc, jpg).
Min. 22", max. 27", pivot előny, az ár mindenképp 60.000 alatt.
Az Acerről tudom, hogy gyártott ilyet, de most nem találom a kínálatukban.Előre is köszi a segítséget!
Dávid -
Chosen
addikt
válasz stig330 #18184 üzenetére
Ha szempont a szemkímélés, akkor IPS-ben gondolkodnék mindenképp. A kérdés, hogy az ár vagy a minőség a fontosabb. 3 monitornál értelemszerűen háromszorozódnak a költségek is, így már az LG is 36 ezerrel kerül többe 3 HP-nál. Ha van keret, akkor Dell-t vennék, ha nincs akkor HP-t.
-
titán
-
stig330
csendes tag
sziasztok!
HP LA2306x típusú monitorról írna valaki nekem valamilyen véleményt tapasztalatot !
33k -ért tudnék hozzájutni újonan 2év garival !
-
Ryder1
senior tag
-
vond
MODERÁTOR
-
El Kebir
őstag
válasz dace90 #18171 üzenetére
miért, nem tudod mozgatni vele a képet? (le-fel-jobbra-balra?)
szerk.: nem szeretném az U2410-et d-sub kábellel sértegetni, hogy szájbarágosabban megnézem pontosan hogyan megy ez manapság, elég hihetetlen számomra az, hogy egy egyszerű képpoziciónálás nem megy, mert alapfunkció d-subnál
[ Szerkesztve ]
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
dace90
csendes tag
Hello!
Megjött a dell 2412m-em, vga kábellel tényleg vibrál, úgyhogy remélem a hdmi-dvi kábellel ez elmúlik majd. Notebookra van bedugva második monitorként és annyi problémám van vele, hogy a monitor felső részén van egy 3 centi vastagságú fekete csík, magyarul nem tölti ki teljesen a kép a monitort, viszont az alja meg kilóg, hogy tudnám ezt megoldani, hogy a teljes monitort kitöltse a kép?(auto adjust és a vertical position nem segít)
Köszi a választ!
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
Ezmiez? IPS, passzív 3D, 23", 1920x1080, 2xHDMI+DVI, hangszóró, szemüveg... Elment az eszük Asus-éknak?
Mondjuk nem lesz olcsó, az biztos... De nem rossz csomag annak, akit PC-n is érdekel korunk 3D őrülete...
(#18157) petata: Remélem, nincs harag...
Szerk.: Most látom, nem vagy egy ideig elérhető...[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
RpPRO
őstag
Üdv!
Dell U2212HM-t szeretnék venni. Ár, esetleges kalibrálás mellé, netán ingyenes Veszprémbe szállítás (tudom, a bili meg a kezem esete), megbízhatóság alapján ki(ket) ajánlanátok? Köszi.
Helló biztos úr. Nem alkohol vagyok befolyásoltsága felett. Néha összeszavakat a keverem.
-
Ryder1
senior tag
Sziasztok!
Lehetőségem nyílt beszerezni egy LG W2243S típusú 22"-os FullHD monitort.
Eddig csak CRT monitorjaim voltak, illetve most van egy régi típusú 15"-os Sony LCD.
Leginkább a véleményetek érdekelne. Érdemes ilyet venni, jók a tulajdonságai? 21000 Ft-ért tudnám megvenni 1 év garanciával, ami a bolti ár fele, ahogy néztem.
Egy másik kérdés pedig, hogy mivel nincs rajta HDMI csatlakozó, hogy tudok rá HD képet varázsolni? Mert gondolom hiába nézek a gépen FullHD filmet, ha D-sub kábellel van összekötve a monitorral.Előre is köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
dace90
csendes tag
Sziasztok!
Most tervezek venni egy dell u2412m-et a hp laptopomhoz. Az lenne a kérdésem, hogy be lehet-e állítani a notimon az 1920x1200-as felbontást a külső monitorra és, ha igen akkor, hogyan(ati radeon 5650 vga kártyám van benne)? Sajnos nincs dvi kimenet a gépen, csak hdmi, de gondolom megéri dvi-hdmi kábelt venni hozzá? Köszi a válaszokat!
-
petata
őstag
válasz fenergie84 #18154 üzenetére
----
-- napi OFF megvolt --
----I didn't poison your dinner. I wouldn't do that to food.
-
petata
őstag
válasz fenergie84 #18151 üzenetére
azé..legalább valaki elhitte
[ Szerkesztve ]
I didn't poison your dinner. I wouldn't do that to food.
-
petata
őstag
válasz fenergie84 #18149 üzenetére
miről lenne? szórakoztam...
ennyire szar vagyok, vagy mi?
[ Szerkesztve ]
-
petata
őstag
P****** ********-re
TN panellel szerelt terméket 2012. január hónaptól nem lehet megnevezni szakmai fórumon!
[ Módosította: Dell Hungary ]
amúgy Philips 234CL2SB
[ Szerkesztve ]
-
Misi 007
őstag
Köszönöm a gyors választ srácok!
-
Misi 007
őstag
Szerintetek megéri beruházni egy "120Hz-es" monitorra?
A 3D engem nem érdekel de ha szemkímélőbb és folyamatosabb képet ad akkor érdekelne.
Nézegettem ilyen összehasonlító videókat de én nem vettem észre különbséget. -
petata
őstag
válasz fenergie84 #18137 üzenetére
hát jóvan, akkor volt legolcsóbb
szerk: nagyképű
[ Szerkesztve ]
-
Helmoras
őstag
Köszönöm a sok segítséget, sikerült vásárolnom használtan 2 év garival egy hibátlan Dell U 2311H modellt, nagyon meg vagyok vele elégedve.
-
vond
MODERÁTOR
Tudtok valamit erről az IGZO technológiáról?
Szépen lassan azért jönnek a mostani átlaghoz képest nagyobb pixelsűrűséggel rendelkező kijelzők... Csak az áruk nem lesz túl baráti még egy jó ideig...
Egy ilyen 30-32" inches 4K-s cuccot én is el bírnék viselni az asztalomon 1-2 év múlva...
[ Szerkesztve ]
-
pH érték
aktív tag
-
vond
MODERÁTOR
válasz Hocsika #18117 üzenetére
Hali!
Januárban 50-ért passzoltak el egy 2700 órásat az AVX-en, viszont láttam eladót 35-ért is tavaly év végén (azt viszont nem tudni, hogy mennyit ment)... Ha nem sürgős, akkor szerintem várj meg egy "szakit", aki konkrétabb dolgokat tud majd mondani...
-
Hocsika
tag
Sziasztok!
Eladó lenne egy ilyen monitorom:
EIZO S1931 19" TFT
8000 órát ment.
Egy beárazást szeretnék kérni, mert nem tudom, hogy mennyit kérhetnék érte!
Remélem nem zavarom meg vele a fórumot
Köszi! -
-
Mengele
tag
Hi
AOC E943Fws -en a kepen van DVI ,de a leirasban meg nincs.
Most ez hogy van?
Milyen tipusu keretet vegyek hogy fel szerelhesem a fara?A Helpet elore is koszonom
-
Jazz
veterán
válasz schawo #18112 üzenetére
Nem izzók, diódák. De egyenárammal simán megtudod hajtani őket. Kell egy kerekes potméter a monitor szélére és kész.
"A fénycső is PWM-mel működik, csak a fénycső felgyulladási és kialvási ideje miatt időben egyenletesebb a fényerő. Mivel a LED reakcióideje a fénycsővel szemben rendkívül alacsony, így ott a villogás sokkal "látványosabb"."
Ha meg így van, akkor miért négyszög jellel szaggatják meg a LED-et, egy hullám karakterisztika helyett? Úgy hullámozna ki-be ahogy csak akarják. És már is egyenletesebb, nem lenne villódzás.
[ Szerkesztve ]
free your mind
-
titán
....Azt a mindenit. Gondolom ez egyrészt nem tesz jót a led élettartamának, másrészt jobb technológiát nem tudtak kitalálni? "Analóg" fényerő csökkentés?
Épp ellenkezőleg. Növeli a LED élettartamát, továbbá az "analóg" megoldás LED esetén nem működik jól.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Jazz
veterán
válasz schawo #18109 üzenetére
Hát, ha a munkaponton nincs túl hajtva akkor elvileg nem szabad hogy gondot okozzon nekik.
A non-linearitás elvileg nem probléma. A háttérvilágítás gondolom csak nem dinamikus. Egyszer beállítod a fényerőt és annyi.
(ezek kérdések)
Vagy a teli-led-eseknél van az hogy a kép egyes sötét részeinél egyesével vezérli a mögötte lévő led fényerejét, ezáltal biztosítva hogy a fekete még feketébb legyen?
[ Szerkesztve ]
free your mind
-
dik
őstag
Nem szabad monitort venni jól mondtam én annó. Mindegyikkel van valami probléma. Szemkifolyás a villogástól, a másiknak a képe moslék, a harmadik meg mert monitor azért nem jó, a bizonyos 60Hz dologról már nem is beszélek. Nem frankó ez így!
Nem is szabad itt venni semmit.
Hol itt az arany közpút? Sehol!"A hülyékkel nem lehet mit kezdeni!"
-
Jazz
veterán
válasz Nyugdíjas #18106 üzenetére
Ez baromi érdekes....kár hogy egy jó erős "szakmai" angol minimum kéne ide.
És miért jó az hogy "négyszögjellel hajtják" a led-et?
Szerk. thx a szerk.-et
....Azt a mindenit. Gondolom ez egyrészt nem tesz jót a led élettartamának, másrészt jobb technológiát nem tudtak kitalálni? "Analóg" fényerő csökkentés?
[ Szerkesztve ]
free your mind
-
titán
A minimális kontraszt Hülyeséget írtam, bocsi. Minimális fényerőt akartam.
A mérések szerint a LED 400Hz körül villog. A fényerőt a PWM-mel szabályozza, ami azt jelenti, hogy állandó frekvencia mellett a kitöltési tényezőt változtatja. Magyarul az alacsonyabb fényerőt úgy éri el, hogy rövidebb ideig világít és azt egy hosszabb sötét periódus követi úgy, hogy a fényes és a sötét állapot együtt összesen mindig 1/400s ideig tart. Így jön ki a 400 Hz-es frekvencia.
A fénycső is PWM-mel működik, csak a fénycső felgyulladási és kialvási ideje miatt időben egyenletesebb a fényerő. Mivel a LED reakcióideje a fénycsővel szemben rendkívül alacsony, így ott a villogás sokkal "látványosabb".
[ Szerkesztve ]
-
Jazz
veterán
válasz schawo #18102 üzenetére
- Villog a led? Azt hittem statikus fényt bocsájt ki.
- A 2312m-en is kicsit túl magas a minimális kontraszt?
- Viszont a 2412m-el összevetve a 2311-et, már nincsnek ilyen lényegi eltérések? Ez esetben mindenképpen 23412m szerinted?El Kebir: ehhez én nem értek.
[ Szerkesztve ]
free your mind
-
El Kebir
őstag
"Elég brutál eltérés van a dinamikus contraszt arányok között."
fontos infó, kb annyira, mint az, hogy Gyulafirátóton kocsmai nézeteltérés "lerendezésére" egyszer már T-72-es tankot is bevetettek... szóval csak óvatosan arraféle a kocsmákban... ez nagyon fontos infó!
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
titán
- Az input lag nem elírás. Másik, pontosabb mérés is megerősítette.
- A dinamikus kontraszttól csak a földművesek szeme világa veszik el.
- A minimális kontraszt túl magas a 2312-n, és ez sötét környezetben zavaró lehet, bántja a szemet.A másik fontos különbség a fénycső és a LED által produkált PWM villogás minőségében van, és itt a 2311 fénycsöves megoldása kellemesebb a szemnek.
[ Szerkesztve ]
-
Jazz
veterán
válasz Nyugdíjas #18099 üzenetére
Hehe. Neked mi a szakmai véleményed a 2311vs2312-őt illetően? Megéri használtan venni 2311-et, vagy nincs olyan lényegi különbség a kettő között?
És köszi mindkettőtöknek. Akkor úgy néz ki le lett szűkítve, ez már teljesen biztos, ezen három veresenyző közül lesz a nyertes: u2412m, u2311h használt, u2312hm.
(a "comparsion"-al meg valahogy csak megbírkozom...már ami az angolt illeti. )
Az a 0.6ms imput lag a 2312-nél gondolom erős elírás.
Elég brutál eltérés van a dinamikus contraszt arányok között.
A minimális fényerőnek nem tudom milyen szerepe van. Ott is jóval jobb a 2311.[ Szerkesztve ]
free your mind
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Micro Four Thirds
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Ingyen kellene, de tegnapra
- MIUI / HyperOS topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest