- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Huroq
senior tag
Sziasztok!
Monitor vásárlás előtt állok és két monitort szemeltem ki.
Az egyik a "BenQ G2222HDL 21,5" a másik "23" Acer S230HLBBD LED" az ár különbség minimális. Olvasgattam itt, hogy jobban ajánljátok a BenQ-t, de elgondolkoztam azért a másikon is youtube videók alapján. Az a helyzet nem tudok dönteni, esetleg tudtok segíteni? -
dik
őstag
Beütött a pánik helyzet! A vp930-om elment az örök vadászmezőkre. Így most van baj ezért mostmár aktuális kezd lenni a monitorvásár már csak pici pénz a híja. (ha persze valaki tud műszerészt aki a régit meg tudná javítani az szoljon már priviben előre is köszönöm. szerintem a tápja ment el...)
Tehát várható a 2212 olyan driver ami tudja a 72hz vagy nem várható?
Már csak ezen vívódok de nagyon. Mert ha nem akkor talán a 2312 kell maradnom arany középúton... Vagy nem is tudom melyik lenne a jó választás. -
KAMELOT
titán
válasz
Chosen #16187 üzenetére
Köszi az értelmezést!
(#16195) Sonja: Igen ezt meg lehet csinálni olyan monitorral amit ingyen kaptál. Tieddel gondolom nem csinálod meg...esetleg elcseszel ott valamit akkor bánhatja a kemény pénzed. Aztán gondolkozhatsz mit kötsz majd a gépedre ha nincs pénzed hirtelen másik monitorra.
Szóval hülyeség leszedni. Nem tükörnek használom a monitort! -
Sonja
nagyúr
Ezt láttátok már?!
[Guide] How to remove the anti-glare(AG) coating from a Dell U2312HM LCD
-
válasz
old_artist #16193 üzenetére
tudnak valamivel többet az u2212-nél? mert a 23-as és e között elég elhanyagolható a különbség árban.
-
mutyi
senior tag
Melyik monitort ajánljátok?
Benq G2220HD vagy Benq GL2250M?
Árban ugyanannyi mindkettő, viszont utóbbi LED-es technológiával rendelkezik.
Esetleg ebben az árban egy lényegesen jobb választás van? -
bélanéni
őstag
old_artist javaslatára vettem munkahelyre egy Dell U2312HM monitort. Félelmetesen szép képe van, a színek gyönyörűk és tűéles, a betekintési szög is kiváló! Ráadásul nagyon jó áron van ez az e-IPS paneles képernyő, ajánlom mindenkinek!
Köszi old_artist -
Archttila
veterán
Az egyik ismerősöm szeretne monitort vásárolni az alábbi paraméterekkel:
22 col/30.000 HUF Mivel ennyi pénzért az IPS felejtős, így marad a TN...
Amire használva lenne: Net, film, játék (input lag miatt)...
Milyen márkát típust ajánlotok? Ha lehet tapasztalatokkal.
Köszi!
-
bajaki
őstag
Na srácok, holnap jön az új, azaz a harmadik monitorom (Samsung S22A350H) 3 héten belül. Ha ez is pixelhibás lesz kidobom az ablakon a fenébe.
De fő a pozitív hozzáállás!
NEM LESZ PIXELHIBÁS!!Majd írok a tapasztalatokról!
Jó éjt!
-
Nyugdíjas
nagyúr
Nem hiszem hogy az vagy. Jobban odafigyelhetnének. Mondjuk nekem elég jó mintavételezésem van azthiszem DELL-ből. Nem sok az ilyen "hiba" ám... CSak nyilván az ir a fórumokba akinek baja van. Meg akik amugy is...
Pl. ilyen szösz dolgot azthiszem más gyártónál még nem láttam. Teszemhozzá gyorsan, hogy DELL-ből lényegesen többet adunk el, mint bármimásból...
-
Isual
veterán
válasz
petata #16172 üzenetére
na jó azért ne dramatizáljuk ezt túl, vannak ilyen praktikák és kétlem, hogy Nyugdíjas így "pöckölné" ki a szöszt...
-
stranger28
addikt
válasz
petata #16172 üzenetére
Nekem is, az U27-tel.. kb. alig mertem a fóliát lehúzni róla, asztalt átszabtam alatta, hogy tuti legyen.. egy szösz nem mer rászállni.
Most meg elképzeltem, ahogy felképelem...
(#16171) gyáliSanyi: A natív felbontása adott, azt nem tudod átállítani; ha pedig a "windózos" felbontást akarod állítani, akkor azt nyilván a windózban lehet.
-
gyáliSanyi
őstag
Natívot hogy állítok monitoron? Ezt nem találtam a monitor menüjében.
-
válasz
-conrad- #16165 üzenetére
Nekem ilyen volt, de old_artist "megszerelte".
Fordítsd a monitort arra az élével lefelé, amelyikhez legközelebb van a szösz. Vegyél kézbe egy kést, és a tompa végét nem túl vastagon tekerd be puha ruhába. A szösz környékét kopogtasd egész addig, amíg el nem vándorol a kosz a keret mögé.
-
-conrad-
addikt
Minden színnél látom, de nem üt el, nem más a szín, hanem sötétebb.
Csináltam egy nagyítást a piros képről, a szín stimmel, csak mintha a fele világítana. -
Isual
veterán
válasz
-conrad- #16162 üzenetére
fehér kijelzőnél is látod?
egyértelműen nem pixelhiba, valszeg valami kis szösz kerülhetett a panel és a külső réteg közé - pont ez volt nekem is anno egy U2211H-nál, elvileg kilehet azt onnan pöckölgetni, de ha nem zavar akkor inkább hagyd rá... (a 2211-nél sem sikerült)
/fehér képernyővel is csinálnál egy képet?
/
-
-conrad-
addikt
Sziasztok,
vettem egy dell u2312hm monitort, de van egy kis gondom vele:
[link]
Megnéznétek kérlek?
Ez a topic kicsit jobban pörög mint a másik.
Köszönöm! -
KAMELOT
titán
válasz
baloghzr2 #16132 üzenetére
3D monitorral csak a szemedet cseszed el. Max. 30percet fogsz rajta játszani úgy. Nem tesz jót a szemnek. Én sem ajánlom azt!!!
Tessék DELL U2312HM Fekete -
Gege94
tag
Oké értem és köszönöm a válaszoat, szóval akkor egy kábellel egy dvi-s monitorba is betudom dugni a ps3-at, ha megvan oldva a hang? Akkor szerintetek felesleges venni egy ilyen monitort? Tudtok ennél jobbat ennyiért vagy olcsóban? (Azért belinkelem újra, ha nincs meg [link] )
-
baloghzr2
tag
Ezek kozul melyik a legjobb?
LG IPS235V-BN LED IPS 23", 1920x1080, 250cd, 5.000.000: 1, 5ms, DVI, HDMI, analog, fekete
45.000 ftLG IPS235P-BN
S-IPS - felbontás: 1.920 pixel x 1.080 pixel - reakcióidő: 5 ms - kontraszt típusa: dinamikus - kontrasztarány: 5.000.000:1 - LED háttérvilágítás - fényerő (candela): 250 cd/m2 - látószög: 178° / 178° - HDCP támogatás - csatlakozók: 15 tűs D-SUB bemenet, DVI-D, HDMI bemenet - TCO: 5.0 - VESA FPMPMI
50.000 ftDell UltraSharp U2312HM
Panel mérete:
23"
Képarány
Szélesvásznú, 16:9
Paneltípus:
IPS (WLED háttérvilágítással)
Optimális felbontás:
1920 × 1080 képpont 60 Hz-en
Kontrasztarány:
1000:1 (jellemző)
2000000:1 (dinamikus)
Fényerő:
300 cd/m2 (jellemző)
Válaszidő:
8 ms szürke-szürke (jellemző)
Betekintési szög
178° / 178° (jellemző)
Színek száma:
16.7 million colors
82% (CIE 1976)
Képponttávolság:
0,265 mm
A kijelző típusa
Vékonyfilm-tranzisztoros (TFT) aktív mátrix folyadékkristályos kijelző (LCD)
52.000 ftMelyiket ajanlanatok?
-
-
Yany
addikt
Szerintem 5 percig poén. Utána inkább zavar. Nemrég egy passzív szemüveges LG TV-re lőttem be 3D-t, elég friss az élményem. Soha nem mondanék le otthon a jó kis IPS nyújtotta minőségről holmi 5 perces mókáért (már ha egyáltalán móka)... de hát nem vagyunk egyformák.
-
Yany
addikt
2412-eshez még mindig nincs megoldás a 72 Hz-re? (vagy akár a 70-re?)
-
vond
MODERÁTOR
válasz
#45553408 #16135 üzenetére
"ha nincs ez a topic,simán belefutok valami gagyiba"
Mintha hájjal kenegetnének...Nem döntöttél rosszul, hidd el!
Ha EZT, meg EZT megcsináltad, akkor rendben is vagy...
Esetleg még Wondercsabo 72Hz-es driver-ét is kipróbálhatod... (Jobb egérgomb » Cél/Hivatkozás/Link mentése .inf file-ként...) 23,976 fps-es filmekhez pl. nagyon is ajánlott...
-
baloghzr2
tag
Sziasztok,
Szeretnek venni egy uj monitort 22",23" vagy 24" -t!
Ehhez a videojartyahoz lenne: MSI PCIe R4850-MD1G/OC1.Mennyire jok az uj 3d monitorok? LGd2342p cinema 3d(TN paneles) vagy Samsung 2311gt(TN paneles)!Mindketto 23"-os!
2.Vegyek inkabb IPS paneleset?Ha igen mit ajanlanatok 40-50.000 ft korul?
Elore is koszi!
-
dvids
aktív tag
Sziasztok!
Kizárólag böngészésre használandó monitort keresek. Az elvárások ennek megfelelően: szemkímélő, megbízható, tartós (bár olyan sokat nem lesz használva), 18-20 coll körül. Nem bánnám, ha az ára is igazodna az alacsonyabb elvárásokhoz. Én olyan 30-40 közötti összegre gondoltam, de rugalmas azért az ügy, ha azt mondjátok, hogy ennyiért csak nagyon vackot kapni, akkor tudok feljebb menni, de alapvetően nem akarok több pénzt kiadni olyasmiért, ami úgysem lesz kihasználva. Ha valamely gyártónak egy sorozatát tudjátok ajánlani az is jó, akkor tudom a szükséges paramtéreket is igazítani.
Köszi a tanácsokat előre is! -
krokett
csendes tag
Sziasztok!
Nekem szükségem enne egy 22"-24"- os monitorra, hdmi kimenettel rendelkező laptop mellé használnám.
Tudtok olyan monitort ajánlani 50-60 e FT környékén, amire ha kikötném a laptopomat éles képet adna?
Az lenne még a kérdésem, hogy az összekötés HDMI kábelhez való hdmi-> dvi átalakítóval megvalósítható-e gond nélkül, gondolok itt egy hdmi nélküli Dvi-s monitorra, a hdmi-s laptopomhoz.
-
Gege94
tag
Szerintetek milyen monitort vegyek 45 körül amin van HDMI?. Tudtok olyat ami IPS és tudja a HDMI-t? Én ezt találtam [link], vélemények? Szerintetek ennyiért van jobb? ( Amúgy PS3-ra szeretném kötni. A hang már megvan egy házimozival.)
-
bambano
titán
váratlan monitor elhalálozás miatt kellene segítség:
- két dologra kell:
-- programozni
-- filmet nézni
- grafikázni nem szoktam olyan szinten, hogy számítana, leginkább egyáltalán nem szoktam
- játszani sem szoktam
- kímélje a szemet
- viszont kell legalább 1200 sor.
- a szemem elég ramaty és nem kellene tovább rontania./ tudtok javasolni ilyet?
b./ mi a vélemény a Dell U2412M-ről (ez e-ips-es, ha nem írtam el a típusszámot) -
vond
MODERÁTOR
válasz
Zoleee89 #16109 üzenetére
Csak fizikailag lenne egy kicsit kisebb függőlegesen, amúgy lenne +30 sorod...
Széltében viszont nagyobb lenne... És mivel sűrűbben lennének a pixelek, élesebbnek hatna a kép...
De TN » IPS váltásnál ne azt az 1-2 centit nézd, hanem a sokkal jobb általános képminőséget, a pontosabb színmegjelenítést, a jóval nagyobb betekintési szögeket, stb...
Az U2212HM-nek jobb a kontrasztja, alacsonyabb a minimum fénysűrűsége, jobb a feketéje...
És igen, a kalibrálást videókártyához igazítják, de ha netán más VGA-val használnád, akkor is sokkal valósághűbb színeket kapsz, mint kalibrálatlanul...
-
El Kebir
őstag
válasz
stranger28 #16107 üzenetére
áh, szerintem Nyugdíjas pontosan fogalmazott...
-
Zoleee89
aktív tag
Sziasztok.
Jelenlegi Samsung 2233bw monitorom lecserélésén gondolkodom egy Dell u2312hm monitorra.
Azt szeretném kérdezni, hogy lenne-e lényeges különbség a 2 monitor közt vagy nem érné még meg lecserélni? Ha igen kb mennyivel jobb a Dell?
Főleg internetezésre és filmezésre használnám.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Zoleee -
gyáliSanyi
őstag
A natív még ki kell keresnem, hogy hol állítsam be.
Mire kell még vigyázni az ilyen monitoroknál, vannak olyan beállítások, amik hosszú távon árthatnak egy monitornak?
-
válasz
gyáliSanyi #16101 üzenetére
Ugyanaz a képminőség és szolgáltatás. Amelyik kábelt olcsóbban kapod. Valószínűleg a DVI-DVI lesz az.
-
gyáliSanyi
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- Még egy One UI 8 béta a végleges előtt
- A One Ui 8.5 és a Snapdragon 8 Elite 2 már biztos
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mobilinternet
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Milyen okostelefont vegyek?
- PlayStation 5
- Milyen TV-t vegyek?
- Star Trek
- További aktív témák...
- Lg ultrawide 34wp500
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- LG UltraWide 35WN75C-B VA Monitor! 3440x1440 / 100Hz / 5ms / FreeSync
- 27% - Samsung G8 Odyssey OLED 34 Monitor! 3440x1440 / 175Hz / 0.03ms / FreeSync! BeszámítOK
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!