Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
TheMartin03
tag
Sziasztok! Segítségért fordulok hozzátok. (Gondoltátok volna?! )
Jelenleg 2 (+1 laptop) monitoros setupom van, >80%-ban munkára/tanulásra használom, maradék pedig random időelcseszés, + gaming.
Egy 1440p-s 27"-es 144hz-es AOC monitort használok (AOC Q27G2U), emellett másodlagosnak egy FHD 24" random DELL, viszont a munkám, és a haladás miatt gondoltam ultra-wide-ra váltáson. Azt még pontosan nem tudom, hogy a 2-t váltaná ki 1, vagy maradna a main-secondary hierarchia. Viszont ha keverem a gaminget (hz, latency, performance) az ultrawide WQHD-val, bizony borsos tud lenni. Mit ajánlanátok nekem, járt-e vki hasonló cipőben?
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra?
Fogalmam sincs, hogy mit ölelne fel az elvárás, elsőképp érdeklődési szint, de gondolom itt már nem elrugaszkodott a ~200-250K. De első blikkre elég széles sávú árak vannak ÁK-n például néhány specifikációra szűrve.
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged?
Jelenlegi main monitorom 1440p, 144hz, az 1440p-s függőleges felbontást legalább meg szeretném tartani. A hz-ben előny lenne a kb. 144hz, bár már háttérbe szorult az, ahol kijön, és ez már olyan rész, ahol ez erősen visszaütközik árban vagy további specifikációban, szóval rugalmas vagyok. De mindenképp örülnék egy magasabb hz számnak. Méretre pedig a 27" magassága eddig kényelmes volt, bár pontosan nem tudom, hogy a 21:9-nek melyik ugyan ez az aránya, de saccra a 34-35-ösök ezek lehetnek. De igazából a nagyobb sose baj ugyebár....
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED)
Alapvetően IPS felé hajlok, bár ezzel is erősen szűkítem a kört.
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat?
Leginkább ívelt kialakítást szeretnék.
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)
IT (DevOps + Dev), másodlagos felállásban pedig általános hülyeségek és játék, de ez egyre kevesebb. Alapvetően a színhűség nem fontos.
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged?
Jelenleg Radeon RX 6700XT-m van.
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,MKV switch, jack 3,5mm, stb-stb)
HDMI és Displayport van a "gamer" nagy gépemen, illetve Thunderbolt, Type C, és USB-hub-ot használok a céges laptopon, de jelenleg is mindenféle átalakítóval hidalok át egy pár dolgot, tehát minden kényelemsebb lenne a jelenleginél. Thunderboltnak örülnék, mert elősegítené az itthoni-irodai pakolást, dokkolózást. Bár ez már tényleg csak kényelmi funkció lenne.
8, Fontos számodra a HDR funkció ?
Alapvetően nem, bár biztos örülnék neki, ha akadna ilyen monitor
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel?
Hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
Jelenleg 2 karos felállásban használom a 2 monitort, és ezen nem szeretnék változtatni, tehát vagy legyen VESA kompatibilitása, hogy karra rakhassam, vagy a talpa legyen asztalra rögzíthető. Nem vagyok hajlandó akkora talpakat elviselni az asztalon, amikkel adják a fancy gamer monitorokat. Nagyon sok helyet elvesz. Ha van specifikáció, amiben beton biztos vagyok, az ez. Mivel ez a maradék kérdésben leírt kialakítást elősegíti, ezért nem releváns.
Előre is köszönöm a segítséget, és azt is, ha már valaki elolvasta! -
TheMartin03
tag
válasz TheMartin03 #129907 üzenetére
Kiegészítésként még annyit fűznék hozzá:
Jelenleg a piacon az AOC-nek van 34"-es, WQHD monitorja, ami nagyjából fedi az elvárást, ezzel kapcsolatban van tapasztalat? (CU34G2X)
Illetve értesüléseim szerint júniusban jön egy új AOC modell, (AG405UCX) ami 40"-es, WQHD, 144hz IPS, 1ms MPRT response time, meg 90w-os USB-C-vel fog rendelkezni Adaptive Sync-el. 699 bevezetési árról tudok. De hát ugyebár, most 1€ az kb. 10.000 forint, +300% áfa, szóval ez önmagában nem sokat jelent.
Kicsit lehet hogy túlságosan húzok az AOC felé, mert jelenleg is az van, nincs különös gondom vele, és elég jó áron kínálják a monitorokat, de alapvetően van baj velük, tud valaki ilyesmiről beszámolni?[ Szerkesztve ]
-
TheMartin03
tag
válasz Luck Dragon #129911 üzenetére
Nem biztos, valószínűleg ahhoz komolyabb kart kéne vennem. De túl ergonomikus a karos megoldás, hogy elengedjem.
Köszönöm az ajánlásokat! -
TheMartin03
tag
válasz stuka20 #130064 üzenetére
Hát szerintem az Alza karokon túl, minőségibb, 2 monitoros kart nehéz 35 ezerből találni... Ami azoknál jobb, azok már majdnem dupla áron vannak. Legalábbis nekem ez a tapasztalatom. Nekem az AlzaErgo-s kar van, a 2 egymástól független, kerekített formájú. 1db 27-es, és 1db 24-es monitorral. Néha kicsit kompromisszumkötős a téma, de összességében szeretem. Szerintem budget megoldásnak nem rosszak azok se. Az elállással kipróbálhatod... Csak úgy csomagold ki, hogy ne legyen gond visszafele.
A gondom most az, hogy valószínűleg váltok 34"-es ultra-wide-ra, amit már szinte biztos, hogy nem bír el, mert itt is volt már néha határeset. Szóval jelenleg én sem tudom, hogy hova tovább. -
TheMartin03
tag
válasz TheMartin03 #130334 üzenetére
[AOC CU34G2X] mindenképp felejtős? Jelenleg hasonlóm van 27"-en, de jól jönne a +5:0 képarány, és alapvetően szeretem a mostanit is...
-
TheMartin03
tag
válasz Luck Dragon #130383 üzenetére
Nekem az a véleményem, hogy erre nagyon sok 3rd party szoftver létezik, önmagában nem gondolnám, hogy ezért érdemes LG monitort választani egy másik felett...
Csak ahhoz a szoftverhez lehet, hogy nem adta az LG a nevét, és nem kerül bele a monitor árába kalkulálva. De lehet hogy én látom rosszul... -
TheMartin03
tag
Miért írjátok hogy uncsi a 21:9?
Overhyped? Nem annyira kihasználható, mint gondolná az ember,
Már jó párszor volt hozzászólásom ezzel kapcsolatban, hogy nagyon tervezek, és sóvárgok felé, és jó lenne, ha lebeszélnétek róla, mert lehet hogy nincs rá szükségem, csak valamiért elviszi az agyamat...
Megbánnám vajon? -
TheMartin03
tag
Valószínűleg az elírásom miatt kérdeztél rá tőlem, a "," (Nem annyira kihasználható, mint gondolná az ember,) helyett "?"
(Nem annyira kihasználható, mint gondolná az ember?)akart lenni, csak nem vettem észre...
Én is úgy gondolom hogy jobb, ezért is lobbizok rá, bár meg kéne győznöm magamat, hogy elég nekem a 27" sima 1440p... -
TheMartin03
tag
válasz Pulykahuszár #130424 üzenetére
Ha egyszer veszel egy kart, nagy az esélye, hogy soha töbet nem fogod kar nélkül, eredeti batárnagy talppal használni a monitorokat
-
-
TheMartin03
tag
válasz iszoke #130446 üzenetére
Ezen a problémakörön én is gondolkodtam, sőt, majdnem impulzusvásároltam egy akciós 4k-s, 27-es monitort, aztán megláttam ezt a videót, pontosan ugyanarról a modellről, amit impulzusvásárolni akartam:
[link]
Valószínűleg hiába nem vagyok szemüveges, vagy annyit kéne nagyítani a szövegen, hogy értelmét vesztené, vagy csak reflexből közelhajolnék, ami megint nem valami jó. Én itt döbbentem rá, hogy ezt valszeg kihagyom.
De kíváncsi vagyok a véleményekre én is... -
TheMartin03
tag
válasz agaron #130488 üzenetére
Bár nem volt ezerféle monitorkarom, de szerintem bármilyen kar is az, elég macera ezeket ilyen fajta rugalmassággal kezelni. Főleg hogy nem feltétlen gondolom, hogy minden alkalommal szeretnél csavarokat húzgálni, meg leizzadni benne, szóval ahhoz, hogy tartson is, meg könnyű legyen mozgatni, lehet ezt a vonalt én nem erőltetném. Azért várj meg más véleményt, de az enyém az ez.
Engem a helyedben nem feltétlen érdekelne, hogy céges-nemcéges (bár tudom, hogy jogos, hogy francnak használnád a sajátod munkára), bekötném mindkettőt cégesre és nemcéges tevékenységre, és akkor mindig lenne 2 monitorod... (+1 laptop, ha esetleg úgy van a setup, én pl. pont így használom a saját nagygépem mellett, és ha egyszer jól kilogikázod, akkor jól tud működni... Mindkét monitor slot kihasználás 2 gépre, USB switch, ilyesmik...)[ Szerkesztve ]
-
TheMartin03
tag
válasz Luck Dragon #130666 üzenetére
Amúgy pixelgarancia hiányában ilyen esetben mik a webáruházak hozzáállása?
Hogy működik ez?
Nem vagyok képben, azért kérdem.
Kicsit fájó, hogy egy ilyen dolgot plusz garanciaként kell venni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kábelek - Kérdések és válaszok minden kábelt érintő dologról
- Projektor topic
- RC modell földön, vízen, levegőben
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Elérhetők az alkatrészek és szerszámok az iPhone 16 otthoni javításához
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Terminátort idéző választ adott a Google AI, az emberek halálát kérte
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- LG-27UP85NP 27 inch / UHD 4K monitor / IPS / VESA DisplayHDR 400 / USB Type-C / FreeSync
- Acer CB342CK 34 inch UW-QHD / IPS / 75 Hz / Freesync / 1 MS / Kibontott
- Samsung S22E450 monitor
- 27"-os monitorok számlával, garanciával! IPS FHD QHD! Dell, HP, Samsung
- 19"-24"-os monitorok nagy választékban számlával, garanciával! Dell, HP, Samsung, Lenovo
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest