Hirdetés
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
sakal83
addikt
Sziasztok
Kifejezetten glossy qhd minimum 27 colos monitort keresek.
Tudtok esetleg ajanlani akar ujat akar használtat?
Köszönöm
-
Garsza
veterán
AOC AG352UCG6
Ez a monitor jó vétel lehet?
AOC CU34G2X -et akartam de jelenleg nincs anyiért mint amennyiért kinéztem (elfogyott ). -
kecso2009
tag
Sziasztok, mikor először vásároltatok nagyobb IPS monitort, mondjuk 27"-t, egy kisebb után, nektek is megerőltető volt először? Elég éles minden szín, illetve a fehér is elég erősnek tűnik.
-
CabalX
aktív tag
válasz kchris78 #116193 üzenetére
Amerigo csak rossz Amazon oldalt linkelt, a helyes oldal: [link]
Az LG 32GN650-B 32" 1440p-s 165hz-es VA paneles Freesync-es monitor - gyakorlatilag az lg 32gk650f-b utódja.
Egy nem túl részletes teszt róla: [link]
Rtings teszt hamarosan várható, early accessben van, csak patreonoknak. -
kchris78
veterán
válasz Amerigo57 #116190 üzenetére
én nem értem ezt a típust. 32". FullHD. sRGB lefedettsége nem jó.. Mi kerül ebben 150ezerbe??? A magas frissítési frekvencia? 150ezerért már nem-alja (legalábbis színlefedettségben, én nem játszom) 4k VA 32" modelleket is lehet venni (Ebbe a fajtába ástam bele magam egy kicsit). Bár lehet ott a megoldás a válaszodban hogy ÚJ típus.. TVkből is mindig hozzák ki évente az új modelleket de hogy minek . Philipsben is veszik el a pozitívumokat: minőség - 120Hz - fénybeszivárgás és ráadásul drágák is.
[ Szerkesztve ]
-
kchris78
veterán
válasz dannyl #116191 üzenetére
De, rossz. Én most egy 1440p-n pötyögök 27-en és anno nekem ez volt a minimum.. mikor vettem ezt a DELL-t. Ha nincs az embernek rossz látása 32-n fullhd már gáz szerintem. Hacsak nem akarja direkt távolról nézni az ember a monitort mint egy közeli TV-t...
[ Szerkesztve ]
-
kchris78
veterán
válasz sfefe #116187 üzenetére
van egy rakat nem hajlított ís... hajlítottak nekem se játszanak. az alap azért még a nem görbített. szerintem amiből inkább több görbe van azok a 21:9-esek mert annyira szélesek.
A 27es átmérője a DELLemen mérve kb 69.5-70cm, a 32-es 80.5 cm adatlap alapján.
Ha most simán elkölthetnék egy 100ast lelkiismeretfurdalés nélkül akkor ezt venném:
AOC U3277FWQ nem mai modell de árához képest meglehetősen jó a színe.[ Szerkesztve ]
-
Biga123
addikt
A görbe monitor tök fancy, ennyit tud, + a görbület miatt nagyobb a valószinüsége a batman bleednek, és torzítja a képet.
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
-
Biga123
addikt
LG 32GK650F-B megrendelve ismét eMAG ról , szorítsatok.
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
kchris78
veterán
válasz sfefe #116180 üzenetére
ha elfér a 21:9 akkor szerintem vegyél inkább 16:9 4k-s monitort. 27 helyett méregettem a 32"-ost és onnantól arányaiban nem sok plusz a 32"... 24" helyére hazahoztam a 27-est és érzésre sokkal nagyobb upgrade-nek tűnik mintha lecserélném ezt 32-re...árban meg 150 körül már elég jó 32-es VA 4k monitort kapni (jó fekete, jó színtér lefedettség). Nekem a csere költség most elpattan autószervízre . Meg aztán 27 elég most ingyen az irodából..
-
szasanyi
félisten
válasz dannyl #116183 üzenetére
Ugyanolyan mint a többi. Szerencse kérdése van-e bevilágítás (bleeding, ami nálam a balsaló része volt látható de nem zavaró mértékben) és milyen a panel homogenitása. Minden monitor más, ezért 2 uo. monitor tesztje, értékelése is eltérhet (és sokszor el is tér). Hiába nézed a képeket, a teszteket csak az a lényeg te mit látsz az adott, átlalad választott / vegy rendelésre kiküldött példányom.
-
szasanyi
félisten
válasz dannyl #116181 üzenetére
Nagyjából, bár játékok alatt nem látszik ez, illetve ki lehet kapcsolni. A másik 2 monitor nem is rendelkezik Local Dimming-gel szóval hogyan gondoltad összehasonlítani?
Egyébként a heyzet a Local Dimming-gel (aminek lényege ugye a helyi képsötétítés), hogy az nem egy tökéletes telchnológia ami ha nem jól működik akkor rosszabb lehet mintha nem lenne. Ahhoz, hogy jól működjöl Full Array háttérvilágítás kell sok zónával mint a tévék esetében (és akkor még sem lesz OLED, bát ott elég jól működik).
Azok a monitorok - nem sok van - amik ilyenek, azok ~800k környékén tanyáznak. -
dannyl
addikt
Az itt nagyon ajánlott Dell S2721DGF elég borzasztóan néz ki az rtings teszten. [link]
Cserében [ez a kettő] messze jobban néz ki. A Dell-nél tényleg ennyire gáz a helyzet? -
sfefe
addikt
Sziasztok!
VA monitorból mi most az ajánlott.
27esen gondolkodom 1440p mert a 4k lehet sok lenne..
Bár szemezek a 21:9es dolgokkal is csak azt meg kellene nézni élőben még hát nem tudom azon ha sorozatot nézek akkor két oldalt fekete csík lenne?
Kb 150-250igKöszi
SfefeAz élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
dannyl
addikt
válasz magellaner #116174 üzenetére
Szerintetek RTX 2060-nal van értelme 1440 Ultrawide monitornak játékra? Kb. 10éves álmom egy UW, de mindig féltem a ~30% többletpixeltől. Illetve van-e egyáltalán értelmes áron ajánlott IPS?
-
szasanyi
félisten
válasz aleister #116169 üzenetére
Ahogy már írtam jó a G7, nekem is tetszett a képe - kívéve a meredek ívű hajlított kijelzőjét (azon kevés típusok egyike melynek 1000R a görbülete). A legfontosabb, hogy az nézd meg és döntsd el neked bejön-e (én képtelen lennék megszokni, ráadásul az kényelmesfeltettlábas ülőhelyzetem nem pont szemben van a monitorral, ami ilyen típusnál komoly hátrány). Aztán kérdés kell-e a 240Hz (van-e hozzá dVGA-d) valamint a Black smearing technológiai sajátosság, szóval teljesen nem lehet mentes a G7-sem. Itt egy videóteszt a már említett DELL-el párhozamosan [link] ami nyilván nem olyan mint ha előtted lenne, de kiindulásnak jó.Egyébként a G7 komoly előny ott van, ha konzollal és HDR-ben van használva, ott a jóval drágább IPS monitoron is túltesz [link] de sajnos Win10 alatt fos a HDR ott már alig van különbség hiába a VA és a jobb HDR képesség.
Amit még tudni érdemes, hogy a háttévilágítása és a homogenitás lehet nagyon rossz, szóval szerencse kérdése (itt is, a fene vigye el) milyen darabot fogsz ki.Csandi: igen, az összehasonlítás és árkülönbség miatt tettem be.
4264adam: az egyik -hanem A - legjobb típus az árkategóriában. Ha nem egy gyenge darabot fogsz ki (pölö bleeding) szerintem tetszeni fog. Azért majd ugorj már vissza ide, kíváncsi vok milyennek látod.
[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
válasz Amerigo57 #116130 üzenetére
...és szasanyi:
Beszéltem az eladóval, és még ő is azt mondta, hogy kontrasztban valóban nem túl acélos az LG 27GL850, így meggyőztetek a Dell S2721DGFA-t illetően, viszont elkövettem a hibát, hogy utánaolvastam a véletlenül képbe kerülő Samsung Odyssey G7-nek.
Eddig a X-VA panelek kiestek már még a régi iskola élt bennem, miszerint lassúak, és gamer célra nem jók, viszont ezt nagyon dicsérik ebből a tekintetből is. A 27 colos modell érdekelne. Minimálisan drágább a másik kettőnél, és cserébe jóval kontrasztosabb, valamint elvileg mentes a black smearing-től is.Szerintetek?
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
szasanyi
félisten
válasz 4264adam #116167 üzenetére
De MIÉRT fontos az? Estleg egy szupertitkos projekt miatt és azért nem árulo(hato)d el? Egyébként sok új típusú, hivatalosan G-sync kompatibilis monitor 20Hz-165Hz-ig terjedő VRR range-el rendelkezik (pár példa: [link] [link] [link] ). Nem lenne ésszerű kipróbálni legalább 1 megfelelőnek tűnő típust? Aztán ha jó nyert és sok pénzt takarítottál meg, ha nem mehet vissza és még mindig vehetsz drága G-Sync/Ultimate monitort. Hm?
-
4264adam
veterán
válasz Csandi #116164 üzenetére
Igen ezek alapján találtam a Predator XB273UGS-t. Ami 6 bites. Ezért lemondtam hátha gyorsan jön szembe valami jobb megoldás, de ha csak az Nvidia lista alkalmazható akkor ez lesz a legjobb megoldás 200k alatt.
Szerintetek a mostani AOC 24G2U/BK panelje jobb minőségű lenne?
-
Csandi
őstag
válasz 4264adam #116162 üzenetére
Szerintem ebből minden kiderül [link]
G-Sync illetve a G-Sync ultimates monitorok jöhetnek neked szóba ha 1hz-től szeretnéd, felbontást, méretet, stb. mindent látsz az oldalon, azok alapján amik megfelelőek megnézed kapható-e itthon, milyen árban stb. és tudsz dönteni. G-Sync ultimates 1440p-k mondjuk 300+ ba kerülnek szóval inkább a sima G-Sync-esek közül válogass. A compatible meg ugye kiesik neked, amik a táblázat alján vannak.[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz 4264adam #116158 üzenetére
Tudjuk miért váltam meg az RTX3070-től... - miért, tudjuk? Nekem is 3070-em van, és maximum grfikai részletességgél játszok de még sosem fordult elő, hogy 48FPS-ig leesne 1440p-ben. Ha meg 3080 lesz annál méginkább nem lehet ez probléma.
A Predator XB273UGS valóban G-sync modulos de annyi pénzért 6bit+FRC... vicc. Ráadásul az ACER monitorai között korábban sok pixelhibás volt, szvsz erre készülj fel (14 napos elállás vagy pixelhiba garancia) ha kifognál egy olyan darabot. A másik meg, hogy melyik világtalan találta ki a monitor frontjára a LED / RGB világítást? Gondolom kikapcsolható, de tesztekben is kritizálják mert sokak szemének nem előny hanem inkább bántó.[ Szerkesztve ]
-
4264adam
veterán
válasz szasanyi #116157 üzenetére
RTX3080 lesz. Tudjuk miért váltam meg az RTX3070-től és várom a piac rendeződését. Nem megfelelő program sorok miatti 1% FPS beesés (50 alá esik)a gond ami még egy Fallout4 esetén is meg tud jelenni. Így nekem kedvezőbb lenne ha abban az 1-5mp programkód megjelenítésben is aktív maradna a sync. Ha nem is 1Hz-től de a 30Hz sokat segítene. Az MSI-re azt olvastam külföldi lapokban, hogy valóban 20Hz alatt is aktív marad a sync.
gsync megjelenésekor pedig hogy 30Hz az alsó határ. Ha ezalá megy a program akkor átáll 60Hz frissítésre.
Jelenleg FHD van
Keretet el tudom engedni és elmenni 200k-ig is. Sajnos én sem találok itthon termék palettát így nehéz megmondani de az alsó kategória is lehet olyan jó mint a mostani 60k-s AOC FHD 144Hz IPS
masik érdeklődésem: FHD nekem 24”-ig számít kényelmesnek (nem pixeles) 1440p esetén melyik ez a határ ? 27” vagy a 32” is az ?
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz 4264adam #116156 üzenetére
Nem ismerem a teljes termékpalettát és nem vagyok naprakész sem az itthon éppen kapható típusokból és/vagy árakból. De amit eddig láttam az alapján nem vagyok biztos benne, hogy létezik olyan G-sync modullal ellátorr 27" 1440p monitor, aminek jó a képminősége és 150k-nál nem magasabb az ára.
Egyébként miért szükséges az 1Hz-től való szinkronizálás? Tényleg érdekel, bár azt nem tudom milyen dVGA-t használsz, esetleg amiatt lehet gond az 1440p és min. 48FPS miatt mert másra nem tudok gondolni. -
szasanyi
félisten
válasz 4264adam #116153 üzenetére
A létező 3 típusból melyiket keresed pontosan? Mert ha G-sync modult tartalmazó típust eszeretnél, az aligha lesz meg 150k-ból.
-
4264adam
veterán
Sziasztok!
150k alatt található 2K felbontású 27” monitor amely hardveres g-sync támogatással rendelkezik ? Nem csak IPS érdekel singleplayer játékokra
-
kchris78
veterán
VA nem jobb azert munkara? jobb kontraszt jobb a szemnek irodai dolgoknal ha a szint nem vesszuk figyelembe? En egy 32"t nezegetek meroszalaggal ramerve a mostanira igy nem tunik akkoranak de odarakva biztos brutal lenne... 32" 4k csak VA van tulnyomoreszt... 28-29 meretben kizarolag IPS..
-
k.soma
senior tag
Sziasztok!
PS5-höz szeretnék monitort venni. Az árakat elnézve a 4K nem fér most bele, ezért 1440p-sek terén nézelődtem. A panelek esetén megosztóak a vélemények, főleg hogy azok is folyamatosan fejlődnek. Gamingre lenne használva ugye, de nem annyira vagyok whiteszemű.. a feketék jók ha feketék, színek normálisak legyenek. HDR sem fontos annyira.
144hz (120) és 27" illetve VRR támogatás az elvárásom illetve az 1ms vagy kisebb mivel FPS játékokat is szeretnék játszani rajta, illetve az állítható magasság (vagy eleve alacsony talp) se lenne rossz.
Ezeken akadt meg a szemem első körben:
GIGABYTE M27Q [link] IPS paneles
ASUS TUF VG27BQ [link] TN paneles
Persze más márka is szóba jöhet ebben a 100-150ezer Ft-os kategóriában.Előre is köszönöm a segítségeteket.
Azt mondják a munka éltet.. de a pihenésbe sem halt még bele senki.
-
-szabi-
addikt
Hi
Azt honnan tudom kideríteni, hogy Philips 325B1L és 345E2AE modellek háttérvilágítása "edge" vagy "direct" LED típusú?
üdv
-
Amerigo57
őstag
válasz neo81 #116147 üzenetére
neo81 .
Bocs elírtam, nem az ASUS TUF VG24VQE monitort, hanem az
ASUS VG32VQ Monitort akartam ajánlani. Link:A belinkelt LG UltraGear 32GN500-B monitorról az értékelések - 4/5 az
LG UltraGear 32GN550-B - 4,4/5.De nézd meg az LG 32GN650-B monitort, annak jobb értékelései vannak. Link: és Link:
[ Szerkesztve ]
-
sakal83
addikt
Nem talaltam szaktopikot ezert teszem ide a kerdesem.
Hdmi/dp kimenetet szeretnek osszekotni typec bemenettel. Van erre mód? Sajnos eddig csak typec to hdmi megoldasokat talaltam
Koszonom a valaszokat
-
Agri01
csendes tag
válasz Amerigo57 #116144 üzenetére
Mindig tanul valamit az ember.
Azért telefonnal fotózom, mert így gyorsan el tudom küldeni mms-ben, az egyszerűség és a gyorsaság a szempont.A Dell-nak van újabb verziója? Vékony keret, stb...
Egy újabbat akár használtan is bevállalnék, már ha szerinted szabad ilyet?
A gyártási idő és a minőség egyenesen vagy fordítottan arányos? -
neo81
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek ez a 3 monitor közül melyik a legjobb?: [link]
Köszi! -
Amerigo57
őstag
válasz Agri01 #116141 üzenetére
Fényképezőgéppel fotózd, 1/2000 vagy 1/4000 zársebességgel.
Telefon fotózás lassú , bemozdul a kép.
( Záridő )
Azt befolyásolja, hogy mennyi idő, míg elkészül a kép. Hosszú záridő mellett sokkal több fény tud beérkezni, ami például egy éjszakai fotónál hasznos lehet. Viszont ugyanez elmosódottságot eredményezhet, ezért érdemes vagy egy állványon rögzíteni a telefonunk, vagy pedig letámasztani valahová. Hasonlóan, rövid záridő mellett egy gyors mozgást is el tudunk csípni, bemozdulás nélkül. (Kis segítségként 1-2 másodperc már hosszú záridőnek számít, a rövid záridők nagy törtértékek, például 1/160, 1/320.) - ez kevés..... -
Agri01
csendes tag
válasz Amerigo57 #116137 üzenetére
A Mysoft az tényleg jó. Tizenegynéhány évvel ezelőtt ott vettem az első laptopomat. Személyes átvétellel valahol a 6. kerületben, egy lakásban. A tulaj nagyon szimpatikus és segítőkész volt.
Valamikor a kilencvenes években a családi 13" monitort lecseréltül egy 14"-es LG 100 Hz-es síkképernyős flatronra. Hááát az hipertér ugrás volt. Ha néztem az egyik sarkot, akkor a másik három nem vibrált
Azért lovagolok rajta, mert a mostani laptopomon (Thinkpad T440) is szalad a kurzor maga után. Ezt nagyon szeretném elkerülni. Gondolom ez ezzel függ össze.
Az ajánlott típusokat tudnád rangsorolni kijelző minőség, általános minőség és megbízhatóság szerint?
A Samu felejtős?
Ezer hála
-
halalfalo
csendes tag
Sziasztok!
Monitort szeretnék venni a következő feltételekkel:
27-28”, Pivot, magasság állítás, IPS / PLS, 1440P vagy 4K
Munkára kellene, ami 90%-ban SAP GUI, Outlook, Teams futtatása. Játék nem lesz, késleltetés és képfrissítés mindegy. Árat pontosan nem tudok, de 100 ezer körül kéne. Nagyon max. 120-130, ha van valami kihagyhatatlan.
És érdekelne, hogy szerintetek 28”-ig megéri egyáltalán a 4K-ban gondolkodni vagy elég az 1440P? Most egy Lenovo T490-es kijelzője megy, erre lenne kötve másodlagosként, viszonyítási alapom nincs. 4K-hoz kellene egy USB-C átalakító is, ha tudtok ajánlani esetleg.
Eddig ezeket néztem ki:
4K:
AOC U2790PQU
LG 27UL550-W
LG 27UL650-W
1440P:
AOC Q2790PQE
AOC Q27P2Q
Acer CB272U
Acer XV272UP
ASUS PB278QV
Dell S2721DS
Dell P2720D
Dell P2720DC
Samsung F27T850QWU
HP EliteDisplay E27q G4
Lenovo ThinkVision T27q-20
Lenovo ThinkVision P27q-20
Lenovo ThinkVision T27h-20Köszi előre!
-
Agri01
csendes tag
Sziasztok!
Én is monitor vásárlás előtt állok és szeretnék tanácsot kérni tőletek.22-24" méretben keresek monitort (2db-ot) irodai és home-office felhasználásra. Elsősorban levelezés, internet, táblázatkezelés, stb és filmnézés.
Először az IPS irányába indultam el, de hamar elbizonytalanodtam... IPS glow, foltosodás...
Ami fontos:
- jó betekintési szög (van, hogy többen nézzük)
- forgatható, billenthető, stb (ügyfélnek könnyen meg tudjam mutatni az irodában, otthon pedig lehet a Vesa lesz a megoldás a gyerkőc miatt)
- szerintem az FHD teljesen elég. Azt sem szeretném, hogy nagyon aprók legyenek a karakterek.
- villodzásmentes képernyő
- kékfény szűrő
- természetes színekJó lenne:
- FreeSync
- USB csatik
- hangszórókAz örök kérdés: IPS vagy VA panelt ajánlatok?
Kell e a 75-85-100Hz?Amiket néztem:
- Dell Ultrasharp U2414: itt tartok a 60Hz-től
- Samsung F22T450FQU vagy F24T650FYU ezek már 75Hz-sek
- ASUS BE24EQSK ez is csak 75Hz
- ASUS VP249QGR Monitor 144HzJó lenne ha a 2db 130.000-ba beleférne, de ha a számomra tökéletes monitor egy kicsit több az sem gond.
Valami olyat keresek aminek szép képe van és mintha rárajzolták, -ragasztották volna az ikonokat, karaktereket, képet...
Tudnátok esetleg konkrét típusokat ajánlani?
Köszönöm szépen!
-
szasanyi
félisten
válasz Biga123 #116128 üzenetére
Elvileg nem, de gyakorlatilag lehet problémád belőle ha erősködnek (mondjuk feltételezik a rosszhiszeműséget). Én inkább kerülném, és máshonnan vagy akát más típust rendelnék. De ez csak egy tanáncs, az alapján ahogyan én gondolom. Ha mégis kipróbálod majd mondd, kíváncsi vok hánynál sokallnak be.
-
Piistii
tag
Érdemes váltani Acer XV272Up ról Dell S2721DGFA -ra ? Nagy a 2 között a különbség ?
-
Amerigo57
őstag
válasz aleister #116103 üzenetére
aleister .
Dell S2721DGFA vagy LG 27GL850 .
Én a technikai paraméterek, illetve a vásárlói vélemények alapkám , a Dell S2721DGFA monitort választanám, újonnan.
" The Dell S2721DGF is a bit better overall than the LG 27GL850-B. The Dell has much better ergonomics, better build quality, and better reflection handling. On the other hand, the LG is more accurate out of the box, and for the two units we tested, the LG has better black uniformity, but this varies between units. "
Link:[ Szerkesztve ]
-
Biga123
addikt
Azabaj , hogy az eMAG nak már én is visszaküldtem 2 monitort, nem tudom pebróbáljak e még1 et , vagy elküldenek a francba ha azt is vissza akarom küldeni . (nem az a terv, de ha az is fosh lenne)
Az első 2-t csont nélkül visszavették. De kezdek parázni.Szerk:
"Az eMAG fenntartja a jogot, hogy az egy felhasználó által jelentős számban és/vagy több alkalommal vagy rendszeresen visszaküldött termékek közül egy vagy több termék vonatkozásában a visszaküldött termék(ek) befogadását elutasítsa, amennyiben a 30 napos termék-visszaküldés szolgáltatással történő visszaélést észlel, vagy alapos gyanú merül fel a 30 napos termék-visszaküldéssel való visszaélést illetően."Kérdés mi számít " jelentős számban és/vagy több alkalommal" -nak
[ Szerkesztve ]
-
noobspieler
csendes újonc
Sziasztok!
Gondoltam megírom kis történetem első részét, hátha kapok jó ötleteket vagy másnak esetleg ez hasznos lehet. Elnézést, egy kicsit hosszú lett.
Mivel a legtöbb teszt és fórum vélemény az, hogy mindenkinek magának kell látnia a monitorokon lévő különbségeket, ezért rendeltem 2 teljesen különböző monitort, hogy megtudjam, hogy mekkora, milyen képarányú és milyen panel típus tetszik nekem legjobban. Nem szertek szivatni egyetlen boltot sem, ezért amazontól(.de) jött mindkettő, nekik meg már fizettem nem keveset. Az első a Xiaomi Mi Curve, 34 colos, 21:9-es képarányú, VA paneles míg a második az Acer XB323UGP 32 colos, 16:9-es, IPS paneles lett. A felhasználás napi 8 óra home office (emailek, számlák pdf-ben, excel, AS400, semmi grafikus) és játék (World of Tanks). Minden másra ott a tv vagy a telefon. Még az is ide kívánkozik, hogy nem vagyok sem szakember sem egyéb guru, csak egy egyszerű user.Színek
Egymás mellet az Eizo teszteken az Acernek láthatóan élénkebbek a színei, eleinte még zavart is a 24 colos, 60Hz-es TN munkamonitor után. A fekete természetesen szebb a Xiaomin, de az Acer feketéje amúgy is nagyon foltos, fent egy fényesebb fehér, jobb lent egy nagyobb pirosas és bal alul egy kisebb kékes. Ami meglepett, hogy a Xiaomi fehérje valahogy világosabbnak, de mégis természetesebbnek tűnt, mint az Aceré, ami vagy kékes vagy szürkés vagy túl fényes volt. Ezért nekem a Xiaomi jobban tetszett a munkához, ahol sok fehér alapon fekete betűs és számos ablak van nyitva, talán a jobb kontraszt vagy a jobb dpi, esetleg a rosszabb szemem vagy megszokásaim miatt :-)
Méret és méretarány
Mivel a Xiaomin lehet kb. egy 27 colos monitort szimulálni, ezért lett a másik 32 colos, így megvolt az összes méret. Munkához a 27-es nekem kicsi volt, ugyan elfért rajta minden, de akkor túl kicsik voltak a karakterek. A 34-es túl széles volt. A munkánál felesleges teret nyertem, míg a játéknál a kép jobb és bal alsó sarkában lévő térkép és cset esett ki nagyon a látóteremből. Nekem a 32-es lett a legjobb, kb. 80 centiről nézem (ekkora az asztalom is), nem túl pixeles és szerintem ez is elég "immerzív" (csak 10 centivel keskenyebb, mint a 34-es).
IPS vagy VA
A színekről már írtam, az Eizo meg az ufo sebességteszteken természeresen az Acer sokkal jobb. Ugyakkor a wot-ban én nem láttam akkora különbséget, mint a teszteken vagy az árban. Persze egy kicsit mosódottabb a Xiaomi képe a gyorsabb képmozgásoknál, de én azt hittem, hogy nagyobb lesz a különbség. Persze ez lehet amiatt is, hogy a nem túl erős kártyám (RX5500XT) miatt kénytelen voltam a részleteket sokkal lejjebb állítani, hogy meglegyen az átlag 120 fps. Valószínűleg ultrán jobban látszana. Majd ha lehet emberi áron kártyát venni, akkor majd lesz másik, most monitor lesz ... remélem.
Hibák
Már írtam, hogy az Acer-nek a sötét képeken elég nagy a bevilágítása. Ehhez jön még egy fényes pixel hiba a képernyő középétől kb. 15 centire jobbra. A Xiaomi-nál ugyan csak 4 fekete pixel hiba van a monitor szélein de két- három nap után a játék sötét képeinél elkezdett villogni. Az elején csak egyszer egyszer, de aztán egyre sűrűbben. Mostmár ha egy domb árnyékos részét nézem ott is villog. Túl sok időt nem töltöttem hibakereséssel, de állítólag valamilyen sync-es probléma miatt van. Ha valaki ilyet vesz (ez a Xiaomi, AOC CU34G2X, MSI PAG343CQR, Iiyama GB3466WQSU-B1, Gigabyte G34WQC, Acer XZ342CK P, ...), lehetőleg olyan helyről vegye ahová gond nélkül visszaküldheti, illetve legyen idő tesztelni, mert az első két napban nálam még nem jelentkezett.
Szóval, az Acer általában jobban tetszik, de a Xiaomi-ra sem mondanám, hogy rossz monitor. Sajnos a képarány és a vibrálás miatt kénytelen lesz visszamenni, de mivel tetszett a VA kontrasztja, kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz az Acer egy G7-es mellett ... továbbra is egy nem hozzáértő szemével.
-
ImI882
tag
válasz dannyl #116112 üzenetére
Köszi. Régen a forumon ?Hexa? néven volt fennt egy ember, én Nála vettem monitort. Korrektebb sráccal monitor témában senkivel se találkoztam. 3db-ot bontott ki előttem és tesztelt le, én választhattam. Ritka korrekt volt, az árakkal is, mondjuk ez kb. 8-10 éve történt.
Meghagylak abban a tudatban, hogy neked van mindenben igazad! Így álltathatod magad abban a hitben, hogy igazoltad minden hamis és feltételezett állításodat!
-
szasanyi
félisten
válasz aleister #116123 üzenetére
...simán elképzelhető, hogy egy használt panel akár jobban is szerepeljen... Nem elképzelhetetlen, bár a típus jellemző tulajdonságai nagyban nem térhetnek el így jelentős különbségekre nem lehet számítani. Az, hogy 1-2 év múlva milyen egy monitor nem csak a gyártón hanem a hsználón is múlik. Talán annak a menüjében is van üzemidő számláló, és az sem mindegy 1-2-3 vagy akár 4ezer órát ment 2 év alatt. És még ott az esztétikai, azaz ki mennyire igényes és hogy vigyázott rá, dohányzó környezetben volt-e, stb., stb. Megkell nézni, ki kell próbálni anélkül komoly kockázatot vállalsz (és fontos kérdés az is, hogy meg van-a a maradék 1 év hivatalos garija). Legyen szerencséd!
-
Goose-T
veterán
válasz rmatyi #116122 üzenetére
Dell U2419H,
U2419HE, U2419HC. Attól függ, milyen szolgáltatások kellenek.Szerk.: nem figyeltem a keretet, így maradt az alapmodell, az U2419H.
[ Szerkesztve ]
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
aleister
veterán
válasz szasanyi #116106 üzenetére
Teljes mértékben igazad van. Alapból, új árakat tekintve tán 155 körül van az 27GL850 és 163 körül a Dell. Ha csak újként tudnám megvenni őket, akkor nem lenne kérdéses. Bár nekem valahol a 6 számjegyet átlépve van a lélektani határ egy monitor kapcsán.
Akkor sem lennék gondban, ha lenne pl 110-ért garis, használt, jó állapotú Dell S2721DGF, hisz az is anyagilag egy szinten mozogna az említett, szintén használt LG-vel, ami 100-ért van HA-n.
Mindkét esetben pár ezer forintos az árkülönbség. Nincs miről beszélni.
Viszont sajna használt Dell-t nem találok, és így már azért sok a 100 vs 163 differencia. Tapasztalatom szerint egy 2 éves monitornak álltában nem sok baja lehet. Szóval bár valóban nem ugyanaz a használt hw, mint a bontatlan, de pont azért, amit említettél (gyártási szórás), simán elképzelhető, hogy egy használt panel akár jobban is szerepeljen, mint egy új.
Én nem fázok a jó állapotú használttól. A jelenlegi Dell is refurbished-ként vettem.Az ideális valóban az, amit írsz, de vidékiként sajnos elég nehezen kivitelezhető élőben szemrevételezni a monitorokat. Csak bízhatok benne, hogy jó példányt kapok.
Az lehet megoldás, hogy egyszerűen várok egy használt Dell S2721DGF-re. Igazából nem sürgős a vétel. Tökéletes addig a jelenlegi Dell Ultrasharp 2410f is.
Köszönöm még egyszer a válaszaid!
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
rmatyi
tag
Sziasztok!
Milyen monitort tudnátok ajánlani?
-24"
-FHD
-Irodai felhasználás, fotószerkesztés
- Árkeret: ~70.000 HUFElőre is köszönöm!
-
szasanyi
félisten
válasz dannyl #116116 üzenetére
Ezt nekem nem erősítették meg. Próbáltam velül telefonon 1eztetni, de azt mondták nincs idejük, el vannak havazva. Beírtam ide a topikba is vagy 2x hasonlót, de senki semmit nem reagált rá (pedig úgy sejtem jár itt oázisos emberke is). Egyrészt úgy vagyok vele, hogy ami nem megy azt fölösleges erőltetni mert annak ált. úgysem olyan a kimenetele mint azt várná az ember. Másrsézt - bár macerásabb és nem teljesen költségmentes - az a biztos amit én látok, és gyakorlatilag kockázatmentesen. Sokáig úgy voltam vele, hogy ez nem korrekt ha vki - főleg többször - rendel és küld vissza, de aztán azt gondoltam: ha a ygártók tesznek rá, akkor nekem miért kellene elgadnom a "sz@rt" is sok pénzért? Megjegyzem én elég körültekintően választok és rendelek, ezek előtt - mióta ez a lehetőség adott - összesen 2 alkalommal éltem ilyennel. De ha más, elfogadható alternatíva nincs, akkor ezt kell kihasználni ha már biztosították a lehetőséget.
-
S.Zoliy
tag
válasz Motion_Blur #116118 üzenetére
Köszönöm, akkor ezzel próbálkozom.
-
Motion_Blur
félisten
válasz S.Zoliy #116117 üzenetére
Klasszik módon be kell tallózni manuálisan a drivert (illesztőprogram frissítése mappából).
Színkezelésnél pedig az ICC-profilt, beállítani vagy 3x alapértelmezettnek mire betölti a Win, de azt úgyis látni fogod.
[ Szerkesztve ]
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
S.Zoliy
tag
válasz Motion_Blur #116109 üzenetére
Bocsi ha teljesen hülye kérdés, de ezt hogy tudom telepíteni?
Mert nekem nem akarja. -
dannyl
addikt
válasz szasanyi #116114 üzenetére
Oázis pixelgari 5k
"HA MÁR ÚGYIS KIBONTJÁTOK, AKKOR MEGTENNÉTEK, HOGY MEGNÉZITEK MINDEN MÁS IS RENDBEN VAN-E VELE? HALLOTTAM RÓLA, HOGY LEHETSÉGES EXTRÉM MÉRTÉKŰ INHOMOGENITÁS, FOLTOSSÁG, HÁTTÉRVILÁGÍTÁS BESZŰRŐDÉS EGYES ROSSZUL SIKERÜLT MONITOROKON. EZT IS MEGNÉZNÉTEK NEKEM?
Persze, ha már fizetsz, és úgyis kibontjuk, ez igazán belefér. Egyébként is megnézzük, nincs-e valami feltűnő hibája azoknak a monitoroknak, amiket valamilyen okból kibontunk. De egyéni kéréseket is szivesen teljesítünk ." -
kecso2009
tag
Sziasztok!
Két monitort néztem, pontosabban 2 Acert.
1. Acer Nitro VG240YSb ( [link] )
2. Acer Nitro XV240YPbmiiprx ( [link] )Van valakinek tapasztalata a fenti termékek valamelyikéről esetleg? Ajánlanátok ezt? Casual player vagyok, emellett filmnézésre, böngészésre, néha szövegszerkesztésre.. stb használnám. Eddig egy LG 22MP55 ( [link] )-t használtam, nincs überállat lézer szemem ami megmondja hogy ez 0,9 vagy 1 ms válaszidővel rendelkezik..stb, csupán szeretném hogy ne legyen hibás illetve szép képe legyen.
Mit ajánlotok? Jó ez?Ui.: Előzőleg úgy jártam, hogy megrendeltem az OázisComputertől a 2. monitort, pixelgaranciát kértem, majd vissza utasították azzal az indokkal, hogy nem vállalnak rá mivel annyi a hibás modell ebből, hogy nem szeretnének "végtelenségig rendelni", így ehelyett az 1. számú monitort ajánlotta nekem az úriember.
Ez valami üzleti fogás, vagy valós hogy ennyire bajos lehet ez a monitor?
Esetleg hasonló árkategóriában tudnátok ajánlani még?Köszönöm hogy végig olvastátok!
-
szasanyi
félisten
-
Źşë'
addikt
esetleg vakai képben van a jövőben megjelenő monitorokkal? mi várható '21-re, érdemes e várni akár egy LG (CX) típusú OLED-es monitorra?
"Nem abban van az élet mértéke, hogy mekkorát tud kérdezni az ész, hanem abban, hogy milyen nagyot tud felelni a szív."
-
ImI882
tag
válasz szasanyi #116106 üzenetére
Nem ismersz olyan boltot, ahol ezt nem kell eljátszani, megbízható és egyből olyat küldenek, ami viszonylag "normális" (pixel hiba mentes, IPS glow elfogadható...stb. )???
Meghagylak abban a tudatban, hogy neked van mindenben igazad! Így álltathatod magad abban a hitben, hogy igazoltad minden hamis és feltételezett állításodat!
-
S.Zoliy
tag
válasz Motion_Blur #116109 üzenetére
Köszönöm!
-
S.Zoliy
tag
válasz Motion_Blur #116107 üzenetére
Köszönöm. Ez mire jó?
-
szasanyi
félisten
válasz ImI882 #116102 üzenetére
Valóban nem könnyű. Főleg, mert akkora a szórás uo. típuson belül is, ami szégyen a gyártókra nézve. Íves monitorból a G7 nagyon szép képet ad, de 1000R... pfff ... számomra megszokhatatlan lenne. Ráadásul ugyanaz igaz erre is mint amit az előbb írtam, plusz a VA panelek (black smearing bár ez is a G7-nél a legjobb) és az íves panel sajátosságait is figyelembe kell venni
Nincs más mód ha bitosra akar menni az emben: netes rendelés, és az adott darabot megvizsgálva, letesztelve eldönteni tetszik-e ill. ha toleranciahatáron kivül eső jellemzői vannak akkor el kell állni és kész.
aleister: igen, összességében a DELL-t jobbnak tartom (megjegyzem én br. 160k-ért vettem, de elvétve még picivel alatta is előfordult már). Viszont az összehasonlításod sántít kicsit, ti. a használt hw árát nem lehet összehasonlítani az újjal (mivel az ugye használt ). Azon kívül pontosan ismerni kellene az adott 27GL850 milyen darab (esztétikai állapot, panel, garancia, tartozékok, stb.). Nagyon ajánlom, hogy semmit (se újat, se használtat) NE vegyél látatlanban, esetleg úgy mint fentebb írtam. Szerencse kérdése milyen darabot fog ki az ember (panel homogenitás, színek, háttérvilágítás és bleedig) tökmind1 milyen gyártót vagy típust választasz. -
Goose-T
veterán
válasz Goose-T #116066 üzenetére
Ezt az iiyama-t találtam, most kell megrendelni, nem várhatok a Dell S2721DS-re. Tud mindent, amit kell, és a márka is jó. Szerintetek is vehetem?
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
S.Zoliy
tag
Sziasztok!
Meg is jött a monitor. AOC CU34G2
Merre találok hozzá esetleg szín beállításos configot? -
aleister
veterán
válasz szasanyi #116096 üzenetére
Igen, ezeket a tesztekben említik is. Emiatt nagyon nagy dilemmában vagyok. 100-ért van itt LG 27GL850 használtan, garisan. Dell S2721DGFA meg 164 újként. Felbontott van Alzán, de még úgy is 153, gondolom pixelhibás volt, azért küldték vissza, akkor már inkább megveszem bontatlanul.
Szóval szerinted annyira jobb a Dell, hogy a kevesebb, mint 2/3-ad-ba kerülő LG-vel szemben is azt válassza az ember?Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
ImI882
tag
válasz szasanyi #116101 üzenetére
Gondoltam, hogy nem véletlen az árkülönbözet. Kár, mert 167-ért hozzá jutottam volna, de így az általad tesztelt DELL jobb vételnek tűnik. Sokat olvasom a forumot és figyelemmel kísérem, hogy melyiket vegyem. Sajnos vagy nem sajnos az ívelt képernyőt próbálom elengedni, de nem akaródzik. Sose volt és kíváncsi vagyok. Viszont az IPS panel előnyét szeretném élvezni... A hitvány minőségű panelekről meg ne is beszéljünk. Nehéz ez a monitor vásárlás minden szempontból...
-
szasanyi
félisten
válasz ImI882 #116098 üzenetére
Hellyel közzel... ti.csak a QD típusról találtam részletes teszte(ke)t, és az egyikben említik a non QD jelzésű (korábbi) típust is. Aszerint nem szabad összekeverni őket mert a mgejelenítés sebessége nem olyan jó, valamint annál nem használnak Quantom Dot technológiát (nyilván különböznek a panelek) És persze nem véletlen az árkülönbség sem, valamint a nagyon jó tesztértékelés sem. Az egyetlen ami sajnálatos, az az ára.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- iPhone topik
- Apple asztali gépek
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- SAMSUNG (LS28BG700EUXEN) 4K 144hz GAMER MONITOR ! AKCIÓ
- LG Ultragear 27GN950-B - 27" UHD 4K 3840x2160 / NANO IPS 1MS /144Hz (OC 160Hz) / G-Sync - 1 ÉV Gari
- Monitorok Huawei, HP, Samsung
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Dell P2412Hb FullHD monitor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest