Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gergely2319

    újonc

    válasz arnyekxxx #71397 üzenetére

    Igen, igazad van. Jelenleg a sima keményes (még nem kondenzációs, sem a turbós) gázkazán is nagyon gyorsan felfűti a lakást és nem kell hozzá 60fokosnál melegebb víz sem. A padlásra jön majd 25centi kőzetgyapot, így ott azonnal megfogok 20-25, de lehet 30% hő veszteséget. Van a klimatizált helységemnek 80m3-e. Sok helyen 30-35W-tal számolnak. Ha én 40nel is kalkulálok akkor 3200w jön ki. Azaz ez alapján elég lenne oda egy 3.2es klíma. Viszont ha durva 50nel matekolunk az 4000w, így a szóban forgó 4.2kW-os klíma bőven túl kiszolgál és lehet ki-be kapcsolna, mert nem bírna kellően leszabályozni. Egy szakember által azonnal javasolt 5kW-osról meg már ne is beszéljünk.
    Sajnálatomra Ő a Gree vonalat viszi és társait amivel semmi problémám, csak a japánt sajnos nem ismeri. Munkáját látva viszont biztos jó szakember.
    Fejér megyében tudtok olyan céget, szakembert aki a japán vonalat viszi? Meghallgatnám az Ő szemléletét, tapasztalatát is.
    Kérdés: ilyen számítások alapján ki melyiket választaná? 3.2kW ami lehet teljes ki lenne használva, vagy inkább egy 4.2kW-os modell ami elképzelhető, hogy ki-be kapcsolni fog mert nem tud kellő képen leszabályozni ?

    Köszi előre is!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés