Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- oriic: A TOP 10 legtöbb hozzászólással rendelkező PH! felhasználó
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: ASUS TUF Gaming VG27AQ - finomhangolása
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
lasz10
junior tag
Én a Daikin Comfort és a Mitsubishi deluxe klímákban mértem csak le a fogyasztást, abból azt szürtem le, hogy a fogyasztás kb. ugyanaz, de a távolabbi helyeken nagyobb az eltérés 1 fokkal (2 fok volt a szigetelés előtt, de közben rádobtam + 10 cm. polisztirolt 360 fokban).
@lumberg : szerintem egyikkel sem lőssz mellé, mindkettő jó választás. Ugye a felhasználás minden körülményének ismeretében, és a kinézett 2 klíma eurovent adatainak felhasználásával lehetne bármit is ajánlani. -
lumberg
csendes tag
Sziasztok!
Hamarosan klímát szeretnék otthonra. Két versenyzőre szűkítettem a kört:
Daikin Comfora FTXP35N, vagy
MITSUBISHI MSZ/MUZ-AY35VGK
A hozzáértőktől kérdezném, melyiket javasoljátok inkább? Köszönöm. -
RudY
addikt
válasz
megane76 #71004 üzenetére
Több gyártó is kitér - legalább az apró betűs részben - ezekre: a silent/quiet/sleep/csendes módban:
Ilyenkor a klíma kisebb teljesítményen üzemel, cserébe a zajszintje is jelentősen csökken. Tökéletes választás lehet éjszakai alváshoz.
• A beltéri egység üzemi zajszintje alacsonyabb a CSENDES üzemmód során.
• CSENDES üzemmódban a hűtő és fűtő hatás mérsékeltebb leszUgyanakkor én úgy látom, hogy megoszlanak a vélemények arról, hogy ha ilyenkor visszafogott zajszint mellett kell biztosítania ugyanúgy az elvárt hőmérsékletet, akkor eleve nem tud annyira leszabályozni, mintha pl. auto üzemmódban lenne, mivel - szinte - folyamatosan kell dolgoznia. Így viszont már egyértelműen úgy tűnhet, hogy inkább a magasabb fogyasztás lehet a jellemző ilyenkor.
-
szimcsi
senior tag
Nincs fogyasztás mérőnk. Néha nézegettem villanyórán a fogyasztásainkat, de ugye az meg az egész lakás fogyasztását mutatja. 2 klíma+ többi eszközök fogyasztása legtöbbször talán olyan 7-800watt volt kb, ha nem a legmelegebb volt. Amikor átkapcsoltam quiet mode-ról akkor mintha 50-100 watt-tal kevesebb lett volna óránként, de ugye ebben az egész lakás fogyasztása benne volt, tehát eléggé durva becslés ez csak.
-
szimcsi
senior tag
válasz
megane76 #71004 üzenetére
Nekem van egy panasonic klímám, amit quiet módban használtam egy darabig, mert úgy volt komfortos.
Valaki itt írta, hogy úgy többet fogyaszt valamivel, mert jobban meg kell erőltetnie magát a klímának, hogy tartani tudja a kívánt hőmérsékletet. Van benne ráció.
Lehet ezek a "silent vagy quiet" mode-ok hasonlóak lehetnek. Éjszakai mód meg más lehet szerintem, de az a mi panasonic-unkon nincs, mitsubishi-nken van de azon nem próbáltam -
tamasgal
senior tag
Srácok, a Fisher Nordic mennyire tud leszabályozni? Nyaralóba szeretném fűtésnek, a nappalival nincs gond, oda tetetnék egyet, de a házikó másik fele rázós lehet. Kicsi előszoba (ide menne a másik gép) és van rajta 4 ajtó ami a két hálóba, fürdőbe és a wc-be vezet de mind mini helyiség. Nyitott ajtókkal vajon működhet az egy klímás fűtés dolog vagy kapcsolgatna csak egész nap? Vélemény?
-
megane76
csendes tag
Sziasztok, egy 2.6 os Midea Xtreme Save hűtésben 25 fokra állítva silent üzemmódban kevesebbet fogyaszt, mint ha silent mód nélkül 25 fokra állítva legkisebb venti mellett működne?
-
-
TeeJay
félisten
válasz
torma1981 #70990 üzenetére
Gree Pulse 3,2kW vagy Syen Bora Plus ami alá nem mennék, előbbi kb. 190ezer utóbbi 150-160között. Halkak és jól hűtenek, -7fokig fűteni is lehet vele
Gree SmartR ami már komolyabb gép, fűteni is és halk is
Daikin Sensira FTXF25 vagy 35D vagy E végű
Daikin FTXC25 vagy 35 D végű bátran vehető
FTXC Gree gyárban készül Malajziában, 1-2 funkcióval kevesebbet tud mint a Sensira ellenben egy picivel hatékonyabb kompresszort kapott szóval előnye és hátránya is van a másikhoz képest -
torma1981
veterán
Sziasztok.
250k-300k körül milyen klíma ajánlott? De inkább olcsóbban.
Kb 25m2-re. Inkább hűtés, de azért a fűtés is lesz vele átmeneti időben.
Köszönöm.
-
sakal83
addikt
Sziasztok
A lenti klimak kozul melyiket vegyem?
Daikin FTXC35C / RXC35C
Daikin FTXC35D / RXC35D
Daikin FTXF35C / RXF35C
Daikin FTXF35E / RXF35E
Fujitsu ASYG12KPCE/AOYG12KPCA
Mitsubishi Electric MSZ-DW3535nm hűtésére kellene. Futesre csak vegszukseg eseten. Ami fontos a megbizhazosag es a zaj.
Illetve szerintetek mennek fel vagy le az arak a kovetkezo par honapban? Most 2021es arakon vannak.
Köszi
-
ProdyG
őstag
Sziasztok,
főként a ti ajánlásotokra vettem 4 darab Sensira-t tavaly, amit tök szuperekPár napja az egyiknek a távirányítója (ARC470A1) elkezdett nem működni. Bármit nyomok rajta, felvillan az összes létező embléma/ikon stb.. és nem csinál semmit. mit tudnék ezzel kezdeni? a neten nem nagyon találok semmit. Reset-elni kéne valahogy?
A távirányító hátulján van egy lyuk, amit tűvel lehet piszkálni, úgy emlékszem azt nyomkodtam már, de nem lett megoldás... köszi, ha van tipp! -
Tiédetis
senior tag
Sziasztok
Van a csoportban olyan személy, aki ipari méretű klímát telepít?
2019-ben kaptunk iskolára ajánlatot, de nyilván ez már messze kuka -
TeeJay
félisten
válasz
Janaboy #70975 üzenetére
Changelog esélytelen. Ezt a Diagnosztika trükköt is éjszaka kerestem mert tömegesen mindenkinek elszállt és egyik klímát sem tudtam szabályozni.
Szerencsére segített igaz 3x kellett letolni de működik és megy rajta az új FW
Daikin Onecta app play áruház résznél véleményekhez írd be te is hogy hiányolod a comfort funkciót az appból -
Pepe78
őstag
Sziasztok!
Refco Combi szivattyú-ról van valakinek tapasztalata?
-
Janaboy
veterán
válasz
TeeJay #70972 üzenetére
Köszi! Ez megoldotta nekem is a problémát.
Azért jó lenne tudni, hogy ilyenkor mit változtatnak a firmwaren. Nem tudom hogy van-e valahol change log?
Azt sajnálom, hogy a Comfort funkciót még mindig nem lehet az appból vezérelni, pedig írtam már nekik is, de nyilván válasz nem jött.
-
TeeJay
félisten
válasz
Mano66 #70969 üzenetére
Diagnosztika részen tudod resetelni.
Beállítások - diagnosztika - speciálisban benyomod hogy törölje a hibaszámlálót és indítod a diagnosztikát. Vársz 5 percet megszakítod és arra nyomsz hogy indítsa újra. Akkor már lemegy a frissítés rendesen és újra menni fog a modul. Lehet többször kell csinálni ezt nekem 2 modul miatt 3x diagnosztikáztam de jó lett végül. Globális hiba mindenkinél elszállt a frissítéssel -
Mano66
senior tag
Sziasztok. Daikin Sensira-n elindult a belső vezérlőprogram frissítése. Tegnap este óta frissít. Nem csinál semmit. Ilyenkor mit tudok csinálni? A wifit is lekapcsolta, de ezt írja is, hogy nem lesz elérhető. A klíma a távirányítóról működik, csak programról nem.
-
-
TeeJay
félisten
válasz
arnyekxxx #70957 üzenetére
Nyári takarításkor egyik hölgy mondta hogy barátnője szeretne klímát és mivel a hűtő sütő mosógép whirlpool így klímában is nagyon tetszik nekik, tudnék-e intézni
Mondtam hogy csak ellenségeimnek ajánlom annyira gáz klíma, ráadásul konyhai gépben sem ajánlott márka nemhogy klímában amihez semmi köze a whirlpool-nak csak matricáztat valami kínai masinát nulla supporttal és alkatrész raktárral
Utána gyorsan letett a barátnő az ötletről. -
ramzess
csendes tag
[kép] Sziasztok megérkezett a klíma a raktáron van kérdeztem a wifi modult azt írták hogy az újabb modellekben már be van építve a wifi Daikin Comfora FTXP50N + RXP50N.Penteken szerelik fel .
-
Reaper
őstag
válasz
rmihaly #70962 üzenetére
Ablak csukva, hogy mennyire tömítették le az áttörést az passz, nem látok bele, kint és bent is magasan van. Nekem még az jutott eszembe, hogy talán a réz cső viszi a hangot, mert mondta aki csinálta, hogy vastag cső kellett hozzá tizen valahányas.
Beton talpazatot tudunk csinálni neki, de 2 méterre tuti nem tudom rakni a faltól. Sajnos a falak régi típusú, légréses, 2 sor tégla, rajta max 1 centi dryvit. Itt a szomszéd tacsi hangja is bejön, hiába van zárva minden.
-
rmihaly
tag
válasz
Reaper #70958 üzenetére
Falátvezetést rendesen letömítették?
Ablak csukva van?
Bent nem kéne hallani.Az én klímáim egymás mellett vannak, és a hátulról sokkal hangosabbnak tűnik mint szemből nézve.
Nekem beton lábon van, és kb 2m-re az ablakomtól. Az ablakon nincs semmilyen szellőző rész, így a kinti zajokból is nagyon kevés szűrődik be (szomszéd németjuhász kutyájának ugatását hallom néha, de azt is kb ingerküszöb alatt - ha nagyon figyelek rá)
Ha van rá mód akkor jobb az épülettől külön álló szerkezetre tenni.
-
Reaper
őstag
Sziasztok!
Nem rég szereltek be nekem egy légcsatornás hűtő-fűtő klímát, ami szuper, meg a beltéri a padláson jó halk is, viszont a kültéri nagyon hangos és ami a legroszabb, hogy olyan, mintha bent hangosabb lenne mint kint, sokkal. Nord nud71w. Nem tudom, hogy ez szerelési hiba ez, csináltam videót kint-bent, de lehet nem adja át a különbséget, meg szerintem túl közel is van a falhoz, de nem értek hozzá. Segíthet, ha lerakjuk egy beton alapra? Nem fog felborulni?
videók: [link]
Nagyon zavaró pláne este és télen folyamatosan kellene majd mennie a fűtés miatt, úgyhogy jó lenne valami megoldás. -
arnyekxxx
veterán
válasz
freeknight #70955 üzenetére
"Elektrolux a mosógépem, biztos jó a klímájuk is, és milyen olcsó"
De legalább a facebook reklám alatt ki lehet belőlük szedni, hogy a készülék a Gree apjával kezelhető -
Csöves
őstag
válasz
freeknight #70955 üzenetére
Meg is válaszoltad.
-
freeknight
őstag
-
embe
nagyúr
válasz
dredjudge84 #70951 üzenetére
Nekem Amber van, 2 db. 2,6-os és 1 db. 5,3-as. Tud hideget csinálni. Viszont 3-5°C csal a hőmérője.
-
Nagya21
addikt
válasz
dredjudge84 #70951 üzenetére
Hali!
Ha folyamatosan megy a klíma, és mondjuk rakatsz redőnyt az ablakra, akkor szerinten minden tivábbi nélül lehűti egy 3.5 klíma.
Üdv Nagya -
dredjudge84
őstag
Egy kérdés még eszembe jutott srácok. (gree amber UV)
A minimum jogok amit még lehet adni az 16 Celsius. Egy tizen pár négyzetméteres szobát képesnek kell lennie ennyire elvinni, ha csukva van az ajtó és ablak? Mert nálam jó ha 22-re leküzdi, igaz hogy nyugati fekvésű panellakásban lakom ahol minden ablak nyugatra néz, és délután süti a nap, az ablakok régi fa ablakok és nincs szigetelve a ház.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ Dell Latitude 14 5450 - 14" FullHD IPS - Intel Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2.5+ év gari
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A35 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest