Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Asszociációs játék. :)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Digitális Állampolgárság Program
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
válasz ramzess #70964 üzenetére
Erre én is kíváncsi vagyok mert tudtommal csak FTXM-ben van a Perferában gyárilag wifi, a Sensira és Comfora utólag wifizhető úgy mint az FTXC is
Sőt volt pár éve az FTXB széria ami meg sehogy sem wifizhető csak külső okosító infrás cuccokkalMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
-
pjen
félisten
válasz ramzess #70612 üzenetére
Szerintem ezt beszéld meg a telepítővel. A gyártók szeretnek tulzásokba esni. Nekem a 2,5 Kw os panához 16A kismegszakítót kér.Közben 2 megy fűtésben 1db 10A os kismegszakítóról. Lányomék 5Kw os Genex multi klímája a manual szerint 28A. 16A ről gond nélkül megy évek óta.
-
PROTRON
addikt
válasz ramzess #70612 üzenetére
Szia,
Jó lenne azt a szolgáltatói 25A-re kérni bővítést, biztonsági alapon, ez megye és megyén belül város függő hol milyen módon, anyagilag mennyiből lehet megoldani.Fordítsuk meg a kérdést:
Milyen egyéb elektromos berendezéseket használsz a lakásban?
Fűtésre is fogod használni?Ugye van a mérőóránál 25A-e (ugye az a saját mérőóránál van, nem pedig valami az előtti elosztóban?), innen megy a vezeték egy elosztóba.
Ebből megy gondolom a vezeték egy másik elosztóba, amiben csak 16A-es szabad kismegszakító van.
Eddig jól értelmezem?
Na az új tervezett klíma berendezés főként fűtés üzemben, amikor napokra elutaztok lekapcsolva felejtitek lehűl a lakás és után gyorsan akarsz meleget, rövid időre felvehet 16A feletti áramot, emiatt írták elő a 20A kismegszakítót a vastagabb vezetékezéssel.
A gyártó csak akkor vállalja a garanciát, ha ezt a 2 tételt betartod, meg persze ha nem vág le a fő megszakítód túl sokszor az egész lakás túlterhelése miatt.A vezetékre vonatkozó előírást természetes hogy betartod.
A 20A-re vonatkozó előírást is nyugodtan betarthatod, mert az a kérdés hogy az elosztóba beérkező betáp vezeték mennyit bír el.
A kövi kérdés hogy az adott betáp vezetéken mekkora terhelés összegződik és ér el az előző megszakítóig...tehát milyen további elektromos berendezéseket üzemeltetsz, a többi 10-16A-es kismegszakítókról. Az összegző terhelés fogja levágni a védelmeket ha túlterheled, attól még az egyes leágazások egyesével lehetnek nagyobb terhelésűek 16A-nál.Egyszerűsíti a dolgot, ha befotózod a helyzetet, az összes elosztót a villanyszerelő topikba is felteszed a kérdést, hogy mit kell cseréltetned.
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- World of Tanks - MMO
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házimozi belépő szinten
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Villanyszerelés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gumi és felni topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- További aktív témák...
- Eladó vagy Csere Ebike Fully-ra a képen látható 2023-as Cube Stereo one77 pro kerékpár
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Max DE (Gar: 2027.08.13-ig)
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips FC6725/01 SpeedPro vezeték nélküli porszívó közel 2 év garancia
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips HD9285/90 XXL Forrólevegős Wi-fi sütő 7,2L, 2000W ,2 év garancia
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Gen2 (Gar: 2026.08.16-ig)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest