Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
TungurKnivur #45091 üzenetére
Windynek is írhatsz, sokunknak ő telepített itt a fórumon. Korrekt cég, rövid határidővel, korrekt áron.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
7Heads Drago #45098 üzenetére
MELCloudra gondolsz?
-
7Heads Drago
veterán
A Mitsu-nak milyen az alkalmazása? Az jól működik? Érdemes rá költeni?
-
Hauptmann
veterán
válasz
7Heads Drago #45093 üzenetére
Nem a kerítésbe, ha beltérben van, akkor kívülre. a ház falába, megfelelő dobozzal. Nekem bent van, az egész H tarifa nem ér annyit, amennyiért megcsinálják az óra költöztetését. A másik, hogy elég gyakran változtatják a szabványt, lehet, ami most megfelel, 5 év múlva már nem fog.
-
Gömbike
senior tag
válasz
7Heads Drago #45093 üzenetére
Alanyi jogon jár 32.
Az órát nem emiatt kellene a kerítésbe tenni. Ez csak a szerelők dumája, azért, hogy ne kelljen velük foglalkozni. Neki könnyebb új helyre új bekötéseket megcsinálni.
Ha feltételeknek nem felel meg, akkor bizony lehet, hogy oda kell tenni.
De pl. nekem elég volt a 20 éves fából készült dobozba egy elválasztó tűzálló lapot tenni. Köze nem volt a kerítésnek.
A megfelelő megoldás sajnos nem a szóbeszéd, hanem a megbízott partner aláírása.Ezért èn megúsztam mindenestől (32A is bekötésre került ) 50 párezerből, de akinek nem megfelelő az óra doboza, az bizony belenyúl a kivitelezésbe.
A szereléssel megbízott partner hozzá állása sokat segít anyagilag is.
NE hagyd magad!
-
Hauptmann
veterán
válasz
TungurKnivur #45092 üzenetére
Erre a linkre is a KMCB-t hozza be.
-
7Heads Drago
veterán
H tarifára tényleg külön kell ampert venni április óta? és így is megéri?
Nálam pl ki kellene miatta rakni az órát is kerítésbe. -
TungurKnivur
csendes tag
válasz
TungurKnivur #45051 üzenetére
Egyelőre ezek a típusok maradtak fent a rostán, 400ezer alatt:
a legolcsóbb:
https://helloklima.com/klima-futesre/fujitsu/-oldalfali-inverteres-klima/fujitsu-asy-g09kmcbn-nordic-inverteres-split-klima/716/
2,5/3,2KW SCOP 4,1 22-43db (fűtésnél) -30 C-ig 290ezerEz egy Mitsubishi, nagyon jó Scop-pal és beltéri zajszinttel:
https://helloklima.com/inverteres_klimak/mitsubishi/-oldalfali-inverteres-klima/mitsubishi-heavy-hyper-inverter-split-klima-mitsubishi-srk-src-20-zsx-w/444/
2/2,75 KW, SCOP 5,2 19-38 db -20 C-ig 340ezerEgy Hitachi szintén jó paraméterekkel:
https://www.albaklima.hu/termek/514/hitachi/hitachi_shirokuma_rak25rxerac25wxe_oldalfali_inverteres_klima_25_kw
2,5/3,2 KW SCOP 5,2 20-43 db -20 C-ig 364ezerÉs a Pana Nordic:
https://www.webklima.hu/panasonic-cs-nz25vke-cu-nz25vke.html
2,5/3,4 KW SCOP4,6 21-39 db -25C-ig 357ezerA Mitsubishi nem a "szokásos" gyártó, a Mitsubishi Electric, hanem a Mitsubishi Heavy Industries, vhol azt olvastam Koreában gyártják
Ezekről a forgalmazókról van vmi infótok?
helloklíma, webklíma, albaklíma? -
feco70
senior tag
válasz
TungurKnivur #45082 üzenetére
Belső munka nincs, legalább is nálam nem volt. Egy hónap alatt rákötöttek Eon. 250 ezer volt nálam.
-
rígel
őstag
válasz
Hauptmann #45086 üzenetére
Igény kérdése.Ez egy kényelmi funkció, ami sok esetben kényelmesebbé teheti az életet. Persze lehet nélküle élni. Pl. készpénzzel mindenütt tudsz fizetni, de ha lehet bankkártyával, vagy netán NFC-s telefonnal, még kényelmesebben okosórávsl, akkor minek cipeld magaddal a pénztárcát? Meg lehet nélküle lenni, mint ahogy mobiltelefon nélkül is meg lehetett 30 éve. Most is meglehetne.
-
Tamy
senior tag
válasz
E.on területen néhány hét (talán 1,5-2 hét volt, az is csak a téli viszonyok miatt lett ennyi) alatt megvolt a papírok beadásától. Mondtam is a reg.szerelőmnek, hogy nagyon nem ezt hallottam, azt felelte, hogy itt mindig ennyi szokott lenni, de említett valami új szabályozást, hogy már nem lehet hónapokig húzni.
-
pjen
félisten
válasz
Nekem Elmü területen napra 3 hónap volt.
-
Gömbike
senior tag
válasz
Ha szerencséd van, akkor gyorsan sikerül. 9-10 hónap. Ha nincs szerencse ( ismerős), akkor 1,5-2 év.
Démász terület, nekem gyorsan sikerült.😁
2018 Augusztus végèn elindítottam és 2019 május végèn bekötötték. 9 hónap!
A rákötést csak a megbízott, regisztrált szerelő végezheti.
Minden munkát ő fog elvégezni, neked semmi más dolgod nincs ( nem is lehet, mert nincs papírod🤔)Ha stadiont szeretnél, másnap sikerülne.😢
Üdvözlünk Magyarországon!
-
pjen
félisten
válasz
Keress egy regisztrált szerelőt, ez az első lépés.Megmond mindent.
-
TungurKnivur
csendes tag
H-tarifa bekötésének mik a lépései?
Kb. mennyi idő alatt valósulhat meg? És milyen belső munkát igényel? Ez azért fontos, mert festetni is szeretnénk idén.
Ha 250 ezerbe kerül is, még mindig pár év alatt megtérül, most egy szezon fűtése 200 ezerbe kerül, aminek nagyobb része klíma. -
LanyUs
senior tag
A régi program csak a távoli vezérlés esetében kellett fiók, viszont az új már wifi esetében is fiókkal üzemel csak. Ez valójában pozitív fejlesztés, mert nem kell külön vacakolni a házon kívüli beállításokkal. Hátránya, hogy wifi esetén is megkerüli a Földet a parancs ( ellenben a régi programmal ). No de sebaj, ez legyen a legnagyobb gond...
-
Atomgeszi
nagyúr
Azt nem tudom, én csak a saját tapasztalatom írtam le, hogy a robotporszívónál is hiába volt azonos Wifin, kínába küldi egy szerverre a parancsot. Az ilyen vezérléses termékek nagy része amúgy is így működik, csak valakinek gyors a szervere, valakinek nem.
Biztos javítják, érdemes nekik dobni egy emailt ezzel kapcsolatban, hogy minél többször tudjanak a hibáról. -
F.N.
tag
válasz
Atomgeszi #45068 üzenetére
Akkor miért van az, hogy távoli kezelésnél, ( mobilnet ) 5-10 mp mire végrehajtja
a parancsot a régi app, míg wifiről pedig azonnal.Közben eszembe jutott, karácsony körül lemerült a 30 GB/hó mobilnet,
kizárt hogy ki-be mozgott volna a belső hálózatomról bármi is,
wifin simán használhattam a régi Dakin controllert, míg mobilnetről pedig nem.Az aplikációval lesz valami gebasz, amit pár napon belül javítanak szerintem.
-
LanyUs
senior tag
Bocs fiúk! A teszt napján épp tökéletesen ment minden kihagyás nélkül
Aztán meg kiszáll a szerver mögül a teljesítmény
. Na jó... Akkor ez még várat magára. Viszont legalább megvan az éjjeli indulás magyarázata.
Amúgy én programozva használom őket, ezért ha be vannak lőve már ritkán fogom vezérelni. Természetesen ez nem jelenti az, hogy ezt nem illene mielőbb megoldaniuk, mert bagatell informatikai dolog!
-
Atomgeszi
nagyúr
Hiába kezeled belső hálózaton, ha ő először a parancsot máshova küldi szerverre és onnan későn jön vissza az infó.
A robotporszívómmal is ez volt, hogy volt egy pár mp-es késés, mert először kínába küldte a szerverre a parancsot és mire visszajött addigra késve indult, meg eleve a térképet is késve töltötte be először. -
LanyUs
senior tag
Csütörtökön agyon tesztelgettem az újat és minden flottul ment. Ma a hatásotokra újra tesztelgettem és valóban elkezdett megbolondulni. Párhuzamosan mellé visszatettem a régit az pöpec. Nem értem egyik nap miért jó az új, a másik nap miért nem. Ezen még valóban dolgozni kell Nekik.
Én nem tudtam a Parapet gépet a régi programmal összekapcsolni csak az újjal. Jó lenne mindkettőre egy upgrade
UI. Most nézem kb. 4 óra lag van az utasítás adás és végrehajtás között. Most kapcsolt be a gép, amit kb. 18:00 felé utasítottam.
-
válasz
LanyUs #45057 üzenetére
Akkor általánosan annyira nem jó ezt megfogadni szerintem.... Nálam az új app elég sokat vacakol még azon a telefonon is amelyiken nincs a régebbi controller. (( P30 Huawei))
Elveszíti az adapter, hol látja hol nem.A ki-bepapcsolási időzitő még mindig nincs amiért dühös vagyok rájuk, ráadásul elfelejtette a beállított programokat 40 perc szórakozás és beállítás után.
Indítás után maguktól leálltak a klímák fél óra után, pedig nem volt rá beállítva semmi. Egyelőre én inkább azt tanácsolnám az telepítse az újat akinek ad hozzá valamit a régebbi megbízhatóbbnak tűnik. -
F.N.
tag
válasz
LanyUs #45057 üzenetére
Nálam is vacakol az új aplikáció.
Szerintem a régi appal nem fér össze, és azért, ugyanis felváltva használom.
Ma reggel pld. az új app nem indította el, hát bekapcsoltam a régivel.
1-2 óra múlva kikapcsoltam.
12 után erre egyszerre bekapcsolt mindkettő klímám, pedig
nincsenek programozva.
Akkor jött nekik valamiért a parancs.
3. klíma békén maradt, őt nem akartam reggel sem kapcsolni az újjal. -
NGA
addikt
válasz
TungurKnivur #45060 üzenetére
Pedig nem rossz a wifi használat, ha van alexa-d, simán hangvezérlésű lesz a légkondi.
-
LanyUs
senior tag
válasz
feco70 #45058 üzenetére
Szerelés 50e+áfa + 3 méter ( dupla rézcső, áram, kondenzvízcső ) x 5000 Ft + áfa -> 82.500 Ft
Ehhez még kell nekem 2 méter automata fűtés szabályozó kábel, mert termosztátos megoldást akartak, de azt nem fogadtam el. Gépárat egyedit kértem a telepítőtől, ami a szerződés része, ezért nem szeretném itt leírni. De a Stylish gépet kapásból cserélném rá, mert annyira tetszik a két irányú levegő áramlás ( alul előre és felül előre ). De már minden úgy marad, ahogy van. Végeztem a telepítésekkel
-
LanyUs
senior tag
válasz
zoltan6 #45043 üzenetére
zoltan6, takacsbotond, cdl: Nálam egy régi Xiaomi Note 3 pro-ra, Huawei P9 lite-ra, Iphone 4SE is simán felment, mindhárom telefonon az 5 klíma hibátlanul üzemel. Sajnos nem tudom mi lehet a gond Nálatok!
b.:
- új funkciók bizonyos típusoknál! Pl. a Stylish esetében Streamer kapcsolható
- a mennyezeti esetében tudtam szinkronizálni a vezetékes távirányítót
- igény szerinti vezérlés új funkció, amikor "okosabban" csökkenti a teljesítményt, mint a Gazdaságos üzemmód kapcsolóval
- energiafelhasználás jobban átlátható
takacsbotond a régi program többször nálam is "dobta a klímákat", ekkor katt. a fogyasztás menüre majd vissza és azonnal jó lett. Ez stabilabb. Hogy miért nem vezérel másnál az egy érdekes kérdés.Csütörtökön az esős időben fűtöttem a parapettel ( 14 fok 72% pára esete = harmatpont 9 fok ) elég sok víz csapódott le a kültéri hőcserélőn. Ez nem olvasztás, sima páralecsapódás, de ilyenkor is termelődhet kondenzvíz.
-
pjen
félisten
válasz
TungurKnivur #45052 üzenetére
Neken a nordic ethera -17 ben még vidáman fűtött, de ezekre még -30 fokra írták a határt.
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
TungurKnivur #45052 üzenetére
Nálam próbált működni egy Fujitsu Leca - 22°C külső hőmérsékletnél évekkel ezelőtt. Tíz percenként olvasztani akart szegény, és valami enyhén langyos levegőt tolt volna be (-15°C a gyári minimum) . COP gondolom még 1 alatt is lehetett. Szóval nem nagyon erőltettem. Biztosan nem hajszál pontosan van a határ, és már a közeli értéknél is erősen kicsi a COP értéke.
EUROVENT katalógus, eléggé megbízható, nemcsak japán (mondjuk eléggé kevés más) klíma pontos és hiteles adatai vannak benne. Valahol, ha visszakeresel, a topikban van link is talán, mert különben nem könnyű megtalálni. 😊 -
feco70
senior tag
válasz
takacsbotond #45048 üzenetére
A két Daikinom teljesen jó az app, almás telefonnal.
-
TungurKnivur
csendes tag
Még egy kérdés.
Mi történik a "fűtés -15 foktól..." gépekkel pl. -20 fokon? Lefagy? Leáll? Vagy csak gazdaságtalanul működik?
Az is érdekelne, hogy az előző hszemben említett, főleg japán gépek hiteles és minél teljesebb adatait hol lehet megnézni? -
TungurKnivur
csendes tag
Sziasztok!
Panellakás fűtésére keresek megfelelő klímákat. Fő fűtésmódként, mivel jelenleg semmilyen fűtés nincs a lakásban. Fűtési teljesítmény 2,5-3 KW, kicsi szobák vannak (11 és 17 m2 illetve van még egy konyha-előszoba 12 m2).
Fontos szempont, hogy a lehető legcsendesebb legyen, ezért főleg japánok merültek fel, esetleg 1-2 kínai is esélyes lehet (U-Crown, Hisense Silentium vagy Energy Pro).
Max 500e/db.
Daikint nem látok fűtésre optimalizátak közt 500 alatt. Panasonic Nordic esélyes, de ha tudtok más márkából a fentieknek megfelelőt ajánlani (Mitsu, Toshiba, Hitachi stb) az is érdekelhet.
Némi tapasztalatom van klímás fűtéssel, két éve RCoolokkal fűtünk, nekünk zajos fűtési módban, más gond nem volt még velük.
Ahogy nézegetem a típusok leírásait, nagyon kevés a korrekt adatközlés pl a zajszintekről, sokszor elhallgatják, hogy a "szupercsendes" mód csak hűtésben elérhető, fűtésben (ahol még fontosabb lenne) nem. Mi esténként kikapcsoljuk a klímákat, szerencsére nem szeretünk melegben aludni. Viszont máskor is zavaró a zajuk, így a kiadásra váró lakásba jobb minőséget, csendesebbet szeretnék.
Fontos még a szervízháttér is (ha van olyan a fentieknél...) illetve ha tudtok megbízható céget/szerelőt ajánlani, Fejér megye déli részén van a lakás. Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- AliExpress tapasztalatok
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Politika
- iPhone topik
- Fejtörők, rejtvények, feladványok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gitáros topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6150 (18c/36t, 2.7/3.7GHz), 512GB RAM,10G, H740p 8GB, áfás
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Zalman I3 Edge EVGA 550W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest