- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
lacy027
tag
-
Abrion
senior tag
Hali
Mit kéne vennem hogy a 25 négyzet méteres szobámat lehűtse mínusz fokra? -
-
fulton
addikt
a mókus kerékig még én sem tudtam lebontani, a burkolatot annyira nem volt vészes. Sajna nem most szedtem le még vagy 3 hete, csak azóta nincs összerakva, mivel várok valamire ami kellene a tisztításhoz, és még nem jött meg
így meg nem mondom most neked fejből hogy szedtem le.
-
Male
nagyúr
válasz
fulton #34152 üzenetére
Azt a filtert dobd ki belőle! A leírás szerint 3 hónapig bírja, utána csere... gondolom már több éves, ilyenkor már csak a levegőt fogja le.
Nagy nyomásút én nem nyomnék rá, elég könnyen elhajlanak azok a lamellák!
A kültérit, ha csak poros, szerintem nem kell különösebben takarítani, ha fűtesz vele, lemossa magát.A felnyíló burkolatot hogyan tudtad leszedni? Könnyű volt? ...a mókuskerékig jó lenne eljutni, az engem is érdekelne... szóval ha neked sikerül, majd dokumentáld légyszi!
Következő takarításnál lehet, hogy én is megcsinálnám majd.
-
pjen
félisten
válasz
fulton #34152 üzenetére
Látod azt,hogy koszos e a mókus kerék.Párszor egy évben fújd át gőztisztítóval,én havonta szoktam évente egyszer kétszer a ferőtlenítővel.A kűltérit akkor szokták mosni ha láthatóan elszennyeződött valamitől.Egyébként sűrű levegővel kifújják a port falevelet.Az a nagy venti jó esetben tisztán tartja a hőcserélőt.A panel hetedik emeletén se másznak ki lemosni.
-
fulton
addikt
válasz
Csabroncka #25770 üzenetére
Sziasztok
Azt szeretném megkérdezni, miután felhigitom a frionett activ tömény készítményem 1:4 arányban csapvizzel, és összerázás után azt ráfujom a hőcserélőre (beltéri) (ez habzik majd?) mennyi ideig várjak míg vizzel átmossam az egészet?
A szobában nyitva lesz két ablak, és a szoba ajtó is. Figyeljek valamire a szerrel kapcsolatban (különösen) ?
Előre is köszönöm.
Van gőztisztítóm is, illetve sterimóm, de az 145 Bar (amivel nyilván nem esek neki) igaz szabályozható de nem tudom min állásban mennyit tol, azért úgy is elég sok lehet, leírása szerint 20 bar. Szal marad a szobába húzott slag, és annak feje. Azért az is tolja rendesen.
De átmosom mert már 3 éve, és eddig csak tingli tangli habos megoldással volt kezelve.
Még azt nem tudom, hogy tudom lebontani azt a müanyagot ami a fogaskeréknél még mindíg akadájoz. Erre csatlakoznak a terelő lapátok.
Ezt a külső müanyagot már sikerült leszednem.Még valami, kültérire mekkora nyomással mehetek rá és milyen távolról?
Gondolom oda is sok a 145 Bar. De mondjuk egy közepes nyomás, ami pl nálam az autó mosásra van szimbolizálva már mehet nemde? -
passatgt
aktív tag
válasz
tibibi #34150 üzenetére
A másik japán, Panasonic új modellje, a KIT-(X)Z..-VKE is tök szimpatikus és ott egy kültérivel sem vészes árban(900e lenne egyidejű működéssel a multi, 870e 3 külön egységgel) Van beépített wifi is, meg jól is néz ki azokhoz képest, amit eddig láttam. 103. oldal: [link]
-
mihione
őstag
Rcool prime2-rol van tapasztalat/velemeny valakinek?
-
passatgt
aktív tag
válasz
tibibi #34147 üzenetére
Van még 2 kisebb helység ami az előszobából nyílik, oda nem terveztem külön fűtést(nem nagyon van használva), de akkor inkább 3 egység és valamennyi hő jut a kisebb helységbe is.
Köszönöm a tippeket! Papíron nem olyan hangos a Gree, de gondolom gyakorlatban más, szóval elhiszem, hogy hangosabb, mint a Daikin. Nem akarok spórolni rajta, szóval mit szólnátok ehhez:
2x FTXP25M és 1x FTXP35M
Drágább lenne kb 300e ft-al, viszont van opció wifire és papíron kevesebbet fogyaszt, többet tud, mint a FTXB. Vagy a kettő között a FTXF széria? Az is képes wifire.
-
lacy027
tag
válasz
Lazy76 #34145 üzenetére
Az FTXF is lemegy 150 W környékére, de nem tud stabilan ott maradni. Szinte wattonként lépked fel, 10 perc múlva már 230 W felett fogyaszt és nem megy lentebb, csak ha a hőfok elérésekor leáll, majd a csökkenése után ismét elindul.
Ehhez kapcsolódóan bízom benne ezt valaki meg tudja magyarázni: miért megy fel a klíma fogyasztása kikapcsolás előtt? Az alkalmazás által mutatott külső és belső hőmérséklet nem változik, tehát látszólag semmi nem indokolja. Az előző Greenél és a mostani Daikinnál is észrevettem. A Gree ugye csak ~500W-ig tudott lemenni fogyasztásban, egyszer gondolt egyet, felment 600W fölé, majd kikapcsolt. A Dakin lemegy ~230W-ig, 25 fokot mutat az alkalmazás. Egyszer csak elkezd fentebb menni a fogyasztás egészen 330W-ig, ezzel együtt emelkedik a hőmérséklet, aztán kikapcsol, mert elérte a 27 fokot (22 a beállított, +5 foknál kapcsol ki). Ez csak az ideális lefelé fújt levegőnél igaz, ha inkább előre mint lefelé fújja a levegőt, akkor szintén kikapcsol, de nem emelkedik meg előtte a fogyasztás. Szintén észrevettem még, ha lefelé fújja a levegőt a beltéri, a kültéri ventilátora kisebb fordulaton, halkabban üzemel. -
Lazy76
csendes tag
Nekem Daikin FTXB35C tipusú klímám van, nagyon halk a kül- és a beltéri is, nagyon meg vagyunk vele elégedve, egy szezont már végi fűtöttünk vele. Engem egyáltalán nem zavaro, hogy wifi nincs benne, de nekem nincs rá szükségem, nem sok értelmét látom, de ez persze izlések és pofonok.
Viszont a Daikin nagyon vissza tud szabályozni, van egy fogyasztásmérőm, néha meglesem, volt olyan, hogy 150W-ig ment le, a teljesítménye, persze ez ilyen átmeneti időben, amikor kint sincs nagyon hideg és éppen csak kell, hogy fütsön vagy tartsa a beállított értéket. -
Zeki
nagyúr
-
lacy027
tag
válasz
passatgt #34139 üzenetére
Csak egy dolgot tennék hozzá, mivel én megszívtam a Gree-vel (GWH12ACC, 3.5 kW). Ezt a klímát legalább 30m2 méretű helyiségebe ajánlom, vagy oda, ahol van folyamatosan min. 2 kW hőigény, ugyanis ennél lentebb nem tud szabályozni, folyamatosan ki be kapcsolna a 15m2 és a 20m2-es helyiségben, még a 2.5 kW-os is. Nálam 16m2-en volt a 3.5 kW-os, 10 percet fűtőtt, 50 percet állt, a tálcafűtés működése pedig rémálom, a hangossága szintén. Még a Daikin 1.3 kW teljesítménye is sok, de ez már elfogadható kompromisszum.
Kis helyiségekbe (20-25m2-ig) csak olyan klímát tennék, ami nagyon vissza tud szabályozni, 0.8 kW, vagy még lentebb.
Bőven elég lehet egy 2.5 kW-os klíma, de ha jól vissza tud szabályozni, alig drágáb a 3.5 kW. Ne multi klímában gondolkozz, tehát legyen annyi kültéri, ahány a beltéri. A wifi sajnos háromszor annyi, mint a Daikin esetében, viszont az én körülményeimet figyelembe véve most már a MITSUBISHI MSZ-HR25VF klímát választánám a Daikin FTXF25A helyett, a wifire meg keresnék más megoldást. Ez hűtésben 0.5 kW, fűtésben 0.7 kW-ig tud leszabályozni és kell is ez, ilyen kis helyiségekbe. Nem ismerem a konkrét típust, de japán, ami nem jelent rosszat. Fűteni viszont csak -10 fokig tud, de nem klíma ajánlás volt a cél, csak a leszabályozást szerettem volna megemlíteni, mivel minél kisebb helyiségbe kerül a klíma, annál fontosabb szempont.
-
passatgt
aktív tag
A kérdések között említettem: balatonpart
-
jerry311
nagyúr
válasz
passatgt #34139 üzenetére
Nem mindegy, hogy Észak-Magyarország hegyeinek északi oldalán laksz, ahol -30 fok van, vagy lent a déli határnál, ahol enyhébb telekre kell számítani. Kb. ez a legmeghatározóbb tényező abban, hogy egyáltalán tudsz-e vele fűteni télen, és ha igen akkor milyen teljesítménnyel.
-
passatgt
aktív tag
Sziasztok!
A vegyestüzelésű kazánomat szeretném klímával kiváltani. 3 helységem van, amit fűteni szeretnék: 15m2 hálószóba, 15m2 nappali, 20m előszoba, normál 2,7m belmagasság. A ház alatt van alagsor(ami nincs fűtve), ablakok viszonylag régi műanyagok, a szigetelés korrekt(12,5cm Multipor). Fontos lenne, hogy a kültéri a lehető legcsendesebb legyen, mert van egy közeli szomszéd. A kültérik a földön lennének és lenne lehetőség két oldalt hangszigetelő falat csinálni(ezt csak én gondoltam, nem tudom, hogy ténylegesen segítene e). A helyi szakember a következő típusokat ajánlotta:
- 2x Gree GWH09ACC, 1x Gree GWH12ACC vagy
- 2x Fujitsu ASYG 09KPCA, 1x Fujitsu ASYG 09KPCA vagy
- GREE GWHD 36 kültéri, 2x GWH09ACC és 1x GWH12ACC beltérivelAzt ajánlotta, hogy inkább 3 kültéri legyen, mert a multi számottevően többe kerülne. Több kérdésem is lenne:
A fent ajánlott típusokról vélemény? Ahogy olvasgatom a topikot, inkább a drágább Fujitsut kéne választanom. (Bár ott a wifi elég nagy felár, ami okosotthon szerűséghez tök jól jönne). Ha ezek nem jók, szívesen vennék tippeket más típusra. Nem cél, hogy nagyon olcsó legyen.
Érdemes túlméreteznem és a két kisebb szobába is a 3,5kW-os verziót rakni? Árban minimális a különbség a 2,6 / 3,5kW verziók között.
Egy átlagos télen kifűthetem a házat csak klímával? Mivel megmarad a vegyestüzelésű kazán, ezért nagyon szélsőséges időben rá tudok melegíteni vele, de szeretném teljesen elhagyni a tüzelést.
Szerelési költség: 45e / db + csövezés 4500Ft / méter. Balatonparton korrektnek tűnik, vagy kérjek inkább mástól is ajánlatot?Köszönöm!
-
Hali!
Srácok, az lg s12er és az lg pc12sq klíma között azon kívül, hogy a drágábbikban van wifi, valamivel többet tud és csendesebb a kültérije van még más fontos különbség is? Lg honlapján nem találok infót az s12er-ről. Klímás azt mondta a beltéri ugyanaz, mint a pc12sq-nál. Szerintetek megérné a több pénzt a drágább, ha elsődleges szempont a csendesség és nem akkora baj, ha nincs wifi? Amiért maradnék az lg-nél, mert halk a beltéri, helyi klímás is szereli/forgalmazza (ha baj lenne esetleg).Köszi!
-
mihione
őstag
En par honapja csereltem a telomban akkut (zte) gyari ujat ebayrol rendelve 3500 ft-ert es kicsereltem magamnak,nem nagy cucc ha utananezel hogyan allj neki.Amugy erdekes ez mert egy csucs telo is kerul kb annyiba mar mint egy jobb klima,sot...egy tisztitas,karbantartas is faj 10k-ba alkalmankent.Bar ahogy sokan csinaljak azt par ezresbol ki lehet hozni hazilag is,csak nem lesz garihoz pecseted.
-
SeLe
tag
-
Zeki
nagyúr
válasz
Sumptuous #34128 üzenetére
Nem csak neked.
Igaz a mobilos összehasonlítási alap, ott mindenkinek van, akár családonként 2-6 is. Na de klíma? Mindenki a saját lovát dicséri alapon megy. Ha vagy is valahol, ahol van klíma, nem biztos hogy be van kapcsolva. Ha mégis, akkor is csak 1 készülék.
Ne azt nézd egy klímánál, hogy mennyi parasztvakító feature van benne, hanem hogy mennyire halk, mennyire nyomja a meleget mikor kell. A külsőt a falon egy idő után észre sem veszed, ahogy a klímát sem. A kínaiak nem szeretnek az Euroventen szerepelni, mert akkor kiderülne a valóság.
-
Sumptuous
senior tag
válasz
tibibi #34125 üzenetére
Ezt a keresést korábban (még a gree vásárlása előtt) én is lefuttatam, (csak a 'vagy' szó nélkül) De akkor nem, és most sem találtam erre vonatkozó hsz-t:
"Számtalanszor le lett írva miért a japán márkákat ajánlják a gree-vel szemben."Ezt az egy releváns hozzászólást találtam: [link]
"...akkor legalább Gree-t vagyen, mert azok - a Daikin együttműködés hatására - jobb minőségű készülékeket gyártanak, mint a Midea, vagy bármelyik másik kínai gyártó."
Nem olvastam mindet szavanként, de átfutottam a keresésen. Ez a legutolsó hsz-e Windy-nek ebben a témában.
Egyébként erősen szubjektív vélemény, de a daikin 380e Ft-os klímája is inkább hajaz egy "gagyi kínai" kinézetre, a két digites ledkijelzővel, egyszerű távirányítójával, mintsem a gree 230 ezres modelle. És valakinek (köztük nekem is) inkább ez a fontos, minthogy 15* vagy 10* évet bír ki. Ezt a szempontot sem szabadna kihagyni az ajánláskor. Na meg a daikin wifije..
-
Orlin
addikt
Amúgy,ha elromlik egy klíma ilyenkor hogyan történik a csere,mondjuk 10 év után?
Teljesen újra kell csövezni mindent,vagy egyik le másik fel és rácsatlakoztatni és ennyi. -
Male
nagyúr
...én sem cserélgetem gyakran a telefonomat, de az átlag az nem ez...
Az időtávokkal arra céloztam, hogy a klímák élettartama / elvárt élettartama jelentősen magasabb, mint a telefonoké, így az, hogy valakinél két éve hibátlanul megy, arra még korántsem lehet azt kijelenteni, hogy márpedig ez egy megbízható típus, miközben telefonoknál igen. Ugyan ez igaz az elavulásukra is, ami sokkal lassabb, mint egy telefon esetén... itt nem duplázódik a hátásfok két évente.Egy mai Gree elmegy-e 5-8-10 évet? Nem tudom, honnan tudnám, nincs varázsgömböm
, hallani meg még nem hallottam 10 éves Greeről itt a topicban, hogy valamire alapozni lehessen.
Szoki: Euroventen kéne kikeresni a konkrét típusokat, ott komolyabb mínuszokban is van mért max fűtési teljesítmény... ez alapján érdemes méretezned, számolgatnod, nem a simán csak mellé írt max fűtési teljesítményből. Pl a 09LTCA -10 fokon még 3kW-ot tud.
-
tibibi
őstag
válasz
Sumptuous #34117 üzenetére
https://prohardver.hu/tema/milyen_legkondit_a_lakasba/keres.php?stext=++daikin+vagy+gree+&suser=&srtouser=&stext_none= válogass ajánlanám Windy hsz-eit. Pár napja már szerelnek klímákat, néhány darab megfordult náluk.....
-
Szoki
csendes tag
Köszi a választ.
Elvileg a 09LTCA is meg jóval 300k fölött van.
A Fujitsu - Mitsubishi - Daikin véleményem szerint egy kategória, de lehet ebben tévedek és itt megcáfoltok. 😉
A másik teória, miszerint nem megy akkora teljeseitmenyen akkor halkabb elgondolkodtató számomra.
Vajon mivel tud a Fuji többet mint a másik kettő? 🙂Köszi
-
SeLe
tag
"Azért egy telefon eléggé eltér ilyen szempontból. Egyrészt sokkal rövidebb távra veszik, így a megbízhatóság kb azt jelenti a legtöbb embernél, hogy kibír fél - egy évet, és már cseréli is le.... egy klíma esetén ez 5-8-10 év."
Hát én pont nem így látom ill. nem is erre szerettem volna rávilágítani a telefonos hasaonlattal.
Az én köreimben pont nem cserélgetik a telókat fél évente. Az említett Huwei-ek pedig simán elműködnek 3-4-5 évig is probléma mentesen (nem véletlen a 3 év gari sem).Emltetted, hogy a klímákkal 5-8-10 évre terveznek. Szerinted nem bír ki ennyit gond nélkül egy Gree ?
A Daikin-ra mondják, hogy elüzemel akár 20-25 évig is és ezalatt az alkatrész ellátottság is biztosított.
Ez pozitív és nyilván előny is lehetne, de minek, ha amúgy 5-8-10 évenet cserélgetik ??Amúgy én nem szeretnék 20-25 év múlva egy akkor már ősküvületnek számító beltérit nézegetni.
Te hogy vagy ezzel a kérdéssel ?
-
Male
nagyúr
Fuji LTCA-nál vedd figyelembe a fűtési teljesítményét is... nekem 42nm-re elég a 09LTCA is, így nálad is lehet, hogy ebből elég a kisebb is. (földszint, alattam pince, eleinte még teljesen szigetelés nélkül volt ráadásul... igaz, az ablakok kezdettől fogva már jók voltak, és én nem tartok 25 fokot, de még a legnagyobb mínuszokban sem ment maxon soha)
-
Szoki
csendes tag
Sziasztok,
Klíma vásárlás előtt állok, böngészem már a netet egy ideje és az a bajom amit itt is írtatok már. Sokat lehet olvasni mindenről, és ugyebár mindenki azt írja a termékről hogy ez az egyik legjobb.🙂
A véleményetekre lennék kiváncsi az általam eddig szimpatikusnak ítélt típusokról.
Pár feltétel mi számomra szempont:
- a 35-40 nem miatt 3,5kW
- hűtő - fűtő típus
- a lehető legcsendesebb
- szűrők terén nem vagyok jártas, de gondolom ez már nagyjából megegyezik a típusoknál
- wi-fi nekem nem elsődleges, de jó ha van
- kb 300e arkategoriaigÉs akkor jöjjenek a típusok:
- Mitsubishi MSZ/MUZ-HR35VF
- Daikin FTXV35AB
- Daikin FTXB35C
- Fujitsu 12LTCA (bár ez szerintem már drágább kategória)
- Fisher CP-120 (ezt egy klímás cég javasolta)
- Gree GWH12QB Lomo Plus
- Gree GWH12ACC-K6DNA1D Comfort XEzekről esetleg vélemény?
Köszi előre is.
-
Male
nagyúr
Azért egy telefon eléggé eltér ilyen szempontból. Egyrészt sokkal rövidebb távra veszik, így a megbízhatóság kb azt jelenti a legtöbb embernél, hogy kibír fél - egy évet, és már cseréli is le.... egy klíma esetén ez 5-8-10 év. A másik, hogy sokkal könnyebb összehasonlítani is, hiszen minden ismerősnél, rokonnál ott van a kezében, szinte az összes márkát, típust ki tudod próbálni, ez klímáknál nagyon nincs így, nincs összehasonlítási alapja a legtöbb embernek.
-
SeLe
tag
"Pár éve a Gree sehol sem volt"
"Ennyit jelent, ha egy gyártó ügyesen nyomja a stratégiát."Úgy ahogy a telefongyártók közül a Huawei, Xiaomi sem!
A stratégián kívűl azonban az is kell, hogy megbízható, jó készülékeket gyártsanak.Az autóipar is kezd átalakulni.
Mára már, ha jót akarsz nem feltétlen csak Német, és Japán márkák közül válaszhatsz.Sőt!!
Én vízionálom a kínai elektromos autók térhódítását is.
-
Sumptuous
senior tag
válasz
mihione #34114 üzenetére
Az egyes fokozatnál van egy halkabb, ami a fülhallgatós (quiet) mód. Abban még pár db-el halkabb a beltéri..Illetve van árukeresőn hsz.-ben egy tipp, miszerint kézzel nyomjuk fentebb a légterelőt. Én kipróbáltam, valóban halkabb lesz, mert lezárja a nagy nyílást, és az áramló levegőnek kevésbé lesz nagy a zaja. Aztán visszaállítottam, mert láttam a légterelőn van matrica, hogy ne b@szogassuk. :D [kép]
Hangosnak szerintem hangos, de aki nem érzékeny rá, az tud mellette aludni. Szüleim mellett van egy ilyen, (ágy felett kb.) kérdeztem tőlük, hogy megy az alvás mellette. Azt mondják észre sem veszik mikor kapcsol ki-be, illetve a hangja sem zavarja őket. Pedig anyám minden neszre felkel. Annyira monoton, fehérzaj szerű a hangja, hogy ha megszokod, nem zavaró (szerintük). De ha megnézed az árukeresős hsz.-eket, ott is láthatod, valaki szerint hangos, lehetetlen aludni mellette (én sem tudnék.) illetve valaki szerint halk, erre is van példa nálam is, lásd fentebb.
Ha jól tudom, a comfort x egy kategóriával lentebb van, mint az amber. Bár a neve alapján az a halkabb..
Sokan panaszkodnak nég a wifijére, nálam azzal nincs probléma. Mind a két egység fix-ip-t kap, sosem volt még olyan, hogy ne tudjam állítani telefonról. Az szokott még itt kérdés lenni, hogy minek a wifi, ha ott a táv. Nos azért, mert a táv általában a készülék közelében van, viszont a telefon meg a kézügyedben. Hamarabb nyúlsz érte, mint a távért. Addig nem tudja senki, milyen kényelemes funkció ez, míg ki nem próbálja. Arról nem is beszélve, hogy munkahelyről is állítható az otthoni hőfok.
Lemérném neked szívesen telefonnal a db- értéket, de ahány ilyen programot telepítek, annyi érték jön ki. Szerintem nem lennél vele előrébb. :D
"tibibi: Számtalanszor le lett írva miért a japán márkákat ajánlják a gree-vel szemben. "
Linkelnéd legalább az egyik ilyen hsz-t? Nem találom :(
SeLe: Ha jól megy az üzlet, minek írkáljanak ide? :D
-
Zeki
nagyúr
válasz
tibibi #34112 üzenetére
Pár éve a Gree sehol sem volt, Midea ha kínai, Samsung, LG ha koreai, Daikin, Fujitsu, Panasonic, Toshiba, Hitachi ha japán.
Ennyit jelent, ha egy gyártó ügyesen nyomja a stratégiát. LG, Samsung, Hitachi kiestek, Panasonic, Toshiba majdnem. Az áruházak meg noname cuccokkal vannak tele, a Vortex alap,. Whirlpool már majdnem prémium. -
tibibi
őstag
-
jerry311
nagyúr
hi,
Budapest IV keruletbe keresek klimaszerelot. Uj klima telepites es egy ~12 eves gep toltese lenne a feladat.
A regi meg hut, de mar csak 19 fok kornyeken van a leghidegebb levego, ami kijon belole.
Az uj klima meg nincs meg, igy hozhatna magaval azt is. Legyen csendes mert haloszobaba lesz, de legyen hatekony is mert 10. emelet, gecimeleg van nyaron, langyos a plafon is, meg az osszes fal is.Jo lenne meguszni az egesz tortenetet mindennel egyutt 400k HUF-bol.
A lenyeges kerdesek;
Van valakinek ajanlott szereloje / cege?
A temaosszefoglalonal kicsit konkretabb ajanlott gep? -
SeLe
tag
válasz
Sumptuous #34109 üzenetére
Nekem is Amber van
és meg vagyok vele elégedve.
A Gree klíma (vagy egyéb kínai) tulajok, már nem nagyon írnak ide mert úgy is le lesznek hordva.
Azt azért Én is furcsának találtam, hogy Gree (vagy egyéb kínai) klíma telepítő/forgalmazó cégek nem képviseltetik itt magukat !
Talán annyi munkájuk van, hogy nem érnek rá ezzel foglakozni ? -
Sumptuous
senior tag
Nekem is Amber van (Gwh12yc) és sokan panaszkodtak itt a kültérire, hogy behallatszik. Nos, vettem ilyen (korábban linkelt) gumibakkokat, és elképeztő a különbség. Persze a klímások valamiért nem vízszintesen rakták fel a konzolt, és azt is korregálnom kellet. Az előző gumialátétekkel pont szintbe tudtam hozni. Így néz ki most. [kép] [kép] A hangja pedig sokkal kisebb, nem is hallani bentről. (A falnak átadta a rezgést, és az behallatszott. ) Összehasonlítási alapom nincs, mivel csak ilyen van itthon (2db). A beltéri sem zavar, mert az lent van, mi meg gallériában alszunk, fent... Persze aludni nehéz lenne mellette, mégsem a leghalkabb fajta..:D
Btw. sokan írtátok itt a daikint-t, hogy milyen jó. Tegnap kb. az egész topikot végigolvastam (volt vagy 4 óra..) Ami szembetünt nekem, hogy "sok*" probléma van a daikin-el kapcsolatban leírva, viszont a gree-ről csak annyit olvasni, hogy hangos. Más problémát nem nagyon olvastam róla (itt). Akkor mire fel ez a "csak japán klímát, vagy irgumburgum" hozzáállás?:D
A mitsubishi gyártja a legjobb klímákat, olvasatom szerint.*nem rengeteg, de több, mint bármelyik más márkánál.(Lehet, mert ezt használjátok a legtöbben?)
-
jjohn
aktív tag
válasz
sanzi89 #34088 üzenetére
Szia!
Nálunk két hete szerelték fel a Gree klímát Gree Comfort X inverter 3,5 kW klíma [link] . Nagyon dicsérik és a szaki nagyon sok helyre telepíti ezt a típust. maga klíma 208 ezer volt plusza beszerelés. Párszor használtuk már, de tökéletes szerintem, aztán a főpróba majd a mínuszokban lesz rendesen. -
Bile Demon
őstag
Jó ez így? Nekem az nem tetszik, hogy így felhajlik a láb külső része. A telepítés után készült, azóta már jobban felhajlott (vagy összeült/belevájódott a gumiba), de azért még nem ér hozzá a fém a fémhez. Van 2-3mm...
A telepítési útmutató is felhívja rá a figyelmet:
A telepítők szerint jólvan az úgy... így szokták telepíteni. (de ez 46kg-s multi kültéri egység)
Munkahelyemen a mélygarázsban vannak hasonlók, ott egy-egy 5x10x1cm-es gumi lap van a talpak alatt. Ilyen lapos gumialátétet honnan tudnék venni? -
kelzsoca
félisten
-
edk-
őstag
válasz
Sumptuous #34103 üzenetére
Gondolom, valami ilyesmi
-
Friczy
senior tag
FTXF és FTXP közti különbség érdekelne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPad 8 32GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 6500 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest