Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
mh197
őstag
Köszi, tehát mondjuk egy daikin kültéri működés közben semmilyen minimális vibrálást sem produkál? Csak, hogy tudjam, mert ha az is remeg minimálisat is, akkor fölösleges lenne a csere. Ha meg cserélünk és remegni fog, ki sem fizetem a cserét, mert akkor az is hibás..
Időközben megcsináltam a képeken vázolt szivacsozást. Valamivel jobb lett. A fal nem remeg, de a 38-as falon át még hallani a gép alacsony frekvenciás zúgását, morajlását. A ventillátort ebben nem hallani, akár megy, akár nem. A kompresszort annál inkább..
-
mh197
őstag
Ezen már túl vagyok..
Próbáltam a falra erősítés csavarjain is húzni, nem segít. A kültéri remegése megy át a falra. Neked is remeg a kültéri? Nem annyira, hogy mozogjon, csak egy finom rezgése van, mint egy olyan elektromos rezgőmotorral működő masszázs gépnek..Ezt viszi át a falra..
-
-
mh197
őstag
Üdv.!
Tanácsot kérnék klíma kültéri egységének rezgésével kapcsolatban.
Adott egy whirlpool spiw 312WF klíma (Igen tudom gagyi, de ez van, kínai, amit vásárláskor még nem gondoltunk volna..) A beltérije rendben van, halk, de a kültéri egység rezeg. Kompletten az egész doboz remeg működés közben, kb úgy, mint a székre tehető rezgő motoros hátmasszírozók. Ehhez tudnám leginkább hasonlítani. Ha megfogom a kültérit, a komplett kültérin érezni ezt.
A kompresszor rész alatti konzol, ahol a falra csatlakozik, ott a falon is érezni egy a remegést, rezgést. Emiatt a házban is van egy alacsony frekvenciás zaj, ahogy épp az inverter pörgeti a kompresszort. A másik konzolnál a falon nem érezni ilyen remegést.
A kérdésem a következő lenne:
1. A kültéri másnál is remeg, rezeg, vagy annak teljesen rezgésmentesnek kellene már lenni működés közben, ha a dobozhoz ér valaki? Ha rezeghet, akkor kb milyen mértékű rezgés még az elfogadható?
2. Ha ez a rezgés rendellenes nálam, mi lehet a megoldás? A konzol és a klíma közé már került A35 gumibak, és még habszivacs is, nincs kontakt a gép és a konzol közt. Vélhetően a gép föl-le mozgásának rezgése adódhat át a konzol kinyúló lábaira, és ez mintegy kalapácsnyél a fallal először érintkező részen berezegteti a fal szigetelését, és a falat is kompletten.
Konzol csere? Ha igen, milyen az ami nem adja át a falra a rezgést? Esetleg eszembe jutott, hogy teszek habszivacsot a konzol, és a fal közé (képeken pirossal jelölve). Ezzel nem tudom érek e valamit?...3. kuka a gép, és vegyek másik klímát, mert a kültérinek nem szabad remegni, ha hozzáérek üzemelés közben?
Előre is köszönöm, ha valakinek volt/van hasonló tapasztalata, esetleg megoldotta, vagy ajánl megoldást!
Egyebekben a képeken a Whirlpool hivatalos "márkaszervizének" a szerelése látható. (kivéve az A35 gumibak, meg a habszivacs, mert eredetileg egy sima kis gumipogácsát tettek csak alá...) Amúgy egy sima klímás cég volt szerintem, de nagy csalódás az egész, remélem máshol nem szerelnek ilyet...
Minden segítő tanácsot, hozzászólást köszönök!!
Képek:
Rezgés ellen a konzol alá habszivacs elhelyezés (ez csak egy ötlet, nem tudom ér e valamit is..):
Egyébkén pont a pirossal jelölt rész mellett remeg a fal, ott kapja a fal a rezgést, máshol nem érezni.. A házon belül pedig brutális mély rezgésre (morajlásra) is képes, ha épp olyan fordulatra kapcsol az inverter ... elég gyakran..
-
sly54
tag
Érdekesek ezek a hozzászólások("télen fűtés szezonban párátlanítani kell,a klíma szárítja a levegőt hűtéskor")nekem télen száraz a szoba levegője,nyáron pedig a klíma NEM szárítja a levegőt,most pl.kint van 43%-os pára a szobában pedig 66%(igen volt szellőztetve)
-
windy
tag
Mivel a Polar és a Cascade mindkettő Gree gyártású gép, nagy különbség nincsen köztük. Ugyanazokat a szolgáltatásokat nyújtja mindkettő és az adatok is egyenértékűek. Ami a Polar mellett szól, az az importőr. Lényegesen komolyabb háttere van a Polar berendezéseknek a garanciális ügyintézés, terméktámogatás terén. Mindenképp a Polar-t választanám a kettő közül.
-
Paatikus
csendes tag
Sziasztok!
Daikin FTXF házon kívüli módot, hogy kell beállítani. A wifin megy, de mobil netről nem tudom elérni. -
Gömbike
senior tag
válasz
lacy027 #31763 üzenetére
A szárítógépet pedig imádnátok. Nem kell neki vízbekötés, csak áram. Ezért a lakás bármely pontjára tehetitek, akár gardróbba is, a tetejére meg mehet bármi.
Bizony pedig mondom néked rengeteg víz marad még a ruhákban. Ráadásul nem kell kerülgetni a ruhaszárítót.
A Zasszony ilyen kánikulában sem tereget, pedig kertes házban lakunk. Nem kulázza össze a ruhát a bogár, nem süté szénné a nap, hanem a pihe-puha ruha egyből mehet a helyére.
A páramanetesítő azért nem jó ilyenkor, mert megemeli a környezeti hőmérsékletet. Télen szuper.
Bár amióta szárítógép üzemel, lassan egy évtizede, ritkán vesszük elő télen a páramentesítőt.
Nekünk sem csak a ruhából van/volt a pára, viszont lényegesen! könnyebb az ideális párataltalmat kezelni a lakásban.
-
Gömbike
senior tag
A Polar gépeket nem ismerem, bár egy barátomnál jövő hét végén egy Polar gépet szerelnek fel. Arra majd ránézek, milyen hangos, stb.
Jövő héten egy CASCADE VISION CWH12VW kerül a hálóba. Főként fűtésre, mert könnyebben fűt 28-30 négyzetmétert, mint az öccse. Persze hűtésre is kell.
Azért maradok ennél a tipusnál, mert a bátyja, a Cascade VISION CWH18VW bevált. Ár/érték/tudás-komfort tekintetében bizony nem kell neki szégyenkeznie.
Nem japán klíma, ez tény. Ezt tudtam is, mikor megvettem.
-
lacy027
tag
válasz
Casoli #31762 üzenetére
Elég drágák, nem tudjuk hová tenni és nem hiszem, hogy megoldaná a problémát, mivel nem a ruhaszárításból származik a sok nedvesség. Kizárt, hogy a szombaton kimosott és vasárnapra, legkésőbb hétfőre megszáradt ruhák miatt lenne magas a páratartalom egész héten, egy csomó szellőztetés ellenére télen. Páramentesítő lesz a megoldás, már gondolatban félretettem rá az összeget (fele annyiba kerülnek mint a szárítgépek), sőt, már most vennék, mert biztosan szükség lesz rá, de mindnél panaszkodnak a zajra. Ezek is olyanok, mint az elektromos hősugárzók, amik kevés levegőt mozgatnak meg, de ezt legalább jó hangosan teszik.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gitáros topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Autós topik
- Óra topik
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Lenovo IdeaPad 3 15IAU7 garancia 109990
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei Watch GT2, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest