Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
Elektrosokk #30648 üzenetére
a windyéktől vett daikin kmv klímánál 10 emberből 9 nem tudta mi fűti a lakást ( : lelövöm a poént, az fűtötte 250e ft volt telepítéssel, wifi modullal, 2017 végén, úh biztos hiteles teszt, de engem speciel nem győzött meg...
-
abrax1
csendes tag
A listát látva (én is megvettem nem olyan rég) kicsit az "apples and oranges" esete, eleve 2 és 3.5 közti klímák vannak, meglepő módon a nyertes Midea pont egy 2 kW-os...
És a sok speckó mellett nincs benne a megbízhatóság stb. Valamire jó ez a teszt, de szeirntem lényegi dolog sok hiányzik belőle.
-
Elektrosokk
veterán
válasz
abrax1 #30641 üzenetére
nagyon tételes a teszteredmény, csak a tesztelt készülékeket és az árakat írtam le, illetve hogy melyik volt a legcsendesebb. ez a teszt nagyon sok dologra kiterjed (zajterhelés, hűtés, fűtés, komfort stb) nem csak arra hogy melyik volt a legcsendesebb.
(#30642) windy . Gyártóktól független, az International Consumer Research & Testing(ICRT) hálózat laboratóriumaiban végzett légkondi tesztek. A Tudatos Vásárlók Egyesülete az ICRT hálózat keretében 22, a hazai piacon is kapható (inverteres, oldalfali split) klímaberendezést tesztelt nemzetközi laboratóriumban. ICRT
(#30643) ph2012 tavalyi modellek.
-
ph2012
senior tag
válasz
Elektrosokk #30640 üzenetére
Ezek már nem kifutott klímák?
-
windy
tag
válasz
Én nem láttam ezt a tesztet. Nem tudom, hogy milyen körülmények között, milyen laborban, milyen gépeket teszteltek, igazából csak annyit olvastam, hogy az adott Midea gép volt a legcsendesebb. Ezt a kb. húsz éves tapasztalattal a hátam mögött egyszerűen nem hiszem el. Soha nem volt a Midea csendes, soha senki nem is állította ezt erről a márkáról, még a saját forgalmazója sem. Bullshit.
-
abrax1
csendes tag
válasz
Nem akarok újabb anyázást látni itt, mint pár napja, és téged se bántani, de ha már a tudatosvásárló pénzért árulja ezeket a listákat (és gondolom valamiből fent kell tartani magukat), akkor nem hiszem hogy túl etikus lenne ide ország-világnak bemásolni.
Egyébként gondolom nem a zaj az egyetlen paraméter, ahogy néztem, ebben azért bizonyos árkategória felett nincsenek valami óriási különbségek.
-
Elektrosokk
veterán
MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VEÁtlagár (2018. 01. 04.)
345 000 FtDAIKIN FTXG25LW / RXG25LÁtlagár (2018. 01. 04.)
425 000 FtTOSHIBA RAS-B13N3KVP-E/RAS-13N3AVP-EÁtlagár (2018. 01. 04.)
418 000 FtTOSHIBA RAS-13G2KVP-E/RAS-13G2AVP-EÁtlagár (2018. 01. 04.)
490 000 FtPANASONIC CS-E12QKEW/CU-E12QKEÁtlagár (2018. 01. 04.)
324 000 FtPANASONIC CS-E9PKEW/CU-E9PKEÁtlagár (2018. 01. 04.)
245 000 FtMITSUBISHI ELECTRIC MSZ-EF35VE/MUZ-EF35VEÁtlagár (2018. 01. 04.)
368 000 FtMITSUBISHI ELECTRIC MSZ-SF25VE/MUZ-SF25VEÁtlagár (2018. 01. 04.)
255 000 FtTOSHIBA RAS-B10N3KV2-E/RAS-10N3AV2-EÁtlagár (2018. 01. 04.)
255 000 FtMITSUBISHI ELECTRIC MSZ-SF35VE/MUZ-SF35VEÁtlagár (2018. 01. 04.)
313 000 FtPANASONIC CS-RE12QKE/CU-RE12QKEÁtlagár (2018. 01. 04.)
205 000 FtHITACHI RAK-25RPB/RAC-25WPBÁtlagár (2018. 01. 04.)
210 000 FtPANASONIC CS-RE12RKEW/CU-RE12RKEÁtlagár (2018. 01. 04.)
207 000 FtMIDEA MSMBBU-12HRFN1-QRD0GW(B)/MOB03-12HFN1-QRD0GWÁtlagár (2018. 01. 04.)
221 000 FtMIDEA MSMBAU-09HRFN1-QRD0GW(B)/MOBA02-09HFN1-QRD0GWÁtlagár (2018. 01. 04.)
212 000 FtSAMSUNG AR09MSFPEWQN/AR09MSFPEWQXÁtlagár (2018. 01. 04.)
145 000 FtPANASONIC CS-KE35TKE/CU-KE35TKEÁtlagár (2018. 01. 04.)
206 000 FtFUJITSU ASYG12LLCC/AOYG12LLCCÁtlagár (2018. 01. 04.)
223 000 FtFUJITSU ASYG09LLCC/AOYG09LLCCÁtlagár (2018. 01. 04.)
206 000 FtGENERAL ASHG12LLCC/ AOHG12LLCCÁtlagár (2018. 01. 04.)
223 000 FtFUJITSU ASYG12LLCE/AOYG12LLCEÁtlagár (2018. 01. 04.)
223 000 FtSAMSUNG AR12MSFPEWQN/AR12MSFPEWQXÁtlagár (2018. 01. 04.)
160 000 FtA tesztelt termékek közül a legcsendesebb a Midea MSMBAU-09HRFN1-QRD0GW(B) készüléke, amely 210 ezer forint körüli áron kapható. Csak ez a termék kapott 4-nél jobb pontot. Hét termék kapott 3-nál gyengébb pontot, vagyis a többihez viszonyítva hangosabb. Ezeknek az ára 150 és 225 ezer forint között mozog.
"A Tudatos Vásárlók Egyesülete az ICRT hálózat keretében 22, a hazai piacon is kapható (inverteres, oldalfali split) klímaberendezést tesztelt nemzetközi laboratóriumban. A következő funkciókat és szempontokat vizsgáltuk: hűtés, fűtés, párátlanítás, sokoldalúság, használhatóság, zaj és komfort.Hogy kerülnek a termékek a tesztbe?
A tesztelt termékeket anonym módon, kiskereskedőknél vásároljuk. Nem tesztelünk prototípusokat, sem pedig gyártók által felajánlott ingyenes termékmintákat."szóval ezen a teszten a japán a legcsendesebb érv megbukott.
-
ph2012
senior tag
válasz
Elektrosokk #30635 üzenetére
Milyennek kellene lennie?
-
Male
nagyúr
válasz
ph2012 #30629 üzenetére
Mert ezeknek is termel így hasznot (Ezek a "márkák" nem a Gree tulajdonai tudtommal, simán csak alapítanak egy céget, aztán rendelnek ilyen felirattal tőlük... ha bejön, lesz második adag is, ha nem, soha többet nem hallasz a márkáról). Másrészt, ha elolvasod a topicot, látod, hogy igen sokszor a klímások "csak megsúgják", hogy ez is valójában Gree ám, csak így olcsóbb, tehát hú, de jól fogsz most járni, amitől a vevő úgy érzi, milyen jól jár, és mennyivel okosabb mindenkinél.... szóval ügyesen marketingelhető is.
-
ph2012
senior tag
Budapesten melyik klímaszerelőt ajánlanátok? A 22. kerületben lenne a klímaszerelés.
Köszi.
-
droti25
őstag
Szakik véleményére lennék kíváncsi.
Hűtésnél, hogy jobb a hatásfok?
-Ventillátor fixen(mondjuk vízszintesre állítva)-ventillátor mozgatva(swing, oszcillálás)
-
Chaser
legenda
válasz
ph2012 #30629 üzenetére
egészen őszintén, látsz a képen a kültériken bármilyen feliratot? mert én nem, mondjuk az nem mérvadó ( :
minden mai klíma alkalmas fűtésre/hűtésre egyaránt, hatásfokban és hangban vannak különbségek ilyen szempontból
ekkora helyiségekre 2kw-osnál nagyobb nem kell, ha egész nap éri a tűző nap a 18nm-t, akkor talán 2,5kw
minőségi klímákkal, szereléssel, ez nagyságrendileg 450-500e ft - nem ilyen takony munkával ami a képen van -szerk:
abrax1
valószínűleg azért, ha valakinél nem cseng jól a gree gyártó neve, hátha ezek fognak -
ph2012
senior tag
Ahol lakunk 1,5 szoba klimatizálását így oldották meg: [link].
Az egyik szoba 18 nm, a másik 13 nm. Nekünk is ugyan ilyen lakásunk van.Mekkorák lehetnek ezek a kis klímák? Hűtést és fűtést is tudnak?
Köszi a választ.
-
konyvi
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap volt nálam kint egy szaki.
Rcool Econic 18 klímát ajánlotta.
Nem igazán hallottam, illetve találtam véleményeket róla. Ismeri valaki az Rcool klimákat? Tapasztalat, vélemények?Előre is köszönöm.
-
V.Stryker
nagyúr
Köszönöm a tanácsokat. Kipróbálom a javaslatokat.
-
válasz
V.Stryker #30619 üzenetére
évi kétszer ajánlott alaposan kitakarítani... én egyiket meg szoktam csinálni magam (bár akkor a házat is leszedem és kitörlőm, a másikat a telepítő végzi...
Nekem azt javasolta a telepítő ha visszajön szag akkor az két dolog miatt lehet:
- a klímában állt meg a víz - nem jól állítottuk le - erre már kaptál tippet
- a kondenzvizet elvezető csőben áll meg valahol a víz (nálunk az egyik klímánál 5-6 métert megy a falban a cső... és azt húzza vissza a ventilátor / szél fújja be néha... erre azt javasolták, hogy kis domesztosos vizet öntsek a klíma csepptálcájára -
ph2012
senior tag
A lakóházunkban van egy légkondi. Így néz ki: [link]
Kettőnél több cső megy ki belőle. Miért nem csak kettő cső megy ki belőle? Talán két helységet is hűthet?
Köszi a választ.
-
V.Stryker
nagyúr
És szerintetek akkor elsőre felesleges vennem ilyen klíma tisztító sprayt?
-
lacy027
tag
válasz
V.Stryker #30616 üzenetére
Nem volt kiszárítva egy fél órás ventilátor üzemmel a használat után, csak le lett állítva, bennemaradt a levegőből kicsapódott nedvesség, ez okozza a szagot.
Menjen fél órát párátlanításon, utána egy órát ventilátor vagy fél órát fűtés módban. Utóbbi először büdös és párás lesz, de kiszárad a beltéri, utána jó eséllyel eltűnik a szag. Ha mégsem, akkor jöhet egy karbantartás. -
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
A héten párszor bekapcsoltam a klímát párátlanításra. Nem is volt semmi gond.
Tegnap este gyerek fürdetés után kicsit akartam vele fűteni és olyan rohadt büdös, mintha pisis pelenkát szárítottam volna rajta.
Mi történhetett? Belepunnyadt valami pára maradék?
Van valami ajánlott spray erre?
Belenézve a belteribe patyolat tiszta. Tavaly augusztusban lett véve.
-
kasza blanka
aktív tag
Ez alapján milyen méret felelne meg?
Olyan 40kg (400N) lehet egy kültéri kb, ez alapján a 40/30 lágy, vagy 30/30 közepes jöhet szóba, mert vmelyik oldalon azt olvastam, hogy a készüléknek kb 3mm-re kell összenyomnia a bakot, és 3centi emelés még beleférhet a csövek, vezetékek bolygatása nélkül.
Köszönöm
-
kasza blanka
aktív tag
válasz
z123456z #30557 üzenetére
A kormányrendelet szerint lakótérben nappal 40dB, éjjel 35dB a határérték. Keress csak rá, hogy pécsi klímagate. A szomszéd az illető erkélye mellé szereltette fel a kültérit, engedélyt nem kért, az a jegyzőhöz fordult, aki megtiltotta a klíma használatát 50-500e Ft bírság/alkalom terhe mellett.
Telefonnal túlzó az érték??? Egy profi zajmérőhöz képest? Ne vicceljünk már, pont fordítva, ráadásul a telefonban van egy 20dB-es csillapítás (zajcsökkentő miatt kb 1 másodpercig mutatja a valós értéket), és így mérek éjjel határérték feletti zajt.
Olyan, mintha egy teherautó állna a ház előtt alapjáraton órákig. Remeg minden. Attól függően, hogy milyen fokozaton nyomatja, 54, illetve 67Hz-en zúg, ennek megfelelően más-más helyiségben/ponton okoz zúgást."Ellenben ha én ilyen helyzetbe kerülnék, nem zárkóznék el az áthelyezéstől, de nem is finanszíroznám."
Ezt nem te döntenéd el, ha a jegyző, vagy a hatóság kötelez rá, vagy eltilt a használatától, mint az említett esetben."Márpedig, ha a klímát igazolhatóan szakember szerelte fel"
Persze, társasház homlokzatára, mindenféle közgyűlési felhatalmazás nélkül
Grátiszként a a víz a kültériből az erkélyünkre folyik, a beltériből az ablakom alatti betonra..."elmarasztalja a szomszédot egy, az épület szerkezetéből ( közös vasbeton fal ) adódó, sokszor kiküszöbölhetetlen jelenség miatt"
A ház szerkezete adott volt 20 évvel azelőtt, hogy ideköltözött. A klíma nem.Te is jó szomszéd lehetsz...
-
lacy027
tag
válasz
Kroni1 #30602 üzenetére
Áramszünet felénk szerencsére nem sűrűn van, amúgy sem szeretik a klímák. A leírás szerint ha visszajött az áram, folytatja az áramszünet előtti beállítással a működését. Ha direkt húzom ki, akkor először lekapcsolom.
#30601 HoryThePooh Szóltam egy közeli cégnek (akikről azelőtt nem tudtam), ők írtak a Daikin szerviznek, ahonnan ezt a leírást kapták. Ha nem megyek be személyesen, akkor a mai napig nem tudok erről, pedig már két hete megkapták a választ. Neten nem találtam ezt meg, de nekem is jó lenne látni, mit lehet még átállítani.
-
Kroni1
veterán
válasz
lacy027 #30600 üzenetére
Azt még megkérdezhetem, hogy ha áramszünet van, vagy te áramtalanítasz akkor utána az áram visszajövetelekor mit csinál a klíma?!
Nekünk van egy régi toshiba, az áramszünet után visszakapcsol de csak a ventit pörgeti, a cool vagy heat funkciót nem állítja vissza. Tehát egy éjszakai áramszünet után nem tartja meg a korábban beállított működést. Az FTXF vajon hogy kapcsol vissza ilyenkor?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- Projektor topic
- Milyen autót vegyek?
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Automata kávégépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OpenWRT topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest