Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- sziku69: Szólánc.
- iRiver: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- localhost: Radírgumi hatás [Törölt topicok emlékhelye]
- Victoryus: Thomson 43UC6306 tv
- Algieba: Hulladéktermelés művészi szinten, mert megérdemlem
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ArGa.
újonc
Lehet, hogy a Daikin FTX35KMV nem köthető H - tarifára?
-
tibibi
őstag
Írtam ,hogy jár ,de olyan feltételekhez kötik ,hogy nem nyerhetsz.Nem nekik kell beadni az igényt hanem a kivitelező intézné,de Ő meg nem sz@rik oda ahonnan enni kap .Most van tervben jogszabály pont az ilyen esetekre ,de nem sok esély van rá ,hogy elfogadják .....
Az igény bent van a válasz az volt ,hogy a jelenlegi hálózat nem bírja el és fejlesztés szükséges (külterület)
2 évbe 20 bejelentésbe került mire kijöttek kicserélni egy elkorhadt oszlopot, amin csak a kötések tartották a vezetékeket.Kijöttek teherautó, daru, markoló, mondtam nem fogja bírni a térkövezés a súlyukat ,nem gond majd fizetik a helyreállítást.És tényleg megsüllyedt bejelentettem 20x kijöttek közölték nem miattuk keletkezett a kár nem állítják helyre ,de pereskedhetek ha akarokcirka 200k a kár.
-
tibibi
őstag
válasz
feco19 #19182 üzenetére
Mit nem értesz azon,hogy nincs kivitelező?? Melyik országban élsz ember, nehogy megmagyarázd nekem ,hogy én vagyok a hülye.Szeretem az ilyen okostónikat
NEM FEJLESZT A NKM ,mert nincs rá pénze ha kifizeted, megcsinálják hajtogatod a hülyeségeket közben fogalmad sincs a tényekről
-
lucifer15
tag
Üdvözlök mindenkit!
Véleményt szeretnék kérni az alábbi inverteres klímákról
Daikin FTX25J3/RX25comfort
Panasonic KIT-CU-Z9SKE
Samsung AR09KSWSBWKNZE XTRIANGLE GOOD 1WIFI split klíma
Mind a három készülék A++ energiaosztályú
A készülékek árai 160-180 ezer ft között mozognak.
Ahány klímást kérdezek mind másik készüléket ajánl.
Előre is köszönöm a segítséget.
-
atos30
aktív tag
válasz
Chaser #19189 üzenetére
Ha most vennék, akkor Gree Amber GWH12YC vagy külföldről GWH12YD. Jók az értékei (service manual szerint), SEER 8.5 Cop 4.42. 800 m3/h levegőt képes kiokádni magából és persze 7 fokozatban állíthatod a venti sebességét. -30 fokban elvileg még 80%-os a müködése. wifi alap. Nekünk Gwh12QC-van és az hozza azt ami a service manualban van, úgyhogy szerintem ez is fogja tudni.
-
Chaser
legenda
gyárilag wifis/nem wifis, minél nagyobb scop értéket tudó, minél csendesebb klímák közül 200-300e-s tartományban melyek ajánlottak? 300 a max, ott már feltétel a wifi is, gar min. 3 év, fűtésre is kell, fuji, toshiba, daikin leginkább
a kinézett toshiba le lett lőve inkább, kell helyette valami másikszerk: 3,5-4kw ami kell
-
cadgers
aktív tag
válasz
n@p@lm #19187 üzenetére
Köszi
Gondolom azt a célt szolgálja, hogy megadott hőmérsékletnél be-, illetve ki tudja kapcsolni a klímát. Ennek sok hasznát nem venném. De ha lenne valami eszköz, amivel a belső hőmérőjét ki tudnám váltani amolyan iFeel méréssel, már meg is venném! Vásárláskor nem volt szempont, mert az őszi időszakban a 21 fokra állított klímánál valóban 21 fokos volt a levegő, viszont most így télen már több fok különbséget mérek!
-
Morris
veterán
válasz
Remekelek28 #19185 üzenetére
BIG
-
Remekelek28
őstag
Milyen klimatisztitót ajánlotok,amit nagyobb áruházakban is lehet kapni? Lg klimához kell
Esetleg ami kimarad a kocsimhoz is tudjam használni. -
cadgers
aktív tag
Sziasztok!
Gondolkoztam egy ilyen broadlink eszköz vételén a Fujitsu klimámhoz. Mi a különbség a mini és a pro között?
És mennyire használható a cucc?Előre is köszönöm!
-
feco19
csendes tag
válasz
tibibi #19181 üzenetére
Kecskeméten nem tudom hogy mit nyavalyogtok,, 3 klima nem sokat fogyaszt ,, ezért nem kell a bejövő kábelt cserélni, az sem a tiéd a szolgáltatóé,,,, én fizettem fejlesztést mert 3 x 10 ap.. volt és lett 7 x 16 -os.. 73 200 ft.. fürdöbe a bojlerhez is 16 - os lett. és a klimákhoz is .. az csak mese hogy a nagy városban nincs kivitelező.. ki épitené ,, kinek van kártyája, Szekszárdon csináltattam és idöbben ment a munka....
-
tibibi
őstag
válasz
feco19 #19179 üzenetére
Ja kérni lehet .....Kecskeméten intézd már el nekem, még kivitelezőt se találsz aki vállalná fél éven belül .Aztán közi ki a kapuhoz onnan be új bekötés stb 300k holott valóban alanyi jogon járna ,ha kifizeted.......
(#19180) ytong vagy könnyűszerkezetes?????? na azért nem...... -
-
-
tibibi
őstag
ez normál tarifás,mert esély sincs a H tarifára mióta a tetves k.rm.ny átvette az energia szolgáltatót sz@rnak az ügyfélre még inkább .Ezért mondom ,hogy egy jó kazán és lehet jobban megéri gázzal.Nálam fa tüzelés jöhet még szóba ,de még ha duplája lesz akkor se hamuzok többet
Elértük azt a szintet ,hogy ha nem lopod a fát érdemes gázzal fűteni.Ezért is mondtam rájön a kormányunk mekkora "biznisz" árammal fűteni fel fogja nyomni az árát......
(#19173) Ugye,hogy ugye
nekem aki a gree-t szerelte csak a vállát vonogatta majd közölte 10k a leszerelés és 25 az átrakás
Pedig az elején mondtam neki állványra akarom ,mert zajos lesz....Ha Valakit érdekel megmondom,hogy a Kecskemét klíma szerelte .....
-
gabenn4241
tag
Sziasztok!
Fűtésre keresek klímát. Két szoba 11, 13 nm2 és egy amerikai konyha 40nm2 fűtését kellene megoldani. Két 2,5es és egy 3,5es gépre gondoltam.
Kiszemelt típusok a Gree Amber, Midea Mission II vagy Ultimate Comfort, esetleg a Fujitsu LMCE de az már húzósabb és -15fokig írják a fűtést, és kb 20% al drágább a kínai gépeknél... Nem árt ha aludni is lehet tőle, bár van tapasztalatom egy gree home plussal ami cseppet sem prémium, mégis jót alszok tőle bár fűtésnél azért már
van hangja néha.. Ha van más gép ami szerintetek ár érték arányban verhetetlen szívesen fogadok tippeket, de csak olyanoktól akinek valós tapasztalata van az általa preferált géppel. Lesz egy tartalék kályha de elsődleges fűtés a klíma lenne Htarifával. Keret nagyon max 800 a három gépre szerelés nélkül, de ha olcsóbban kijön az csak jó mert van hova költeni -
windy
tag
Köszönjük.
Annyit fűznék hozzá, hogy gyakorlatilag, amit lehetett hibát azt azért elkövettük ebben az esetben. A szerelő kolléga, aki a telepítést végezte - egyébként bitang jó szakember - elkötötte a fűtőszálat, nem tömítették a faláttörést, és a wifit sem oldották meg (nem volt hibás egyébként, csak nem azt vitték ki, amit kellett volna). Sajnos olykor előfordul, hogy összefutnak a rossz dolgok, a kolléga utolsó napja volt az idén, és lehet, hogy már kicsit szabadságos hangulatban volt. Elnézést a kellemetlenségekért, és örülök, hogy a végleges megoldással már elégedett vagy.
-
ArGa
csendes tag
Tegnapi napon megérkeztek a szerelők.
Minden probléma profi módon el lett hárítva.Cserélték a gyárilag hibás WIFI egységet is egy Daikin WIFI-s egységre, ami remekül működik.A készülék át lett helyezve állványra.Gyakorlatilag nincs hangja!
A ventilátor nyomja a levegőt, de más mellékhang nincsen.A tálcafűtés is megoldva!Nem a reklám miatt, hanem vélemény, hogy ritka az ilyen cég mint a PANNON KLÍMA!
Korrektek voltak, már a hiba kiderülésének napján (szombat este!!!) felvették velem a kapcsolatot, és soron kívül visszajöttek, megoldották a felmerülő problémát.Nem hárítottak, nem beszéltek mellé, sőt még elnézést is kértek, hogy nem sikerült minden elsőre!
Részemről 5 csillag a hozzáállás ügyfélkezelés, szakértelem!Nem is kétséges, hogy bárkinek kell klíma nyugodt szívvel merem ajánlani Windyéket!A klímát és a szerelést is a http://pannonklima.hu/ oldalon rendeltem meg.Biztos létezik még sok korrekt cég kis hazánkban, csak nehéz rájuk bukkakni... én úgy gondolom találtam egyet és ezért osztottam meg veletek!
Későbbiekben is maradok, bár nem tudom tudok-e hozzátenni bármit is a fórumhoz, max 1-2 tapasztalatot én is bedobok a közösbe.
Esetleg még egy infó:A klíma típusa Daikin FTX35KMV -
elfelejtette
veterán
Tegnap reggel beszerelték a klímát a kis rozzant, rosszul szigetelt házunkba. Üdítő változatosság volt, hogy a szokásos 13 fok helyett ugyanúgy 21 fok volt reggel is, mint este, mikor lefeküdtünk. :-)
-
válasz
patrikdani #19169 üzenetére
A 2,5 ill 3,5kW nem a fogyasztását jelöli. Ha van lé fujira vagy daikinra akkor azt vedd. A polar még úgy tudom vállalható, wp és a cascade sztem felejtős.
-
patrikdani
újonc
Sziasztok!
Hamarosan költözünk, tégla építésű házba. Nyár előtt szeretnék még klímát szerelni, de nem tudom, hogy elég lesz-e a 2,5 kw 30 nm-re vagy 3,5 kw legyen. Árban nem nagy a különbség de nem szeretném, hogy feleslegesen túl sokat fogyasszon. Mindenképp hűtő fűtő klíma érdekelne, ezeket néztem ki, légyszives írjátok le a véleményeteket:
fujitsuból ez tetszik:
2,5 kw https://webshop.klimatechnika.hu/fujitsu-asyg09llce-aoyg09llce-579 vagy ugyan ez
3,5 kw https://webshop.klimatechnika.hu/fujitsu-asyg12llcc-aoyg12llcc-580dakine-ból erre mondtak jó ár/értéket:
2,5 kw https://nagyonklima.hu/daikin-ftx25kmrx25km-25-kw-klima-szett
3.5 kw https://nagyonklima.hu/daikin-ftx35kmrx35km-35-kw-klima-szettIlyen, hogy whirlpoolt azt mondja minden szerelő hogy nem szabad, és ne vegyek boltból csak klímástól. A polárról sok helyen beszéltek viszont meg a cascaderól. Ezeket ismeri valaki? a Polar elég olcsó a többihez képest és azért nem mindegy, hogy 3/4-ed annyiból megvan mint a fujitsu.
https://webshop.klimatechnika.hu/polar-klima/splitklima/polar-x-sieh0035sax-so1h0035sax
itt viszont biztos, hogy 3,5 Kw vennék, mert annyira minimális az árkülönbség.ha ezekkel a klímákkal van konkrét tapasztalat ne tartsátok benn!
köszönöm! -
tibibi
őstag
11642.- huf volt a novemberi fűtés 120m2 jól szigetelt ytong házban .Nem volt igazán hideg kint, idebent átlag 20-22. fok volt
Általában 10-15 mázsa fa ment el ilyen időben és 25-26 fok volt bent nehezen bírtuk..... -
ArGa
csendes tag
Átbeszéltük és lehet esetemben mégsem lesz jó visszavenni a hőmérsékletet amikor nem vagyunk itthon.Túlzottan összevissza járunk dolgozni, így nem tudjuk ki mikor esik haza.Ha hazaér és hirtelen felnyomja annak sem sok értelme van.Lehet jobban járunk, ha hagyjuk folyamatosan 23 fokon.
Esetleg az éjjelivel van valami értelme variálni, 1-2 fokkal visszavenni - ha van értelme egyáltalán.
Valahol olvastam, hogy 1 fok hőmérséklet emelés 6% + energiába kerül... -
Zeki
nagyúr
Mivel minden ház más, és mivel minden ember más, így mindenkinek más az az X fok.
Az inverteres klímák jól tudnak temperálni. Hogy kinek jó a 16 fokra levenni, és ki inkább csak 20-ra veszi, az egyedi.
De egy valami biztos. Télen temperálás nélkül magára hagyni egy házat, tilos.
Én 16 foknál lejjebb nem állítanám. De ez én vagyok. Nyilván háza válogatja mennyire hűl ki, és milyen gyorsan. Illetve ha besüt a nap, hogy melegszik. Na de akkor legalább nem kell hogy bekapcsoljon a klíma. Majd éjjel meg reggel. temperál. -
Turbina33
senior tag
válasz
tibibi #19160 üzenetére
Ez a Fuji szerintem elég okos! Lehet hallani,hogy emeli a kompresszor teljesítményét,próbálja tartani a beállított hőfokot,aztán amikor már a paramétereket nem tudja tartani lekapcsol és olvaszt. Az első jel,hogy kezd lefagyni az,hogy a beltéri venti alacsonyabb fokozatba kapcsol.Már nálam. Tényleg jól összerakták,nagyon "okos" kütyü.
-
ArGa
csendes tag
válasz
tibibi #19158 üzenetére
Ma reggel beszéltünk telefonon.
Állványon lesz és ezzel a WIFIvel ne foglalkozzak, mert ehhez az jár amit neked is adtak.Igen, a fatüzeléssel kapcsolatban tökéletesen egyetértek!
Annak mennyire jártál, vagy járt valaki utána, hogy mennyire érdemes a hőfokkal játszani?
Csak költség szempontjából érdekelne!
Mondjuk éjjel alvás alatt levenni X fokkal, reggel felnyomni, majd munkaidő alatt megint levinni X fokkal, estére megint felnyomni.Mennyi az az X amivel érdemes játszani?Gondolom lekapcsolni nem gazdaságos napközben.
Vagy egyáltalán van értelme állítgatni?Lehet a két hetes távolléted alatt az első 7-10 napban nem lesz értelme nagyon fűteni (ha üres a ház) és csak mikor jössz haza, előtte felkapcsolni.Esetleg a virágok miatt egy 12-15 fokot beállítani minimumnak
Én egyik évben nem gondoltam a virágokra, és nagyon megsínylették.Vagy át kell passzolni a szomszédnak azt a 4 cserép virágot, ami érzékeny a hidegre... -
Turbina33
senior tag
válasz
feco19 #19139 üzenetére
Szia! Nekem 12-es LMCE van,nálam is hallani.Amikor alacsonyabb teljesítményen megy dübörög a fal.Eléggé lehet hallani,a hátsó szobában az ablakot is berázza. Kivül is rezeg valami benne,valami lemez ér hozzá valamihez,de ez nem annyira zavaró.Majd tavasszal megnézetem tisztitáskor. A fém falitartót ki fogom cseréltetni műanyagra,hátha eltűnik az a bizonyos dübörgés. Egyébként a klíma szuper,leszámítva azt,hogy ebben a párás időben 15 percenként olvaszt...
-
tibibi
őstag
Ragaszkodj az állványhoz és ha lehet olyan magas legyen ,hogy ne keljen lefeküdni ha alá akarsz nézni,(mint nálam) És akkor alá tudsz rakni bármit ,hogy oda csepegjen ,mert a falnak se tesz jót ha ázik
plusz kérdezz rá a gyári wifi modulra hátha beszámolják a broadlinket az egy kalap kaka....
Igen ,de a hőérzet teljesen másazért ha begyújtok a kazánba mindenhol egyforma meleg van.De rühelem a fa hordást ,hamuzást és a szabályozhatatlanságot . Jövő héten elmegyünk két hétre és nyárból fogom kapcsolgatni az otthoni fűtést.NA ez a nem mindegy !
-
ArGa
csendes tag
Amúgy nem semmi...
Ilyen rövid idő alatt is jól látszik, hogy tényleg az elektromos fűtésé lehet a jövő!
Alig hiszek a szememnek, hogy ilyen kevés áram fogyott el...
Persze ez egy statisztikailag nem értékelhető időszak, de az azért jól látszik, hogy pár száz forintba kerül (fog kerülni) egy nap klímás fűtés.Most teljesen mindegy, hogy 300 vagy 500ft. Mert egyik sem olyan tétel, ami miatt nekiállnék egy hosszú munkával töltött nap után begyújtással szenvedni, majd éjfél körül még elzárni a cserépkályhát.Ráadásul szerintem csak a fa árát nézve- amit én nem tudok szerezni- sem jönne ki olcsóbban! Kb egyforma áron lenne!
10kg száraz fa simán elmegy egy gyújtással.A telepeken pedig vizes fát adnak 2500-3000/mázsa környékén.
A gázos fűtési rendszerekkel én nem tudom összehasonlítani, de a fával igen.Szerintem simán van értelme fa helyett árammal/klímával fűteni.Kényelmesebb, tisztább és nem is feltétlen drágább!A fűtésre fordított időről nem is beszélve... -
_Petya_
őstag
válasz
DeFranco #19154 üzenetére
A klíma távok nem csak egy-egy gombnyomást küldenek, mint pl a TV (hangerő le, aztán majd a TV tudja mennyin van és egyel kisebbre kell vennie), hanem minden beállítást egy csomagban, minden gombnyomásra (tehát ha átnyomod ventillátor üzemre a példádban, akkor az megy el infrán, hogy "24 fok, ventillátor üzem, 3-as sebesség, automata lapát mozgás, stb.".
Ezért van az, hogy visszamegy 24-re, hiába állítottad az app-ban 26-ra, hiszen a távirányító úgy tudja 24-en áll, és a következő gombnyomásra, aminek egyébként semmi köze a hőmérséklethez, elmegy a 24 fok is a csomagban és átáll a klíma.
-
ArGa
csendes tag
válasz
Gergőke88 #19132 üzenetére
Mint olvastad is:
Nem tudtam, hogy hogyan kell(ene) működnie a leolvasztásnak, tálcafűtésnek- féltem hogy tönkremegy a gép - vagy hogy milyen megoldások lehetnek még a szerelésre,wifi stb stb.
A céges telefont hívtam, sőt még SMS üzenetet is hagytam. Nem volt vele gond, hogy nem értem el, nem panaszkodtam itt miatta. Azt is írtam, hogy megértem, ha egész heti munka után valaki nem tud még szombaton is ezzel foglalkozni.
De ennek ellenére szombaton este még így is email-ban válaszolt, hogy kedden kijönnek megoldani a problémát.Véleményem szerint ez azért nagy szó...Mert amíg minden rendben van, nem szokott baj lenni, mindenki elégedett:
Amikor baj van, mert valami nem sikerült jól, na akkor mutatkozik meg igazából az, hogy ezt hogyan kezelik.Ritka az olyan cég ahol nem kellene 7 féle képen bizonygatni dolgokat, hanem ilyen korrekt hozzáállás van, hogy még szombaton e-mailt küld vissza elnézést kérve a cég tulajdonosa.Holnap megoldódik elvileg minden gond.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
csemberlen #19130 üzenetére
az appal igen, ha a távval kapcsolsz valamit azt is látod, de visszafelé a táv felé nem kommunikálja le, tehát ha az appal állítasz akkor azt a táv nem jelzi ki.
itteni tesztek alapján nem is tudja, és az sem világos hogy hogy "lépi le" a szoftver a konfliktust, esélyes, hogy ha teszem azt 24 fokos fűtésre állítod a távot, azt felveszed appal 26-ra, majd a távval átállítod ventillátor üzemmódra, akkor a táv küld egy "24-ről ventire" jelet (mert ugyi ő nem tudja hogy már 26-ra van állítva), és a klíma lelépi a 26-24-ventit. nem tudom mennyire érthető
a táv amúgy szerintem nagyon el van szúrva, mert ott meg mindent "lapozni" kell, csomó redundáns gombnyomás, sokkal jobb az app. csak azt meg macera feloldani, appot indítani, stb.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest