Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
cadgers
aktív tag
Sziasztok!
Japán klímát keresek kb 16 m2-es (3,2 m belmagasságú) szobába, hűtés-fűtés céljából, olyat, amin a kültérit is éjszakai módba lehet állítani, hogy ne zavarja a szomszédokat! Milyet tudnátok javasolni?
Előre is köszönöm!
-
cadgers
aktív tag
Sziasztok!
Kinéztem egy Mitsubishi klímát a nagyon jó SEER, SCOP értékek miatt:
MUZ-FH25VE/MSZ-FH25VEFűtésre is használnánk egy kb 16 m2-es szobában, ahol egyéb fűtés nincs!
Mi a véleményetek róla? (egyéb típus is jöhet, ha van fűtésre alkalmasabb és olcsóbb) -
cadgers
aktív tag
Sziasztok!
Ezen az oldalon olvastam olyan lehetőségről, hogy részletre lehet venni klímát, innentől felmerült az a gondolat, hogy az eredetileg tervezett kb 200 ezres keretett túllépve lehetőségem nyílna jobb minőségű klímát vásárolni. Mivel az oldalon Fujitsu klímák szerepelnek, ezért szeretnék tanácsot kérni, hogy ennél a márkánál melyik típust lenne érdemes beszereznem egy családi ház 16 négyzetméteres szobábjáa (keleti tájolás, 3,2 méter belmagasság), ahol télen CSAK klímával lenne fűtés, és az elavult villamoshálózat miatt jó hatásfokúra lenne szükség (és a kültéri hangja ne zavarja a szomszédokat).
Előre is köszönöm!
-
cadgers
aktív tag
Az még nem gond. Egy ekkora szobára mekkora teljesítményűt keressek? A 2,5-ösök 0,9-ig tudnak leszabályozni, míg a 2kw-os 0,5-ig, utóbbi viszont lehet, hogy többet pörögne hosszútávon, pláne fűtésnél. Melyiket javasolnád max 400-ig?
Amit én hirtelen találtam: ASYG09LTCA/AOYG09LTC -
cadgers
aktív tag
válasz SeniorTilla #16276 üzenetére
Azért döntöttem a klímás fűtés mellett, mert klíma mindenképpen lesz, nem (csak) a fűtés miatt
-
cadgers
aktív tag
Daikin Ftx35km:
Hűtés leállítását követően 1 órás időzítőre állítom a ventilátor üzemmódot, és csak utána kapcsol ki teljesen. Szoftveresen nem lehet valahogy megoldani, hogy ez automatikus legyen? Vásárlás előtt az automata szárítás még nem volt szempont.
-
cadgers
aktív tag
Sziasztok!
Nemrég lett klímánk, ezért gondoltam megkérdezem: éjszakára hány fokra érdemes beállítani a szoba hőfokát?
Télen ugyebár a 18-20 fok bőven elég, de nyáron nem tudom mennyire egészséges (nappal 23-24 fokon van) -
cadgers
aktív tag
Melyik japán klímánál van az alap modellekben is "öntisztító" funkció? Ami a hőcserélőn nem engedi megtelepedni a gombákat, és a többit
-
cadgers
aktív tag
Sziasztok!
Arra ébredtem, hogy a Daikin FTX35KM beltéri egységem éjszakai módban (is) ilyen hangot ad!
Kb fél percig csinálja, utána elcsendesedik, majd megint elkezdi előről!
Ez mitől lehet? Kb 1 hónapos, eddig nem volt vele gond![ Szerkesztve ]
-
cadgers
aktív tag
Sziasztok!
Éjszakai üzemmódban nagyon hangos a beltérim, ha átállítom normál fokozatra, akkor megjavul.
FTX35KM
Tapasztalt más is ilyet? A klíma kb 1 hónapos
Ilyen hangja van:
[link][ Szerkesztve ]
-
cadgers
aktív tag
20 négyzetméteres szobához vettünk 3,5 kW-os klímát, szinte az összes létező helyen ajánlották a 2,5 helyett, mert alig drágább, viszont kevésbé dolgozik. Igenám, de most az van, hogy eléri a beállított hőfokot, kikapcsol, majd 1-2 óra múlva (nem mértem le pontosan) megint bekapcsol.
A hőcserélő nem fog begombásodni ettől? Ha én kapcsolom ki, akkor mindig átállítom ventilátorra, és 1 óra időzítést állítok be neki, de a hőfok elérésénél ilyet nem csinál, hanem simán leáll.
-
cadgers
aktív tag
Egy kis segítséget kérnék az ábra értelmezéséhez. Elvileg a szoba fűtéséhez 2 kW teljesítményre van szükség, bár ez csak egy előzetes kalkuláció, semmi komolyabb felmérés nem történt.
Az ábra alapján nekem az jön le, hogy a kisebb teljesítményű LMCA nem alkalmas -15 fok esetén a beállított hőfok elérésére, mert csak 1,64 kW teljesítményt tud.A nagyobbik modellnél ez a 2,80-as érték elméletben azt tükrözi akkor, hogy elegendő a kívánt hőfok eléréséhez? Ilyenkor közel maxon pörögne folyamatosan? Az input power a maximális érték ilyenkor, vagy a hőmérséklet tartásához szükséges?
Elnézést, ha hülyeséget kérdezek, csak próbálom az arany középutat megtalálni, ami a 16 m2-es szoba fűtéséhez elegendő, de mégsem 100-rel drágább (ráadásul 15A-s a biztosíték)
-
cadgers
aktív tag
Sziasztok! Tudna valaki jó szakit ajánlani, aki Szombathelyen tud klímát szerelni?
-
cadgers
aktív tag
Sziasztok!
Kültéri elhelyezése fűtetlen előtérben kivitelezhető? Kültéren csak utcafronton tudnám elhelyezni, ami engedélyköteles, így viszont senkit nem zavarna.
-
-
cadgers
aktív tag
Teljesítmény számításnál adott szobára ugyanannyi kW vonatkozik a fűtésre, mint a hűtésre?
-
cadgers
aktív tag
Köszönöm szépen az infót!
Ez egy régi téglaépítésű ház, jó vastag falakkal, keleti tájolással, nap ritkán süt be, mert fák is vannak. Sokáig tartja a hőt, eddig a max szobahőmérséklet 28 fok volt ezen a nyáron, de ma pl kellemes 24 volt. Csak nagy a belmagasság (3,2 méter), így úgy gondolom a fűtés nehezebb lesz.
-
cadgers
aktív tag
Ezt az infót kaptam az építésügyi hatóságtól (Szombathely):
"Nem derült ki a pontos cím a kérdésből, de gyanítom, hogy az ingatlan nem műemlék. A 312/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet 1. melléklet 23. pontja szerint a klímaberendezés építési engedély nélkül végezhető építési tevékenységnek minősül. Viszont a 20/2013. (VI. 6.) önkormányzati rendelet 1. § (1) bekezdés m) pontja szerint a klímaberendezés közterületről látható felületén való elhelyezése településképi bejelentéshez kötött tevékenység, melyhez településképi bejelentési eljárást kell lefolytatni. Az eljárás a tevékenység megkezdését megelőzően a polgármesterhez benyújtott papír alapú kérelemre indul, melyhez 2 pld. dokumentációt kell mellékelni."
Volt már valakinek ilyen településképi bejelentési eljárása?
-
cadgers
aktív tag
Sziasztok! Ha valaki tudna ajánlani a meglévő klímához párásítót azt megköszönnénk. Éjszaka mindketten arra ébredünk, hogy nagyon ki van száradva a szánk. Szóval hálószobába kéne (20 m2)
-
cadgers
aktív tag
válasz diablo1984 #17218 üzenetére
Nem feltétlenül jobb a nagyobb. Mi 20 négyzetméteres szobába vettünk 3,5-ös Daikint, és egy idő után folyamatosan ki-bekapcsol, mert 1,3kW-ig tud csak leszabályozni
[ Szerkesztve ]
-
cadgers
aktív tag
Sziasztok!
Egy kültérit el lehet helyezni olyan előtérben, ahol kb 6 méter(!) a belmagasság, és kb 30 négyzetméter az alapterület?
Egy kb 20 négyzetméteres szobában lenne a beltéri, de a kültérit vagy utcafronton tudnánk elhelyezni (településképi eljárás: vagy engedélyezik vagy megtiltják), vagy az említett (nem fűtött) beltérben.
Fa nincs a közelében, nyáron az előtér max 30 fok, télen min 0.
(A klímavásárlás elsődleges célja a fűtés)
-
cadgers
aktív tag
Sziasztok!
150-250 között tudnátok ajánlani elsődleges fűtéshez klímát (-15 fokig)? Régi családi téglaház 20 négyzetméteres szobájába kellene!
Gree, Daikin, LG, Mitsubishi, Toshiba leginkább!
(A környéken lévő klímaszerelők leginkább csak ezekkel a típusokkal foglalkoznak) -
cadgers
aktív tag
Sziasztok!
Ha klímával fűtök, a fűtés végén is célszerű ventilátor módba kapcsolni kiszárítás végett, vagy ez csak hűtésnél szükséges?
-
cadgers
aktív tag
Sziasztok!
Fujitsuhoz mennyibe kerül a tálcafűtés? Vagy ehhez csak univerzális van?
-
cadgers
aktív tag
válasz Niki19841023 #18451 üzenetére
Fujitsunál a tapasztalatom:
- Fix, kb 45 fokos szögben, ha maga alá fúj, akkor egyrészt engem fúj, másrészt hamar kikapcsol
- Nekem az fix, de egyik fele balra, másik jobbra (középen van a beltéri)
- Az elején automata, majd amikor elérte a szoba a beállított hőfokot, akkor minimumra állítom (automatán vagy semmit nem fúj, vagy túl erősen, nem is értem miért)
- Direkt fűtés, nem saját tapasztalat, de állítólag hajlamosak váltani a túlfűtés/túlhűtés miatt másik módra, az pedig pazarlás
- Azt nem ismerem -
cadgers
aktív tag
Érdemes a klímát 0-24-ben járatni fűtésre, ha sokszor csak esténként vagyok otthon? Vagy előtte 1-2 órával kapcsoljon be? Árthat neki, ha 0-24-ben fűt? Melyik a gazdaságosabb? (Fujitsu ASYG12LMCE)
-
cadgers
aktív tag
-
cadgers
aktív tag
Sziasztok! Ha a kültéri alá szabadon csöpög a kondenzvíz elvezetőcső nélkül, akkor is kell csepptálca fűtés?
(Fujitsu AOYG12LMCE a kültéri típusa)
-
-
cadgers
aktív tag
Sziasztok!
Ilyen hangja van a kültérimnek működés közben, ez normális?
Kb 3 méterről vettem fel, ráadásul leolvasztás közben annyira hangos, hogy az egész házban hallani a búgást!(Fujitsu LMCE klíma)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest