Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 szeptember
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
RaPiDsHaRe
aktív tag
Üdv!
Az alábbiak közül melyik házat ajánlanátok:
Corsair Carbide 300R
Zalman Z9 U3
Fractal Design Core 3000Esetleg mást tudtok ajánlani?
Köszönöm .
-
patomi
őstag
válasz #98593280 #41902 üzenetére
TJ08 -nál pl. a csavarok alatt már szerelésnél lepattogott a festék Egy harmicezres háznál ez elég gáz vagy tévedek(?) nekem a silecioban nem pattogott le sehol a festék.
Eszembe sem jutna egy fapados CM N200-hoz hasonlítani. Ez olyan mint az autó, szeretnék camaroval közlekedni, de csak egy fapados szar focusra telik sajnos. Ettől, még nem érzem magam kevesebbnek.
Bocsi nem kötekedés, csak hát nem mindenki teheti meg,hogy 30rugóért vesz pc házat. Ár/érték arányban pedig nem rossz az N200 (pl.)
Fékezz ballal és fasza gyerek vagy :)
-
Soma01
veterán
Sziasztok!
Mire kell figyelni új ház vásárlásakor? Elsődleges szempont a halk működés (zaj csillapítás) és jó minőségű anyaghasználat.
A gép teljesítménye nem lesz nagy, i3-as proci gyári hűtővel és valami halk Seasonic táp, SSD-vel. VGA később.Letisztult design kell, nem olyan robot kinézet. Fekete pl. és nem kell sok (kék) fény sem. De azért modern legyen. 40 év körüli fickónak és családjának kell.
Milyet ajánlotok? Milyen márkák körül nézegessek?
(eddig Chieftec-eket és Cooler Master-eket néztünk) -
törölt tag
válasz patomi #41905 üzenetére
Valamit tisztázzunk: távol áll tőlem hogy védjem a SilverStone-t, vagy hogy savazzam a Cooler Master-t.
Tényekről, egyedi tapasztalatokról beszélek, mert több Silver és igen sok CM házat teszteltem már.A festék pattogást úgy kell érteni, hogy bizonyos csavarok alatt, erőteljesebb betekerés után jött le itt ott a festék. Viszont ez azért nem általános, meg engem pl. igazából k.-ra nem zavarna, főleg hogy nem is lehet látni, mert a csavar alatt van 1-2 mm-es bizbasz.
30 ezer: elég sok 30 ezer körüli házat fel tudnék sorolni, amit én biztosan nem ajánlanák és soha nem is vennék meg, mert szarok... (elég csak pl. egy Aerocool Predator X3-ra, NOX Hummer-re, Sharkoon Tauron-ra gondolni), viszont a Temjin TJ08-at bármikor megvenném. Mivel én egy jó háznak tartom, kiváló menedzsmenttel, egyedi ötletekkel, szuper hűtéssel. Vitatkozni lehet velem, de mint már ismertek, a véleményem változatlan lesz.
A Silencio sorozatot szintén ne hasonlítsuk a Temjin-hez, mert azok hangszigetelt házak, bődületesen szar hűtéssel. Netezni jók a barátnő mellett egy szobában, hogy ne zavarja a szőkét a gyári INTEL zaja.
Azzal egyetértek és nem is vitattam sohasem, hogy a Cooler Master házak anyagminősége, festése jó. Azzal sem, hogy az N200 jó árban van. 10 ezer Ft-ért kapsz egy jó minőségű, átlagos szolgáltatásokkal bíró, de nagyon szar hűtésű és szar kábel menedzsmenttel ellátott unalmas házat.
Viszont én inkább megvenném akkor már 12500-ért az LCPOWER Gaming-et, az sokkal többet tud az n200-nál. Szóval azzal hogy ár/értékben jó, azért azzal is vitatkoznék. Jónnak jó, netezni..., de lehet netezni a Sharkoon MS140-el, a Fractal Core 1000-el is.
"Ez olyan mint az autó, szeretnék camaroval közlekedni, de csak egy fapados szar focusra telik sajnos. Ettől, még nem érzem magam kevesebbnek."
Senki, főleg nem én, nem említettem, hogy valaki egy N200-al kevesebb lenne.
Csak azt jeleztem, hogy nem sok értelme van hasonlítani egy Temjjin TJ08-at egy CM N200-hoz.
Nincsenek egy szinten. Nem csak árban, tudásban sem.[ Szerkesztve ]
-
Soma01
veterán
-
törölt tag
válasz Soma01 #41909 üzenetére
Én inkább úgy gondolom, hogy az iponon a KKN1 táp nélküli verzió az jelenleg túl van árazva, mert pl. máshol 15eFt.
Az 500-as táppal felszerelt verzióért már reálisabb az ipon ára, mert máshol 20 ezertől indul.
RC-450-KKA500
Hozzáteszem igazából majdnem teljesen mind1, mennyi, mert ezekben nem ajánlott tápegység van.
Igaz nem kodegen, nem hkc, nem deer, de nem is FSP RAIDER, CTG500. -
afrojack1
senior tag
Hali
Ebbe a házba corsair carbide 300r windowed-be bele megy az atx alaplap ( a nagy )?SC: Herczku_Death
-
PCnorbi92
csendes tag
Nekem ilyenem van
Aerocool Strike-X One
11K-ért vettem.Kicsit mondjuk keskenynek találom a házat,de ez nem elég ok a cserére.. -
patomi
őstag
válasz #98593280 #41907 üzenetére
LCPOWER Gaming-et, az sokkal többet tud az n200-nál. Egyik atx másik matx, de tök mindegy az lcpower-t ajtón nem engedném be mert hányni tudnék tőle, tök mindegy mit tud,,, ez szubjektív, pedig mint tudjuk az n200 fapad basic ötlettelen unalmas CM OFF vége... És tényleg nem kötekedésként írtam.
[ Szerkesztve ]
Fékezz ballal és fasza gyerek vagy :)
-
patomi
őstag
válasz #98593280 #41914 üzenetére
Minden normális embernél szempont a kinézet IS, szerintem aki azt állítja, hogy ez nem számít annál valami nem stimmel.
Aki kinezet alapjan valaszt csak hazat, annak ebben a topikban felesleges is barmit megkerdeznie;-)
Nem "csak". Gondolom rám célzol és ez azt jelenti húzzak a faxba...Fékezz ballal és fasza gyerek vagy :)
-
stratova
veterán
Tiszteletem!
Az alábbi nem atomtemető konfigot szeretném kicsit komfortosabb házban tudni, lehetőleg nem drágán, mert a szintén cserélendő CPU hűtőnek a VRM részt is hűtenie kellene s a normálisabb top-flow kialakításúak 9-14e Ft-ba kerülnek:
- M2A VM HDMI (sajnos 3+1-es borda nélküli VRM, amúgy az IGP-t használjuk)
- Phenom II 945 (95 W)
- Gigabyte SuperB 460
- 1 IDE HDD
- 1 SATA ODD
- 2x USB bővítőkártya
- 1 faxmodem kártyaTudom a gép régi, de jelenleg még nem váltható ki újjal (ez szoftveres probléma).
A Fractal Design Core 1000 kuckót néztem ki s érdekelne ilyen árban van-e más/jobb. A mostani SP (SuperPower) háznál már bizonyosan ez is sokkal jobb.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz patomi #41917 üzenetére
Nem célzok senkire. A kinézetet én nem szoktam értékelni, mivel ahogy már említettem vala, sokad rangú szerintem. Logikus, mivel az ízlések és pofonok különbözőek, mi alapján értékelnéd 9-re vagy 4-esre a design-t? Nem lehet, ezért nincs is jelentősége.
Egyébként az LC POWER Gaming nekem sem tetszik, de mivel ez szubjektív, engem nem is érdekel. Ettől függetlenül egy kiváló ház, 12500 Ft-ért.
-
törölt tag
válasz PCnorbi92 #41916 üzenetére
Nézd, egyrészt 10eFt-ért nem igazán lehet venni megfelelő, sok szempontot kielégítő, minőségi házat. Szóval nincs nagyon értelme válaszolnom a kérdésedre.
Ami az Aerocool-t illeti, általában vékony lemezes, instabil, gagyi fröccsöntött műanyag style. A házaik 90-95%-al ilyen.
-
stratova
veterán
válasz stratova #41918 üzenetére
Úgy látom a 10e körüli kuckókban tényleg kb zéró a kábelezés. Bár nem tudom a táp mennyire lenne ebben partner (ezt nem cseréljük). Az Xigmatek Asgard III-nál ha jól látom már átlagos lenne, csak nem tudom a táp kábelei megfelelők-e alsó tápos elhelyezéshez.
Néztem az ajánlott LC POWER Gaming 975B-t, de az a gond, hogy nálunk a nyomtató foglal el helyet a gép tetején (mert nem jut neki másutt).
Ha a keret 10 helyett ~15 mennyivel jobbak a lehetőségek?[ Szerkesztve ]
-
Dyingsoul
veterán
-
starpeter
senior tag
Sziasztok
Szeretnék egy olcsó ,jól hűtő házat a pcx-nél ,azért itt ,mert egyedül nem menne az össze szerelés
Alaplap: Asrock FM2A55M-DGS
[ Szerkesztve ]
-
RaPiDsHaRe
aktív tag
válasz RaPiDsHaRe #41904 üzenetére
Kérdésemre valakinek van javaslata?
-
TomiLi
addikt
válasz #98593280 #41902 üzenetére
Akkor ezek szerint én vagyok nagyon peches!
Eddig messze kerültem az ötlettelen, unalmas, olcsó házakat. Magamnak megvételre eszembe sem jutna egy ilyen megoldás. Én csak azért írtam le a kellemes meglepetésemből adódó kis monológom, mert meg voltam lepődve, hogy lám így is lehet: egy unalmas, ötlettelen házat 10ezerért össze lehet úgy is rakni, ahogy kell. Semmi karc, a szegecseket normális szerszámokkal húzatták a helyükre, amin rajta is maradt a fekete festék. Nincsenek elhajlott elemek stb. amilyen negatív tapasztalataimat már felsoroltam az ötletes, "minőségi" Silverstone házaknál.
Nekem nem az volt a mondandóm célja, hogy az N200-at versenybe küldjem a Silverstone prémium kategóriás házai ellen, de ha már így alakult, akkor a minőségben (értsd összeszerelés) az én tapasztalataim alapján a Cooler Master nyerte. (Sajnos)
A silverstone termék palettáján is látszik, hogy nem megy már úgy a cégnek ahogy régen (FT01/ legendás TJ07 - ami a mai napig egy favorit nálam is)
Elárasztották a saját kínálatukat olcsó ötlettelen vacak N200 hasonmásokkal. Ezzel még semmi baj nem lenne, ha a spórolás nem menne a felső ház rovására is!
Pedig sajnos DE! Ha csak az anyaghasználatot nézi az ember már egyik ház sem olyan, mint az FT01/TJ07 korszakból. (Az említett oldal lapok, műanyag tetők, hibás tervezések... stb.) Gondolom, hogy a sok gányolt összeszerelés pedig a "made in China" felirat egyik kiváltsága... (ha ott dolgoznék én is - akkor tuti lesz@rnám hogy az a szegecs most bent van teljesen, ahogy dobálom a hátlapokat, meghajlott-e, karcolódott-e ...stb.)Szóval nem vitába akartam szállni Veled, hogy az N200 veri a Silverstone-t. Dehogy. Csak a rossz tapasztalataim miatt volt a meglepődésem, hogy lám egy vacak 10ezres házat akár minőségibben' lehet összerakni, mint egy prémium kategóriás 70ezres házat
Eddigi Silverstone házaim: ( FT01-fekete ablakos rev.1, FT01-fekete sima, FT02, TJ08-E, PS07 fehér - a legutolsó volt ami normálisan össze volt rakva. 4:1 a hibások javára. Lehet szigorú szemmel néztem őket, de az áruk miatt szerintem jogos az észre vételem.)
Bogyorisz
-
TomiLi
addikt
válasz #98593280 #41903 üzenetére
Értem köszönöm!
Sajnos ettől féltem, hogy nem leszel túl jó véleménnyel róluk. Akkor csak annyi, hogy jól néznek ki. (mármint kinek mi - nekem tetszik!)
De akkor kerülendő, inkább maradjunk a hagyományos kialakításoknál. Legalábbis a hűtést illetően akkor így járunk a legjobban.
Az Aerocool, DS és akkor már a Xigmatek Aquila ami belülről ugyanaz nem sokat érnek hűtés szempontjából.
Még utóbbi úgy ahogy tetszik is, de szerencsére a DS nem.Egyébként nagyon jó, hogy linkelted a tesztjeidet, nagyon hasznosak, köszönjük. Ezek alapján eszembe sem jutna vitatkozni Veled! Nekem nem járt ennyi ház nálam, főleg nem teszt céljából, így tesztelve sem lettek.
Nekem mindig az anyaghasználat, a minőség, és a dizájn volt a főszempont. A hűtés háttérbe szorult, így nem is tudtam, hogy a TJ08-E, és a PS07 között ekkora különbség van! Pedig én meg a józan paraszti eszemmel - hibásan - a PS07-re szavaztam volna, és nem a két kisebb venti miatt az eggyel szemben, hanem azt hittem, hogy a két ventiből a felső jobban hűti a vga-t. Ezek szerint nagyon nem!Azért a sok szidás után is jöjjön egy kis dicséret a Silverstone-nak: A legutóbbi PS07-es házam oldallap rögzítő csavarjainál már volt műanyag alátét!!! De sajnos csak ott, a tápot rögzítő csavaroknál egyből jött le a festék....
Silverstone-ról még annyit: Jó lenne ha visszatérnének a régi kerék vágásba (ismétlem magam FT01/TJ07)
Nem gond, hogy van PS széria, az versenybe száll az N200 és társaival.
De egy TJ08-E legyen inkább 35/40k de:
- legyen a teteje is alu.
- legyen az oldala is alu.
- a tetején a porszűrő jópofa, de jobb lenne, ha hasonló lenne az előlapihoz
- az említett műanyag alátétekkel meg is van oldva a lepattogzás veszélye a csavarok alatt.
- A szivacs hangszigetelő belső pedig már csak álom.... (gyárilag)Még egy dolog: mATX házra egy közép kategóriás gép esetében (B85/i5@4570/GTX760 esetleg 770) milyen házat ajánlanál? Jöhet az olcsótól a drágáig. - Danke
[ Szerkesztve ]
Bogyorisz
-
PCnorbi92
csendes tag
válasz Rypejakten #41926 üzenetére
Most miért kell beszólni?! Mindenkivel előfordul,hogy elüt egy-két betűt.
-
five05
csendes tag
Ismet segitseget kerek.
Anyagi kerdesek merultek fel a fractal r4es hazzal szemben. Olyat kerdezek, aki latott mar ilyet (es nem csak tesztet). Hozza a 30k-s szintet? Megeri az arat, tenyleg csondes a gep megporkolese nelkul is?
(A proci felett cm black rock 2) -
BenHans
addikt
Nem bírom az ilyen beszólogatást... Ha teljesen analfabéta lenne az illető akkor sem kell megbántani. Én sem szeretem ha valaki magyar létére gyalázza a nyelvet, de ez még csak kis baki azokhoz képest amivel nap mint nap összefutok a fórumokon. Volt már, hogy én is szóltam érte, de max annyit, hogy figyelj a helyesírásra, vagy fogalmazz egyértelműen. Ennek véleményem szerint még mindig ez a módja.
Ha egy kisiskolás téved be ide és tesz fel kérdést, akkor neki is éppen úgy segíteni kell mint másnak, mert mily' meglepő azért látogat ide.
És lehet valaki 20éve a szakmában, és lehet nálam 40évvel idősebb, de még így is elvárom, hogy normális stílusban válaszoljon, egész addig ameddig én is rendesen viszonyulok hozzá.
Magyarul: szerintem még senki sem rántott ki senkit a tulajdon farpofái közül.
(Egyébként érdekes, hogy pont nem a magasabb "rangú" vagy tapasztaltabb szakértőktől látom a hasonló kommentek többségét...)Bocs a többiektől, hogy ezt ide szúrom be, véletlenül sem szeretnék "megmondóember" lenni, és senkit nem állt szándékomban megsérteni, viszont már több helyen olvastam több embertől is hasonló stílusú hozzászólást és nem tartom helyénvalónak.
[ Szerkesztve ]
️🧡 "...gialla come er sole, rossa come er core mio..." Roma Non Si Discute, Si Ama🧡️
-
Zsmester89
őstag
válasz five05 #41932 üzenetére
Nekem egy Titanium Gray R4 tartja csendben a régi rendszerem.
Mivel most építkezek s csak egy Phenom II X3 van benne, ezért nagyon izzasztó értékeket nem tudok mondani, a két gyári venti, elől a fenti a felső helyen (felső HDD blokk kiszedve), a másik hátul szívja ki.
Csapágyas lett a tápegységem, de cseréig ebben a házban nagyon nem is zavar, alig hallani valamit az amúgy nagyon hangos működéséből.
Prémium anyaghasználat, tényleg van súlya, szerelhetősége egyszerű, kábelmenedzsmentnek van hely bőven.
A festésre sem lehet senkinek sem panasza, ha van valami konkrét kérdésed ezen kívül, válaszolok.A "Hogyan lehetsz milliomos?" c. könyvet egy csomagban árusítják a BTK-val.
-
Bleky4
csendes tag
válasz five05 #41932 üzenetére
Nekem R4-es van, titán, ablakos, már kb. 1 éve.
"Hozza e a 30k-s szintet". Hmmmm, érdekes kérdés, kissé relatív. Nem ismerek minden 30k-s házat. Tuti van jobb 30k-ért, de rosszabb is. Az R4 hangszigetelt, tehát mindig is rosszabbul fog hűteni mint egy "szellős" ház, de szerintem nagyon is megállja a helyét a hangszigetelt házak között. Szerintem körülbelül olyan kategória mint a Nanoxia. Én annak idején Nanoxia meg R4 között vaciláltam, aztán R4-let mert nekem kicsit könnyebb volt beszerezni (svédországban élek és a Fractal ugye svéd )
Minőségben sztem bombajó, vastag anyagok (a fractal megküldte az XL oldallapját sörétespuskával klikk, a ház maga dög nehéz, asszem 12.5kg, úgyhogy nem lanparti kompatibilis.Szerintem kíváló anyag minőség. Nekem nem rezonál/lötyög semmi, incsennek rejtett borotvaélek, bő hely a házban.
Csendes e? Hát az az igazság, hogy nem tudok mihez viszonítani. Ha a lábamnál van a gép, nem hallom egyáltalán, de ha az asztalon van a fejem mellett akkor persze, hogy hallom a ventiket. Én raktam bele egy extra gyári házventit. Alapon szinte semmit se hallani, de a feltolom maxra, akkor azért süvítenek. Állítólag a Fractal gyári ventik nem épp a leghalkabbak nagy fordulaton.
Nekem a proci hőmérséklet 52C fél óra Prime95 után, alap házventi fordulatszámon.
A procim Fx-8350 alapórajelen, sima CM Hyper 212 evo hűtővel.
Azért egy tuningolt procinál én teleraknám a házat ventikkel. Van hely elég.Én imádom a házat, de nem mélyhűtő. Csendes, de sztem jobb ventikkel még csendesebb lehet, szinte hangtalan.
Ha tudsz még várni picit, én úgy érzem Shellkretor fog egyet tesztelni hamarosan.[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
Egy egyszerű kérdésem lenne Zalman Z9-ben megoldható kulturáltan - vagy egyáltalán - a Giga SuperB 460 beszerelése?
Ugyanis attól félek nem, vagy csak a CM690 ilyen mostoha vele?Rosszabb esetben ajánlott ház, akad esetleg max. 20-ig ami vagy felső tápos vagy mini torony?
[ Szerkesztve ]
-
g@bo
nagyúr
üdv
urak, mi a vélemény a Lian Li PC-A05N házról? vegyesek az érzelmek külföldi oldalakon, kifogásolják, hogy az árához képest vékony kényes alu, itt ott nyeklik, lehetne jobb is.
csak képről láttam, de ilyen, alu házat szeretnék. ( ez is alig kapható már )
tipp?
[ Szerkesztve ]
-
FishAir
senior tag
Egy a6 6400-hez ez milyen lenne HTPC-nek? A táp lenne a leglényegesebb, hogy van értelme vagy felejtsem el az egészet?
iDontcare
-
=HG=
addikt
válasz #98593280 #41919 üzenetére
Ez az N200-as a mumusod ! Ahogy olvasgatom a topikot, nem csak én "kötözködtem" veled a védelmében...
Bár igaz, ami igaz: kábeleknek szűk a hely, és hűtése is csak a plusz ventikkel kielégítő..
Viszont nekem tetszik (az ablakos) És tetszik az LC POWER Gaming is (fehér) Viszont a Temjin nem ...És igen, ez szubjektív..Viszont a felhasználók többségénél számít, hogy tetszetős-e a ház.. Nomeg, hogy elfér-e ott, ahová kerül..
Például nálam csak 42 cm a magasság...Úgyhogy vannak még olyan szempontok is a vásárlásnál, amik teljesen egyediek... Ha elférne az a szép fehér LC, akkor lecseréltem volna az N200-at. Bár meghasadt volna a szívem ! -
RaPiDsHaRe
aktív tag
Üdv.
Milyen házat ajánlanátok amin felül találhatóak a bekapcsoló gomb és a többi led,USB csatlakozás, max 20eFT ig?
-
starpeter
senior tag
Sziasztok
Szeretnék egy olcsó ,jól hűtő házat a pcx-nél ,azért itt ,mert egyedül nem menne az össze szerelés
Alaplap: Asrock FM2A55M-DGS
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest