Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 szeptember
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Predator2
addikt
Helló
Pár napja vásároltam használtan egy Corsair Carbide 500r típusú házat.
A kérdésem az lenne, hogy hol lehet hozzá az előlapra 5.25-ös takaró lemezt venni?THX
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
félisten
válasz AxBattler #41244 üzenetére
Kicsit kiegészíteném a véleményemet a TJ08E-ről: a 180mm-es venti megteszi a hatását, a HDD, és az SSD tartósan 30Cfok alatt fut, míg korábban, amikor a levegő nem közvetlenül rájuk ment, az SSD elérte a 40fokot is. Nem mindegy.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
válasz Rypejakten #41756 üzenetére
De azért jó a tudat, meg persze a HDD is hűvösebb...
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
válasz Rypejakten #41758 üzenetére
Mér'? Nem rossz az, csak kerüld a zöld-fehér pulcsisokat.
-
karandip
tag
mini itx ház vásárlásban kérnék segítséget.
asrock b75m-itx laphoz,1db 3,5 winyóhoz, és egy hd5750 kártyához méretezve.
MAX 20k körül -
Grave_444
nagyúr
válasz karandip #41761 üzenetére
Silverstone SG05 Lite.[link]
Ez az egyik legkisebb ház, amibe rendes vga tehető és aránylag jól meg lehet oldani a hűtést is.
300W-os FSP táppal 30.000Ft, viszont táp nélkül szerintem olcsó. Látom tápot is keresel hozzá apróról ezt ajánlom, gyorsan csapj le rá. Újonnan egy ilyen táp 10k körül van, Be Quiet 350W-os meg 16-ért. -
ttamashu
aktív tag
Sziasztok!
Nálam okosabbak segítségét szeretném kérni ház vásárlás és bővebb értelemben gép átalakítás témában.
Bele is vágok, jelenleg ez csücsül az asztalomon (amit tudok és szükségesnek érzek linkelek, ha már ti segítetek, legalább a dolgotok könnyítsem meg):
sunbeamtech samurai
Gigabyte 970A-UD3
Chieftech iArena 500S8
Sapphire 7750 1gb
AMD FX 4170
Corsair 2x4gb 1600mhz
1db dvd író(jelenleg mondjuk nincs bekötve nincs elég sata tápcsatlakozó)
1db ocz agility3 128gb SSD
2db winyó (samsung 1,5TB és WD 500GB)
1db pci bővítőkártya (tv tuner, ami fontos a távirányító miatt )
Hűtők:
Proci, vga gyári, és a házba szerelt saját"márkás" oldalsó venti. Meg persze a tápban is a gyári van.Gondok ezzel a setuppal:
-Hangos a gép még filmnézés közben is.
-Ledek, idegesítő ledek...
-Játék közben az egész gép átmelegszik
-Plexi oldal csúnya, mert lusta vagyok takarítani
-Az egész csak úgy szívja a portAmit szeretnék:
-Igazából a fent leírt problémákra szeretnék megoldást. Házcsere amiben alapból gondolkozom, előlapi usb3 és sata dokkoló is jól jönne, bár utóbbi messze nem létszükség. /Esetleg venti-szabályozó is pozitív ha van/
-Hosszú távra gondolkozok, mondjuk 10-15 évre (ez a ház 8éves)
-Tápcsere is érik, sőt a házzal együtt azt is meg fogom lépni, mert nem tetszik ez az iARENA, plusz a SATA is kevés
-Ha azt mondjátok ez a proci hűtő házcsere után is hangos lesz akkor hallgatok a jó szóra, sokáig tervezek am3+-on maradni, megér annyit.
-Elsődleges, hogy minden irányban porszűrős házat szeretnék, legjobb ha már benne van, de ha valami olyat mondtok amibe egyszerű beapplikálni azzal is kiegyezek.
-Ventik is jó lenne, ha már megfelelőek lennének a házban, ha már egyszer veszek.
-Kinézetre nem vagyok hepciás, az ésszerűség határain belül.Amiket néztem:
-Ház
http://www.xigmatek.com/product.php?productid=155&type=feature
http://www.coolermaster.com/product/Detail/case/mid-tower/silencio-550.html
http://www.corsair.com/pc-cases/carbide-series-pc-case/carbide-series-200r-compact-atx-case.html
-Táp
FSP Aurum Gold 500
Be Quiet! Straight Power E8-500W
XFX 550W Pro Series (P1-550S-XXB9)Szerintetek melyik felelne meg az igényeimnek?
Annyit elárulok magamról, hogy nem vagyok barkácsoló típus és ügyességem sincs az ilyesmihez, gépen játszok, videót vágok, filmezek. Húzni sem szoktam a gépet, viszont ha leülök játszani egy-egy hétvégén, akkro több óráig nyüstölöm
Kérlek titeket eszerint ajánljatok megoldást.Pénz keret igazából inkább lélektani határokból áll. Házra 30K-nál többet nem adnék, hacsak nem látom meg álmaim házát amiben minden tökéletesen benne van amit itt leírtam.
Tápnál szinten 30 a lélektani határ aminél többet nem igazán adnék.
Proci hűtés ötletem sincs 10 talán ami eléggé lélektani határ.
Az egészre meg 50 a vízválasztó. Az alatti összeget szeretnék otthagyni Gianninál .Előre is köszönöm a segítséget, ha meg véletlen valaki Győr, Mosonmagyaróvár vonzáskörzetéből lenne és esetleg szereti a sört, vagy a forralt bort nem lennék rest megitatni ha leül velem és átrágjuk a témát
Tea az élet!
-
adam3
aktív tag
Sziasztok!
Adott a következő ház: Bitfenix merc alpha. Ebbe elvileg kell néhány 12-es venti és akkor a szellőzéssel sem lesz gond. Egy van alapból a hátulján, gondoltam kap egyet előre befújni meg a tetejére egyet szívni. Többet feleslegesnek érzek, szerintetek? Sokat segítene ha kettő lenne elől, vagy oldalt/alul még egy?
Egy i5 4570 megy bele Gigabyte b85m d3h alaplappal és Asus 7790 videó kártyával. 1ssd+1hdd lesz csak.
Melyik venti a halkabb? Xilence red wing vagy Artic f12?
Köszönöm a választ előre is.
Ádám -
-
tomi5244
őstag
Üdv!
Összeállt a leendő gépem nagy vonalakban
- Intel G3220/G3420 (még nem döntöttem el)
- ASRock B85M HDS
- Kingmax 4GB RAM 1333/1600MHz
- Kingston 60GB V300 SSD
- Samu 500GB 5200rpm
- Chieftec ctg 500wHőt termelő VGA nem lesz, átlag felhasználó vagyok, a proci IGP-jét fogom használni. Láthatjátok, hogy nincsenek kimondott hűtésigényes vasak.
Eddigi etalon - és a szívem csücske - a Xigmatek Alfar (volt) de az elég húzós, postával együtt ~17k lenne Néztem még az Asgard Pro-t ~13k körül de abban nincsenek 90'-os HDD blokkok.
Maradt a Cooler Master N200, aminek az ára kimondottan jó, sőt! (~10,5k) Bár nekem elölről kicsit puritánnak tűnik, külsőleg nem fogott meg, reménykedem, hogy élőben azért szebb
A fenti összeállítással megtudna birkózni? Későbbiekben lehet bekerülne még egy 2TB-os HDD de kb. ennyi.
Vélemény, esetleg alternatíva, tanács?
Köszönöm!
T[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz tomi5244 #41772 üzenetére
Az N200 szerintem is unalmas, konkrétan az egész N-es sorozat.
Ez esetleg?
INWIN GT1 fekete
14k csak
usb3 széles
90 fokos HDD blokk
szerintem jó a hűtése is
jól is néz ki
és IN WIN, ami a minőséget jelenti -
grizlisandor
veterán
ZALMAN ZM-T4(katt) szemezgettem, hogy 10k-ért egész normális, csak 1 venti van benne.
-
törölt tag
válasz grizlisandor #41776 üzenetére
szerintem 10-et nem ér meg, nagyon kicsi, vacak hűtés
-
Goblin12
őstag
Üdv.
Szeretnék érdeklődni, hogy szerintetek melyik lenne az a ház ami megfelelő lenne a következőkre:
Minden tevékenység a ház furkálása faragásán kívül legyen megoldható!
Legalább 1 Radiátor vízhűtéshez férjen be a házba, 3*120 vagy 3*140mm 60mm vastagsággal + 25mm vastag ventillátorral rajta, úgy, hogy ne okozzon inkompatibilitást RAM-al vagy akármivel, az, hogy elvesz 1-2 5,25"-os Bay-t az nem probléma + az egyéb vízhűtéshez tartozó elemek.
Legalább 1 SSD-nek legyen kiképzett hely.
E-ATX formátumot tudja.
Jó szerelhetőség, jó szellőzés.
1000W-os tápok nagyságra elférjen benne, alul.
Eddig ez a ház tűnik olyannak ami esetleg megfelel az elvárásoknak, csak azt nem tudom, hogy a radiátor 85mm-es vastagságával elfér e a tetőtéren.
A ház: Corsair Obsidian Series 750DA keret: ~200€ ~ 60000Ft
Segítségeteket, ajánlásotokat előre is köszönöm.
-
shield
őstag
Kicsit gondban vagyok a ház vásárlásával.
Csendes házat szeretnék venni (nekem nincs szükségem 10-12 venti helyre), az sem baj ha nagyobb méretű, mert eddig csak nagy torony házaim voltak, ha ráadásul rezgés mentesített lenne a HDD felfogatások az lenne a csúcs.
Már nem találtam olyan házat, mint amilyen a havernak van. Neki egy Sharkoon háza van, elején egy 12-es venti és az oldalán egy lassan forgó 20cm körüli ventivel. Nagyon csendes, i5-2500K procija van ami nem igen melegszik.
Nekem valószínűleg i7-3770K lesz, ami szerintem nem igen fog melegedni húzás nélkül.
Ha jól gondolom szellőzés terén olyan ház kellene ami alsó tápos, elején alul egy 12-es venti és hátul fent egy 12-es venti. Feljebb már láttam belinkelve pár házat ami esetleg jó lenne.
Szívesen fogadnák jó tanácsokat azoktól akik értenek a témához. A segítséget előre is köszönöm.
"Szeretem a csendet".S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu
-
stickermajom
addikt
válasz shield #41780 üzenetére
Fractal Design Define R4. Kényelmes szerelési hely az alaplap tálca mögött (~2,6 cm), nagyon jó hűtési teljesítmény, elforgatott és szétszedhető HDD keret. Elöl-hátul 14-es ventik vannak benne.
Tesztek alapján jobb, mint a Nanoxia hasonló kategóriás háza, illetve olcsóbb is. Pár hsz-szel feljebb én is beszámoltam arról, hogy a full nyitott előző házamhoz képest hogy alakultak az én hőmérsékleteim beköltözés után.[ Szerkesztve ]
-
Kar07
tag
Sziasztok!
A véleményeteket szeretném kérni, elsősorban ShellKretorét, nála volt mindkét ház:
Silvertsone Ps07
Fractal Design Define MiniSK. tesztjében a PS07 jobban hűt, ami gondolom részben azért lehet, mert a Define Mini hangszitelt és emiatt rosszabbul hűthet. De pl. ebben a tesztben hogy lehet jobb a hűtése a Define Mininek?
Tudnék szerezni viszonylag olcsón Define Minit és PS07-et is (ebből házilag hangszigeteltet), és véleményeket, esetleg tapasztalatokat szeretnék kérni arról, hogy valójában melyik milyen lehet hűtés és halkság szempontjából.
Előre is köszi!
-
Repsol600
addikt
Sajnos a Thermaltake-t elvitték előlem, és mivel nincs másik konkrét elképzelésem, és a típushoz se ragaszkodom, ezért megkérdezem, hogy milyen házat lenne érdemes nézni apróról 10-15.000ft körül? + pár ezer nem gond. A lényeg, hogy jó szellőző legyen (ha lehet porszűrős) és beleférjen az adatlapomon lévő konfig.
-
törölt tag
válasz stickermajom #41785 üzenetére
Belinkenel par ilyen tesztet? Este megneznem.
-
Repsol600
addikt
AeroCool Stike-X GT-ről mi a vélemény?
-
Perzeusz
tag
Nagy különbségek vannak a következő házak között? Vagy bármelyiket választanám, nem lőnék mellé?
Corsair Carbide 330r
CM Silencio 550
Fractal Design Define R4A Nanoxia Deep Silence csak azért nincs köztük, mert gyakorlatilag lehetetlen beszerezni.
Fontos a letisztult anticsillivilli dizájn, viszonylag csendes működés. Atom dolgok nem kerülnek bele, úgyhogy a hűtéssel bajok nem lesznek. Gondolom.
A CM javára szól a beépített kártyaolvasó. Hobbifényképészként tetszik a dolog.
Vélemények? Esetleg ellenvélemények?
Köszi2 db WD Red 2TB eladó
-
törölt tag
válasz stickermajom #41790 üzenetére
Ez mind??
A hexus tesztben nincs is szo Nanoxiarol. Szoval eddig lenyegeben egy darab tesztrol beszelunk... a tobbes szam tulzas volt.[ Szerkesztve ]
-
stickermajom
addikt
válasz #98593280 #41794 üzenetére
Ne haragudj, hogy munkaidőben nem azzal foglalkozom, hogy SK Úrnak teszteket keresgélek. Azt hiszem Te is ismered a Google nevű csodát, tudsz keresni magadnak, ha ez nem elég. Főleg, hogy valószínűleg ezekre is van valami magyarázatod, hogy miért nem reálisak.
[link] Bocs, ez a jó link, nem a hexust akartam linkelni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz stickermajom #41795 üzenetére
Te hivatkoztal tobb tesztre ... gondolom ez esetben neked kellene teszteket mutatni. Mi alapjan allitod azt amit..
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz stickermajom #41795 üzenetére
Ajanlgatni tucc midoben de linkelni mar nem? Kisse ellentmondasos.:-)
Amugy urazhatsz engem. A teszt adataim ettol meg nem valtoznak. Meg amugy is fel Isten vagyok;-)
Egyebkent en azert ajanlom a nanot mert en teszteltem is. Ettol meg a fractal is lehet jo.
[ Szerkesztve ]
-
stickermajom
addikt
válasz #98593280 #41798 üzenetére
Figyelj, szerintem kerüljük el egymás hozzászólásait. Értem én, hogy érdeked van a DS2-t nyomatni orrba-szájba, nincs ezzel gond. Te majd mindig linkeled azt, én meg a Define-t, aztán a kedves ház vásárlás előtt álló majd eldönti melyik a szimpatikusabb neki.
Most is belinkeltem 2 tesztet, ahol elég egyértelműek az eredmények. Ez persze nem számít, csak a kötekedés megy..
Szerk.: ha az urazásban nem látod az iróniát, akkor szomorú vagyok.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest