- Fórumok
- Hűtés, házak, tápok, modding
- Milyen házat vegyek?
- (kiemelt téma)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- ldave: New Game Blitz - 2026
- weiss: Filmzene hasonlóság
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2025-11-28 09:11 Téma összefoglaló
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 november
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsmester89
őstag
-
Zsmester89
őstag
-
Zsmester89
őstag
"Phanteks pro, luxe házak kiesnek mert randa a vga kivezetés"
Hol akarod ott kivezetni? Jobb oldalt 3 kivágás is van- ahogy a házak 90%nál. -
Zsmester89
őstag
-
Zsmester89
őstag
-
Zsmester89
őstag
-
Zsmester89
őstag
-
Zsmester89
őstag
A hátra rejtettekből tuti nem hallani semmit, csavar nélküli gyorsrögzítéses megoldással vannak bepattintva, ha minden igaz az elülsők pedig gumibakon csücsülnek.
Fent nincs ventim, az elsők halkak, ha nem fullon tekernek, akkor nem hallani őket, a szellőzés tapasztalataim szerint tökéletes. Cf radeon + amd procihoz lehet találsz szellősebbet. -
Zsmester89
őstag
-
Zsmester89
őstag
Esetleg ledsor vezérlője...vagy tápja lehet.
-
Zsmester89
őstag
-
Zsmester89
őstag
-
Zsmester89
őstag
-
Zsmester89
őstag
-
Zsmester89
őstag
-
Zsmester89
őstag
Akkor ezek valami igazán nyomik, tökéletesen hűt a ház, az előlap mögötti két gyári 14-es bőven elég, az előlap mellett (és alatt, felett) bőven elég levegő megy be.
Amit el tudok képzelni, hogy egy 9590 társaságában cf 290x-el, gyenge ventikkel nem hűl benne eléggé
No de melyikben igen 
- Nyisd le az első általad linkelt komment spoiler részét
játékvizecske + 2 radeon... -
Zsmester89
őstag
-
Zsmester89
őstag
-
Zsmester89
őstag
-
Zsmester89
őstag
-
Zsmester89
őstag
Szerintem a Tt P3-ban is így van. Jobb ha tudod, hogy elég vegyesek a tapasztalatok a riser kábelekkel. Még a normálisabbakkal is sok a baj, (pl fent említett tt házakhoz adottak normálisak, még is sokan panaszkodnak rá) így a helyedben kétszer is átgondolnám ezt. Működni működni fog ha szerencséd van, max fele akkora átviteli sebességgel, stb. Jones kolléga P5 moddjánál beszéltük, hogy neki is barkácsolni kellett, hogy megfelelő legyen az árnyékolás és ne csússzon ki a pci fogadó részből..

-
Zsmester89
őstag
-
Zsmester89
őstag
-
Zsmester89
őstag
230e vga az oké
házból meg csak 20e....
remélem tápból is ez a max. 
-
Zsmester89
őstag
-
Zsmester89
őstag
Ezeket nézd meg Ricsi

Sharkoon BW9000-W Új ára: 25e
Kis kocka Bitfenix Prodigy M (Fehér)
Új ára: 24e
Thermaltake Chaser A31
Új ára (pár hónapja nem kapni) 26e körül mozgott
Inwin dragon slayer
Új ára: 19e
--
Értelemszerűen az matx-es lapod simán befér az m-es házakba, illetve a nagyobbakba. (ha mégis atx lesz, akkor meg kell nézni, hogy befér-e a házikóba) -
Zsmester89
őstag
-
Zsmester89
őstag
Fraclat Design Define XL R2 - 10 Hdd hely, jár hozzá gyárilag 2x 140mm, 1x 180mm venti, 3 különálló rész a jobb hűtés érdekében. Ebben elférsz. (18kg)
---
Vagy Phanteks Enthoo Primo (se)
18 kg szintén, acél váz, többi alu. Baromi sok vinyó elfér benne, prémium anyaghasználat és összeszerelés, venti hub, profi kábelmenedzsment, tele apróságokkal ami miatt az átlag házak fölé emelkedik (dobozos csavarok,, bővíthetőség, vinnyó rögzítés, az említett veni hub, gyári kábelrendezők,stb..)Aztán vannak még nagy házak:
Corsair Obsidian 900D - bár itt minőségbeli (műanyag letörendő pöckök) gondok vannak
Cooler Master HAF - Nem mai kölyök
NZXT Phantom 820 - Túl műanyag
Nanoxia Deep Silence 6 - Ez még bejöhet neked, árban megfelelő 28kb-s dög
BE QUIET! DARK BASE PRO 900 - Csomó extra, a pro jóval jobb mint a baseVálogass
olvass teszteket, bármelyik jobb az öreg szerverháznál. -
Zsmester89
őstag
-
Zsmester89
őstag
A fractal 32e volt, a phanteks 70e
szóval mi az a trabant? 
A váz acél, minden más alu. Felesleges a nagy ház, ha nem rakod tele, csak xarabb a szellőzése. Amúgy talán az r2 vagy melyik bitang nagy. Márkákról nehéz beszélni, mert phanteks van 22e meg 90e is
Szóval fenti összefoglalót lenyitod, az alapján leírod, hogy mit szeretnél...mi pedig próbálunk segíteni.
Az alap kérdésedre a válasz, a fractal és a phanteks közép és felső kategóriás házakat gyárt jó minőségben. -
Zsmester89
őstag
-
Zsmester89
őstag
-
Zsmester89
őstag
-
Zsmester89
őstag
-
Zsmester89
őstag
Ennyit már had engedjek meg magamnak
ha ő már nem nyitja le itt fent a fület, ami így nyit:"Ha kérdésed van, akkor írd meg, hogy
- milyen alkatrészeket tennél a gépbe?
- milyen extra kívánságaid vannak?
- mennyit szánsz rá?
Mielőtt megkérdezed, hogy egy adott vga, vagy processzorhűtő belemegy-e, nézd meg a ház hivatalos weblapján, hogy mekkora a betehető méret, illetve, hogy az adott termék mekkora!" -
Zsmester89
őstag
-
Zsmester89
őstag
-
Zsmester89
őstag
Csodát egyiktől sem kell ilyen árrésnél keresni
a ventik nem minőségiek, a ház anyaga vékony, kicsit zajosak és a szellőzésük sem az igazi.
Nézd meg mindegyik házat, legyen alsó tápos, ha 14cm venti helyek vannak elől, akkor idővel oda tudsz valami minőségi légkavarót venni, aztán a kábelek elvezetését is nézd meg, mennyi hely van hátul.
Ha ezek megvannak, akkor szűkítsd le pár darabra, aztán ami a legjobban tetszik, azt vedd meg.
--
Ahol már kompromisszumokkal, de egy-egy kiemelkedő értékkel tudsz számolni, az 20e környékén van (esetenként használtan). -
Zsmester89
őstag
-
Zsmester89
őstag
-
Zsmester89
őstag
-
Zsmester89
őstag
-
Zsmester89
őstag
-
Zsmester89
őstag
-
Zsmester89
őstag
-
Zsmester89
őstag
Phantekshez van 1 ill. 2m ledsor, ha van a házadhoz gyári vezérlő.
-
Zsmester89
őstag
Itt egy ház, amiben elfér az atx házad, meg minden más, üveges, rácsos és a lapok vízszintesen vannak lerakva.
-
Zsmester89
őstag
-
Zsmester89
őstag
-
Zsmester89
őstag
-
Zsmester89
őstag
-
Zsmester89
őstag
-
Zsmester89
őstag
-
Zsmester89
őstag
-
Zsmester89
őstag
-
Zsmester89
őstag
-
Zsmester89
őstag
Örülök, hogy segíthettem. Nem, nem az R5-t veszem...vagyok annyira bolond, hogy 2x annyiért néztem ki egy házat. Az biztos, hogy ha ismételten földre raknék gépet (nappaliban van, tv-re kötve) tuti ismét R4-et vagy R5-t (esetleg majd 6-st) vennék. Letisztult formája
meg a 13kg tömege magával ragadó. -
Zsmester89
őstag
Én ma adtam postára az R4-et

-Az R5 ajtórögzítése bazári műanyagos lett, óvatosan kell bánni vele
- A full fekete változatban minden fekete (pci lemezek, hdd tartók, stb...ami a sima feketében fehér
- Az ablakos változat hangosabb, ha nem nézegeted akkor mindenképp telit vegyél
- Az előlap a hajszálkarcokat gyűjti, de csak közelről látszikCsak ajánlani tudom, nagyon csendes, mégis átlagos szellőzésű, letisztult masszív ház.
-
Zsmester89
őstag
-
Zsmester89
őstag
Véleményeteket szeretném kérni
már említettem a thermaltake p5-t a falraszerelhetősége végett, de mivel nem szeretnék vizezni, így elég butácskán nézne ki a nagy üres területtel.
Azóta elterveztem, hogy nézek valami szép házat, amit a talpakat leszerelve (vagy egyéb rögzítési pontokon) helyezek fel a falra (nappaliban, jól látható helyre).
Az adatlapomon lévő alkatrészeket ültetném át, a cpu hűtőm kérdéses, hogy bordáig letolt ventivel beférnek-e az elsőbe vagy sem:
1. kiszemelt: IN WIN 805
2. kiszemelt:PHANTEKS Enthoo Evolv ATX Tempered Glass -
Zsmester89
őstag
"elvileg a proci gyári hűtője is kiváló" - attó azé messze van

-
Zsmester89
őstag
Thermaltake core P5-höz hasonló falra szerelhető gépházak vannak még?
-
Zsmester89
őstag
-
Zsmester89
őstag
Bizony, nagyon jók azok is, de ott is egekben vannak az árak, mint a BQ!-nél.
----
Gothmog: Persze, sokat számít, hogy milyen hardvereket pakol az ember a gépbe. Ha valami forrófejű amd megoldást választ az ember, akkor célszerű kerülni a hangszigetelt házakat. (olcsó-erős-csendes-minőségi soha nem játszik együtt
) -
Zsmester89
őstag
Anno sok tesztet olvastam, de a Phanteksek meg a Fractalok jobbak voltak, ezért döntöttem az R4 mellett. Abban is már nagyon halk 14-es ventik vannak, az R5-ben pedig még annál is jobbak vannak gyárilag. Közepes fordulaton nem lehet őket hallani, feljebb meg nem tekeri őket soha a gép. Amúgy persze 6-9e -s BQ! ventik még jobbak
de hát nem is sok van ami a nyomukba ér halkság/teljesítmény/minőség alapon.
Amúgy az 550-hez képest szép visszalépés a mostani kuckód. -
Zsmester89
őstag
-
Zsmester89
őstag
-
Zsmester89
őstag
-
Zsmester89
őstag
Simán csap alatt, én is ott szoktam.
-
Zsmester89
őstag
-
Zsmester89
őstag
-
Zsmester89
őstag
-
Zsmester89
őstag
ez sem így történt 
-
Zsmester89
őstag
Az egyik ház ezek közül hangszigetelt
Tippelj, melyik a halkabb.
---
#56925) Johnny Cage
Vastagabb hangszigetelő szivacsot vágnék méretre. Zaj nem megy ki, por nem megy be. Amennyiben jó a ház szellőzése, akkor a benti hőfokok is csak minimálisan emelkedhetnek. -
Zsmester89
őstag
-
Zsmester89
őstag
-
Zsmester89
őstag
A phanteks 1250g
a dual ventivel, amit adnak hozzá (+1et még tudsz hozzá venni is). A merevítőjének köszönhetően semmi baja nem lesz az alaplapodnak állóházban sem. Amennyiben nem melegedő (amd) komponenseket raksz bele, akkor gondolkozhatsz hangszigetelt házban is, nekem R4-ben van 4790k, 980 G1 társaságában, a hőfokok jók, hang 0. Persze ehhez preferálni kell a letisztult formavilágot. -
Zsmester89
őstag
-
Zsmester89
őstag
Igen hasonló összeállítás ketyeg nálam egy R4-ben, szerintem az R5 nagyon is jó lenne neked, az elvárásaidat figyelembe véve. Max. a ventiket még csendesebbekre cseréled (BeQ SW2)
-
Zsmester89
őstag
-
Zsmester89
őstag
Fractal Design Define R4 helyett hasonlót tudtok ajánlani?

-
Zsmester89
őstag
-
Zsmester89
őstag
Vinyók rögzítéséhez is adnak zajcsillapító gumi gyűrűket, amikre felfekszenek a hdd-k, ssd-k, úgy ahogy az már az R4-nél is volt.
(#49759) Anubris:
3 ventit adnak hozzá gyárilag (hivatalosan ez volt a hír)Amúgy ebbe, ahogyan az R4-be is bátran bele lehet pakolni akár egy erőművet. Ésszerűen (nem azért mert nv -m van), de ott pl kevésbé melegszenek a karik, nálam még terhelve sem szökik fel annyira a gép hangja, hogy csendesnél rosszabbat mondjak rá
pedig i7+980 lakja. -
Zsmester89
őstag
Én meg ajánlom a Fractal R4-et
Eddig hiba mentesen teszi a dolgát, rossz szavam nem lehet rá. -
Zsmester89
őstag
-
Zsmester89
őstag
-
Zsmester89
őstag
FD R4-be vajon mennyire szállna be a por vagy jönne ki a hang, ha megbontanám a tetetéj a szigetelést dupla radinak helyet csinálva?
Úgy néz ki, hogy i5 4690k vagy 4790k megy bele, egyelőre egy Phanteks ph-tc14pe-vel
az már megvan. Viszont valami csúcs vidikarit is tervezek vele, aminek jót tenne, ha a procihőt teljesen ki tudnám zárni a házból
nem mintha a phan nem tolná ki 2 ventivel
de mégis a kíváncsiság fúrja az oldalam. -
Zsmester89
őstag
-
Zsmester89
őstag
Van egy FD R4-em, tökéletes minden szempontból, viszont a ventiszabályzója szórakozik, mikor felfelé kell kapcsolni, semmi gond, viszont ha lefelé, azonnal újraindítja a gépet. Mitől lehet? Máshol is olvastam ezt a hibát, eddig azt hittem, hogy a viszonylag öreg alaplapom a hibás. A tápegység nem lehet a gond, mert az egy seasonic 660p (meg a régi táppal is csinálta).
-
Zsmester89
őstag
-
Zsmester89
őstag
A késöbbi támogatottság miatt éri meg.
én is ezért várok. -
Zsmester89
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
Olvasd el a topic összefoglalót!
AJÁNLOTT HÁZAK 2024
GN: 2024 Legjobb házai
GN: 2022 legjobb házai
GN: 2021 legjobb házai
- Viccrovat
- PlayStation 5
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Építő/felújító topik
- Synology NAS
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4517, 100% Akksi
- Acer Predator Helios 18 AI I9 ULTRA 9275HX, 192GB RAM, 2TB SSD, RTX 5080
- 0perces. Kolink Inspire K2 Plus ARGB TG
- Lenovo ThinkPad L14 Gen 4 - 14" - Ryzen 5 pro 7530U, 16-32GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Apple iPhone 14 Pro 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

kb. ennyit sejtek az anyagminőségről. A képek jól meg vannak csinálva.

Busterftw