Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
titán
válasz f_sanyee #3149 üzenetére
Az, hogy a netbook zajos nem lep meg. A DX jel zaj aránya 110dB körül van ami a gyakorlatban "pont nulla" zajt jelent. Van alaplapi hangkártyád is? Azzal milyen, és azzal hallasz-e zajt (nem szabadna). Mert ha igen, akkor nem a DX hangkártyával van gond. Lehet hogy a jelkábeled szed össze valami zajt, ott ahol most megy.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
dudika10
veterán
válasz f_sanyee #3153 üzenetére
A hangkártya bemenetére rá kell dugni a kimenetét. Vagy egy referencia kártyára.
Lefuttatod a programot és csinál neked grafikonokat, amiknek megvan, hogy hogy kéne kinézniük és ha nem úgy néznek ki akkor garancia.schawo megelőzött.
[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
f_sanyee
senior tag
24-bit, 192 kHz
Noise level, dB (A)
-113.1
ExcellentMinden más is kitünö.....
[ Szerkesztve ]
-
lean
aktív tag
sziasztok,
xfi titanium kártyám van, érdemes lenne asus d2x-re cserélni?kb 20k a különbség
ennyivel jobb az asus?[ Szerkesztve ]
no cross no crown
-
lean
aktív tag
eddig logi z-5500-on, de most vettem egy ilyen hangfalszettet, ezért gondoltam, h talán a hangkariból is lehetne talán jobb.egy onkyo 608-al lesz bekötve.
hát nem tudom van e értelme pénzt kiadni emiatt ...játék spdifen fog menni mindenképpen ott nem lesz előrelépés (nincs az onkyonak 5.1 analóg bemenete),bluray film hdmi-n asus 5770-en, zenére tudnám kihasználni talán sztereo bekötéssel...
néztem még pl. az esi maya 44et, de azt nem tudom tudja-e a dd live-ot vagy ilyesmit, ja és pci-e verzió kell a karikból, és ahogy néztem az esi maya 44 pci-e verziója nem tud 192khzet kitolni, nem mintha ilyen zenéket hallgatnék
na szóval ezek a dilemmák[ Szerkesztve ]
no cross no crown
-
Sziasztok.
Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek melyikkel járnék jobban:
1. Creative Labs Sound Blaster Audigy! (egyes Audigy, a FireWire-os)
2. Terratec Aureon Sky 5.1A felhasználás a szokásos lenne: HD-videók megcsodálása, zenehallgatás, főképpen iTunes-szal, ill. lehet, hogy néha a Reason 4-et is elővenném.
Az ár mindegy, mindkettő ingyen lenne.
Előre is köszi.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
dudika10
veterán
válasz Synthwave #3164 üzenetére
Egyértelműen Terratec.
lean: pedig egy ilyen rendszeren már valószínűleg nyernél hangzásban egy keveset ha nem a beépített DAC-ot használná az erősítő, hanem a hangkártya végezné az átalakítást. Bár nem tudom, hogy milyen DAC van abban az erősítőben, de általában nem a legjobbat szokták integrálni beléjük.
-
addikt
Sziasztok lenne pár kérdésem
1) Nem találok X-Fi új árakat sehol, a netes boltokban mindenhol az van hogy nem forgalmazzuk és nincs ár, így nem tudok viszonyítani.
Szerintetek használtan egy Sound Blaster X-Fi XtremeMusic megér 10.500Ft-ot?2) Egy Audigy2 ZS nem működik normálisan Win 7 alatt?
3) A Terratec Aureon 5.1 kártya ami nem sky csak sima milyen?
[ Szerkesztve ]
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
titán
Annyit mindenesetre megpróbálnék, hogy a Titaniumot kötném a sztereó bemenetre (persze normális kábellel), és meghallgatnám az erősítő DAC-ja és az analóg közötti különbséget.
A Titanium sem rossz, szerintem le fogja verni a belső DAC-ot.evDirect villanyautós töltőhálózat
-
lean
aktív tag
-
Motar
tag
Hali!
Egy egyszerű kérdésem lenne csak. Néha (mindig ) elcsúszik nekem a hang játék közbe a képtől (nincs túl erős gépem) és azt mondták hogy ha veszek egy hangkártyát és nem az alaplapit használom az sokat segít a dologban. Kérdés az lenne hogy mennyire igaz ez és hogy jó nekem egy 1000Ft-os is, vagy felsőbb kategóriába kell gondolkozni?
Félreértés elkerülése végett csak egy sima fejhallgatón hallgatom, nem pedig egy csúcs 5.1en.Előre is köszi
Attól hogy mindig a szexre gondolok, már szexmániás vagyok?
-
T_boy
tag
Sziasztok!
Nincsenek nagy igényeim (néha zenehallgatás), max. 5-6k-ért szeretnék kártyát venni. Azért esett a választásom az Audigy SE-re, mert ez még pont belefér a keretbe. 3-4k-ért noname 5.1-es kártyákat lehet kapni, ezért gondoltam hogy az ideális választás kicsit többért az Audigy SE. Azonban a szoftver támogatás borzalmas, legalábbis azt olvastam. Az lenne a kérdésem, hogy Windows 7-re van megfelelően működő driver? A másik hogy a hasonló árkategoriájú (3-5k) Gembird, Genius, Ednet, Trust kártyáknál egyáltalán jobb-e az Audigy SE? Válaszotokat köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-=Victoria Concordia Crescit=-
-
AMDFan
addikt
Azt hol tudjátok megnézni, hogy adott hangkártyában milyen DAC van? És hogy egy DAC-nak milyen a hangminősége? Van erre összefoglaló oldal, vagy gugli a barátom?
-
lean
aktív tag
Akkor milyen alkatrészek számítanak?
Akkor ezek szerint pl. a DAC, THD, S/N specifikációk alapján nem lehet eldönteni az adott erősítő/hangkártya hangminőségét. Akkor teljesen mindegy mit firkálnak a gyártók, a meghallgatás dönt. Arra meg sztem nem sok embernek van lehetősége, hogy a saját hangfalait hurcolja (jó félmázsát) és az üzletben erősítőbe beköttetni...vagy fordítva...
[ Szerkesztve ]
no cross no crown
-
titán
Ne hurcold sehova Van egész jó hangkártyád és egész jó erősítőd. Hallgasd meg analóggal és digitálissal, és használd azt amelyik jobb és/vagy kényelmesebb. Ha esetleg az analóg szól jobban (vagy igen vagy nem), akkor érdemes lehet gondolkodni egy jobb változaton (pl D2X).
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
dudika10
veterán
válasz Visormail #3184 üzenetére
Attól függ, hogy melyiket érdemes venned, hogy min hallgatod. Olcsóbb rendszeren nagyon nagy különbség nem lesz a kettő közt, de a Musicnak szebb a hangja (bár ez szubjektív, én a Xonarok hangját jobban szeretem ). Rosszul egyikkel se jársz.
-
addikt
válasz dudika10 #3185 üzenetére
Ja igen. A házba beépített előlapi kivezetésre viszont nem lehet rákötni az x-fi-t? (Mert csak a saját külön megvásárolható előlapi paneljéhez van rajta dugasz) A xonar-t meg igen?
Ill, látom az audigy-k gyári driverét nagyon szidják, hogy instabil lefagynak a programjai, mindenféle hibák vannak és moddolt drivert pakolnak, az x-fi-nál nincsenek gondok?
(Olvastam hogy volt régen baja az nforce4 chipsettel is, nekem meg nForce 430 alaplapom van, ez is közeli rokona lehet a 4esnek, a kártya meg nem új nem tudom hogy a javított változat e.)Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
lean
aktív tag
nos, némi hallgatózás után úgy vélem, jobb a 608-ban lévő DAC, mint az X-FI-é, úgyhogy most egy kicsit megnyugodtam ,az analóg bemenetek hiányával kapcsolatban.
viszont ismét bebizonyosodott számomra, hogy digitális és digitális kimenet között is van különbség, az alaplapimé az ALC889A elég halovány pl. az XFI-éhez képest.de ezt már korábban is észrevettem még amikor a Z-5500-at próbálgattam.[ Szerkesztve ]
no cross no crown
-
hunostor
csendes tag
Sziasztok!
Nekem alapvetően jóminőségű zenehallgatásra kéne egy külső kártya, ami egyébként nem kell sokat tudjon, tehát felvenni meg ilyenek. Találtam egy jónak tűnőt, de szeretném ha a hozzáértők itt véleményeznék kissé! Jah és fejhallgatóval szoktam szinte mindig használni. Köszönöm!
A kártya: http://www.esi-audio.com/products/drdacnano/
Magyarországon csak itt talált a gugli: http://www.corg.hu/pages/DACnano.html
itt nem látszik az ár de külföldi honlapokon 100 dollár környékén mozog. -
NoOne1976
őstag
Segítségeteket kérném!
Jelenleg adott egy alaplapra integrált hangkártya. [7.1 CH Audio CODEC (ALC850)] Szerintetek érdemes volna vennem valami külön hangkártyát? Észrevenném egyáltalán a különbséget? Gyakorlatilag semmi másra nem kellene, minz zenehallgatás (internet rádió, mp3 kb 192kbps). A hang yamaha erősítőre és jamo hangfalakra van kikötve.
Milyen hagkártyát érné megvenni nekem újonnan és használtan?
Az utóbbi eset is tökéletesen megfelelne, ha olcsón kijövök, és hallható változást kapnék. x.1 meg egyéb dolog nem szempont, mert nem itt házimozizok. -
dudika10
veterán
válasz NoOne1976 #3191 üzenetére
Folytassuk itt.
Használtan olcsón: Audigy 2, 2zs, 4
Használtan többért: Xfi Xtreme Music
Az xtreme Audio-n kívül kb az összes Xfi jó választás, bár nincs köztük hangban nagy különbség, szóval nem érdemes a drágábbakat venni.
Asus Xonar DS, D1/Dx, D2/Dx vagy Xonar Essence ST(x)
Az ST(x) a legjobb, meg a legdrágább is.
USB-ben Xonar U1Esetleg külföldről volt itt egy Audiotrak link pár hete 13k környékén. Annyiért ajándék.
Esetleg Emu kártyák, Esi kártyák, meg még rengeteg választási lehetőség van.Nem ártana belőni egy kb árat, mert úgy azért könnyebb választani.
-
törölt tag
Sziasztok!
Szeretném a tanácsotokat kérni.Adott egy LG HT904TA házimozi.Jelen pillanatban egy Realtek HD Audio 7.1es integrált kártyáról küldök az LG-re hangot/optikain, de van a házimozin HDMI IN is/.Mennyire lenne érdemes beszereznem egy jobb hangkarit a szebb hangzás érdekében?Egyáltalán lenne értelme?Xonar karikat néztem, abból is a D1 és HDAV1.3 Slimet.
Köszi előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest