Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Autó+mobil  »  Milyen GPS-t vegyek? (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#8801) Kbali válasza trance89 (#8800) üzenetére


Kbali
nagyúr

na és pont innentől warez a téma ...

[ Szerkesztve ]

(#8802) LámaZ válasza DM43 (#8786) üzenetére


LámaZ
addikt

Ja, az plusz 2 érv a waze mellett. :-)
Én csak mosolygok, amikor olvasom itt, hogy emberkék mennyit szenvednek és szenvelegnek térképfrissítéssel, meg ilyenekkel. A waze-ben ez ugye nem gond, mindössze mobilinternet kell, ami Nyugat-Európában bagó, és itt is apránkint egyre olcsóbb lesz. (Most havi 100 ft amúgy. :-)
Ha meg valaki azon a sivatagi rally-n vesz részt – amelynek nem jut most eszembe a neve - ahol végképp nincs mobilnet (bár, ki tudja, mert Magyarországot lassan az afrikai országok is lekörözik e téren), akkor az OpenStreetMap-alapú navik (pl. ugye az OsmAnd), megteszik, pláne ha te is besegítesz a térkép pontosításába.
Nagy változások lesznek még, már érzem a friss szelek illatát. ☺

[ Szerkesztve ]

Legyen minden jó!

(#8803) vlevi válasza trance89 (#8798) üzenetére


vlevi
nagyúr

Magyarországon nem rossz a topmap. Országon kívül nem tudom.

Amúgy meg úgy is rövidre lehet zárni a témát, hogy GPS, vagy okosteló és Igo warez helyett kell venni egy NOKLA Windowsos telefont, abban alapból benne van a Here, NavTeq térképekkel.

(#8804) trance89 válasza vlevi (#8803) üzenetére


trance89
őstag

here maps, here térképekkel
navteq már nincs, navteq = here

(#8805) Kukcaman


Kukcaman
senior tag

Sziasztok!

Kellene egy csepp segítség. Nem olyan régen jöttem haza egy kis túrából, és monhatom többször tértem le az útról mint kellene :D Az amatőrök eltévedésnek a profibbak körbenézésnek neveznék :)) Ugyan könnyen visszataláltam a hiányosan kijelölt útra, a telefon segített benne és a Locus, és elég pontos is, de félteni kellet a kis kütyüt, amit nem nagyon szeretek. Akár ki is eshet a kezemből, sziklára vagy éppen vízbe esve. Aztán csak nézhettem volna, mint az edényes :D:D
Egy Garmin Dakota 10-et néztem, és egy Garmin Etrex Vista HCX-t, sok különbséget nem vettem észre közöttük, mi a véleményetek? Esetleg tudtok valami olcsó túraGPS-t javasolni?
Válaszokat előre is köszi.
üdv

(#8806) laszlohu válasza Kukcaman (#8805) üzenetére


laszlohu
addikt

Hegymászáshoz inkább a Dakota 20 - ast, ui. van benne barometrikus magasságmérő,
elektronikus iránytű.

(#8807) Predator2 válasza trance89 (#8794) üzenetére


Predator2
addikt

Köszönöm a tippet. Számomra érthetetlen módon eddig nem jelentek meg nekem ezek a kommentek.

A warezt hagyjuk ki a buliból,de mi a baj a topmap térképekkel illetve az igo-val?
Milyen navigációs szoftver fut az ajánlott GPS-en?

Mivel főként itthon lenne használva akkor úgy kérdezem:
Melyik navigációs szoftver+térképek ajánlatosak idehaza? Így is a x980bt lenne az az ajánlott gép?

THX

>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<

(#8808) anonym1s


anonym1s
őstag

Hali.
Nincs semmi baj az igoval, csak van nehany tulbuzgo fontoskodo ember, akik az igo szora "warez tema!" felkialtassal probalnak egy kis figyelmet kieroszakolni maguknak a tobbi forumozotol. Warez mindig volt es mindig is lesz, nem fog megszunni attol hogy nem tetszik itt 3-4 embernek. Toltsd le nyugodtan az igo winmobilos valtozatat es hasznald. Jobban jarsz vele, mint a tobbszoros aron kinalt garmin

[ Szerkesztve ]

(#8809) Kbali válasza anonym1s (#8808) üzenetére


Kbali
nagyúr

Némileg korrigálnálak: az általad túlbuzgónak titulált fórumozók csak arra próbálják felhívni a delikvensek figyelmét, hogy adott, éppen ajánlott készülékre hivatalosan nem telepíthető Igo, azaz innentől a téma warez, ami a fórumszabályzat alapján tiltott.

(#8810) trance89 válasza Predator2 (#8807) üzenetére


trance89
őstag

"A warezt hagyjuk ki a buliból,de mi a baj a topmap térképekkel illetve az igo-val?"
a topmap térképek messze nem olyan részletesek mint a here (anno navteq) térképek
"Milyen navigációs szoftver fut az ajánlott GPS-en?"
alapból semmilyen, viszont kapható sygic-el is egy "kis" felárral (ez tomtom térképeket használ, kb fele olyan részletes mint a here), amúgy akármit futtat ami wince-re lett írva (szóval akármelyik komoly gps progi elindul rajta)
"Melyik navigációs szoftver+térképek ajánlatosak idehaza? Így is a x980bt lenne az az ajánlott gép?"
kizárólag az x980bt-t tudnám ajánlani erre pedig azt rak az ember amit csak akar, harmad/negyed annyiba kerül mint egy hasonló tudású garmin és nem mellesleg azok még gyengébb hardverrel is rendelkeznek
az igo primo pedig az összes közül a leghasználhatóbb navprogi
szóval vagy veszel 25e-ig egy szar gépet térképestül amit jó ha 1 évig tudsz legálisan frissíteni (3-4 év után gyakorlatilag használhatatlan lesz) vagy veszel egy x980bt-t ami évek múlva is használható pna lesz

(#8811) anonym1s válasza anonym1s (#8808) üzenetére


anonym1s
őstag

Pontosan ugy van ahogy trance89 is irja.
Apamnak vettem egy wayteq x960bt gepet majusban (20ezer ft volt), raktam ra igo primot es mukodik rendesen. Kijelzoje kisse fako es a mozgas a terkepen kisse lassabb mint azt megszoktam a telefonomon az igoval, de azt mondtam 20ezerert ez jo.
Aztan vettem junius vegen egy garmin 2597lmt gepet (70ezer ft) a forgalom info es terkep frissites miatt, es meglepve tapasztaltam, hogy a kijelzoje talan egy hajszallal erzekenyebb (viszont az x960 felbontasa jobb), de ettol eltekintve semmivel sem jobb a gep, a forgalom infoja egy nulla, semmit nem er, es az igo primo szerintem sokkal jobb mint a garmin.
Eladni sem lehet mert uj aranak felet kinaljak erte. Rakas szar, en nem ajanlom a garmint senkinek, inkabb negyed aron az x980 igo primoval, vagy akar meg az x960 is.

(#8812) Mr. Erikszon


Mr. Erikszon
senior tag

Sziasztok szeretnék venni egy GPS-t geocachingre.(aki nem tudja mi az,ládákat kell keresni Gps segítségével)
Jelenleg egy iphonal keresem a ládákat,azon gondolkodom,hogy egy GPS menyivel lenne precízebb mint egy okostelefon? Főleg Garmin Gps-eket nézegetem/szeretem.

(#8813) Luck Dragon válasza Mr. Erikszon (#8812) üzenetére

Szia, maga a ládikás játékot nem ismerem de a cégünknél flottában vásárolt Navon N670Plust és nem volt rá panasz, sőt igen csak szeretik mert minden eddigi címet amit az előző GPS nem talált meg még azt a címet is könnyedén fel ajánlja. A kis utcától a parkig egyaránt. IGO 8 van rajta 40ország térképpel és minden egyébbel. A doboz tartalma maga a kütyü, USB kábel, külön autós töltő, GPS tartó, egy tok volt benne. Egy teljes feltöltődéssel max órát bír max fényerön. 29-28E ért megírod vásárolni. Ha tetszik nézd meg a honlapján. ;)

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#8814) gabor_01 válasza Mr. Erikszon (#8812) üzenetére


gabor_01
senior tag

Miben érzed az iphone hiányosságát? :F

Gondolom eddig sem akartál egy túra GPS-re költeni. Újonnan egy jobb fajta feleslegesen drága az tény.

(#8815) Predator2 válasza trance89 (#8810) üzenetére


Predator2
addikt

Köszönöm a válaszokat. :R

>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<

(#8816) qqwerty válasza krisz195 (#8784) üzenetére


qqwerty
tag

WayteQ x980BT GPS navigáció a tuti!

Telefonszám az adatlapomon!

(#8817) LámaZ válasza Luck Dragon (#8813) üzenetére


LámaZ
addikt

A geochaching nem városi meg autópályás furikázás, arra az iGo, Navigon, Sygic stb.-alapú, amúgy sofőröknek kiváló navigátorok alkalmatlanok.
Olyan cuccot kell venni, amelyen használhatóak a turistatérképek, vagy – amit én javasolok – androidos (vagy Windows Phone) gép, rajta OpenStreetMap alapú térképpel és navigációval is esetleg (pl. OsmAnd).
Vagy a Google Maps sem rossz, ha van mobilnethez térerő.

Legyen minden jó!

(#8818) Freiherr


Freiherr
őstag

Üdv

Sygic-et hogyan lehet átvinni másik hardverre?Úgy tudom,csak egy készüléken lehet használni(mondjuk akkor minek az account,nem értem :F ).Support-nak kell írni ez ügyben,valaki csinált már ilyet?

XXX

(#8819) Sayuar


Sayuar
őstag

Üdv!

Pár kérdésem lenne. Nézegettem a GPS-eket, és a Garmin eléggé megfogott: egy igazi céleszköz, minden a helyén van, a kijelzőn az ikonok nincsenek a készülék peremén (mint a wayteq 880, 980 esetén, amit csak a kisujjam szélével érek el), és az is tetszik, hogy sokkal de sokkal érzékenyebb a kijelző.
Persze jó lenne költséghatékonyan túl lenni a vásárláson.

- Nüvi 42LM, EE . Az élettartam frissítés azt jelenti, hogy addig frissítek térképed, amíg a hardver működik? Vagy csak a garanciaidőn belül frissítheted ingyen?
- ha valakitől használtan vennék Garmint (LM verziót), akkor hogyan tudok frissíteni? Be kell regisztrálni a vas "serial number"-ét egy email címre? És azt később lehet módosítani? Vagy teljesen más a menet? Egyáltalán érdemes/szabad-e venni használtan Garmin LM-et? Van-e később valami buktató a frissítés miatt?

- ha később szeretnék pl. egy Spanyol térképet rakni a Garmin 40LM EE-re, akkor azt csak jogtisztán tehetem?

- van jelentősége a 5" és a 4,3" közötti méretkülönbségnek? Aki már használta mind a két méretet, kérem ossza meg velem a tapasztalatát.

- Wayteq 960: mi ez a Dune? Hogyan működik. Op. rendszer függő, vagy Nokia S40 platformhoz is hozzálőhető BT-on?

Előre is köszönöm a véleményeket.

(#8820) Sayuar válasza Sayuar (#8819) üzenetére


Sayuar
őstag

Sajnos kicsit retró beállítottságú vagyok, ezért inkább a nyomógombos telefonokat részesítem előnyben. 1 hétig volt Lumia 625-öm, aztán eladtam és vettem egy Nokia 515-öt :D

De lehet, hogy inkább egy IPS kijelzős mobilt kéne venni, mint TFT-s Garmint?

(#8821) Prime110 válasza Sayuar (#8819) üzenetére


Prime110
aktív tag

Az élettartam térképfrissítés elméletileg a készülék teljes élethosszán át biztosítja a friss térképeket (garanciaidőn túl is), gyakorlatilag ez inkább mondjuk legyen 5 év, tovább ezek a HW-ek egyébként sem nagyon mennek többet...

Ha már be van regisztrálva gyakorilatilag ahhoz az email címhez van a készülék kötve, aki azt megtette először. Elvileg egy új regisztráció, ugyanazzal a S/N-el nem létezhet, de erről érdemes a Garmin magyar képviseletén érdeklődni.

Spanyol térkép gyárilag van rajtuk, hiszen teljes Európa térképesek a készülékek.

A méretkülönbség egyénfüggő, nekem van 4,3"-asom magán, és 5"-os cég szinten. Az 5 "-osban értelemszerűen ugyanakkora felbontás mellett nagyobbak az ikonok, ez mondjuk némileg könnyebbé teszi a dolgot, de nekem nem számottevő az a 0,7" persze valaki meg bele van őrülve az 5"-ba, egyénfüggő.

(#8822) Sayuar válasza Prime110 (#8821) üzenetére


Sayuar
őstag

Ezzel kapcsolatosan mi a vélemény?

(#8823) anonym1s válasza Sayuar (#8819) üzenetére


anonym1s
őstag

Hali.
Garmin 2597lmt gepem van, apamnak meg wayteq x960bt, tehat ismerem mjndkettot es nagyon eros tulzas hogy a "garmin sokkal de sokkal erzekenyeb". Valoban erzekenyebb a garmin, de kozel sem akkora a kulonbseg mint irod.
A garmint szeraszam alapjan kell regisztralni a neten (vagy a garmin expressben), aztan lehet frissiteni. A terkepeket evente negy alkalommal, a szofver frissites meg korlatlan ha jol tudom. Elettartam frissites addig tart, amig adnak ki ra szoftver frissitest is, magyarul addig amig a garmin vezetosege jonak latja.
Sajat velemenyem a garminrol, hogy nem vennem meg ujra, ez tuti.

(#8824) Sayuar válasza anonym1s (#8823) üzenetére


Sayuar
őstag

Köszönöm.
Wayteq 7X Quad, vagy X980Bt lesz, csak még alszom rá egyet, vagy kettőt... :))

(#8825) trance89 válasza Sayuar (#8824) üzenetére


trance89
őstag

kamionba még ok egy tablet navigációnak de kocsiba? ezen a kérdésen csak addig hezitálnál amíg nem látnád élőben...
x980bt egyértelműen, ez kimondott navigációra szánt eszköz, a 7x quad egy tablet navigációs funkciókkal, sokkal gyengébb gps vevővel

(#8826) Chieftec


Chieftec
őstag

Sziasztok!

Jelenleg egy Asus R700-as GPS-em van, ami nagyon megbízhatóan és stabilan működik, elégedett vagyok vele. Most, viszont pár ezer ráfizetéssel át tudnék nyergelni egy újszerű Navon N670 Plusra..
A design és a nagy kijelző eléggé megfogott. Mennyiben lenne nekem ez (GPS chip, sebesség,) előrelépés a régi navigációhoz képest? A sima N670 olvastam elég bóvli volt, a Plus már rendben van?
Köszönöm előre is.

(#8827) Prime110 válasza Chieftec (#8826) üzenetére


Prime110
aktív tag

Emelt fényerő és most az újabb kiadásban már 800MHz-es a CPU a Plus-mérlege, mindenképpen előrelépés az Asus-hoz (és a nem Plus-os 670-hez) képest ilyen téren.

Hogy mennyivel éreznéd jobbnak azt embere válogatja, a kép a gyorsabb CPU miatt folyamatosabbnak hat, de mondjuk olyan rendszer esetében, mint az iGo folyamatosságról beszélni a 6-8 fps kisajtolása mellett valójában értelmetlen. :)

(#8828) Chieftec válasza Prime110 (#8827) üzenetére


Chieftec
őstag

Akkor ez eldőlt, köszönöm. :)

(#8829) salaud


salaud
aktív tag

Üdv mindenkinek!

Jó barátom kért meg, nézzek körbe neki gps fronton, kamionozáshoz kéne neki egy normális darab.
Körülnéztem, elolvasgattam párszáz hozzászólást itt a fórumon, és bár sok infót kaptam, nem lettem okosabb. Mindenesetre a kérdés:
Mennyivel érzékenyebb, használhatóbb egy pna, mint egy normális gps képes tablet? Nézegettem a CNS Truck HD 2-őt, illetve egy Samsung Galaxy Tab 3 lite-ot. Az árkülönbség párezer forint, a cns-t olyan 25000 körül árulják "software nélkül", a Samsung 28000 körül kapható. A Samsung mellett szól a nagyobb felbontás, a nagyobb fényerő, jobb cpu, sokkal több ram, a Cns mellett szól a céleszköz mivolta. A kérdés, mennyivel jobb a pna(cns) gps vételi képessége, SZÁMSZERŰSÍTVE? 10%? 20%? 50%? Ezenkívül: ha jól értelmeztem, a pna-kon a mai napig winCe fut. Igo Truck létezik androidra? Mert ugyebár a Samsungon android az OS.

A válaszokat előre is köszönöm!

A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt. Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!

(#8830) Prime110 válasza salaud (#8829) üzenetére


Prime110
aktív tag

Kamionos navira mindenképpen céleszköz a jobb, a tabletet - amiket írtál - én elfelejteném és nagyon sürgősen a Becker Transit, a Navon Primo Truck vagy a Garmin dezl felé fordulnék, ezek megbízható jó céleszközök, igaz nem is olcsók, mert a kamionosoknak szánt térképek a különböző súly-korlátok, tengely-távok és ilyesmik miatt komplexebb térkép (ergo: feltérképezés) is kell, ettől drágábbak ezek de elég Hollandiában elnézni egy kanyart valami sz*r miatt és repül is az 1000 EUR bírság. Amiből 5 ilyen navigáció is kijön.
A CNS érdekes keverék, ennek a fenti háromnak a Navteq az adatbázisa, ami ebben a kategóriában a leginkább elfogadott és használatos, a Sygic Truck-ot nem próbáltam, így arra nincs rálátásom, gyanúsan olcsó, ettől függetlenül még jó lehet akár.

(#8831) JOEPAPA


JOEPAPA
tag

A Tescoban matol akcios Tomtom VIA125 refulb GPS ekre azt rairtak mi az a REFULB de azt nem tuntettek fel meddig lehet terkepet frissiteni? Valaki aki vett esetleg belul papiron leirtak?

Vagy a 90 nap ami a vasarlastol, elso gps talalattol el lehet csak egy uj terkepet ratolteni es kesz?

[ Szerkesztve ]

Csöves audiophil 6P3S SE 2x4W 50e.

(#8832) salaud válasza Prime110 (#8830) üzenetére


salaud
aktív tag

Rendben hogy céleszköz és jobb térkép, de ha a szoftvert kihagyjuk, miben jobb egy 500-800MHz-es cpu-s, 128 Mb-os tn-film paneles pna egy gps-es (samsung) tabletnél? Jobb a GPS antennája? Az az mstar cpu annyival jobb gps vételt biztosít? Mert erre a kérdésre nem adtál választ...

A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt. Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!

(#8833) DM43 válasza JOEPAPA (#8831) üzenetére


DM43
őstag

Inkább REFURB :)
http://navigyurci.hu/2014/03/20/tomtom-via-135-refurbished-mi-az-a-gyari-felujitott/

(#8834) JOEPAPA válasza salaud (#8832) üzenetére


JOEPAPA
tag

Nekem volt Garmin celeszkoz es tobbfele tablet telefon gps el egymasutan, most is telefon van, de alkalmatlan, ezert keresek jo ar ertek aranyu szemelyautos gps-t.
Telefon tablet azaz az androidos cuccok gps vevoje iszonyat gyenge egy celeszkozhoz kepest szerintem, de aki tudja majd megirja a konkret adatokat.
A lenyeg a garmin anno egy izzitas inditas beszallas ov bekot 10-20mp diesel melegites alatt akarhol stabilan pontosan holdat talat, de nem egyet kettot harmat hanem ami kell a pontossaghoz, mert sosem ment felre 200m el, ahogy a droidosok, amik neha 15 perc alatt sem talaltak semmit, pl Hosok teretol erdI tESCOIG CSAK KERESES KESES...

A droidnak kell az agps az epo, es ha lehetz net wifi stb es indulaskor bekapcsolaskor legyel neten ha lehet mert akkor lehet demozni, hogy 30mp alatt tudja hol vagy.

Na de offline sim kartya net wifi nelkul, bekapcsolod 200km el arrebb ahol kellene na ott fel ora alatt sem talal semmit, hasznalhatatlan, ha csak nem otthontol megy mert akkor talan, persze ha kibirja lefagyas ujjraindulas nelkul...ha birja az akku ha kiszallsz, ha bejovo hivasod jon ut eltunik te a szegedi korforgalomban vagy amire visszahuzkodod a simifonon eltevedsz 3x...
Nekem utoljara a microsd halt meg egy ut alatt amin az IGO volt, gps nelkul jottem haza, na ebbol eleg, raadasul vehettem jo toltot ami birja, kellene egy rendes mobiltarto...a celeszkoz gps hez mindent kapsz bekapcsolod es megy.

En olyat keresek ami semmit nem tud a navigalason kivul egyszeru stabil, pl a volt garmin nuvi, nem emlekszem melyik, de profi volt.

Csöves audiophil 6P3S SE 2x4W 50e.

(#8835) JOEPAPA válasza DM43 (#8833) üzenetére


JOEPAPA
tag

Refulbirishibered, refulbhiserishibredereled, refulb vagy nem , leirni kimondani sem akarom, nem is tudom, nem is akarom tudni, azt irtam is azt tudom mit jelent, nem ez a kerdes.

Meg Magyarul is nehez irni errol a ceges geprol, amin jo ha 5 billentyu megvan, az sem a helyen, ekezetet nem is allok neki keresni...

Milyen terkep van hozza, azaz mennyi frissites?

Gyurci pont ezt a tescos akcios cuccot tesztelte?

Neten talaltam olyat, hogy 90 napig van frissites, olyat is, hogy csak 1x, es lattam VIA125 doboz fotot ami LM logo volt, azaz elettartam...na a tescoson nincs LM logo de utalas sincs kivul a terkepfrissitesre, gondolom, mert nincs, igy nem is kell, azaz nem merem megveni, de ha valaki megvette esetleg tudja mit irnak belul, esetleg hirdetik belul, hogy lifetime maps?

Csöves audiophil 6P3S SE 2x4W 50e.

(#8836) nauro


nauro
aktív tag

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. 3 készüléket néztem ki:
Navon N760 Igo Primo
Becker Active 5 LMU és
Garmin 2597 LMT
Tudom, hogy árban nem egyeznek teljesen, de ha attól eltekintünk, ti melyiket választanátok? Tapasztalatom nincsen egyik szoftverrel sem.

[ Szerkesztve ]

(#8837) JOEPAPA válasza JOEPAPA (#8835) üzenetére


JOEPAPA
tag

MEG MINDIG AKCIOS TESCOS TOMTOM VIA125 kerdes:

Tegyuk fel a terkepfriddites nem elérheto, csak 1x vagy csak 90 napig, azutan ezekszerint nincs IQRoutes frissites sem, azaz nincs is ertelme igazan?

A Tomtom Magyarorszagi kozosseg mennyire nagy es friss, azaz hasznalhatoan mukodik is az amugy ugyes talalmany? TMC vevo nelkuli a via125...az nem akadaly?

Csöves audiophil 6P3S SE 2x4W 50e.

(#8838) JOEPAPA válasza JOEPAPA (#8837) üzenetére


JOEPAPA
tag

Ezekszerint IQ jo TMC nem:

http://navigyurci.hu/2010/03/17/kalandjaim-a-tomtom-iq-routes-szal/#comments

http://navigyurci.hu/2010/03/05/egy-pentek-amikor-semmi-nem-segit

A rossz TMC ota eltelt 4 ev, most tobben vannak, tobb az info?

Az IQR frissitest meg mindig nem talaltam meg mukodik e ha a terkep nem frissitheto, mert pl ez a tesco akcios v125 puritan

Csöves audiophil 6P3S SE 2x4W 50e.

(#8839) trance89 válasza salaud (#8832) üzenetére


trance89
őstag

egy droidos többmagos, többgiga ram-os készüléket ne hasonlítsunk már egy wince-t futtató pna-hoz ami 500mhz-es procival és 128mb ram-al vígan szaladgál
mint már itt is írták a telefonokban/tabletekben található gps vevő sokkal gyengébb mint ami a pna-kban található
az mstar chipset (mint ami pl az x980bt-ben is van - msr2112) pedig egy nagyon druva valami, pl múlthéten elindítottam a 3 betűs navit és mire bejött a menü már be volt pozicionálva (ilyet még soha nem tapasztaltam azelőtt) de bent a szobában is cca 10 másodperc alatt belövi magát, szabad ég alatt 10-15 sec szokott lenni a max és soha nem dobja el a jelet, emellett nagyon pontos is
telefon csak a-gps-el tud hasonlót (wifi és telefon adótornyokat használ segítségül) de kint vidéken ez szinte semmit sem ér

(#8836) nauro
egyértelműen becker, nagyon megbízható/jól összerakott küyüik vannak és emellett rendes felbontása is van az általad linkelt verziónak, ellentétben a többivel 480x272 egy 5"-os kijelzőn, ideje lenne már hogy a kedves gyártók felébredjenek ugyanis 2014-et írunk, a 480x272 még 2009/2010 tájékán elég volt egy 4,3"-as navin most már kissé vicces ugyanez a felbontás egy 5"-os eszközön...

[ Szerkesztve ]

(#8840) nauro válasza trance89 (#8839) üzenetére


nauro
aktív tag

Köszönöm. Garmin volt a legszimpatikusabb (talán márkanév miatt, becker-t nem ismertem), de akkor megnézem élőben ezt. Sajnos garminnál a hasonló felbontás már 120k lenne, ami már nem éppen elfogadható kategória.

(#8841) Prime110 válasza JOEPAPA (#8837) üzenetére


Prime110
aktív tag

Tulajdonképpen igen, csak ez nincs valahogy jól kommunikálva, tehát: 1x van egy frissítés 90 napon belül (ez is lutri, hogy frissül e addig a szerveren a térképcsomag, vagy nem) és onnantól nincs semmi!
Csábító a 25000-es Teljes Európa térképes navigáció és kompromisszumokkal ez igaz is, hát pont ez az a kompromisszum. A másik meg, hogy 13 vagy mennyi ország nem utcaszintű, hanem főútvonal szinten elérhető csak a készülékben.

(#8842) mark!


mark!
őstag

Csakis Garmin!!! Nekünk Nüvi volt, 1 hiba nincs benne!!

>

(#8843) Prime110 válasza nauro (#8836) üzenetére


Prime110
aktív tag

Ár/értékben innen szerintem is a Becker,
Két év garancia, 47 ország, élettartam térképfrissítés, baromi jó kis cucc, annyi pénzért meg depláne a hasonló Garmin mellett.

(#8844) trance89 válasza mark! (#8842) üzenetére


trance89
őstag

azért mert neked az volt csakis az lehet a jó?

(#8845) adam0913


adam0913
tag

Sziasztok!
Fél éve vettem külföldről egy gps-t (no name, androidos szerintem, GPS 84H-3 a neve) , valamiért nem működik az Igo Primo ami rajta volt.
Milyen programot töltsek le és rakjak rá?
Köszönöm a segítséget!

(#8846) snowdog válasza adam0913 (#8845) üzenetére


snowdog
veterán

Próbáld ki a Sygic-et. [link]

(#8847) gologolo


gologolo
tag

Sziasztok!

Szeretnék venni egy túrázó gps-t, akár használtan is.

A kritériumok:

minél olcsóbb
nagyon pontos (1-2 méter, de igazából nem tudom mi a polgári felhasználásra szánt eszközök határa)
kijelző méret, extrák, dizájn, kopottság nem számít
lehetőleg legyen rajta olyan szoftver ami a magyar turista/eredei utakat felismeri

Telefonomon tökéletesen működő túristatérkép van Mo és a környező országokról, de a gps vétel olyan pontatlan hogy folyton félre pozicionál, terepen használhatatlan. Bárhogy is írja a 2-3 méteres pontosságot a GPS Coordinates alkalmazás. Akár telefon is jó, ha létezik olyan ami nagyon pontos helymeghatározásra képes.

Köszönöm a segítségeteket!

(#8848) gabor_01 válasza gologolo (#8847) üzenetére


gabor_01
senior tag

Szia.

Itthon 3m az elérhető pontosság. 2000m felett 2m-t sikerült elérnem.

Az új választék: itt

Olyat ne vegyél, ami nem bővíthető memóriakártyával.

Használtban pedig: Etrex Legend HCX, Etrex Vista HCX, GPSMAP 60 C(s)x. Ezek a leggyakrabban előfordulók is egyben.

(#8849) adam0913 válasza snowdog (#8846) üzenetére


adam0913
tag

Még a minimumot se éri el, ez a kínai GPS :) Ergo nem futna rajta.

(#8850) gologolo válasza gabor_01 (#8848) üzenetére


gologolo
tag

Köszi a tippeket. Az oregon az nem játszik?

Ezeknél a készülékeknél mit gondolsz tényleg csak gyorsaságban/használhatóságban van különbség, pontosság az ugyanaz?

Útvonal

Fórumok  »  Autó+mobil  »  Milyen GPS-t vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.