Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Autó+mobil  »  Milyen GPS-t vegyek? (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#9401) r00ster válasza Prime110 (#9400) üzenetére


r00ster
csendes tag

Köszi srácok, én is erre jutottam, tegnap meg is vettem a Beckert :))
már csak be kell valahogy üzemelnem..

(#9402) Sophie25


Sophie25
csendes tag

Üdv Mindenkinek! GPS-t szeretnék vásárolni a páromnak ajándékba, de igazából fogalmam sincs, hogy milyet kellene venni. 15-25 e közötti kategóriákat nézegettem, de ezekről majdnem mindenről rosszakat írnak (nem ér semmit, használhatatlan stb.), de néha az ennél drágábbak sem túl biztatóak a vélemények alapján. Nagyrészt belföldi használatra kéne, és nem mindennap, csak alkalmanként. Láttam, hogy vannak térkép nélküliek és térképesek is. Milyet érdemes venni? Ingyenes térképes szoftverrel működik rendesen? Vagy akkor már jobb, ha gyárilag rajta van a térkép? Árkategóriába elmehetünk 40 ezerig kb. Megköszönném az ajánlásokat, hogy mit érdemes választani! Köszönöm: Sophie

(#9403) Prime110 válasza r00ster (#9401) üzenetére


Prime110
aktív tag

Célszerű minél hamarabb, mert ha 30 napon belül nem regisztrálod be akkor bukod az élettartam frissítést.

(#9404) Prime110 válasza Sophie25 (#9402) üzenetére


Prime110
aktív tag

Szia,
SW nélkülit szoktak itt javasolni, de ami utána következik az tulajdonképpen illegális. Ingyenes navigációs szoftver PNA (GPS)-re nincs, de persze minden megoldható...
A szoftveresek ilyen árban tényleg nem kiemelkedőek, a Navon-on iGO van, tulajdonképpen ez az egyedüli nagy előnyük, meg, hogy abból is a legjobb magyar lefedettséget adják a TopMap-ot. A Garmin a saját szoftverét és a Nokia térképét használja. E felett pedig csak Európa lefedettségű térképek vannak, ami nektek kvázi felesleges.
A keretedbe tulajdonképpen belefér sok minden, ami talán javasolt (bár nem csak Magyarország térképe van rajta, hanem 21 másik közép-kelet EU-s is), az viszont a készülék élettartamáig díjmentesen frissíthető és ha elmennétek csak Felvidékre vagy Lengyelországba, ami azért nincs messze, akkor is jól jöhet.
De mondjanak okosat a többiek is :)

(#9405) Sophie25 válasza Prime110 (#9404) üzenetére


Sophie25
csendes tag

Köszönöm szépen!

(#9406) apuka112


apuka112
újonc

segítséget kérnék! Garmin nüvi 2457 lmt 25ezerért (új) megéri vagy vegyek mást előre is köszi

(#9407) nemcso válasza apuka112 (#9406) üzenetére


nemcso
senior tag

Teljes európa térképpel, forgalmi információval a teljes élettartam alatti frissítéssel, ennyiért megéri.

Vegetáriánus - régi indián szó, jelentése "béna vadász"

(#9408) apuka112 válasza nemcso (#9407) üzenetére


apuka112
újonc

Nagyon köszönöm a választ.Én nem tudtam dönteni

(#9409) nemcso válasza apuka112 (#9408) üzenetére


nemcso
senior tag

Ha inkább M.o-n használod, érdemes venni (neten csomó helyen árulnak) Naviguide Magyarország térképet microSD -n (4.6, vagy nagyobb verziószámút véve, azt bármikor tudod majd a neten frissíteni).
Bármikor megadhatod majd, hogy a géped melyik térképet használja.

Vegetáriánus - régi indián szó, jelentése "béna vadász"

(#9410) psycroptic


psycroptic
őstag

Sziasztok!

Mi a manapság legajánlottabb (bestbuy) GPS amihez van jóféle(igényes) Európa térkép+frissítési lehetőség? Méreteket tekintve nem tudom mekkora lenne az ideális az biztos, hogy személyautóban lenne használva. Árat sem tudok mondani, mert egyelőre csak érdeklődöm, hogy mi a felhozatal.

[ Szerkesztve ]

PSNID: Tomy83PS

(#9411) psycroptic válasza psycroptic (#9410) üzenetére


psycroptic
őstag

Na! Amit már biztosan tudok az az, hogy TMC kell, megbízható legyen, örökös frissítés, a keret max 55.000.-HUF.

PSNID: Tomy83PS

(#9412) nemcso válasza psycroptic (#9411) üzenetére


nemcso
senior tag

Garmin nüvi 2595LMT, 53-54 ezer Ft -ért élettartam frissítés eu térképre és TMC -re.

Vegetáriánus - régi indián szó, jelentése "béna vadász"

(#9413) inf3rno


inf3rno
nagyúr

Sziasztok! Tudtok olyan GPS szenzorról, ami ANT+ vagy Bluetooth Smart-os, és szórja a GPS adatokat ezen keresztül folyamatosan? Egyelőre Polar G5 az egyedüli, amit találtam [link], de az azt hiszem SirfStar3-as, ami meg már elég régi technológia. Jobb szeretnék egy Sirf 4-es vagy 5-öst, esetleg egy MediaTek MT3333-ast. Úgy nézem kb zéró a piac ilyen érzékelők terén, és a GPS-es órákat próbálják inkább lenyomni az emberek torkán, de lehet, hogy én keresek rosszul google-ben... Ha tényleg így van, esetleg mobilt tudtok ajánlani, ami kijön 60k-ból, és jó benne a GPS?

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#9414) inf3rno


inf3rno
nagyúr

A Broadcom BCM4771 chipset-ről tud valaki bármit? Google szerint már rég jönniük kellene a termékeknek vele, 2014 februárban jelentették be, úgy jelezték előre, hogy az első okosórák, mobilok, stb. 2014 őszétől jönnek ki vele, ahhoz képest semmit nem találni róla (csak hogy kenterbe veri az összes mostani GPS chip-et minden téren [link]).

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#9415) psycroptic válasza nemcso (#9412) üzenetére


psycroptic
őstag

Köszi! Meg is rendeltem. :R

PSNID: Tomy83PS

(#9416) laszlohu válasza inf3rno (#9413) üzenetére


laszlohu
addikt

Szerintem az alábbi elég pontos lehet, főleg, hogy glonass ready :

[link]

[ Szerkesztve ]

(#9417) inf3rno válasza laszlohu (#9416) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Néztem már a Garmin GLO-t tegnap. Azt mondják hogyha egyhelyben áll, akkor pontos, menet közben viszont ugyanolyan pontatlan, mint a többi ilyen szenzor, dacára a 10Hz-es frissítésnek. Nem sikerült találni infot róla, hogy milyen chipset van benne, meg nagy valószínűséggel nem tudnám hozzácsatolni a pulzusmérőmet, mert úgy emlékszem repülőbe tervezték, nem sporthoz. Futáshoz való szenzorok terén szinte nulla a választék. Egyedül talán a Polar G5 van, amit érdemes említeni.

Néztem mobilokat is, ott az olcsó LG, Samsung, Lenovo, HTC telefonok többsége Qualcomm processzorral és GPS-el van ellátva, amire nagyon sokan panaszkodnak (pl megtalálja a műholdakat, de nem csatlakozik fel, vagy nagyon nagy hibával közli az adatokat, stb...). Qualcomm gpsOne MSM 7227, 8260 és 8926 chipsetek pl felejtősek, de ezek alapján a többi Qualcomm-ban sem feltétlen bíznék meg (bár drága fajtával még nem találkoztam tőlük). Régebbi modelleknél találtam MediaTek-es processzort és GPS-t is, de az is a gyengébb változat volt. Az LG Nexus 4-ben van Avago GPS, ami jó, ezen kívül a Samsung Galaxy S és Note szériákban van még jó SirfStar vagy BroadCom chipset. Elképzelhető, hogy az Apple iPhone-ban is BroadCom vagy Avago van, legalábbis beszállítanak ezek a cégek nekik (nemrég egyesültek egyébként BroadCom név alatt). Arról találtam infot, hogy elég pontosan mérnek ezek az Apple mobilok, de a GPS chipsetről sajnos nincs info, hogy milyen. Mást nem igazán találtam mobilokkal kapcsolatban, de erre is sok órát kellett rászánni. A gondom ezzel, hogy nekem a mini kivitelű mobilok jönnek be, futáshoz meg pláne jobb egy olyan, viszont azokban eddig kivétel nélkül csak gyagyi GPS-t találtam.
Szóval ennyi erővel maradhatna a régi mobilom, aztán vennék hozzá egy USB micro - ANT+ vagy Bluetooth Smart (4.0+) átalakítót (5-15k körül van árban), hogy rákapcsoljam a pulzusmérőt és ugyanott lennék, mint egy új mini mobillal. Ehhez valszeg ki kell majd rootolnom (4.1-es androidról 4.4-re kell frissíteni) meg anyámkínja, de belefér.

Óráknál is 100k feletti összeget rá kellene szánnom, hogy pontosság terén valami használhatót kapjak, pl Garmin 920xt, Fénix 3, Epix, Polar V800, Suunto Ambit 3, stb... Ezekben SirfStar 4-5, illetve MediaTek MT 3333 chipsetek vannak, amik jók. A középkategóriában SirfStar 4-esből van egy csomó, de review-k alapján szoftver és egyéb tervezési hibákkal vannak tele, úgyhogy nem érdemes megvenni őket. Van még a TomTom Runner, aminél az újabb modellek már SirfStar 5-el vannak felszerelve, de szintén tocsog a szoftver hibákban, és ezért nem is tudja kihozni a chipset-ből a maximumot. Talán még az a legjobb megoldás, ha (viszonylag) olcsó órát akar az ember, az 50k-ba kerül. Én személy szerint inkább mobilt vennék, mert kb két hetet rászántam a témára, és úgy láttam, hogy ezeket az órákat csak összegányolják (talán egyedül a Suunto kivétel ezen a téren), aztán meg 2 év után megszűnik a support, és ott maradsz egy olyan órával, amiben hibás a szoftver, és sosem lesz javítva (pedig csak egy szutyok óráról van szó pár alap funkcióval, nem egy komplett számítógépről). Nekem ez a fajta igénytelenség nem jön be, akkor már jobb inkább egy androidos mobil.

A mostani mobilom néha elveszti fél percre a GPS jelet, meg tök pontatlan. Álló helyzetben 5m precision, de a trueness-ben nem az igazi (hajlamos felrakni a háztetőkre), illetve menet közben volt, hogy 4km-t mért 1.5km helyett megtett távra, mert jobbról balra ugrált 5m-t cikk-cakk-ban oda vissza a pozíció. Toltam rá egy GPS resetet, hátha attól megjavul, azóta viszont még nem nagyon próbálgattam. Hosszabb futásokhoz (10-25km) vagy tekeréshez (25-250km) elmegy, ott azért az átlagból nagyjából látni, hogy mi a helyzet, de amikor Cooper-t vagy 5km-t akarok futni kör pályán, akkor teljesen csődöt mond. Ez meg hát nem kellemes, ha meg akarom osztani az edzéseimet. :S Körülnézek még, hátha az Endomondo gyenge frissítési ideje a fő probléma, és mondjuk egy Adidas myCoach többet ki tudna hozni a mobilból. Úgy rémlik, hogy az 1 Hz-en frissít, nem 0.2 Hz-en, mint az Endomondo. Ha így van, akkor elég egy USB-s adaptert venni, hogy a pulzusmérővel összekapcsoljam a mobilt, aztán megúsztam minimál összegből, amíg ki nem jönnek pár éven belül pontos és olcsó órák a BroadCom BCM 4771-es chipset-jével.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#9418) saiyajin


saiyajin
senior tag

Sziasztok! Az alábbi két készülék közül melyiket ajánlanátok?
GARMIN nüvi 53LMT
TOMTOM START 40 Europe
Német mediamarkt, bocs miatta.

Nem nagyon értek hozzájuk, így jöhet pro-kontra, bármi! :B

"I don't even close my fuckin' eyes when I sneeze"

(#9419) Prime110 válasza saiyajin (#9418) üzenetére


Prime110
aktív tag

Nekem az új TT menürendszer nem jön be, térképben is picivel jobban bízom talán a HERE (Navteq) állományokban. De tulajdonképpen mindkét készülék tökéletes céleszköz, nem nagyon lehet vele mellé nyúlni.

(#9420) saiyajin válasza Prime110 (#9419) üzenetére


saiyajin
senior tag

Rendben, koszonom a valaszt! Akkor majd az lesz, amelyik jobban huz. :)

"I don't even close my fuckin' eyes when I sneeze"

(#9421) AtHoS


AtHoS
nagyúr

Sziasztok!

Barátom kapott egy hírlevelet, amiben ultraakcióznak egy nevenincs kütyüt: [link]

Erre kíváncsi a készülékkel kapcsolatban:
- Mi a vélemény erről a GPS-ről?
- van-e hozzá frissítés?
- lehet-e frissíteni?

Mivel nem vágom a témát én továbbítanám a kérdéssort a hozzáértőbbek részére :R

read-only mode on the forum

(#9422) Prime110 válasza AtHoS (#9421) üzenetére


Prime110
aktív tag

4 évvel ezelőtti kábé a hardvere, ami már akkor is sz*r volt, nemhogy ma...
A többi kérdésről információt sem ad az akció. Az biztos, hogy nem iGO, de ahogy megláttam a screenshot-ot egyből egy régi Mio szoftver jutott eszembe (Mireo), ami mondjuk - tudtommal - már nem is létezik.
Ettől függetlenül ne nevezzük kategorikusan sz*rnak, de én nem ugranék annyira rá, bármennyire is csábító. És a HW ebben a legkevesebb, hogy régi, a többi garancia (HW+SW) sokkal fontosabb lenne.

(#9423) AtHoS válasza Prime110 (#9422) üzenetére


AtHoS
nagyúr

Köszi, hogy foglalkoztál vele :R

Gondoltam, hogy valami nem kerek

Jelzem barátomnak, hogy tartózkodjanak ennek a megvásárlásától

read-only mode on the forum

(#9424) trance89 válasza AtHoS (#9423) üzenetére


trance89
őstag

maradjon inkább a wayteq x980bt-nél, azzal nem fog mellé

(#9425) Dracula72 válasza trance89 (#9424) üzenetére


Dracula72
senior tag

Hi

[link]

Itt tudsz segíteni? Nekem.

[ Szerkesztve ]

( ͡° ͜ʖ ͡°) Debrecen Telefon Adás-Vétel: https://www.facebook.com/groups/1953581434945040/

(#9426) Freiherr válasza Dracula72 (#9425) üzenetére


Freiherr
őstag

Ez wareznek minősül.

XXX

(#9427) Dracula72 válasza Freiherr (#9426) üzenetére


Dracula72
senior tag

Nem tudom mi az, de jól hangzik.

( ͡° ͜ʖ ͡°) Debrecen Telefon Adás-Vétel: https://www.facebook.com/groups/1953581434945040/

(#9428) kirusz1 válasza Dracula72 (#9427) üzenetére


kirusz1
őstag

Ez azt jelenti hogy illegális is itt a fórumban tilos :)

(#9429) Dracula72 válasza kirusz1 (#9428) üzenetére


Dracula72
senior tag

Mindig tanul az ember.
Akkor megveszem a térkép nélküli gps-t és csak úgy térkép nélkül nézegetem, ha tilos rátenni.

( ͡° ͜ʖ ͡°) Debrecen Telefon Adás-Vétel: https://www.facebook.com/groups/1953581434945040/

(#9430) AtHoS válasza trance89 (#9424) üzenetére


AtHoS
nagyúr

Köszi a tippet, dobtam is tovább az ajánlott típust barátom felé :R

read-only mode on the forum

(#9431) Viktor0610 válasza Dracula72 (#9429) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

A gyártó hülyesége (fillérvadászkodása) miatt nincs rajta szoftver, mert így olcsóbb.
Az, hogy te hogy teszel rá szoftvert, a gyártót nem érdekli, itt pedig ezt tilos kitárgyalni.
Ennyi.

Samsung Galaxy A54

(#9432) psycroptic


psycroptic
őstag

Megvettem a Garmin 2595LMT-t és feltelepítettem a Garmin Express progit amivel próbálnám frissíteni a készüléket és a térképet. A készüléket sikeresen frissítette, de a térképnél egyfeszt hibát dob, hogy "hiba lépett fel a frissítés telepítésekor", de hogy a hiba micsoda azt már nem írja. Valakinek valami ötlete?

PSNID: Tomy83PS

(#9433) nemcso válasza psycroptic (#9432) üzenetére


nemcso
senior tag

Garmin 2455 -ön volt ilyen hibám, másodszori térkép frissítés megoldotta a problémát.
Net, vagy garmin szerveroldali hiba lehetett.

Vegetáriánus - régi indián szó, jelentése "béna vadász"

(#9434) psycroptic válasza nemcso (#9433) üzenetére


psycroptic
őstag

Az lehet a hiba oka, hogy nincs elég hely a C meghajtómon?, mert ha jól láttam, akkor a marha a C programdatába tölti le a térképet, holott én teljesen más partícióra telepítettem a keretprogramot? Sőt az expressben még azt is beállítottam, hogy csak a készülékre töltse le a térképet. :F

PSNID: Tomy83PS

(#9435) nemcso válasza psycroptic (#9434) üzenetére


nemcso
senior tag

Igen, a vinyót használja átmeneti tárolónak, tehát legyen 4-5 GB-nyi szabad helyed.

Vegetáriánus - régi indián szó, jelentése "béna vadász"

(#9436) psycroptic válasza nemcso (#9435) üzenetére


psycroptic
őstag

Azt nem lehet beállítani, hogy másik partíciót használjon átmenetinek?

PSNID: Tomy83PS

(#9437) nemcso válasza psycroptic (#9436) üzenetére


nemcso
senior tag

Nem emlékszem, hogy a Garmin Express telepítésekor paraméterezni lehetne, fix beállításokkal dolgozik.

Vegetáriánus - régi indián szó, jelentése "béna vadász"

(#9438) fpatrik17


fpatrik17
senior tag

Üdv!

Egy jó barátom édesapjának kellene navigáció, mert sokat utazgat építkezésekre. Számára fontos lenne a TMC és az hogy örökös térképfrissítés legyen, ne kelljen torrentezgetni rá állandóan a térképeket.
Kicsit beleolvasva a topicba a Garminok tűnnek legjobb választásnak, 50-60k körül nézelődök. Valaki hozzáértő tudna-e segíteni nekem a választásban? Esetleg egyéb ajánlat ilyen árkategóriában?

Eddig kinézett két típus:
56 LMT
2595LMT

Valaki hozzáértő tudna-e segíteni nekem a választásban? Esetleg egyéb ajánlat ilyen árkategóriában?Különbség ezek között?

Köszönöm! :)

• Honor Magic5 Pro •

(#9439) Torry


Torry
addikt

Sziasztok!

Édesanyámnak szeretnék GPS-t venni, leginkább Mo, de a környező országokba is ellátogat néha.
Kettő készüléket néztem ki, 30e alatti kategóriában nézelődök.
Garmin Nüvi 42 LM 28e körül
Wayteq X980BT 21 körül

Wayteq-re ha egyszer felügyeskedek egy térképet, akkor azzal nem lesz gond utána? Minél egyszerúbb menürendszert keresek, így ha be kell tallózgatni minden indításnál a kama térképet (fogalmam sincs hogyan múködik), akkor teljesen off a dolog, ilyesmivel inkább nem szeretném, hogy szenvedni kelljen.

Jól gondolom, hogy a Garmin sokkal jobb minőség?

Fényerő mennyire van rendben a két készülék esetén?

Előre is köszi!

(#9440) Uzsonnás92


Uzsonnás92
újonc

Szép estét!

Mint már sokan előttem én is igen bele kavarodtam a GPS világba és segítséget szeretnék kérni.
Kamionozni készülök és egy megbízható navira lenne szükségem.
Nem feltétlenül fontos kifejezetten kamionos navigáció.
A teljesség igénye nélkül amiket eddig néztem.
- Becker Transit 50 LMU
-TomTom 6000/6010
-Garmin dēzl™ 570LMT

Minden hozzá értő véleményt nagyon szívesen meghallgatok.
Esetleg csupasz GPS pl WayteQ és hozzá milyen megbízható szoftvert ajánlotok? Fontos a teljes Európa.
A segítséget előre is köszönöm! :)

(#9441) Prime110 válasza Uzsonnás92 (#9440) üzenetére


Prime110
aktív tag

Becker, Garmin mindkettő jó választás.
Ugyanaz a térképe mindkettőnek, nem lesz vele baj, főleg, hogy élettartam frissítés vonatkozik mindkettőre.
Annyi, hogy a Becker-re 2 év a hivatalos gyári garancia, de a helyedben a Transit.5 vagy Transit.6-ot választanám, mert újabb HW, és van benne spéci kamionos tartó, amit nem a szélvédőre kell rakni, hogy ne zavarjon.

(#9442) Prime110 válasza Torry (#9439) üzenetére


Prime110
aktív tag

A Garmin pont megfelel.
Annyi, hogy kicsit talán sutább a menüje és minden várost az elejétől kell beírni, de ezzel együtt lehet élni. A térképfrissítés pedig garantálja, hogy édesanyád ne tévedjen el akkor sem ha új utak épülnek akár itthon, akár a környező országokban.

(#9443) nemcso válasza Torry (#9439) üzenetére


nemcso
senior tag

Térkép frissítés dolgában egy teljesen laikus felhasználónak sokkal egyszerűbb a Garmin élettartam frissítésével térképet cserélni, mint a Wayteq esetében. Egy naponta PC-t használónak az utóbbi is egyszerű dolog. Nekem mindkét gyártótól van cuccom. A Garmin, már azáltal is, hogy navigálásra van kihegyezve, gyorsabban betölti programját, mint a navigálás mellett sok más dologra is képes Wayteq. (Persze itt is elég a GPS indító ikonjára kattintani és máris betöltődik az). A Wayteq-en Igo Primo van, aminek felülete bizony sokkal többre képes, mint a Garminé, sőt az útvonaltervezést is gyorsabban elvégzi, több alternatívával, mint a Garmin. Akinek viszont nem kell útjain többször módosítani végcélját, köztes pontokat beszúrni, több POI pontot keresni, annak szerintem a Garmin ideális eszköz.

Vegetáriánus - régi indián szó, jelentése "béna vadász"

(#9444) Judy075


Judy075
tag

Sziasztok,

Egy ilyenen gondolkodom: NAVON n490 plus
Kérdésem, hogy mi történik a programmal, ha az eszköz úgy másfél év után bekrepál? Gondolom akkor megy a levesbe?

Köszi
J.

[ Szerkesztve ]

(#9445) Prime110 válasza Judy075 (#9444) üzenetére


Prime110
aktív tag

Pontosan, másfél éves, már garancia sincs rá, ha bekrepál a HW ugrik vele az SW is.

(#9446) Dluinet


Dluinet
nagyúr

nem teljesen a témába vág de Boszniába és Horvátországba melyik térkép a legjobb IGO-hoz?

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#9447) Viktor0610 válasza Dluinet (#9446) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Ezt ne. No warez!!! :(((

Samsung Galaxy A54

(#9448) kirusz1 válasza Viktor0610 (#9447) üzenetére


kirusz1
őstag

Ez a kérdés mitől lenne varez? :W

(#9449) gipsztigris válasza Viktor0610 (#9447) üzenetére


gipsztigris
addikt

Viktor!…. Nem érzed úgy, hogy egy kicsit elszaladt veled a paci? :)

"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-

(#9450) Dluinet válasza Viktor0610 (#9447) üzenetére


Dluinet
nagyúr

akkor: nem teljesen a témába vág de Boszniába és Horvátországba melyik térképgyártó térképet vegyem meg IGO-hoz?

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

Útvonal

Fórumok  »  Autó+mobil  »  Milyen GPS-t vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.