Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Throme
veterán
válasz Piftuka #47001 üzenetére
Valszeg azért mert feladtad a leckét. Igényekhez mérten nem túl sok pénzből minden legyen...
Gondolom használtat akarsz. Azt írd meg , hogy manuálozni akarsz, vagy sem, mert ha igen, akkor minimál pénzből összeraknak egy gépet neked itt a srácok.Ami drágít, az a sötétben való jó fotó, a masszív felépítésű váz, és azért nem rossz videózás.
Szwrintem milc felé fognak terelni a hozzáérőbbek. Gondolom túl nagy pakkot nem szívesen cipelnél... -
haruspex
aktív tag
válasz Piftuka #47001 üzenetére
Igen nagy okosat senki nem fog tudni mondani. Talán a legjobban egy Pana g6 -tal járnál(láttam már 45ért az irányjelzősb adok veszeken), és egy stabilizált kitobi +45 f 1.8, vagy 25 f1.7 párossal, de ez már 100 felett lesz. Vagy egy nagy szenzoros Sony, vagy Pana compact.Videóra ezt a két márkát szokták ajánlani.
De este sötétben semmi nem fog sem fotót, sem sem videót készíteni, ahhoz egy erős lámpát kéne először beszerezni, a szaktopikban, gondolom abban többet tudnak segíteni -
hibavissza
veterán
válasz Piftuka #47005 üzenetére
Jelen esetben ezeknek a kiteknek semmi előnyük nincs az rx100-hoz képest. Csak bajlódni fogsz velük, mivel a kiobjektív nagyon gyenge fényerejű az rx100 kezdőjéhez képest.
Ha már feltétlen cserélhető obis, akkor egy Pana Gx80 12-32 kit-tel jobban jársz. Mindenben sokkal fejlettebb masina az említettekhez képest. A Budaörsi MM-ben láttam 150-ért legutóbb.Szerk: most nézem, h a Canon-hoz adnak egy prime-ot is 130-ért. Akkor én lehet inkább azt venném.
[ Szerkesztve ]
-
Muerte68
addikt
válasz Piftuka #47005 üzenetére
Ha viszonylag normális videót is szeretnél akkor a Sony,ár érték arányban nagyon jó viszonylag kicsi, és manuálozni is jó.
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
mokus1
addikt
válasz Piftuka #47015 üzenetére
Igazából nekem is jól jönne egy nagylátó obi a 18-as helyett erre érthette. Én is érzem néha, főleg beltérben.
A mobilminőség az erős túlzás. Egy kitobi is messze jobb képeket csinál egy telefonnál.
Sony A6000rel szerintem nem fogsz mellé lőni. Nézegess képeket a neten, de kétlem, hogy nem tetszene. Ha belenagyítasz akkor is elég szép képe van és nagyon könnyű is. -
Balinov
titán
Csak egy kósza ötlet, ha a videó főleg horgászat miatt kell lehet érdemes lenne elgondolkozni egy egyszerű 1080p@60fps akciokameran. Kínából 10khuf körül már van, amit érdemes megvenni, így a fenmarado keretet fotóra dedikáltan lehet már elkolteni.
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
hibavissza
veterán
Nyugodtan azt veszel amit akarsz. Engem nem kell győzködni.
Mindezek alapján is azt mondod, hogy használhatatlan az objektív, amit a SONY Alpha 6000 géphez adnak?
Szerintem fuss neki még egyszer a leírtaknak. Nem sikerült elsőre helyesen értelmezni.A kölcsönbe kapott kis Canon már 640x480-at produkált, ami még most, az 55 colos Full HD tévémen visszanézve is vállalható, élvezhető.
Vegyél egy olyat.(#47016) mokus1: nem túlzás a mobilos minőség. A Sony a6000+Sony E 16-50mm f/3.5-5.6 kit-nél egy mai felső-közép kategóriás mobil minden tekintetben jobb minőségű videót csinál. Ezt sajnos el kell fogadni. Elavult technika.
Ettől még Piftuka persze nyugodtan vegye meg, ha azt szeretné. Az ő igényeit biztosan kielégíti majd.
[ Szerkesztve ]
-
haruspex
aktív tag
Igazából, én a helyedben vennék egy Pana tz100-ast, szerintem az bőven elég lesz arra amire használni szeretnéd, és kissebb bármelyik tűkrös vagy MILC gépnél.
A 24mm sokkal nagyobb látószögű képet ad mint a 24, ha tájat szeretnél fotózni, ez elég fontos.
A Sony 16-50 azért nem használhatatlan, csak nem jó, a Panasonic 12-32 viszont kifejezetten jó az árához és méretéhez képest, amikor áttértem rá a sima tükrös kitobjektívről, elég nagy minőségi ugrás volt.
(#47013) Dagidög: Ha van Canon felszerelésed, akkor talán egy 200d-vel vagy egy m50+adapterrel járnál a legjobban.
[ Szerkesztve ]
-
Muerte68
addikt
válasz Piftuka #47078 üzenetére
Új gépből az A6000-egy jó ár érték arányú gép,ha nem vársz csodákat a kit obitól.
Esetleg egy Olympus Em10 amit még megnézhetsz, az is teljesen jó amire használnád.
A mobilos dolgot én sem értettem főleg hogy került ide,de sajnos sűrűn előfordul hogy páran ámokfutást rendeznek itt furcsa módon most egy modi is a többi résztvevő visszatérő harcos.
Ez a topic ilyen én már párszor próbáltam rávezetni a résztvevőket hogy mi a topic valódi célja de úgy néz ki ez valami tomboló szoba topic lett
Az A6000-akkor jó vétel ha túl sok obit nem akarsz mert kicsit hiányos és drága az obipark,ha nem csak a két kit obi meg a három sigma fix közül vásárolnál, az Olympus hoz több obi van viszont kisebb szenzor,de még az is kétszer nagyobb mint az rx100-é a telefonnál meg sokszor[ Szerkesztve ]
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
Balinov
titán
válasz Piftuka #47077 üzenetére
Ugyeugye? Csodalkozom is, mas nem ajanlotta. En abbol indulok ki, ha horgaszol, ejjel is, tuti van fejlampa vagy valami tuti megoldasod vilagitasra, akkor meg mar egy kis gyufasdoboznyi akciokamerat felpattintani nem nagy extra, es a maradekon tenyleg megprobalhatod a TE igenyeidnek megfelelo fotos felszerelest osszeollozni.
A szemelyeskedesbe torkollo szajkaratet en sem ertem, csakugy mint te se, meg ahogy nezem, meg sokan masok se.
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Neck
veterán
válasz Piftuka #47078 üzenetére
Szerintem mindenképpen az a döntő, hogy szeretnél-e a gép mellé obikat vásárolni, és magaddal is vinni, illetve cserélgetni a "helyszínen", további képminőség-javulás érdekében. Ezzel ugyanis feljebb lehet lépni az említett (egyébként szerintem nagyon is jó) kompakt gépek szintjéről, viszont ha kizárólag a kitobit tartod meg, nem szerzel további obikat mellé és nem szándékozol cserélgetni őket a gépen, akkor képminőségben is, árban is jobban jársz egy (legalább 1" szenzorméretű) prémium kompakt géppel.
Ez utóbbi esetben viszont a kiszemelt gépet az árkategória és a zoomtartomány alapvetően meghatározza.[ Szerkesztve ]
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
Tin_Shield
őstag
válasz Piftuka #47310 üzenetére
Hiszen írtátok itt többen, hogy a hozzá adott gyári objektív szinte használhatatlanul rossz.
Ez így természetesen nem igaz. Szerintem is méltatlan a 16-50 ahhoz a géphez, de azért ismerve a gyengéit (kellő rekeszeléssel és a megfelelő gyújtótávolságra állítva) technikailag nagyon jó fotók készíthetők vele.
Ha csak nem fűz érzelem a Sony-hoz érdemes a többi gyártó kínálatát is átnézni, mindegyiknek vannak erősségei(#47311) Snooker147
Gyártótól és típustól függ. Van jobb és gyengébb darab is. Ha pro zoomoktól eltekintünk (ezeket is meg lehet venni kitben, sokkal olcsóbban mint külön) akkor a Fuji 18-55 pl felfelé kilóg a fényerőt és építési minőséget tekintve is. A Pana 12-32 a kis méretet és a jó rajzot nézve. És vannak lefelé kilógó darabok is, pl az Oly 14-42EZ vagy a topikban oly sokszor emlegetett Sony 16-50.
Ha fényerő "ekvivalenciát" számolunk akkor a jobb csúcskomapktok (RX100mk3-tól, Pana LX100 és LX15, Canon G7Xmk2) kb a kitobjektíves APS-C gépnek felelnek meg. De azért a valóságban nem ennyire egyszerű és lineáris a dolog, hogy akkor egy átlagsötétkitobis MILC-cel ugyanolyan jó/rossz leszek kevés fényben mint egy fényerős objektíves csúcskompkattal.
Az átlagos fényviszony is elégé megfoghatalan dolog. A szélesebb végén a kitobjektívek általában f3,5-ről indulnak, ez némi ISO emeléssel még használható záridőt adhat, valamint statikus témáknál a képstabilizátor is sokat segíthet. A tele végén kapott f5,6 már leginkább felejtős. -
80hun
addikt
válasz Piftuka #47538 üzenetére
NEM
A kitobi azt az alapobjektívet jelenti amit a legtöbb géphez adnak. Sötét f3.5-5.6-os obik és tömegesen adják a legolcsóbb géptől a felső középkategóriáig.
A PRO vázakhoz már nem égetik magukat ezzel a gyártókTehát kitobinál erre utal mindenki.
Ha belevennénk a Pro vázakhoz adott obikat és egyébb kedvezményes szetteket akkor nagyonsok obit hívnánk kitobinak és van köztük 500-800e-es obi isTehát elég félrevezető kitobinak hívni egy Pro objektívet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest