Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#46870) Piftuka


Piftuka
veterán

Sziasztok!

A segítségeteket kérem, ám azzal kezdem... nem vagyok biztos, hogy ez a megfelelő téma, vagy a "kompakt" gépeknek szentelt változat.

Az összefoglaló ismerető részeit elolvastam.

Tizenegynéhány éve egy Fujifilm FinePix A700 kompakt géppel fotózom.

Szeretnék feljebb lépni, és egy ennél komolyabb gépet vásárolni, mert ezt már "kinőttem".

- Minden horgászatomra magammal vittem, és rengeteg természet fotót készítettem. A halak fárasztásának részleteit, a szép fogásokat is ezzel örökítettem meg. Ezen kívül családi utazások, nyaralások, és családi események, valamint gasztronómiai alkotások megörökítésére használtam.

Jó fényviszonyok között nem ritkán egészen kiváló fotókat sikerült alkotni vele, de belső térben, hajnalban, pirkadatkor, sötétben stb. elvérzik, ráadásul csak minimális beállítási lehetőségekkel rendelkezik.

- Mondanám, hogy három árkategória (maximum 50.000/100.000/150.000 forint) legjobb ajánlatait várom, de gondolom, az első ársávban ezekről a gépekről beszélni nincsen értelme.

- A gépet a továbbiakban is a fent említett célra használnám, de szeretném ha sokkal több lehetőségem lenne olyan fényviszonyok és körülmények között is jó fotókat készíteni, amit ez a kis kompakt korábban nem tett lehetővé.

- Ezen kívül szeretném, ha videofelvételt is lehetne készíteni vele, legalább egy jó minőségű SD/HD Ready felbontásban, ha esetleg Full HD, az pedig egyenesen szuper.

- A kényelmes fogás, masszív kivitel és strapabírás is fontos számomra.

- Az energiatakarékos működés is, és hogy egy töltéssel sok száz fotót tudjak készíteni vele. Gondolom praktikusabb ha nem beépített akkus gépet választok, mert az AA aksikat bármikor lehet csereberélni.

Ha a MILC/DSLR kategóriában van megfelelő gép, akkor melyiket ajánlanátok jó szívvel a fenti célokra az egyes megjelölt árkategóriákban?

Köszönettel: Piftuka

"Aquila non captat muscas."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.