Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MineFox54
őstag
Sziasztok!
Gépet keresnék, tudtok segíteni? .
- Gépre szánt összeg? (Max és nagyon max). 190 és 220 (de csak ha 2 obis kit).
- Felhasználás? Családi rendezvények, utazásnál táj, esetleg tárgyfotózás.
- Méret számít? Igen, ebből a szempontból pl. örülnék egy MILC-nek.
- Videóra szükség van ? Használnánk néha, ezért legyen benne, de nem kell egetrengető minőség.
- Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? Teljességgel tisztában vagyok a használt gép előnyeivel, de most sajnos csak új jöhet szóba .
- Egyéb kívánság, speciális igények? Nincs.Laikus fejjel, amiket néztem, A5000, EOS M3 (ez azért drágább árkat, mint a másik 2), illetve 1 J5. Régebben hasonlítottam össze, de talán az A5000 jött ki győztesként.
Ti mit vennétek? Összehasonlításként ha EOS700D-hez tudnátok hasonlítani, annak örülnék, mivel van a közelemben.Köszönöm!
-
MineFox54
őstag
válasz Tin_Shield #42063 üzenetére
Köszönöm.
Tehát úgy gondolod, hogy az általad ajánlott Panasonic, illetve az általam nézett Sony, Nikon gépek közül egyikkel sem járhatok rosszul? Az ár fontos tényező, de örülnék ha 2018.07.24-edikén már nem a kukában heverne, mert széthullott egy év alatt . Egyébként az általam vázolt feladatokra mekkora "méretű" (nem ismerem a megfelelő kifejezést :/ ) objektív a legmegfelelőbb? 12-32 elég? -
MineFox54
őstag
válasz frankstork #42065 üzenetére
Elnézést kérek, nem szerettem volna bunkó lenni.
De mint említettem, csak új gép játszik, használt / javított nem, úgyhogy sajnos továbbra sem opció.[ Szerkesztve ]
-
MineFox54
őstag
válasz Tin_Shield #42067 üzenetére
Ez teljességgel nyilvánvaló, de (jelenleg legalábbis) nem áll rendelkezésemre annyi pénz, hogy nem kitobit vegyek. De az még előfordulhat hogy egyszer lecserélném.
Az LX100-at megfontolom, köszönöm. Az objektíves kérdésemre tudsz választ adni? (mekkora megfelelő az én felhasználásomra). -
MineFox54
őstag
Csak tipp:
Sony Alpha akármi + Canon EF adapter? Megfelelő adapterrel akár jó is lehet. Nekem is így lesz az a5000-em mellé (amúgy köszi srácok! Megvettem, fasza) . A feleségeid objektívjeit fogod tudni használni. És az m4/3-asokat is adapterrel, korlátokkal (nincs AF pl. ). De ez a Canon M-el se lenne jobb. Viszont a Canon EFhez van hivatalos átalakító a Canon MILC-ekkel."Érdemes ezekkel kezdeni, vagy méret /szolgáltatások miatt inkább az M szériából egyet levadászni és adapterrel használni a Canon obikat?"
Ezt neked kell tudnod.[ Szerkesztve ]
-
MineFox54
őstag
válasz mézespálinka #42243 üzenetére
Jó a Sony. Nekem is A5000 van.
Nagy előnye pl: A natív obik mellé szinte minden obihoz van adapter is, úgyhogy nagyon széles a választék, olcsón tudsz hozzá venni objektíveket. Ha elég a manuális. Vagy pl. a Canonok mennek AF-el is.
Viszont azt tudni kell hogy a natív obik nagyon drágák.[ Szerkesztve ]
-
MineFox54
őstag
válasz JackFeryll #42647 üzenetére
A5000 + valami obi? 50 körül kapsz vázat. Obira marad pénzed. Esetleg ha a 3,5 körüli fényerő még beleférne, akkor a gyári pancake méretre fasza lenne nagyon.
-
MineFox54
őstag
válasz _csocso_ #42672 üzenetére
Econ alapvetően úgy gondolom hogy a rendszert ajánlotta amit használ, nem csak kifejezetten az a6000-et, egyszerűen mindenki az a6000 árkategóriájában kérdezett, lévén hogy ez a leggyakrabban keresett kategória, mert megfizethető. Nem véletlen az a6000 a legeladottabb MILC (ha jól emlékszem ), és így a legeladottabb Sony is.
A Sony rendszer (legalábbis APSC vonalon), minden eleme kategóriájában úgy gondolom hogy jó darab. Econ most sem vált rendszert, egyszerűen a 6000 bizonyos korlátait kinőtte, vált rendszeren belül egy olyan gépre amibe többet rakott bele a Sony. Ennyi, teljesen logikus, és nem elítélhető lépés. A Panánál sincs gondolom minden funkció benne a 2. legolcsóbb gépben
Nincs oka annak hogy a 6300-at ajánlja ezután annak aki 200-ért venne gépet... Lévén hogy az 1,6x annyi.(#42673) Econ Akkor jól értettelek
[ Szerkesztve ]
-
MineFox54
őstag
-
MineFox54
őstag
válasz Royo85 #42689 üzenetére
Hagyjuk már a baromságot... Másik gyártónál hogy van ez szerinted?
1300D (=A5000) 130e
750D (=A6000 kat.) 200e
80D (=A6300?) 320e
7D MKII (= A6500, vagyis mindkét cég legjobb APSC gépei), 450 körül vanEz egy teljesen normális árképzés, arányosan van egymáshoz képest.
[ Szerkesztve ]
-
MineFox54
őstag
válasz hibavissza #42724 üzenetére
Sony a6000 kitibija vállalhatatlanul gyengèbb bármely közepes mobiltelefon lencsèjènèl
-
MineFox54
őstag
válasz Golota #42778 üzenetére
Ez tényleg egy kicseszett nagy szövegértelmezési probléma, sőt, inkább szándékosan rosszul kiragadott részlet volt, pedig pártatlan vagyok amellett hogy Sony tulaj
Econ: "gondolj bele: mennyiért is adna az Oly egy 14-80mm f2.8-at? " (belegondolt ugye valamibe)
Royo: ""Oly egy 14-80mm f2.8-at? )."
Ilyen obi nincs!
Sir Sony Econ! " -
MineFox54
őstag
-
MineFox54
őstag
válasz Oposzumtoszó #42851 üzenetére
Nem biztos hogy okos ötlet a 18-200... Utálni fogod mert nagyon nagy. A kitobival legalább kompakt a gép, a telét meg amúgy is csak indokolt esetben használod. De ha az "összes obid" (az az 1) kurva nagy, nem fogod szeretni.
-
MineFox54
őstag
válasz both.bartos #42911 üzenetére
16, 35, 50 méretekben gondolkodnék. Kb.
-
MineFox54
őstag
válasz RocknRoller #43047 üzenetére
Sony A5000 + kitobi vagy régebbi NEX és egy fix manuális sor átalakítózva? 35, 50, 70-85mm körül, 135mm. Én ezt nagyon szeretem, bár csak kitobi + 58mm van eddig.
Szerintem. Ez kijön amúgy száz - száztízből ha okosan veszed.
-
MineFox54
őstag
válasz RocknRoller #43049 üzenetére
Rendben. Nekem pont jó a mérete, pedig nincs kis kezem. Hozzá kell szokni, utána nem is akarsz DSLR-t hurcibálni... Kereső / vakupapucs az picit fájó pont. A 6000 meg azért jóval drágább. Nekem igazándiból akkora szükségem nincs is rá, max a keresőre. Ha egy NEX6 / 7-et tudnál fogni azokon van. Index-en keresgélj.
AF nem gáz, van Focus Peaking. (keress rá YT-n).35mm és 70-80mm: tippem sincs, sajnos nincs még nekem sem. De elfogadok tippet a többiektől, ugyanis én is akarok venni.
50mm: Helios 44M-* (* helyén egy szám áll, minél nagyobb, annál újabb és jobb az optikai felbontása. Nekem 4-es van), vagy Takumar, esetleg Carl Zeiss.
135mm: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest