Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Warton
őstag
válasz szbalogh #44303 üzenetére
Erre a feladatra (órák éjszakai fotózása) egy Industar 50-2 háromezerér' simán jó megoldás lehet, csak kell hozzá még egy M42-es közgyűrű, hogy tudj makrózni, meg egy adapter a kiválasztott géphez aztán csá. Erre a feladatra én nem költenék harmincezreket egy takumarra.
Normál fotózáshoz azért jól jön az autófókusz arra nem igazán javasolnám az Industart, de lehet vele képeket készíteni csak sok gyakorlást igényel.
Kompromisszummentes linux gaming.
-
-
Warton
őstag
A srác makrózni szeretne, tök felesleges az 1.7, mert úgyis f5.6-on vagy még szűkebben fog fotózni, hosszú záridő mellett, ahogy a belinkelt képen is 15 sec volt a záridő, ha jól emlékszem. Ha valaki 1.7-en akar makrózni annak csak sok szerencsét kívánok hozzá.
Nyílván normál fotózáshoz kevéske az Industar, de ezt írtam is.
-
Warton
őstag
Az Industar közelpontja 0,65 m, a Heliosnak 0,55 m, tehát kell egy közgyűrű, azaz ilyen objektívekkel makró kategória.
Néhány tesztkép, amibe nem sok energiát fektettem, egy viszonylag kisebb méretű óráról csutkára, azaz 0,65-re tekerve, nem volt kedvem állványozni, így be is mozdult egy kicsit, meg alexpos is, csak a nagyítás szemléltetése miatt.
A Heliossal jobb a helyzet közgyűrű nélkül, de még ott is erősen ajánlott a közgyűrű, hogy ne kelljen kroppolni. Más low budget objektívem nincs, csak egy 100mm macro, de az már más árkategóriát képvisel.
Minolta 1.7-est pont eladtam de a megmaradt 1.4-esnek meg a 2.0-ásnak 0,45 m a közelpontja így azok még jobbak lehetnek, de ott is javasolt a közgyűrű.
-
Warton
őstag
válasz Muerte68 #44365 üzenetére
"Ha már Canon-akkor szerintem a 600D-sokkal jobb mint a műanyag játék 1300 +van hozzá másik obi is."
"550 már elég régi az már meggondolandó ."
Az 550D és a 600D között a kihajtható kijelző az egyedüli különbség. A belseje, így a szenzor, az AF ugyanaz tudtommal.
[ Szerkesztve ]
-
Warton
őstag
[Canon vonalon 1300D, Nikon D3400]
Ennyi pénzből ezek vannak újonnan.
Szerintem a Nikon jobb lenne.Kompromisszummentes linux gaming.
-
Warton
őstag
Még annyi, hogy szerintem ne vesd el teljesen a használt gépeket. A keretedből egy sokkal jobb gépet tudnál venni használtan. Nekem most már minden cuccom használt leszámítva egy utángyártott akksit, amit újjonnan vettem. És eddig semmi gondom nem volt semmivel.
Esetleg ha nagyon óckodsz a jófogástól meg az itteni aprótól a 220voltnak van egy használt szekciója, ahol vannak gépek és obik is.
-
Warton
őstag
válasz SaGaIn #47198 üzenetére
Nem értem minek erőlteted a cserélhető objektíves történetet, ha egy mindenes obival akarsz mindent megoldani. Akkor már inkább egy bridge ultrazoomban gondolkodnék. Lehet még olcsóbb is, és nem kéne adósságba verned magad, ami így a válság előtt nem is biztos, hogy jó ötlet.
-
Warton
őstag
válasz Throme #47205 üzenetére
Nem, én az vagyok, aki azt mondja, hogy ne vásárolj hitelre, részletre 800D-t, 18-200-ast meg egyáltalán. Sőt az a véleményem, hogyha valaki egy cuccot nem tud legalább két példányban kifizetni akkor egy példányba se vegye meg, de ez az én óvatoskodó hozzáállásom.
A bridge csak onnan jutott eszembe, hogyha valakinek ilyen átfogási igénye van akkor egy bridge gépben könnyebben megtalálja azt. Jah persze a 18-200 biztosan szigetelt. Pont úgy néz ki.
Amúgy meg az igazi javaslatom Canon vonalon figyelembe véve az anyagi helyzetet és a használt piacot figyelmen kívül hagyva: 750D 18-135 IS STM 300k alatt. Esetleg ha a forumtárs mindenképpen el akarja adni a veséit albán szervkereskedőknek, hogy új dslre legyen akkor 77D ugyanazzal az obival.
-
Warton
őstag
válasz Throme #47365 üzenetére
A +100kát túlzónak tartom. De míg a Canon a vékonyabb pénztárcájú vásárlóknak bőségesen nyújt objektíveket, addig ezt a Nikonnál nem igen találjuk meg. Mire gondolok pontosan:
Az előbb citált 10-18-ra, a Canon újabb pancake objektívjeire (24mm, 40mm).
-
Warton
őstag
Szia!
És akkor most tulajdonképpen mit vársz tőlünk? A kérdés helyesen úgy hangzik találkozott-e már valaki Pentax K7-tel egyáltalán?!
Fényképezéshez fekete pólót ajánlok, vagy vegyél egy másik nyakpántot kb. 1500-2000 forint. [Tessék, itt egy Pentaxos]
-
Warton
őstag
válasz Alcsi69 #47711 üzenetére
Canon 550D-t vettem 2012 körül, nem is tudom már miért, valahogy a Nikon hasonló tudású gépének nem tetszett a fogása vagy valami ilyesmi lehetetett az ok. Néhány érv a Canon mellett a Nikonhoz képest:
-egyszerűbb M42-es üvegeket tenni rá, minden további nélkül van végtelen, úgy tudom Nikonnál kell vele valamit bindzsizni, de ebben nem vagyok 100%-ig biztos
-nagyobb használtpiac
-olcsóbb belépő szintű üvegek 24 STM, 40 STM, 50 STM, 10-18 stb.Kompromisszummentes linux gaming.
-
Warton
őstag
válasz erdomester2 #47910 üzenetére
Nem tudom milyen záridőkkel akarsz dolgozni, de 1/30-ig simán jó vagy IS nélkül is, egyébként az olcsóbb 10-18-ban van IS, ha ez annyira fontos akkor válaszd inkább azt az obit, ha teheted.
-
Warton
őstag
válasz erdomester2 #47919 üzenetére
Mi az, hogy lassabban fotóz?
Feltételezés ON:
Szerintem azért ilyen olcsó, mert eléggé műanyag, és azon se csodálkoznék, hogyha bizonyos belső alkatrészei csereszabatosak lennének a 18-55-ös STM kitobival, amit csilliárd szám gyártanak. Így olcsóbbra jön ki a gyártási költség. /OFFKompromisszummentes linux gaming.
-
Warton
őstag
válasz erdomester2 #47951 üzenetére
Ha mindenképpen fix és alacsony árkategória, általános célokra akkor 24 STM.
-
Warton
őstag
-
Warton
őstag
Így olvasva eléggé kényszerhelyzetben van a kolléga, mert stabi ide, stabi oda 1/250-nél lassabb nem lehet a záridő, sőt. A rekesz, meg annyi, amennyit az obi tud, úgyhogy marad az ISO tologatása felfele, amitől zajos lesz. Vaku?! No persze nem az, ami a kamerába van beépítve. Talán egy Canon 430-as plafonra irányítva nem annyira zavaró a táncosoknak.
-
Warton
őstag
válasz N-vidi-A #58262 üzenetére
75-300 termékfotózáshoz tök felesleges. Annak az árából inkább vegyél vakut és/vagy lámpát! A jó megvilágítás sokkal fontosabb, mint a kamera vagy az objektív.
A 18-55 kezdésnek jó, 50-es mindenkinek kell, hogy legyen legalább egyszer. A gép eléggé belépőszintű, de kezdésnek nem rossz. A milc valóban jobb lenne, de nem hiszem, hogy az belefér a büdzsébe Canon vonalon.
-
Warton
őstag
válasz Peat;) #58303 üzenetére
Így olvasva valószínűleg nem elég, az nincs egy FÉ sem. Inkább a vaku. Az számít a legtöbbet 4-5 FÉ-t is akár. Ha van valami mesterséges megvilágítás akkor akár kaputelefonnal is fotózhatsz, mert sokkal jobbak lesznek a képek, mintha vennél egy méregdrága objektívet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Tőzsde és gazdaság
- PlayStation 5
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- SSD kibeszélő