Hirdetés
- Öregszem
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- POCO X6 PRO 5G VS Samsung Galaxy A54 - AnTuTu v10
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ReSeTer
senior tag
Helló!
Melyik fényképezőgépet ajánlanátok aminek szerintetek már elfogadható a videós képessége fullhd-ban? Ja és legolcsóbb.
Direkt nem írok árat, mert fogalmam sincs mire számítsak.
Természetesen objektívvel együtt, nem csak vázra gondoltam. -
ReSeTer
senior tag
Helló!
Sok helyen olvastam, itt is, hogy ha videózni akar az ember, akkor kevesebb pénzért jobb minőséget kap ha dslr-t vesz.A problémám ezzel, hogy akármennyi youtube videót nézek ezzel kapcsolatban, bizonyos modelleket, az összes dslr-nek olyan mozgása meg képe van, mintha egy okostelefonnal vennék.
Az árat 200k-ra tettem, van itt egy panasonic hc-vx870 vagy akár a v770, aztán egy eos 700d dslr mondjuk, de valahogy "filmesebb" színei és mozgása van a 770-nek vagy a 870nek.
Látszik, hogy kicsit mosottabb az élessége a camcordernek és a dslr az élesebb, de olyan idegen.
Rossz a szemem?
[ Szerkesztve ]
-
ReSeTer
senior tag
Köszönöm a válaszokat, de az eredeti kérdésemre nem tudtok okot mondani? Tehát miért természetesebb (vagy filmesebb) a fenti camcorder képe, annak ellenére is, hogy életlenebb?
-
ReSeTer
senior tag
Helló! Milyen gépet vegyek videózásra 700d árkategóriában? Nem ragaszkodok a tükörhöz, csak az aps-c érzékelőhöz, mert az m4/3 nem ad olyan fényességet akárki akármit mond. Vimeon mindegyik sötétebb volt mint egy sony a6000. Létezik ilyen, vagy nem kell keresgélnem mert a canon 700d a legjobb?
[ Szerkesztve ]
-
ReSeTer
senior tag
Ha csak a videóminőséget nézzük, van bármi különbség a Panasonic G7 és GX80 között? AA filter hiánya számít valamit?
-
ReSeTer
senior tag
Helló!
Volt valami gyárrombolás vagy valami hasonló, hogy 40 ezerrel drágább lett a panasonic g7 és a többi gép is legalább 20-al? -
ReSeTer
senior tag
Helló!
Milyen gépet vegyek ha nem akarok száznál többet költeni? Videó a fő irány, és valószínűleg használt ennyiért. Nincs normális kamerájú telefonom, szóval azt ne mondjátok. -
ReSeTer
senior tag
Ok köszi, igazából g7-et akartam mindig is, de nem hogy csökkenne az ára, még emelkedik is. Szégyen, hogy ide tart a nem gagyi fényképezőgép kategória. Már rég avulnia kellene szerintem.
-
ReSeTer
senior tag
Helló!
Mennyivel drágábbak általában a Sony MILC-re való aps-c objektívek mint a m43? -
ReSeTer
senior tag
Ez eléggé sony párti.
Viszont furcsának tartom, hogy panasonicban csak gx80-at vette figyelembe, miközben ott van a g7 és amikor mikrofon hiányát írta, akkor pont beillett volna a g7.Egyébként meg az objektívek árai teljesen újak számomra, eddig mindenhol azt olvastam, hogy m43 olcsó, mert kicsi meg minden
[ Szerkesztve ]
-
ReSeTer
senior tag
Ha esetleg bárkit érdekel (kétlem), feladtam a kamera vásárlást. Panasonic g7, jó videó kép, HA fókuszban van (soha sincs kb, youtubeon is alig találni aki tud mozgást fókuszban tartani), Sony a6000 meg nincs ott élességben mint a Panasonic G7 4k. Ja van Sony a6300 is nevetséges árért.
A trendet nézve meg csak drágábbak lesznek márkától függetlenül. -
ReSeTer
senior tag
Helló!
Melyik kamerát ajánlanátok panasonic alternatívájaként videózásra, ha 4k nem annyira fontos, Sony túlmelegedés és objektív árai miatt felejtős, meg jó lenne aps-c, hogy a fotózást ne kelljen feladni.
150000 ft.Csak új.
-
ReSeTer
senior tag
Mit gondoltok a Fuji X-T100-asról videózás szempontjából? Ha nem baj, hogy nem forgatható ki teljesen a kijelző, akkor?
-
ReSeTer
senior tag
Előre leszögezném, hogy nem azért írom ezt, mert fos panasonic, sony a király.
Itt van két videó, mert az utóbbi időben azon gondolkoztam, hogy miért látom jobbnak az aps-c szenzort az mft-nél, de soha nem tudtam rájönni eddig, hogy miért.
[link], [link]Egyik panasonic, másik sony.
Amire felhívnám a figyelmet, az a beszűrődő napfény, a leveleken, sonynál meg a csajnak a haján meg a cipőjén. Panasonikkal alig találtam eleve ilyen videót, sonynál van egy csomó, de ez most nem is számít, csak az a lényeg, hogy hasonlítsátok össze a kettő gépnek a fénykezelését, vagy nem tudom minek hívják ezt.SZERINTEM, sony szebb. Én vagyok a vak, vagy ez egy gyengesége lenne a kisebb szenzornak?
Kerestem Fujifilmet is, de annyira nem találtam ilyet videót, sőt azok ugye nem is jók videóban, de mivel annak is aps-c van, kíváncsi lennék.[ Szerkesztve ]
-
ReSeTer
senior tag
-
ReSeTer
senior tag
Mi a helyzet a canon m50 1080p és a Sony A6000 videó minőségével? A canon 50k-val drágább, de vajon van olyan minőségű a fullhd-s videója mint a Sonynak? Szerintetek?
-
ReSeTer
senior tag
Nagyon belassult a topic.
Leírom az álom fényképezőgépem:
APS-C
4k 30fps
Legalább 180°-ban felhajtható kijelző, de inkább kihajtható
Mikrofon bemenet
200 ezer alatt.Nem tudják ezek mi kell a népnek.
[ Szerkesztve ]
-
ReSeTer
senior tag
Miért van Sony A6300 váz árai között 50 ezres különbség az árukereső szerint? Ilyen nagy boltok között, tehát nem szürke meg fekete.
-
ReSeTer
senior tag
Jót elvitatkoztok, hogy milyen tudásúak a csúcsgépek bizonyos márkáknak, de mivel Magyarországon vagyunk a többség úgyse vesz 200k-nál drágább gépet hobbira, sőt, szerintem 120 az az ár, ami már "komoly" gépet jelent sokaknak. És ha azt az árkategóriát nézzük....nem sok gép marad.
Vagy nem jól látom? -
ReSeTer
senior tag
válasz kovsol #48056 üzenetére
Jó csak, ha aki nem tűző napsütésben akar fotózni, az nem talál APS-C vázat fixben.
Egyébként meg de, a vázak is nagyon drágák az átlagfizuhoz itthon. Kéthavi fizetés egy Sony a6300 kit objektívvel. Árukereső toplistája is ezt mutatja.
Másik dolog, hogy videózáshoz viszont vázat kell megfizetni, elején úgyse fogja észrevenni az objektívek közötti különbséget.
[ Szerkesztve ]
-
ReSeTer
senior tag
Mit gondoltok Olympus e-m10 III-ről? Van jobb választás nála csak fényképre?
-
ReSeTer
senior tag
Ha nagylátószögű fényképezés érdekel (nem halszem), akkor jól látom, hogy olcsó fényerős objektív szempontjából micro four thirds helyett Sony APS-C-t nézegessek?
-
ReSeTer
senior tag
válasz Tin_Shield #48506 üzenetére
A fényértékeket nem kell átváltani szenzorhoz? Ezért írtam, hogy a MFT 2.5 és az APS-C 2.8 közül az APS-C fényesebb.
De ha ez még nem is igaz, amiket írtál mft-hez, 2x annyiba kerülnek mint a sonyhoz. Ezért is írtam, hogy ha nagylátószög, akkor pénzügyileg érdemesebb nagyobb szenzor fele néznem? -
ReSeTer
senior tag
Hagyjuk a Sony-t inkább. [link] Hiába írják ott páran, hogy nekik nem jött elő, ez úgy néz ki attól függ, milyet fogsz ki.
Én már feladtam a fényképezőgép vásárlást. A panasonic képe egyszerűen nem tetszik, főleg napsütésben, a csúcsfények nem olyanok mint a sony-nál, olympus videója miatt nem kell, a sony egy hulladék, még a garanciáztatásokról is rémtörténeteket olvasok....
Fuji meg mindent egy 100 ezer forinttal drágábban ad a többiekhez képest. Canon nem akar versenyezni tudásilag.Ennyi volt számomra. Tudom senkit se érdekel, de ez is egy vélemény.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Háztartási gépek
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- OLED TV topic
- BGA-zók, ReWork-ösök szakmai topic-ja
- Az USA is versenyellenesség miatt készül vizsgálni a Microsoft felhőjét
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Öregszem
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest