- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Okos Otthon kezdőknek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
grigo
őstag
válasz
Warton #49272 üzenetére
Akkor a 7D kiejtve de, én is úgy gondolom, hogy a lehető legjobb iso adatokkal kellene valamit találnia. Ugyanakkor a 600D-ből és a körülményekből ítélve gondoljátok hogy nem egy 3 milliós szettre hajtunk
Szóval én a kedves kollégának elmondtam mindent amit lehet a tükörnélküli rendszerekről, és bele is vágott volna, de ott lesz a színházi gálaműsor stb ahol lehet jobban megállná a helyét egy régebbi (jobb áru) tükrös géppel hogy tudjon állandó 1/300 körüli záridőket. Ha csak kinti fotózás lenne már rég vett volna oly-t vagy panát. -
Tin_Shield
őstag
válasz
Warton #47722 üzenetére
Akkor hogy a másik oldal se maradjon ki
Én anno a Nikon mellett döntöttem (D80), mert az akkori háromszámjegyű Canon vázak anyag- és építési minőségétől sikitófrászt kaptam, a kétszámjegyűek pedig jóval drágábbak voltak. Nekem fogásra is jobban bejött a Nikon vaskosabb markolata, igaz cserébe kevésbé mély.
A 35 és az 50 fix Nikonra sem drága, a 18-105 pedig elég jó és olcsó univerzális objektív a 18-55-ökhöz képest. -
Throme
veterán
válasz
Warton #47367 üzenetére
Erős túlzás az az állítás....
A canon 10-18 valóban jó áron van és irigyeltem is, hogy nikonra miért nincs?!
Olyan 114k huf-ért a nikon verzió (ami végül csak megszületett) se rossz.Igen, ezek a kis canon 24 és 40mm obik egész jó áron vannak, és kicsik, könnyűek. Nikonban is van hasonló áron 35, 50mm, ezek nagyobbak valamivel, cserében f1.8 mindkettő.
Kinek melyik gyutáv áll közelebb, annak megfelelő vázat válasszon. Árban nem lesz nagy különbség.
----
(#47366) hibavissza: még mindig nem én keresek gépet, és még mindig nem válaszoltál érdemben
-
Throme
veterán
válasz
Warton #47203 üzenetére
Te vagy aki mindenkinek bridge-t ajánl tükrös helyet, ha nem kívánkozik cserélgetni? A nikonba is jött egy fórumozó ezzel az ajánlással, amit nem egészen értett...
Attól, hogy valaki nem akar cserélgetni, még használhat cserélhető obis gépet....
Pl van olyan előnye, hogy nem porosodik úgy a szenzor... (ha szigetelt az obi, akkor egyáltalán nem) -
szbalogh
addikt
válasz
Warton #44330 üzenetére
Ha tudnám miről beszéltek
De hogy ne csak offoljak. Azt nézem, hogy ezzel a kis vacakkal is egészen vidáman el tudok játszani. Ehhez képest egy 4/3-os 5x nagyobb szenzor.
Egy panasonic pixelmérete 1.5x nagyobb és gondolom az a négy év fejlesztés is látszik rajta.
Vagy mi a véleményetek? 1,5x nagyobb cmos (2009-es) vs 2005-ös ccd?
[link]A panát lehetne használtan 20 körül kifogni.
-
80hun
addikt
válasz
Warton #44320 üzenetére
Makrózni dedikált obi ajánlott de egy óra számlapját lefotózni még nem makró kategória.
De linkelek neked ken roki előszeretettel fotóz le órát is.
Itt van pl egy mezei Nikkor 50/1.8G max közelpontal a tesztben ahol pont egy óra van lefotózva Aps-c szenzoros géppel.Na ezt a legtöbb manuál és af-es 50-es tudja Apsc szenzoron.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyúrósok ide!
- A One Ui 8.5 és a Snapdragon 8 Elite 2 már biztos
- Kuponkunyeráló
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- sziku69: Szólánc.
- Óvodások homokozója
- Anime filmek és sorozatok
- Hálózati / IP kamera
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest