Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ottkar
addikt
"elhitetik velünk, hogy KELL a képstabi az optikába. Amúgy persze, nem rossz. "
Csak közel se annyival jobb mint ahogy sokan hiszik a CCD eltolásoshoz képest. Annál is inkább mivel az első optikai stabilizátorok a lencsét billentették ami ugyan nagyobb szögelmozdulást tesz lehetővé de a kép a szögből való vetítés miatt torzul. Erre mit látok, ha jól látom? Az új optikai stabilzátoroknál már a korrekciós lencse síkban mozog a tagok között mint a CCD. Csak nem jöttek rá valamire?
-
HÁZIGAZDA
sem kedvem, sem energiám kardozni, de jelzem, ettől még nem lesz igazabb, amit mondasz
egyébként pedig, mik az alábbi obik minőségben, átfogásban és fényerőben is versenyképes alternatívái bármelyik rendszerben?
- zuiko digital 12-60 f2,8-4 swd
- zuiko digital 11-22 f2,8-3,5
- zuiko digital 9-18 f4-5,6 (280 g, nyitva levágja az arcod, olyan éles)
- zuiko digital 50-200 f2,8-3,5csak azért kérdezem, mert egyelőre nikonban sem találom, nemhogy pentaxban!
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
-
somé
őstag
Nem kompakhoz képest persze, hanem úgy általában ebben a tükrös kategóriában. Mivel ezzel a vázzal kapcsolatban többen írták, ezért jegyeztem meg. Mindegyiknek megvan persze a jellegzetes zárhangja, a Sony A200-nak pl azt írta az egyik fotósmagazin szerzője hogy ólajtó hangja van.
A természetben azért van ami elnyom egy erős zárhangot, de pl egy esküvőn, mondjuk templomban, visszhang..stb, még kellemetlen is lehet.De nem szeretném túlragozni a témát, ez nem olyan szempont hogy ezért ne vegyen valaki x típusú vázat.
Tech-No-Logical World.
-
Degeczi
nagyúr
gondold végig, egy elemcserénél hányat kell fölcserélni: 4-et veszel ki, 4 másikat raksz be helyette...
(és persze akár félhomályban, sietségben is polaritáshelyesen berakva, és arra is ügyelve, nehogy összekeveredjenek)volt 4 AA-t használó kompaktom - ha csak lehet, soha többet...
ha csak 2 kell bele, az még nem gondvakukban szerencsére nagyon ritkán kell cserélnem (igazából nem is emlékszem olyan esetere, mert eddig mindig tudtam előre, mikor kell majd sokat villantani, így eleve töltött készlettel mentem)
[ Szerkesztve ]
-
Chapel
addikt
Na nyugi,mielőtt rámborul a topic...
Két itten igen csak hozzáértő ember mondta kapásból h D80 baromi zajos.
Nem értek hozzá mint írtam, megbíztam a két személy véleményében...bár ezek szerint nem kellett volna,ez van.Életemben csak a pentaxommal lőttem képet,szal halvány lila foggalmam se nincsen mi milyen zajos, tükrös gépe egyetlen ismerősömnek van, az Ropi,az valami canon..izé
[ Szerkesztve ]
Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/
-
philoxenia
MODERÁTOR
Nem azt írtam, hogy drágább, csak azt, hogy nem olcsóbb.... Nekem nagyjából már vagy 20 -25 akkum van, de két év után jellemzően nagyon megbízhatatlanok, max zseblámpába jók, mondjuk nincs hozzájuk szupertöltőm, csak a normál gyáriak /Varta/ ha most vennem kellene alacsony önkisülésűt, akkor is kellene minimum 8 + egy IPC töltő, a gyári akku és töltő viszont adott volt, a váz árában benne volt, így csak az utángyártott akksi 3500+ posta volt amit költenem kellett.... Még két-három akkut vehetek tehát nagyjából ugyanabból a pénzből.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Az én akksijaimat már a Z2 se szereti általában, ráadásul szerintem már nem tudná rendbehozni az IPC sem őket...
Féltem az utángyártottól én is, de eddig nem tapasztaltam lényeges különbséget a gyárihoz képest, mondjuk én keveset vakuzok, a képeket meg laptopra szoktam lementeni, nem törölgetek fotózás közben túl, gyakran, általában csak akkor nézem meg őket a K10D-n, ha gyanús, hogy valami nem stimmel.....
Persze ennek vannak hátrányai is, de nekem csak hobbi a fényképezés, nem akarok pénzt látni belőle.. -
Szten Márs
nagyúr
Áramellátás, memóriakártyák - nem tartom fontosnak egyiket sem. Egy gép árában nem a memóriakártya ára lesz döntő, akkor sem, ha divat ezen hezitálni, az áramellátás meg akko lehet differenciáló tényező két gép között, ha minden másban tökugyanolyanok és más szempont alapján képtelen a leendő vásárló dönteni.
Makró kellékek - ha ezt betenném, akkor városfotós kellékek, sportfotós kellékek, portréfotós kellékek, madárfotós kellékek is kellenének, és talán még hagytam is ki pár dolgot, az meg már tényleg sok lenne szerintem, meg a kellékek nem erre a topicra tartoznak igazán.
-
johnjohn
addikt
Teljesen igazad van, az alapkérdés, amire reagáltam az volt, hogy az egyik kolléga a manuális obik használhatósága szempontjából kezdett gépválasztáson variálni.
Szerintem azért alapból a fő profil legyen egy kezdőnek a gép+ kitobi kiismerése a kudarcok elkerülése, és a kezdeti sikerek elérése érdekében.
Nekem is van egy 200/3.5-ös Chinon manuálfókuszos obim, ráadásul Nikon bajonettel, úgyhogy adapter sem kell hozzá,remek móka ! -
nofi
addikt
Igen ahogy elnéztem a 10e Ft környékén vagy alatt elég kompromisszumos állványok vannak, de engem nem zavar. Ritkán fogom használni, sőt van egy olyan érzésem, hogy apum nagyobb hasznát fogja venni a madárfotózáshoz... Szóval pl ha erős szél van, akkor így jártam, megtámasztom máshogy és visszaveszek az igényeimből azzal a tudattal, hogy az időjárás megtréfált
Xbox GT: nozsolt
-
Degeczi
nagyúr
"a vázba IS, és az obiba IS egyszerre stabi"
van ilyen, pl. stabos Olyra tehetsz föl stabos obit - de mindkettőt egyszerre bekapcsolni persze értelmetlen, ugyanúgy be fog mozdulni mint nélküle, csak az ellenkező irányba (hiszen mindkét stabi a bemozdulással ellentétesen fog korrigálni)
-
hemaka
nagyúr
-
priusz
aktív tag
Nekem nincs ezzel gondom, mert van gépem
Én csak annyit akartam mondani, hogy valakinek az a 140ezer Ft a plafon és nem nagyon tud ugrálni. A gazdasági helyzetet nem igazán látom át, de hiszek nektek.Könnyu dolog bölcsnek lenni. Csak gondolj valami butaságra, aztán ne mondd ki!
-
Zozzant
addikt
Nem mondtam az olcsó kompaktot Sógornak vettem karácsonyra egy olcsó kompaktot mert az neki való és olyat akart, ő sosem fogja azt a késztetést érezni hogy tükrös kelljen neki, de aki késztetést érez az is gondokodjon el rajta mire és hogyan fogja használni és főleg milyen obikkal. Az megint más aki bridge gépről váltott, ő már nem zsebkompakt szinten gondolkodott akkor sem mikor azt megvette és többet akar készíteni tucatfotóknál és egyé akar válni a gépével, fotózás szeretete nála már mélyebben gyökerezik, mint aki most akar tükrössel indítani, vélem én
https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html
-
sowi
őstag
nagyon jo kis kepek amugy szerintem az atlagfelhasznalok tobbsege, aki mondjuk kompakt gep utan vesz egy belepo dslr-t es csak kattogtatasra hasznalja barmelyik geppel jol jar, akit meg kicsit jobban is erdekel a tema az ugyis eloszor megnezi, melyik obipark passzol ahhoz amit o szeretne fotozni, utana megtapizza, haveroktol kolcsonkeri stb. es utana donti el melyik vazat veszi
lassan otthon leszek, nem csinalunk vmi ph kirandulos fotos osszeroffenest??Anytime, anywhere, any war ... if the price is right
-
rumos14
nagyúr
na! akkor azok az A300 tulajok vszleg nem annyira vannak ott fotózás terén, mert hogy nem a gépük nyers tudása hátráltatja őket egy jó kép elkészítésében, az biztos. olyan van, hogy Beercan, ami vagy Minolta 70-210, vagy 75-300, legendásan jó obik. én ezeket azért a Pentax tele kitobi felé helyezném. 150-500 asszem Sigma-ból van.
-
rumos14
nagyúr
a Sigma 18-50 az egyik legfosadékabb obi, evör. Minolta 75-300-asból van több fajta. na de azokkal is lehet elvileg jó képet lőni természetesen. és Beercan-nel is lehet szart.
amúgy A300-at vszleg az vesz, aki némi kompaktros fílinget akar DSLR testben. csak nem P módban, vagy neadjisen vmi téma módban használják a gépet? -
madgie
titán
A mostani kit objektívek közül nem kiemelkedően jó a 18-55 II, mert mindegyik nagyon jó. Tökmindegy, hogy a Canon 18-55 IS, vagy Nikon 18-55 VR, mert a fényerőn és felépítésen kívül optikailag hasonló tudásúak, mint például a Tamron 17-50, ami ugye újonnan már százezres kategória.
(múltkor csináltak a srácok valami találkán egy Canon 18-55, Tamron 17-50, Sigma 18-50, Canon 17-55 tesztecskét, és tényleg nem rosszabb a kit, "csak" ugye a fényerő és az építési minőség.... no de ezért ilyen olcsó)
-
Degeczi
nagyúr
ha csak azt akarod igazolni magadnak, h megérte ezen spórolni, szerintem mindegy az egész...
(pláne, h ha egyelőre bevált, fölösleges azon molyolni, mennyivel/miért lehetne jobb a másik)mindenesetre tény, h az Eneloopot kivétel nélkül mindenki csak ajánlja aki használja, míg a Vartáról könnyen lehet negatívumot is találni (többek között ebben a topikban is egy ilyen tapasztalatról indult ez a fonal...)
van oka annak, amiért lényegesen olcsóbb a Varta R2U: az állítólag alapvetően egy hagyományos NiMh akku, aminek javítottak a szigetelésén, oszt' ennyi.
Az Eneloopnál ugyanakkor jelentősen változtattak a szerkezeten is, más anyagokat és más elektrolitot használnak. Ez jó hatással van az élettartamra, és a nagy terhelés melletti viselkedésre is. Ettől persze drágább - de ezt bőven behozza már az élettartamon is -
Mercutio_
félisten
55-300-at néztem, hogy amiknál már csak 270 dodó, ha nem lenne ilyen "erős" a forint micsoda vétel lenne
medikernél meg kifogyott a készlet belőle[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
sbazsi
veterán
A lepedős megoldást tuti kihagyom, szépen nézne ki a lakás derítő lepedőkkel.
Ha pedig csak a fotó erejéig teszem fel, akkor is hiába, mert mire lőnék, a gyerek már a másik szobában lenne...
Ugyanez van a manual obikkal. Tehát az AF igencsak fontos.
de az obi úgyis a következő lépés lesz, ahhoz előbb gépet kellene venni... -
Krumpliszsak
csendes tag
Csak gyári tartozékok, egy kitobi.
Fogása nem zavar, mostani gépnek is egy ... a fogása, de különösebben nem izgat.
Akkor így teszem fel:
E400 50.000-ért használtan, de fél év garival, vagy 85-ért D40+kitobi, újonnan?
Illetve hol van 85-ért D40 kitobival, ahol pesten személyesen át lehet venni?
Mert 83-ért láttam 2 helyen is, de csak kiszállítással, az meg nem érdekel...
Sürgős lenne a gép, legkésőbb csütörtökre kellene...http://href.hu/x/8k1k---->Eladó cuccaim!
-
Krumpliszsak
csendes tag
Hát tárgyfotózásra, és táj fotózásra használnám.
Ameddig lehet, a kitobit használnám, utána esetleg egy használt, olcsó tele...
Sokat nem nagyon szánok rá, nem profi fotós akarok lenni, csak hobbiszinten...johnjohn: Annyiért az nem sok?
85-ért most láttam egy új, csak 20 expos d40-et, kitobival+55-200-al obival, táskával, 2gb-s kártyával.
Azon nagyon gondolkodok.http://href.hu/x/8k1k---->Eladó cuccaim!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Wise (ex-TransferWise)
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Okos Otthon / Smart Home
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Spórolós topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Projektor topic
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest