Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- aquark: A tökéletes karóra keresése
- hcl: HP Probook 640 G4 vs MS UEFI CA 2023 vs BIOS rendberakás :D
- vrob: Ugrás a 3D gyorsítás világába 1998-1999 játékaival
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- sh4d0w: Star Wars: Vérvonalak
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Immy
őstag
Olyanon gondolkodtál, hogy esetleg SSD-vel memory read és/vagy write cache-t használj?
mondjuk az megdobja a fogyasztást a plusz SSD, de a mai adattároló árakat figyelembe véve egy elgondolkodtató teljesítmény fokozó lehet. -
kenand
veterán
Asztali proci esetében érdemes lehet kikapcsolni a turbót, akkor még jobban visszavesz a fogyasztásból. Nálam turbó nélkül a Dell SFF talán 5060, vagy 5070 i7 8700-zal evet olyan 16 wattot idle-ben, bár itt nem opció a notebook processzor, mert néha szükség van teljesítményre is.
Tiny cuccok szintén opciók lehetnének, viszont viszonylag ritka a a gép, amiben benne van a 2,5 colos caddy.
Régebbi kicsikben általában csak 1. 2.5" hely van. Néhány Intel nucbam van M2 SATA és 2.5" Hely is
Láttam hirdetni kínai mini gépet 4 NVMe ssd slottal. Csak nem olcsó az SSD meg a Synology nem barátja az Nvme ssdnek -
Candy
tag
Egyébként érdekes módon, nekem egy HP Prodesk 600 Mini, DietPi-vel, fogyasztásmérő szerint, idlében 6W-ot eszik, i5-7500T procival. Fotótárhelynek használom, így amikor a képeket konvertálja, legalább hamar végez. Persze olyankor többet is fogyaszt, de utána ismét 6W. Csak amiatt írom, hogy attól, hogy asztali, nem feltétlen sok az idle. Tapasztalatom szerint 3-4W-ra levinni bármiben, ami azért erőt is tud, már elég körülményes..
Asztali proci esetében érdemes lehet kikapcsolni a turbót, akkor még jobban visszavesz a fogyasztásból. Nálam turbó nélkül a Dell SFF talán 5060, vagy 5070 i7 8700-zal evet olyan 16 wattot idle-ben, bár itt nem opció a notebook processzor, mert néha szükség van teljesítményre is.
Tiny cuccok szintén opciók lehetnének, viszont viszonylag ritka a a gép, amiben benne van a 2,5 colos caddy.
-
kenand
veterán
-
Immy
őstag
-
kenand
veterán
Ha egyszer bedobja a törülközőt a DS118 akkor elgondolkodok egy ilyen építésen, mert az ARM procik eléggé alul vannak tervezve teljesítmény szempontjából és akkor végre normális streamingre is lehetne használni.
Próbálnék olyan megoldást keresni, ahol nincs ventillátor, wifire nincs szükség, 1 SSD elég, mert a fontos adatok tükrözve vannak másik synology-ra. Ami vissza tart, hogy mennyire megbízható hosszú távon a Xpenology
Gigabyte Brix 3050 passzív volt, használtan vettem 3 évet ment 0-24ben, 2 kamerát is rögzízett így folyamatos használatban volt.
-
Immy
őstag
Ha egyszer bedobja a törülközőt a DS118 akkor elgondolkodok egy ilyen építésen, mert az ARM procik eléggé alul vannak tervezve teljesítmény szempontjából és akkor végre normális streamingre is lehetne használni.
Próbálnék olyan megoldást keresni, ahol nincs ventillátor, wifire nincs szükség, 1 SSD elég, mert a fontos adatok tükrözve vannak másik synology-ra. Ami vissza tart, hogy mennyire megbízható hosszú távon a Xpenology
-
kenand
veterán
Kicsit olyan, mint amikor az Inel korszakban Hackintossht akart az ember olyan alkatrészt kellwtt vàlasztani, qmi a Macen is volt........Synology esetén ily hasonló hardveren fut, NVMEt alig támogat eredeti Synology gép
-
SutPet
aktív tag
-
kenand
veterán
Egyébként érdekes módon, nekem egy HP Prodesk 600 Mini, DietPi-vel, fogyasztásmérő szerint, idlében 6W-ot eszik, i5-7500T procival. Fotótárhelynek használom, így amikor a képeket konvertálja, legalább hamar végez. Persze olyankor többet is fogyaszt, de utána ismét 6W. Csak amiatt írom, hogy attól, hogy asztali, nem feltétlen sok az idle. Tapasztalatom szerint 3-4W-ra levinni bármiben, ami azért erőt is tud, már elég körülményes..
Nálam sajna soha sem megy ideben. 6 kamerát folyamatosan rögzít, megy a virtuális gép, röztíti a szenzorok adatait, folyamatosan megy a seed
-
tthom
senior tag
Nézegettem azokat is, mivel mar jó áron vannak. De nem laptop cpu-val és az alacsony fogyasztáshoz nagy táppal rendelkeznek. Ha valakinek nagy tárhely kell akkor tényleg érdemesebb olyat választani amibe 3.5" Hdd-k tehetők.
De nekem 1-2 TB elég: 6 kamera, Homeassistant, néhány saját cd Flac-ba konvertálva, pár sorozat és film, fotók mentéseEgyébként érdekes módon, nekem egy HP Prodesk 600 Mini, DietPi-vel, fogyasztásmérő szerint, idlében 6W-ot eszik, i5-7500T procival. Fotótárhelynek használom, így amikor a képeket konvertálja, legalább hamar végez. Persze olyankor többet is fogyaszt, de utána ismét 6W. Csak amiatt írom, hogy attól, hogy asztali, nem feltétlen sok az idle. Tapasztalatom szerint 3-4W-ra levinni bármiben, ami azért erőt is tud, már elég körülményes..
-
kenand
veterán
-
kenand
veterán
Nekem a régi 3000-es 3150-es Brix-ek Wifije hiána M2 E Key lotos abba nem lehet SSD-t beledugni
-
kenand
veterán
Szép minka, van egy brix-em de sajna abba még nem találtam hogy lehetne esetlegesen 2 disket belepakolni(vagyis de, wifi helyére sataportos kártya és akkor mehetnek a vinyók csak a tápellátás...
). Én most egy tomtop lappal küzdöttem a N6005-ös pentium silverre az istenért se sikerült semelyik loaderrel belőni a synology-t így most ott maradt a truenas azzal stabilan megy, bár lesz még kihívás pár dolog beállításában amihez a syno ad csomo mindent készen.Az a gond, hogy az Xpenology letíltja a port replikátor (JBM, AS Media) SATA kártyákat, így a wifi helyére berakható kis M2-to sata átalakítók nem mennének.
Ha van hely egy M2 rövid SATA SSD megpróbálható az M2 wifi helyén, de nem biztos hogy mennifog a Wlan-os foglalatban
A táp megoldható lenne, van USB to SATA tápkábel. De az is lehet, hogy az alaplapon is van USB 5V.
Brix-et én is használtam, de sajna kb 3 év 0-24H üzemben kimúltak. Persze eleve használt gépek voltak..... -
SutPet
aktív tag
Szép minka, van egy brix-em de sajna abba még nem találtam hogy lehetne esetlegesen 2 disket belepakolni(vagyis de, wifi helyére sataportos kártya és akkor mehetnek a vinyók csak a tápellátás...
). Én most egy tomtop lappal küzdöttem a N6005-ös pentium silverre az istenért se sikerült semelyik loaderrel belőni a synology-t így most ott maradt a truenas azzal stabilan megy, bár lesz még kihívás pár dolog beállításában amihez a syno ad csomo mindent készen. -
kenand
veterán
Nézegettem azokat is, mivel mar jó áron vannak. De nem laptop cpu-val és az alacsony fogyasztáshoz nagy táppal rendelkeznek. Ha valakinek nagy tárhely kell akkor tényleg érdemesebb olyat választani amibe 3.5" Hdd-k tehetők.
De nekem 1-2 TB elég: 6 kamera, Homeassistant, néhány saját cd Flac-ba konvertálva, pár sorozat és film, fotók mentése -
jimbimx
csendes tag
Azok jóval többet fogyasztanak, mivel 0-24-ben mennek, még így is 30kwh a havi fogyasztás.
A hp thin clienteknél meg a legalacsonyabb bekerülés volt a cél. 4-8 ezerFt-ért vettem őket, a t520-620-ba kellett msta-sata vagy m2 -sata átakakító 1000ft-ért, meg egy laptopból kiszerelt 500gbs 0km es HDD 3000ft-ért
4-5 éve az ssd még dràga volt (max 64-128GB volt alaxsony áron)Ha az is a játék része, hogy minél kisebb költségkeretből legyen meg, akkor értem.

Lenovo-k valóban nem nagyon vannak 4-8 K között. Ellenben cserélhető processzorok is vannak, és gondolom ha valaki ért hozzá, le lehet venni a fogyasztását. -
kenand
veterán
Jó lehet így mókolgatni
sokat gondolkoztam én is kis otthoni server-szerűségen, de sosem sikerült eljutni a megvalósításig.
Amúgy nem volna egyszerűbb valami Lenovo-Tiny-ben gondolkoznod? Abban PCI-e bővítőhely is van, kis tervezéssel az m.2 mellé átalakítás nélkül is beférne a két 2,5-s ssd/hdd.Azok jóval többet fogyasztanak, mivel 0-24-ben mennek, még így is 30kwh a havi fogyasztás.
A hp thin clienteknél meg a legalacsonyabb bekerülés volt a cél. 4-8 ezerFt-ért vettem őket, a t520-620-ba kellett msta-sata vagy m2 -sata átakakító 1000ft-ért, meg egy laptopból kiszerelt 500gbs 0km es HDD 3000ft-ért
4-5 éve az ssd még dràga volt (max 64-128GB volt alaxsony áron) -
jimbimx
csendes tag
Jó lehet így mókolgatni
sokat gondolkoztam én is kis otthoni server-szerűségen, de sosem sikerült eljutni a megvalósításig.
Amúgy nem volna egyszerűbb valami Lenovo-Tiny-ben gondolkoznod? Abban PCI-e bővítőhely is van, kis tervezéssel az m.2 mellé átalakítás nélkül is beférne a két 2,5-s ssd/hdd.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Életre kel a vizor a Google Pixel 11 Pro és Pro XL hátulján – bemutató
- SONY LCD és LED TV-k
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- 30 éves lett a Quake – a játék, amely örökre megváltoztatta a PC-s lövöldéket
- Gyúrósok ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Sikeres az Xperia 1 VIII, a Sony reagált kritikákra is
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Bontatlan Kingston FURY Renegade G5 GEN5 1TB PCIe 5.0 SSD 4 év Alza garancia
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Akku:100%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával!
- eladó Apple Magic keyboard(12.9", US)
- Samsung PM883 7.68TB Enterprise SATA SSD (MZ7LH7T6HMLA) 100% Health, 497GB írás
- Moza R3 PC Bundle + ES 12" Wheel Mod + SR-P Lite Brake Performance Kit
- 2GB DDR3 notebook RAM
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ÚJ-BONTATLAN! Lenovo Legion 9 - Intel Core U9 275HX 64GB 2TB RTX 5090 24GB OLED 240Hz 3 év garancia!
- Dell XPS 13 Plus 9320 i7-1260P 32GB 1000GB 4K+ TouchScreen 1 év garancia
- ÁRGARANCIA! RÉSZLETFIZETÉS! Épített KomPhone Gamer PC AMD Ryzen 5 7500X3D CPU választható RTX RX VGA
). Én most egy tomtop lappal küzdöttem a N6005-ös pentium silverre az istenért se sikerült semelyik loaderrel belőni a synology-t így most ott maradt a truenas azzal stabilan megy, bár lesz még kihívás pár dolog beállításában amihez a syno ad csomo mindent készen.