- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- No Voice in the Galaxy
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Asztali proci esetében érdemes lehet kikapcsolni a turbót, akkor még jobban visszavesz a fogyasztásból. Nálam turbó nélkül a Dell SFF talán 5060, vagy 5070 i7 8700-zal evet olyan 16 wattot idle-ben, bár itt nem opció a notebook processzor, mert néha szükség van teljesítményre is.
Tiny cuccok szintén opciók lehetnének, viszont viszonylag ritka a a gép, amiben benne van a 2,5 colos caddy.
-
-
-
Immy
őstag
Ha egyszer bedobja a törülközőt a DS118 akkor elgondolkodok egy ilyen építésen, mert az ARM procik eléggé alul vannak tervezve teljesítmény szempontjából és akkor végre normális streamingre is lehetne használni.
Próbálnék olyan megoldást keresni, ahol nincs ventillátor, wifire nincs szükség, 1 SSD elég, mert a fontos adatok tükrözve vannak másik synology-ra. Ami vissza tart, hogy mennyire megbízható hosszú távon a Xpenology
-
-
-
tthom
senior tag
Egyébként érdekes módon, nekem egy HP Prodesk 600 Mini, DietPi-vel, fogyasztásmérő szerint, idlében 6W-ot eszik, i5-7500T procival. Fotótárhelynek használom, így amikor a képeket konvertálja, legalább hamar végez. Persze olyankor többet is fogyaszt, de utána ismét 6W. Csak amiatt írom, hogy attól, hogy asztali, nem feltétlen sok az idle. Tapasztalatom szerint 3-4W-ra levinni bármiben, ami azért erőt is tud, már elég körülményes..
-
-
Nekem a régi 3000-es 3150-es Brix-ek Wifije hiána M2 E Key lotos abba nem lehet SSD-t beledugni
-
Az a gond, hogy az Xpenology letíltja a port replikátor (JBM, AS Media) SATA kártyákat, így a wifi helyére berakható kis M2-to sata átalakítók nem mennének.
Ha van hely egy M2 rövid SATA SSD megpróbálható az M2 wifi helyén, de nem biztos hogy mennifog a Wlan-os foglalatban
A táp megoldható lenne, van USB to SATA tápkábel. De az is lehet, hogy az alaplapon is van USB 5V.
Brix-et én is használtam, de sajna kb 3 év 0-24H üzemben kimúltak. Persze eleve használt gépek voltak..... -
SutPet
aktív tag
Szép minka, van egy brix-em de sajna abba még nem találtam hogy lehetne esetlegesen 2 disket belepakolni(vagyis de, wifi helyére sataportos kártya és akkor mehetnek a vinyók csak a tápellátás...
). Én most egy tomtop lappal küzdöttem a N6005-ös pentium silverre az istenért se sikerült semelyik loaderrel belőni a synology-t így most ott maradt a truenas azzal stabilan megy, bár lesz még kihívás pár dolog beállításában amihez a syno ad csomo mindent készen.
-
Nézegettem azokat is, mivel mar jó áron vannak. De nem laptop cpu-val és az alacsony fogyasztáshoz nagy táppal rendelkeznek. Ha valakinek nagy tárhely kell akkor tényleg érdemesebb olyat választani amibe 3.5" Hdd-k tehetők.
De nekem 1-2 TB elég: 6 kamera, Homeassistant, néhány saját cd Flac-ba konvertálva, pár sorozat és film, fotók mentése -
Azok jóval többet fogyasztanak, mivel 0-24-ben mennek, még így is 30kwh a havi fogyasztás.
A hp thin clienteknél meg a legalacsonyabb bekerülés volt a cél. 4-8 ezerFt-ért vettem őket, a t520-620-ba kellett msta-sata vagy m2 -sata átakakító 1000ft-ért, meg egy laptopból kiszerelt 500gbs 0km es HDD 3000ft-ért
4-5 éve az ssd még dràga volt (max 64-128GB volt alaxsony áron) -
Jó lehet így mókolgatni
sokat gondolkoztam én is kis otthoni server-szerűségen, de sosem sikerült eljutni a megvalósításig.
Amúgy nem volna egyszerűbb valami Lenovo-Tiny-ben gondolkoznod? Abban PCI-e bővítőhely is van, kis tervezéssel az m.2 mellé átalakítás nélkül is beférne a két 2,5-s ssd/hdd. -
Szép munka!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Xpenology-t használok kis háziszervernek, amit sok, használt, 5000-30000 Ft-ért vásárolt alacsony fogyasztású...
- NVIDIA® driverek topikja
- Elektromos cigaretta 🔞
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- Friss előzetesen a DOOM: The Dark Ages
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A56 5G 8/256GB, Király világosszürke
- LG Ultragear 27GP850-B Gamer monitor!27"/2560x1440/Nano IPS/180hz/1ms/Freesync-Gsync/HDR/Garancia
- Használt laptopok kedvező áron itt ( Személyesen és csomagküldéssel is országosan )
- ASUS Phoenix RTX 3060 12GB
- HP ProDesk 600 G3 SFF PC, 6. generációs i3 Proci
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G5: i7-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Zalman S2 TG Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest