Hirdetés
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Personal notes '12
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- ldave: New Game Blitz - 2026
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dqdb
nagyúr
válasz
krono.
üzenetére
Viszont ahogy nézem, a Q7 jobb shiftje nagyon hosszú, szerintem az hiányzik belőle, és most így megnézve, kicsit félek, hogy más szettekből is hiányzik ez.
Emiatt ne aggódjál, a 2.75u Shift teljesen szokványos, minden készletben alap, hogy benne van a 2.25u-vel egyetemben (kivéve ha Keychron XY billentyűzetéhez való minimalista készlet).Ami hiányozni szokott, az az osztott jobb Shift 1.75u méretben és az ISO bal Shift 1.25u méretben.
-
dqdb
nagyúr
-
-
dbius
veterán
válasz
krono.
üzenetére
Keychron oldalán nézted a keycapeket? A linkelt pl. nem tudom mennyiben lenne hiányos q7-re, az alsó sor és a jobb szélső sorok hiányosak, de nézz körül hátha találsz megfelelőt. Azzal tudsz még variálni, hogy megnézed a regionális Keychron oldalak kínálatát is, mert változó, hogy melyiknél milyen kiosztás van készleten!
Szerk: ebből pont ISO-UK nincs most nézem, csak magyar.
-
dqdb
nagyúr
válasz
krono.
üzenetére
Smoothie, Gateron KS-3X47 Pro, ezekkel nem lehet mellényúlni. Az a lényeg, hogy olyat válassz, ami gyárilag kenve van, és ebbe a rugó is beletartozik.
dőltbetűs régi Apple keyboard stílusban, vagy valami szép letisztultat egy szürke ház mellé
Szóval ezt keresed (ez eredeti AEK II kupakkészlet egy customon), ehhez 2048 Extended a keresőszó,mintha XMI-nek lenne is ilyenjeShenpónak van, de az ISO támogatása törött. Az ISO UK-ben nem vagyok biztos, terminal ISO-ban igen. -
krono.
tag
Csak sikerült döntésre jutnom, Q7 barebone felé indultam, mostmár csak fel kell szerelni.

Kapcsoló és keycap témában is elég tanácstalan vagyok jelenleg. Elkezdtem nézni a mecha billes cikkben lévő ajánlottakat, de annyi opció van, hogy nem tudok dönteni.
Ami biztos, hogy lineárisat szeretnék, és gamingre sem szeretném ha kompromisszumos lenne (azon felül, hogy nem HE). Ahogyan nézegettem igazából nagy eltérések adatok tekintetében nincsenek, így a hang lenne a nagyobb különbség, viszont sound test-nek meg csak addig van értelme, amíg azonos billentyűzetben van, hiszen minden befolyásolja a hangot.
Szóval így ránézésre a Gateron Smoothie-t néztem ki, van valami más javaslat?Kupakok tekintetében pedig ISO-UK-t keresek, pl Keychron stílusú, vagy dőltbetűs régi Apple keyboard stílusban, vagy valami szép letisztultat egy szürke ház mellé. Előbbi kettőből nem nagyon találtam választékot Aliexpressen, de lehet nem jó helyen nézem.
Végső soron pedig gondolkodom, hogy meglévő Keychron K2-met valami silent switch-el megspékelném, kipróbálni irodába, hurcibálósnak. Az outemu silent peach-et néztem ki, van más jobb, vagy jobb ár-érték arányú?
-
dqdb
nagyúr
A 96%-os K4-nek az 1800 mini kiosztású V5 Max felel meg inkább, mint a TKL kiosztású V3 Max.
Kapcsolók terén jobb a V4 Max, mert gyárilag egészen jól kent kapcsolókat kapsz, amelyek simábban járnak.
Kupakok terén ízlés kérdése, hogy hengeres vagy szférikus felület.
Stabilizátorok terén jobb a V4 Max, plate mount stabilizátorok helyett egészen jól megkent PCB mount stabilizátorokat kapsz.
Belső felépítés terén sokkal jobb a V4 Max, egy merev, de inkonzisztens gépelési élményt adó tray mount helyett, rugalmasabb, csillapított gépelési élményt adó gasket mountot kapsz.
Hang terén jobb lesz a V4 Max. Ugyanazzal a kapcsolóval halkabb lesz a belső felépítés miatt, az acél helyett műanyag plate-nek köszönhetően biztosan nem lesz plate ping, és a Keychron kitömte mindennel, így nem lesz dobozhangja sem.
Szoftveres téren sokkal jobb a V4 Max, BT mellett van 2.4G is opció, valamint VIA/Keychron Launcher segítségével a kiosztást úgy alakítod, ahogyan szeretnéd.
Világítás terén némileg visszalépés a délre néző LED-ekkel a V4 Max, de egy billentyűzetet alapvetően még mindig billentyűzet és nem világítótest.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Throme
üzenetére
A Neo Ergo ilyen például, és szerintem is minden ANSI nyáknak/plate-nek támogatnia kellene az osztott bal Shiftet, ami gyakorlati hátránnyal nem igazán jár. Designerként Max az, aki maga is ilyen kiosztást használ (ANSI Enter + osztott bal Shift), így minden billentyűzeténél az ANSI plate-nél is osztható a bal Shift.
A hibrid ANSI-ISO hotswap ellenben rossz, gyakorlati hátránnyal jár mind ANSI, mind ISO építés esetében. Ha kell ISO Enter, akkor legyen hozzá külön ISO hotswap nyák.
Forrasztott nyáknál pedig nagyon sokszor alap, hogy a nyák mindent tud, legfeljebb a plate limitál, de az általában megoldható.
-
dqdb
nagyúr
A kisebb méret-nagyobb ár anomália oka rém egyszerű: amikor az itthoni forgalmazó megrendelte és kifizette V6 Max a Keychronnak, akkor a forint erősebb volt a dollárhoz képest, mint amikor a V3 Max készletet fizette ki (a helyzetet még árnyalja az országba beérkezéskori árfolyami is, mert a vámot akkor kell fizetni, valamint ha a Keychron nem direktben szállít, hanem egy köztes kínai raktáron keresztül megy a szállítás összevárva több gyártótól a konténert, akkor a szállítási költség kifizetésekor érvényes árfolyam is még bekavar).
Amúgy egy műanyag TKL és egy 100%-os között nincsen akkora különbség a költségeket nézve, 20 kapcsoló és hotswap socket (másfél dollár se), 20 kupak (egy dollár se), +10 % műanyag a házba, +20% nyák, +10% doboz. A billentyűzetek ára nem skálázódik lineárisan a mérettel, a Keychron is csak 5 dollár extrát kér a nagyobb méretért.
-
Molydeus
őstag
válasz
Throme
üzenetére
Létezik, de jellemzően a custom szegmensben. Ha a PCB fizikailag egyszerre támogatja az ANSI-t és az ISO-t, akkor nem gond. Az "Í" az a "NUBS", mehet oda pl. "<>", "|/" is, ha nem magyar a cél.
Amúgy ez az egyik nagy dobása micafighter XMI készletének, hogy tud ANSI-HU-t is.
M.
-
lsg
tag
Nagyon megörültem, mikor megláttam, hogy megjött a V3 max az AH-hoz, aztán jött a döbbenet mikor megláttam az árát V6 maxhoz képest.
Keychron oldalán is olcsóbb a V3 max, mint a V6 max, kevesebb alkatrész is kell hozzá hiszen TKL, kisebb.
Eredetileg TKL-t akartam, de most agyalok mi legyen.
Van vele valakinek tapasztalat? Milyen?Egy K4et váltana, az megy be a céghez.
-
dqdb
nagyúr
válasz
realme
üzenetére
Az optikai kapcsolókat érdemes elkerülni. Egyetlen előnyük van, hogy nagyon simán tudnak járni a lineárisok, de ugyanezt egy mágneses is hozza, cserébe ha egy kapcsolóval valami baj van, akkor vagy sikerül beszerezni, vagy nem.
A normál mechanikus ökoszisztéma 3 nagyságrenddel nagyobb választék terén, mint a mágneses, és a mágneses is már legalább nagyságrendi előnyben van az optikaihoz képest.
-
Throme
veterán
válasz
grizlisandor
üzenetére
Végül is, ha a bal hosszú shift-et megosztanák és az ansi-ba is találnának valami funkciót a mi "í" betűnk helyén, akkor össze is olvadhatna az iso-ansi, elég sok szívástól megkímélne rengeteg embert...
Nekem kell a két shift és nem szeretnék altgr+j-zni....
-
Throme
veterán
Volt korábban Glorious magyar kiosztású kupak olyan 7-8k huf körül. Nem tudom, hogy kapható még, vagy sem.
Keychron oldalán is volt kb 3 fajta magyar, de azok is megcsappantak, vagy el is fogytak.
Aztán az említett AH oldal.Valószínűleg marad az, amit írtál, hogy veszel egy olcsóbb, de kompatibilis kupakmérettel rendelkező bill-t és leszeded, vagy matrica...
-
-
-
Valkűr
addikt
válasz
realme
üzenetére
Most adtam el nemrég ugyan ilyet magyar ékezettel, garanciaval! Lemaradtál…De sztem az Epomaker Aula 75 egy sok szempontból jobb cucc! Nem győzöm hangsúlyozni hogy nálam drága gyári cuccokat gyűr maga alá sok tekintetben! Igaz nem magyar, de már ez fog számitani legkevésbé! Ha itthon veszed hazai garival 40 korul van, már ha van itthon! Vagy lecsapsz itt az egyikre akcioban: [link]
-
realme
tag
Sziasztok! Végre találtam normális billentyűzetet csak a szállítás többe kerül mint maga a termék, valaki tudna esetleg ötletet hogyan lehetne olcsóbban megúszni? Majdnem 40.000 a szállítás.
[link] -
Throme
veterán
Erre nehéz válaszolni.
Van puha szivacsos, memóriahabos és van merev fa.
Nekem pl az utóbbi nem opció, de vannak itt páran, akinek jobban bejön, mint a puha.Tisztántartás miatt nem kell aggódni.
A fát könnyebb, de egy szivacsost is át lehet törölni nedves ronggyal például, ahogy egy egérpadot. -
RazoR
Topikgazda
Monsgeek M1 V5 VIA Barebone-ról vélemény?
-
ferni
őstag
Sziasztok.
Magyar kiosztású keycapet lehet kapni valahol normális áron?Nem kell semmi extrát tudnia.
Keychron K6-t láttam csak 5-6k körül, de ott hiányzik pár gomb.
TKL billentyűzetre kéne.
-
cucka
addikt
Sziasztok.
Vetttem egy Keychron K8 billentyűzetet, TKL, gateron piros kapcsolók vannak benne.A kérdés, hogy ehhez milyen csuklótámaszt érdemes venni? Nyilván a webshopban én is rá tudok keresni, és látok a fényképen egy fekete téglatestet, az sokat nem segít.
Valami olyan kéne ami kinézetre és tapintásra is minőségi, és könnyű tisztán tartani, mert hát rajta van órákig a kezem, izzadás, bőrhámlás stb.Amúgy ez már minőségi billentyűzetnek számít, vagy még a gagyi kategória?
Nem értek hozzá, sose volt mechanikus billentyűzetem, egyelőre tetszik, de még szokni kell. Utóbbi években apple magic keyboard-ot használtam, az kb. fél centi vastag, ezért is érzem azt, hogy jó lenne egy csuklótámasz. -
dqdb
nagyúr
válasz
Biga123
üzenetére
Ez feliratozás mennyire "igénytelen" megoldás? Meg lehet szépre csinálni?
Ha ügyes a kezed, akkor igen. Csak azért merült fel ajánlásként, mert az eléggé speciális szempontnak megfelelő profilból nincsen magyar opció és várhatóan sosem lesz.Gondolok arra, hogy pl 2 hét után nem fognak kunkorodni a matricák szélei? Mégiscsak azt püföli az ember.
Nem hengeres a kupak felülete, hanem szférikus, ezen másképpen mozog az ujjad, és kevesebbet dörzsölöd a felületet gépelés közben. Szóval szerintem tartósabb, lesz, mint OEM vagy Cherry profilnál, de passz, hogy meddig. Nyunyz megoldása, azaz az előlapra ragaszttás is opció, -
dqdb
nagyúr
Most nem, majd lesz következő kör belőle, azért nem említettem azt opcióként.
TKD Pt1/75
Neo75 CU
QK75NEz a három legjobb olcsó custom jelenleg a piacon, az első kettőből most is fut group buy (a TKD-t azért nem említettem, mert abból az ISO forrasztást igényel, és ez sokaknak akarat hiányában megugorhatatlan probléma a topikban).
-
Lehet én vagyok faxláma, de jól látom, hogy az alábbi 3 közül egyik sem beszerezhető?
QK75N, Zoom75, JRIS75
-
nyunyu
félisten
válasz
Biga123
üzenetére
Anno próbáltam fénymásolható öntapadós fóliával magyarítani:

Szeretett a fólia sarka felkunkorodni, és állandóan bökte az ujjbegyemet, meg idővel lekopott róla a toner.
(Nem találom a 8 évvel ezelőtti billzet festős+magyarító szeánszom eredeti hozzászólását

Csak a képgalériája van meg.) -
Újabb kérdés, jól látom, hogy a QK75N EU-ban perpill nem beszerezhető? Vagy tudtok oldalt ahonnan igen?
-
-
Segítséget kérnék, a kettő közül melyik ideálisabb, ha fontos a build quality, későbbi szerelhetőseg/akku csere?
Keychron Q1 Max
Monsgeek M1 V5 VIAVagy akár más ajánlott darabok helyettük?
Néztem még a Zenblade 65-ot, de azt nem szállítják kis hazánkba..
-
Van egy Hyperx alloy fps-em, alis PBT cuccok kompatibilisek vele? Ez a fehér jól nézne ki ha a piros ledek átvilágítanák.
[link] -
dqdb
nagyúr
válasz
Synthwave
üzenetére
+ Amazon boltjuk
+ Candkeysnél is előfordul pár készlet jó drágán -
VIC20
őstag
Azt szeretném kérdezni, hogy honnan lehet MT3 profilú billentyűket rendelni? (Eddig két forrást találtam: a drop.com-ot (USA?) és persze az Aliexpress-t.)
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Egy van itt a polcon belőle, full patika, doboz, minden, még a floppy vagy a leafletek sem hiányoznak. Neo approved.

Nem, nem láttam a filmet 13x, egyes jeleneteit meg sok tucatszor. Ennél többször csak a Reloadedet nyomattam. Már az volt a szint, hogy az angol szövegkönyv ~75 százalékba ment fejből, és együtt nyöszörögtem a szereplőkkel.

A harmadik rész csak négyszer volt meg, ellenben az Animátrix azért megérte a kilenc újranézést. Oh yes.
-
Sokadig újranézésre vettem észre Neo MS Natural gen 1-ét.

-
dqdb
nagyúr
válasz
Molydeus
üzenetére
Elvileg van kiszállítás, de teljesen zsákbamacskát veszel, mert simán lehet, hogy egy sérült-hiányos Z stockot sikerül elvinni.
Jae fejtette ki, hogy vendorként sem nagyon éri meg neki, hogy licitáljon, mert például EU-n kívüliként az áfát megnyeri, emellett a az MKEU által ki nem fizetett designer kopogtathat nála a jutalékért vagy megy a cease & desist levél, és hasonlók. Ő egyedül a saját tervezésű billentyűzetére hajt, amiből van pár darab a halomban, és aminél a jutalékkal lóg neki az MKEU, de nem tervezi ezeket eladni, hanem más a terve. Más vendorok GMK-ra hajtanak rá, és csak arra. Szóval nagyon sok minden kerül majd valószínűleg bezúzásra.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
hemaka
nagyúr
Tkl vezeteknelkuli lehetoleg barna kapcsolos normalis billentyuzet letezik?
Az se baj, ha nem mecha, csak dokkolt macbook melle kellene, gepelesre nem igazan lesz hasznalva. Ja Led sem feltetlenul szukseges, rgb meg plane nem. Csak mar meguntam allandoan atdugni a duckyt a pc-rol a hubra.
Az ara mindegy mennyi, nyilvan esszeru keretek kozott. -
Molydeus
őstag
válasz
frigob
üzenetére
Az egyetlen olyan bill., ami eszembe jut és ennyire le lettek húzva a nyilakra a nav cluster billentyűi, a Keychron K13 Pro és MAX. Viszont ennél sem az volt az eredeti gondolat emögött, mint amit szeretnél, csak olyanra is be lehetne állítani a QMK/VIA révén.
Az viszont szinte biztos, hogy egész más "élmény" a mostani dedikált (más méretű és formájú) billentyű helyett egy, a többivel teljesen azonost leütni. Gyanítom, hogy sokszor véletlenül küldenéd aludni a gépet. Én biztosan inkább valami rétegen használnám a Sleepet, nem a legfelsőn. Ezt viszont egy bármilyen programozható bill.-en meg tudod tenni, nem muszáj ehhez a nem szokványos kiosztáshoz kötni magad.M.
-
nyunyu
félisten
válasz
frigob
üzenetére
Legalább annyira jó ötlet volt annó a power, sleep gombokat a nav cluster közé tenni, mint a mostani HP laptopokon a jobb felső sarokban a Del mellé pakolt bekapcs gomb, vagy mint MS Teamsben a mikrofon némítás gomb a kilépés mellett.
Minimum egy tarkónlövés járna a dizájnernek érte., de minimum fakanállal kelljen követ törnie Recsken.
Chicony KB/KU-9810-en legalább a PrtScr fölé tették a 3 extra gombot, de olyan rettenet billzetet szerencsére évek óta nem lehet kapni, 15-20 év után végre kihaltak.
-
frigob
újonc
Van egy nagyon régi (minimum 20+ éves, de inkább 30+) Genius billentyűzetem, amin a del-end-pagedown és a nyilak közötti részen három kisebb kerek gombként van power, sleep és wake gomb.
Létezik még olyan billentyűzet, amin ugyanitt, és ugyanígy kisebb gombként van egy sleep gomb? Azért kell, mert akkor az asztal fölötti polcon félig kitekeredett vállal átnyúlva a gombot éppenhogy elérve is el tudom altatni a gépet, nem kell a babarácson átmászva odaszerencsétlenkedni magam az asztalhoz.
A mostanin túl nagy erővel kell lenyomni a billentyűket, és ha kicsit ferdén nyomom, akkor még szorul is. Nem gépelek annyit hogy ínhüvelygyulladást kapjak tőle, de bosszantó hogy összeakad az ujjam és elvonja az akadozó gépelés a figyelmem.
Többször nekifutottam már a keresésnek, az világos, hogy kiment a divatból az ilyesmi, de abszolút nem is létezik? Egyedül olyanokat találtam, ahol egy jóval nagyobb billentyűzeten több pluszgomb mellett valahol máshol volt egy sleep gomb is. Sajnos kevés a hely, nagyobb billentyűzet nemigen fér ide (sőt az lenne jobb ha kisebb lenne, akár numpad nélküli).
-
VIC20
őstag
válasz
Molydeus
üzenetére
Köszi szépen a javaslatokat!
Igazad van a felhasználóval kapcsolatban: a TKL elég lesz (ezt a kifejezést már megtanultam...
). Épp a napokban kértem tőle egy kis szöveget, és teljesen ,,ki voltam rajta akadva" (vagyis zavarba hozott), amikor a kezembe nyomta az írógéppel írt lapot (illetve lapokat, merthogy 5 oldal lett)...! Szóval nála egyelőre inkább az írógép maradt a félreütések miatt, és írógépen sincs ugye numerikus rész. -
dqdb
nagyúr
[link]
MKEU romjainak árverése, ez az a része a valaha volt készletnek, amire még a csőd előtt a vevők negyedáron nemet mondtak, aztán a csőd után a többi vendor is nem mondott nyomott áron. Egyedül a sok Cypher doboz látványától fogott el némi szomorúság, az ennél jobb billentyűzet, de amúgy eléggé dead stock kinézete van, amitől nem fognak tudni megszabadulni. -
hegegabi80
addikt
válasz
ViZion
üzenetére
Ezt most muszáj volt?
Elég cuki kis billencsek, az akko 3098B Plus után én is elgondolkoztam egy ilyen kiosztásún melóba. Otthon muszáj a magyar kupak, mert az egész család használja, de melóban csak én és engem annyira nem zavar.Sajnos én sem tudok egyszerűen megszabadulni a külön num résztől. Teljesen külön álló numpadon én is elgondolkoztam, amit Molydeus is javasolt. De azt inkább otthoni környezetben, mert ott már nem használom annyit a számokat, max 1-2 alkalommal belépési kódnál.
-
Molydeus
őstag
válasz
ViZion
üzenetére
lassan a TKL is megszokom, de lassú vagyok a számokkal azon
Ha olyan a munkafolyamat, hogy közben az egér is szerepet kap, akkor csak ajánlani tudom a külön num/macropadot bal kézen (hacsak nem azzal egerezel). Lassan 5 éve így használom munkában (is). Egy kiterjesztett macropadon - különösen ha QMK/VIA képes - a mátrixtól függően általában van 4-5-9 plusz billentyű, amit nagyon jól fel lehet használni a folyamathoz passzoló funkciókhoz, makrókhoz.M.
-
-
Molydeus
őstag
válasz
Synthwave
üzenetére
Sőt, manapság az alin elég jó áron* mennek a Gateron Pro-k, G Pro v3-ak és a minap a még a K3x47 Pro is. És ez csak egyetlen gyártó 3 különböző hangprofillal a mélyebb végéről.
*: a 70db-os árat szoktam nézni, de mindhárom 6-7 között volt, ilyenkor a 110db is 10 alatt szokott lenni.
M.
-
Gyengébb idegzetűek skippeljék!
ZIFRIEND KA981 16 800 Ft
FURYCUBE ZT99 13 500 Ft -nem az RGB változat.
SKYLION K98 12 000 Ft
E-YOOSO Z94 12 700 Ft - ez fehér, ISO Portugál, monokróm fehér világítással.
...mert a TKL helyett még tervben van vmi melóba, bár lassan a TKL is megszokom, de lassú vagyok a számokkal azon.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Molydeus
üzenetére
A Jelly Purple nagyon enyhén taktilis, és egy könnyű switch. Szerintem inkább ilyen Durock T1/U4T/WS Brown-féle nehéz taktilis lenne jó.
A Q5 barebone-ban acél plate van, az jó merev, flex nem sok lesz, legfeljebb bounce. A tactile trió valamelyikével + magyar SA/matricázott MT3-mal elég idillinek hangzik, még én is használnám.
-
Molydeus
őstag
válasz
Synthwave
üzenetére
Mint billentyűzet igen, de abból indultam ki, amit VIC20 írt a felhasználóról. Ebben az esetben én sem erőltetnék bármilyen 100%-tól eltérő méretet és kiosztást, legfeljebb egy TKL-t, ha a numpad sosincs használatban, bár azt tippelem, hogy ha van, a legtöbben ott ütik a számokat és nem az alfák felett.
Itt ugye a kupak lesz a fő szempont. A kapcsolóban és a gasket mountban még látok potenciált, mint ami segítheti a biztosabb leütéseket. Bár az is megfordult a fejemben, hogy a bemozgás ebben az esetben még akár kontraproduktív is lehet és ami az ízületeknek jó, az itt növelheti a bizonytalanságot. Erre is jó lenne egy éles teszt.
Én hajlanék az Akko-ra, biztosabb, megszokottabb alap lenne és a kupak készlet úgyis extra költség. A gyári switch-ek közül vagy a CS Jelly Black-et vagy a CS Jelly Purple-t választanám, inkább az utóbbit, a visszajelzés miatt.M.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
krono.
üzenetére
Élőben csecse a kék, ha színben passzoló kupakok vannak hozzá. Sötétkék kupakokkal, sárgaréz plate-tel és arany knobbal eléggé büntet.
A full aluházat sehogy sem tudja kiváltani a műanyag. Ha nem elengedhetetlen a wireless, mindenképp a Q-ra szavaznék.
Egy patika Shenpo szett ~15k Alin, ~100 jóféle lineáris kapcsoló meg mondjuk 12-15k, ha nem megyünk egzotikus irányba, de aprón kifogható olcsóbban is.
Amúgy ment egy privi. -
krono.
tag
válasz
Synthwave
üzenetére
Mondjuk az a kék kicsit borzasztó színű

Mekkora upgrade a Q5 egy V Max szériához képest? Mennyi lenne mondjuk egy barebonenak a vége valami minőségi linear switchel, és magyar kupak híján egy minőségibb ISO UK kupakszettel?
Kár hogy nincs Q3ból barebone jó áron, de ha ekkora upgrade a Q elgondolkodnék egy Q5-ben.
-
Molydeus
őstag
Megteszem a nyitótétet. A peremfeltételekből kiindulva, 100%-os ISO-t feltételezek.
Ebben a méretben az első ajánlott lépcső több elégedett felhasználóval a topikban az Akko 5108B: [link]
Forrasztás nélkül cserélhető kapcsolók (hot swap), ez érdekes lehet a switch karakterisztika miatt, hogy tovább csökkentsd a véletlen leütések kockázatát), vezetékes és vezeték nélküli (bluetooth és dedikált 2.4GHz-es is) mód, mindenféle hangtompító réteg van benne gyárilag.A következő szint a Keychron V6 MAX: [link]
Mint az Akko, de teljesen programozható és a az ujjízületeket kímélő rugalmas belső felfüggesztéssel készül, ami egyben halkabb is.
Ez a Keychron magyar feliratos kupakokkal jön a fenti boltban, de ez az esetedben nem érdekes a kupakcsere miatt, szóval lehet, hogy érdemes lenne körülnézni, hátha van belőle valahol olcsóbban valamilyen ISO kiosztású változat.M.
-
Molydeus
őstag
Ebben az a szép, hogy DSA-nál* ez egy rakás felesleges redundanciát is magába foglal.
A 65%-ból pl. tulajdonképpen csak az 1.75U-s Shift, ami nincs benne az Alternate-ben és a TKL-ben, vagy ha nagyon fontos, akkor egy mod színű tilde.
Úgy rémlik, hogy ennél olcsóbban jön ki a külön egy-egy keycap rendelés. Valószínűleg az Alice is megúszható így olcsóbban*: SA-P-re persze ugyanez nem igaz.
Az biztos, hogy mindenképpen iszonyat drága. Viszont legalább létezik, folyamatosan rendelhető többféle színben és ha tartja az SP a színvonalat, akkor a legjobb minőségben.
Ha úgy tetszik, akkor jelenleg magyar feliratozással a két véglet létezik (bár a festett ABS-ek most épp nem) és időnként elérhető egy-egy jó ár érték arányú megoldás, ráadásul 4 féle profillal. Ez tulajdonképpen maga a kánaán a korábbi évekhez képest.M.
-
eagleberg
aktív tag
Megjelent, hiányzott, mint púp a hátamra: UHK 80
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Szerinted mennyi az ára...? (Közösségi beárazás)
- Posta, csomagküldés
- Autós topik
- Gyúrósok ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Célegyenesben a Yettel TV
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen széket vegyek?
- Interactive Brokers társalgó
- További aktív témák...
- Bontatlan - ASUS TUF Gaming K3 Gen II billentyűzet
- Eladó ASUS ROG Claymore II RGB RX HU Kitűnő, Sértetlen Állapotban, Gyári Dobozában!
- ÚJ ASUS ROG Claymore II Bolti ár:100k INGYEN FOXPOST
- ÚJ ROG Strix Scope NX TKL Moonlight White Bolti ár:40k INGYEN FOXPOST
- ÚJ HP Business Slim Smartcard Bolti ár:17k INGYEN FOXPOST
- Több darab! MacBook Pro 14" M1 16GB RAM 27%-os áfás számla (218)
- Huawei Quidway S5324TP-SI-AC - 24G, 4SFP, L2, managed switch
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 64GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

). Épp a napokban kértem tőle egy kis szöveget, és teljesen ,,ki voltam rajta akadva" (vagyis zavarba hozott), amikor a kezembe nyomta az írógéppel írt lapot (illetve lapokat, merthogy 5 oldal lett)...! Szóval nála egyelőre inkább az írógép maradt a félreütések miatt, és írógépen sincs ugye numerikus rész.