- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
fokukac
nagyúr
válasz
tiv83us #6033 üzenetére
nekem manuál, és mégis tudok benne enni, inni, mp3 lejátszót konfigurálni, telefonálni, miközben megyek.
bevallom, a smiket még nem próbáltam (mert én gyárilag is szép vagyok
)
sőt, renkívül kellemeseket aludtam már a suzukiban
az egyéb, hátsó üléshez kapcsolódó dolgokról nem is beszélvepersz a caddilacben az is kényelmesebb, tudom.
-
dragonfx
veterán
válasz
tiv83us #5977 üzenetére
én erre gondoltam
integra meg gondolom errehasonlatos formavilág sokkal zsírabb...
-
dragonfx
veterán
válasz
tiv83us #5974 üzenetére
meg fogsz lepődni nekem így se tetszik..sry....
A GT mustang agyonveri mind erőben,mind fogyasztásban mind kinézetben...
Akkor mér nem challanger- veszel?..az is hemimocis..és lekapcsolja a fél hengersort keveset eszik..és az ütős...Hamár charger talán ez...link
de ennek is tul nagy alámpája nem illik oda... -
lenox
veterán
-
dragonfx
veterán
válasz
tiv83us #5891 üzenetére
e36os volt nálad??
a középső konzolt bármelyik webshopban akár ebayen is kapsz hozzá nevetséges áron ugy van kialakítva alkarod rá tod támasztani és pont a váltógomb a kezedbe lesz..de ez opcionális cumo volt anno..mostaniakban sincs benne mindbe..néha én is hiányolom..főleg városba mert tartani kella kezem hosszutávon fárasztó tényleg, de van egykivágás és ugy a kéziféket be tudod huzni...mér nálatok nincs egy kocsin kézifék?
ablaklehuzo meg gy tom minden már e36ban is elől elektromos max. hátúl nem az... és a váltó mellett az a kis feket bixbax az
Én még olyta nemláttam e36ba sem e46ba pláne nem hogy elől ne legyne elektromos az ablak...jó bmwézést
-
fokukac
nagyúr
válasz
tiv83us #5891 üzenetére
elárulom Neked, hogy a normális bmw-kben van könyöktámasz, és az ablaknál van az ablaklehúzó.
de tény, hogy nem városi kocsinak való, hanem kanyarodni szeret nagyon, kipróbálhatnád mondjuk egy szerpentinen, hogy milyen cool. szerintem a hátsókerekes fílingre akkor érez rá az ember igazán, amikor először kanyarodik be derékszögben padlógázzal -
Integra
titán
válasz
tiv83us #5881 üzenetére
ja de te már hozzászoktál az amcsi plastiklandschafthoz
bömös tradícionálisan középre rakja a letekerőit, én se szeretem mondjuk, jobb az az ajtóban..
a kézifék meg azért kell mert kézifékezik vele az ember.
elképzelem ahogy az amcsi taposó szarral megpróbálsz egy kézifékes kanyart lenyomni vagy egy fordulót, sok jó nem sülne ki belőle -
szatocs
őstag
válasz
tiv83us #4638 üzenetére
Igen-igen, ezt is akartam, csak nem tudtam a nevét
Nem egy ilyen videót is láttam, én már rég nekimentem volna, a rendőrök meg kivárnak, amíg lehet.
Az azért dúrva, amit írtál, hogy ha lépsz 2 - t a rendőr fele, miközben talán a zsebedben a kezed, és szétlőnek. És ha valaki nem értette?
Mondjuk teljesen jogos, ha meg nem ezt tennék, ők járnának rosszul esetleg.
-
dragonfx
veterán
válasz
tiv83us #4631 üzenetére
persze gondolom.
De azé nálatok jó utak vannak, meg sok jó ut..meg sok erős verda..
meg ahgy a westernekben mutatják nem tom nevadába vagy hol vannak hosszu egyenes végelátatlan utszakaszok...ahol kaktusz, por meg beton van csak.... :meg ha a verda is megbízható..lenne hely bőven pl:nekem egy m3volánja mögött..vagy ott is lőnek a yardosok?C
Az klassz lehet.égni. -
dragonfx
veterán
válasz
tiv83us #4626 üzenetére
Vagyis ha 150 mérfölddel mész rendőr rádszól menj lassabban és ha lelassítasz 70re akkor mehet mindneki tovább saját utjára...
Ennyi kmnél már számíta sebbesség....
Na akkor most a lebuktatás..ha te 70es táblába...90nel mész akkor röpke fejszámolással 115ös limitbe mész kb 150nel...namost te nem 10% hanem több mint 25%kal léped túl a limitet..ezt hogy lehet elnézni??...innentől akkor én is mehetek 160nal mert az még belefér mert nekem oyna kedvem van és sietni akarok xy ok miatt..max. ha rámszól a rendőr akkor lelassítok 130ra..aha értem..ez klasszz..de télleg
u.i.:ezt ne vedd sértésként
ps. re.: ebben igazad van... -
dragonfx
veterán
válasz
tiv83us #4623 üzenetére
sry igen 2.5 év..de nálatok 90mérföldnél limit van..vagyis..utána már lövik kia kereked...csak nem tolod neki...felelősség lehet több fogyival is...meg kisebb nagyobb autóban is nem ezen mulik szerintem...
jok a buszaitok akkor.#4626>>na ezt most bemondtad, de ez így van pazarló társadalom..ha így van ha nem..rend van kétségtelen jó és nyugodt élet...biztonság...de kérdés meddig ésmilyne áron?
...10 embert kishonunkba jó ha 2.5ös inkább 2.0dízel autókkal szállítanának...
-
dragonfx
veterán
válasz
tiv83us #4609 üzenetére
az nem kevéske...
De 6000hez párosul 300 ló
bocsi de ilyne gyárótk mocijait sosme fogom tudni elismerni
Azért 1.5 év alatt több mint 850k kilométer hát köhöm..baxxus..azt meg hogy???
Mér volt a kevés a v12?..mégis tolod neki 200ig?..nem mind1 hogy v8 vagy v12 viszi az embert mindki bőségesne elég rá. Sok fogyi?..nahát van olyna hoyg amcsiba ilyet mond valaki.... -
-
-
fokukac
nagyúr
válasz
tiv83us #4438 üzenetére
nem a récsing fíling nincs meg.
alapvetően azt szeretem, ha én irányítom a dolgokat, és nem egy automata,
másrészt nekem a kuplung-sebváltó hozzátartozik a vezetés élményéhez.automata annak kell, aki amúgy nem tud/ nem szeret vezetni
(jó, tudom, Lenox, meg 500 Nm-hez is kell, mert az kényelmetlen, de engem ez a probléma nem érint) -
fokukac
nagyúr
válasz
tiv83us #4426 üzenetére
szeltem már át 4-5 államot kocsival.
tudom, ott, a naaaagy országban az államok is nagyobbak
...favicc : rámutat a görögdinnyére. "Ez mi?" -"Borsó b.zdmeg!"
ui. megjegyzem, egy budapest-adriai tengerpart út a nyolcvanas években, vagy egy budapest-székelyföld út a kilencvenes években nagy valószínűséggel sokkal durvább út volt, mint a loszi-nyújork odavissza.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
tiv83us #4421 üzenetére
de amerikában ez is nagyobb.
Nem 2-3 hanem 10 sávon araszolnak 3-4 órákat néha, és alapjáraton is eleve többet magábadohogó motorokkal. vagy ez csak a filmekben van?
miben más az infrastruktúra? konkrét példákkal. jobb vagy rosszabb? És ez hogyan befolyásolja a méretkérdést? konkrétan, ne általánosságban, mert azt mi nem tudjuk elképzelni, de ha konkrét példát hoztok, akkor megértjük talán.Hey, az előző post első bekezdése ironikus akart lenni, nehogy pont ezen sértődj be
-
lenox
veterán
válasz
tiv83us #4365 üzenetére
Gondolatkiserletkent szorozd meg az autok es a benzin arat 4-gyel, es mondd meg, hogy ugy mit vennel. Kb. ez kell ahhoz, hogy osszehasonlitsd a magyar viszonyokkal. Persze ok, lehet, hogy k. gazdag vagy, es $200k-ert is az escalade kellene neked, de szerintem ugy mar elgondolkoztato egy alacsonyabb fogyasztasu kisebb auto, nem?
-
Dr. Ernő
tag
válasz
tiv83us #4359 üzenetére
Azért néha miközben Escaladeokkal, Suburbanokkal és társaival rójátok a kilométereket és ha majd megálltok egy-egy benzinkútnál, akkor picit hajtsátok le szemellenzőt és vegyétek ki a fületekből a vattát, mert a világ más tájain igencsak sokat fizetnek azért (többekközöt nálunk is Magyarországon), hogy az amerikaiak által értelmezett kényelem és biztonság a "mindenkepp luxus hajo kell" tartósan fenntartható legyen. Légyszíves ezt ne felejtsd el.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
tiv83us #4359 üzenetére
Sokat gondolkodtam már ilyenen, az elsőt kipróbálnám, úgy két hétig lenne érdekes számomra, hogy hűazannyát, meg aztamindenit, aztán fognám a másodikat, és azzal elgurulnék jó sokáig.
Klíma nagyban segíti a komfortot, de nem létfontosságú a vezetéshez. Amúgy egy Vectrában pl. már van légkondi. A hegy alján szárazság, ok, a tetején meg hózápor, hát ablaktörlő van, fűtés van, mi okozna gondot? Korom sötét. Hát basszus, azért fényszóró már a trabantokon is volt, de mondjuk a Vectrán is van Xenon. Sötét kilőve. 4sáv. Már luxus, errefelé a 2x 1+1 sáv az autópálya, és ezen megy el a kamion is. Ott sem hiszem hogy a 4-ből mindig 4 sávot elfoglalnak. Meg mitől másabb kamionokat előzni egy 2 tonnás döggel, mint egy 1400 kilóssal? Ok, néhány másodperccel rövidebb ideig tart, de csak mert 2.0 helyett 3.5 motor van benne. Biztonságosabb-e vagy sem. Hát tömege biztos nagyobb, vagyis nagyobbat is üt a másikon. Kényelem. Na ez az egyetlen ami már majdnem észérv, de 2 embernek 2 tonna, meg 3 m3 hely, mikor 1,5 tonna, és 2 m3 is bőven elég kéne hogy legyen..Nemtom. Biztos át kell érezni hogy mi van odaát, de én nem látom hogy ha mindenkinek egy számmal kisebb autója lenne, akkor miért lenne mindenkinek sokkal rosszabb, mint ideát. Sebességhatárok meg ott is betartandóak, tehát annyival jobban sietni sem lehet.
Az egészet egy megideologizált megalomániának érzem, nem konkrétan részedről, Te csak alkalmazkodtál az ottani szokásokhoz.
Mindig azon gondolkodom, hogy a Japánok hogyan gondolkodnak. Ott is fejlett a gazdaság, mégis évtizedek óta a kisautókat favorizálják. Helyhiány? Kizárólag? Vagy talán mert drága kőolajimport késztette őket a gazdaságosság irányába haladásra? -
parandroid
félisten
-
Rover623
félisten
válasz
tiv83us #4350 üzenetére
Prius?
Idézem Ahmedet, a halott terroristát:
- No, but I saw a blue Prius
- Do you really have one of those vehicle?
- That is not the car, that's a lunchbox...
- Did you know when you're going down the highway in the Prius and you put hand out the window, the vehicle will turn? -
BlacKSouL
addikt
válasz
tiv83us #4335 üzenetére
Megszokás kérdése. Van aki a Learjetnél kisebb közlekedési eszközben megfullad, és képtelen nem telepakolni. Ha mindenki mástól kell félned egy kisautóban, akkor mindenki más is mehetne kisautóval. Nem lenne mitől félni. Ha Európa nagy részén megoldható, hogy egy 1-2 gyerekes család egy dízel 2.0-2.5-ös kombival leruccan 7-800 km-eket nyaralni, és ennek megfelelő kacatot vinni, pedig megtehetné hogy kibérel 2db Ford Excursiont, és azzal megy le, de mégsem teszi, annak nem az az oka, hogy Európában csak vízszintes és autóktól mentes utak vannak, hanem az, hogy ott az a szokás, itt meg ez. Horvátországban rengeteg német autót látni, amiben papa-mama-1,2 gyerek is van, és sokkal több a relatíve kisebb hengerűrtartalmú kocsi. Mégis odaérnek, mégis utaznak nem kevés km-t, mégis túlélik.
Persze, Európában is sok nagy autó van, de egyszerűen nem találok kézzelfogható cáfolhatatlan indokot a böhöm méretekre.
"Ekkora" útra nem indulál el ilyen kategóriájú autóval..Mi 2700 km-t mentünk egy hét alatt 4-en egy 1.4-es Golffal, Bosznia-Horvátország-Montenegró útvonalon. Nyilván nem egy Appalache, de azért meglehetősen hegyesvölgyes az is arrafelé, elárulom. Túléltük, élveztük, elfértünk(ismétlem 4-en) Kényelmes csak mértékkel volt, mégcsak légkondi se volt, de vicces módon még aludni is lehetett benne. Két éve egy Ibizában mentünk le Isztriára(odavissza 1350 km) 5-en(!), pedig az pláne nem egy nagy autó. És túléltük, élveztük, kurva szűk volt, de megoldottuk. Mindkét útra mehettünk volna vagy egy 2002-es 2.0-s Vectrával, vagy egy 2006-os 2.0 TD Passattal, de mégsem.
Megszokás kérdése. -
aesir
veterán
válasz
tiv83us #4331 üzenetére
Végülis ezt el tudom fogadni részedről, Te nem mersz elindulni EU-szabvány autóval, és kell Neked a kényelem. Na mindegy.
Elég sok hónapot töltöttem kint, sok helyet bejártam, sokat vezettem. Sokat tapasztaltam, de olyasmit nem, hogy hátrányban lennék akkor, ha nem V8 5000 ccm-et vezetek. Mindemellett férjem évekig tanított az USA-ban egyetemen, eléggé egyetért a véleményemmel.
Én itt úgy veszem észre, hogy elég kevés Lada és Wartburg fut, annyira, hogy elvétve látni. Persze lehet az is, hogy rossz a szemem
A rohadt BKV-buszokkal viszont egyetértek.
-
parandroid
félisten
válasz
tiv83us #4321 üzenetére
Finoman megjegyezném, hogy errefelé, az öreg kontinensen hosszabb távra és nehezebb terepre dízel autókat használnak a nálunk tehetősebb, főleg nyugati államokban élő uniós polgárok, lévén egy 2-2,5 literes dízelmotor nyomatékból megoldja azt a feladatot, hogy bármilyen terepviszonyok között használható menetdinamikát biztosítson. Azt pedig, hogy egy VW Passat, egy Volvo V70, vagy esetleg egy BMW 320d Touring (amik nyugaton azért csak középkategóriás autók) kényelmetlenebb legyen, mint egy átlagos amerikai stílusú cirkáló, azt azért nem hiszem, bár tény, hogy helykínálatban szűkösebbek, lévén befoglalóméretre fele akkorák, mint tengerentúli társaik. Viszont minek kettőtöknek három darab emberméretű bőrönd, lomokkal telidobált hátsó ülés, és miért pont az első ülések között kell lennie a hűtőszekrénynek?
p
-
aesir
veterán
válasz
tiv83us #4319 üzenetére
Lehet hogy újat mondok, de a kispolszki meg az amcsi hajók közé "aránylag sok" autómárka közepes méretű motorját lehet pozicionálni. Sőt, ezek között még olyanok is vannak, amelyek a cirkálókhoz képest kisebb méretűek, kisebb motorral - de komoly lóerővel rendelkeznek, emellett kényelmesek, üzembiztosak, nem ijednek meg az emelkedőtől sem, valamint a károsanyag-kibocsájtásuk is jóval kisebb.
Nekem ezek az amcsi cirkálók nagy köbcentivel még mindig azt a fajta hivatalos amerikai mentalitást jelzik, hogy "leszarom a világot", mert megtehetem. Felelősebb gondolkodást majd akkor kezdek feltételezni róluk, amikor végre az egyik legnagyobb környezetszennyezőként aláírják és betartják a kyotoi egyezményben foglaltakat.
-
lenox
veterán
válasz
tiv83us #4321 üzenetére
Sztem ez kamu, es en mentem jo sokat ott is. Sztem az automata valto kell ide is meg oda is, a tobbi meg csak annyirol szol, hogy ott tobbet keres az atlagember, az auto meg fele annyiba kerul, a benzin is, raadasul allam bacsi se jar a sarkadban, hogy ha kicsit nagyobb motort veszel, akkor meg egy-egy millat legomboljon rolad. Igy aztan ugyanabbol a munkabol nalunk 1.6-os motor telik, ott meg 3.5-os ketszer akkora vassal.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
tiv83us #4321 üzenetére
vegyél egyet és moddold meg mint a Pug reklámban
-
BlacKSouL
addikt
válasz
tiv83us #4302 üzenetére
No nem mintha Pakisztán az az egyenletes lapos alföld lenne, elég érdekes környezeti tényezők vannak, és az utak is mások, és mégis ez most arrafelé a nagy sláger, meg a hasonló méretű/teljesítményű társai.
Minden autó le tud küzdeni legalább 30%-os emelkedőt, de még a nagyobb hegyekben is maximum 18%-os van, ugyanis létezik a szerpentinnek nevezett valami, ami még a nepáli hegyeket is megszelídíti. Ja hogy odaát nem szeretnek sebességet váltani, meg kormányt tekergetni, inkább megoldják erőből. Erről meg nem tehetünk.
Szerintem egy 1.8-as, de ok, legyen egy 2.0-s motor. Azt már megfelelően lehet úgy hangolni és a váltót áttételezni, hogy bármelyik amerikai autópályán maximális megengedett sebességgel közlekedve még nem zajos, kényelmes a motor fordulata, és relatíve nem fogyaszt sokat. De ideológiát gyártani és a legnagyobb fogyasztói társadalmat kiszolgálni sokkal jövedelmezőbb. -
aesir
veterán
válasz
tiv83us #4302 üzenetére
Mondjuk elég érdekes, hogy ezzel magyarázod az amcsik nagyautó hisztériáját.
Nem meglepő módon Dél-Afrikában is elég komoly hegységek vannak, mi több sivatagok és szavannák is, valamint havas utak is és komoly távolságok is, valahogy nekik mégiscsak sikerül túlnyomórészt kisautókkal is elközlekedni.
-
a_tesz
Korrektor
válasz
tiv83us #4302 üzenetére
azzal a részével egyetértek, hogy egy 1.2es csoda nem feltétlen elég hegyet mászni, de hogy minek 2-3 tonnás vasakat előállítani, amiben egy 5literes v8 is csak erőlködik hegymenetben (jó, ez persze túlzás azért), ezt soha nem értettem, ez inkább már csak a "mutassuk meg a világnak" effektus.
-
amol
addikt
válasz
tiv83us #3924 üzenetére
Polski Fiat 126
Te már kint is születtél? Ez egy emblematikus járgány. -
tiv61us
őstag
válasz
tiv83us #3784 üzenetére
otthon 20 eve epitik az M0-t
itt meg nem letezik varos korgyuru nelkul plusz az autopalyak
2x 3-4-5-6 savval
meg kicsit masok a tavolsgok
persze nehez ezt elhinni amikor 2ora mig megteszel 15 kilometert otthon
es ez nem fikazas, masok a varos es a z orszag adottsagai
en mikor itt eloszor mentem korgyurun m majd beszartam
leallosavval egyutt 12 sav es csak kocsik es kocsik es ezerrel
mar megszoktam
szoval itt hipp-hopp belemegy a kocsiba parszazezer mile
a motor meg birja akarmeddig
esetleg a valto lehet gazos, de az sem feltetlen -
Rover623
félisten
válasz
tiv83us #3692 üzenetére
De most komolyan ezen ne vitatkozzunk, jobb dolgom is van, mint azzal naddzolni, meg ne adj' isten fullenteni, hogy abba a szerencsetlen ceges fordban mennyi van es hogy raktak bele
Én viszont továbbra sem hiszem azokat a számokat...
Nem mondom hogy "szándékosan" füllentesz, de amikor egy "az enyém ennyi meg annyi...én ezt meg ezt láttam" típusú hozzászólásra születik válasz, akkor a gyarló ember ugyebár úgy kezdi, hogy "nekem meg ennyi meg annyi...az semmi, én meg olyat láttam!"...
Ilyenkor bizony tudat alatt módosulnak a számok (pl. nem mindegy hogy 5 vagy 6 év), kicsit kerekít az ember itt-ott...pláne ha fiatal...
Szóval öt év alatt kicsit sanszos az az 1 millió mile...
Aszondod hotelautó, az meg bizony inkább városi, elővárosi közlekedés...nem highway.
Márpedig az napi 880km-t jelent (5 év esetén). Ennyit kizárt dolog hogy autózni lehessen városban, város környékén...Mindegy...más:
Leszóltad a Hyundai Sonata-t...
Szóval inkább japán: Toyota, Nissan?Alig vagy előítéletes...
Akkor is fikáztad volna a Sonata-t, ha három gyémánt lett volna az orrán és Sigma felirat a fenekén? Szerintem tutira nem... -
dragonfx
veterán
válasz
tiv83us #3676 üzenetére
a chrysler gnóm...üzleti verda..az infinity meg áhh nem kéne....jól tom van a cadiből blr?..és mintha az jól nézne ki...
Hát figy itthon nem az van hogy még a pusztai út is tükör..itt xar mind..még a fővrosban is..nem hazsnál egyik kocsi egyik alkatrészének sem..szó szerint szétrázza az út az autót, kormányművet, váltót, mocit..mindent.
-
dragonfx
veterán
válasz
tiv83us #3670 üzenetére
igen azt hiszem.
Na ne már1.6millió km 5 év alatt?..mit cisnál az az ember?..és hogy bírt ki ennyit ???...bocsi lehet máshol máskép gyártják az autókat de ez nem rendeltetészerű hazsnálat szerintme...és fordot sosme vennék mert ami itthon vannak nem túl jók....max. 200e-t bírnak koolyabb gebax nélkül....
ok elhiszem számít, ha futja rá mér ne...ot tmár amódi mint európába..szerintme ezek közül a cts.....
Aktív témák
- Samsung Galaxy A34 5G 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Samsung Galaxy S25 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Telefon fólia (Hidrogél)
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E7280! I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD!
- Asus ROG Strix G713QE - 17"3FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 5600H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest