Hirdetés
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Új hozzászólás Aktív témák
-
helltp
aktív tag
Sziasztok!
Megadta magát öcsém lassan 7 éves Q6600 alapú asztalija. Méltó utódját keresem ami hasonlóan tartós kéne hogy legyen.
Amire használná: Játék, film, böngészés. Főleg LoL, WoW, HS, BF3 stb.
Ami van: FHD monitor, azt kéne hogy hajtsa. Meg vannak perifériák (egér bill stb).
Keret: hát 150k egy ilyen 30k-s szórással. (120-180k) Amennyi kell ahhoz hogy időt álló legyen, de ha már a 160-hoz +20k nem hoz érdemi javulást akkor fölöslegesen nem költenék rá.1-2 kikötés: alaplapon gigabites ethernet, sata3, USB3. (Bár nem hinném hogy van olyan értelmes lap ma amiben ezek nincsenek benne.)
Nem igazán vagyok otthon az AMD CPU-kban mostanában, egy éve 120 ezres kategóriában fx6300-at ajánlottatok, jól látom hogy annak utóda sincs? Továbbá, szerintetek érdemes várni a DDR4-re?
Előre is köszi a segítséget:
helltpAki másnak vermet ás, az a stack pointer...
-
IILacII
csendes tag
Sziasztok!
Adott az alábbi, félig megöröklött konfig:
AMD Athlon II X2 250
ASRock M3A770DE
2x4GB Kingmax 1333Mhz
ATI Radeon HD5750 1GB
120Gb Kinston HyperX SSD
2TB WD Green winyó
FSP400-60HLNHa ebben csak a procit+lapot kicserélem:
Intel Core i5-4690
ASRock H97 Pro4
kombóra, a táp+memória maradhat ugye?A programnak amit használok a "Single Thread Performance" a lényeg és PostgreSQL adatbázist használ, tehát nem játékra kell, uh videokari jó lesz ami van, tuningban sem gondolkodom...
Előre is köszi!
-
kevin1155
tag
Játékra kellene, a legújabb játékokhoz mégpedig és videózni is szeretnék a géppel (konvertálás,vágás stb.)
Tehát szerintem valamelyest kihasználnám.. bár nemtudom, te mit mondasz? -
kevin1155
tag
Crucial Ballistix Tactical 2x4GB 1600MHZ CL8 .....ez milyen ram? vagyis a márka érdekel inkább hogy megbízható-e.??
és 6 euróval a CL8 megér többet a CL9nél?
-
kevin1155
tag
Az ALÁBBI ramok közül melyik a legjobb választás?
Legalább 1600mhz kellene és lehetőleg 2x4gb..... de nem nagyon tudok dönteni......
és szerintetek CL9 1600mhz vagy CL10 1866mhz?
Továbbá:
Patriot 2x4GB 1600mhz CL9 Viper III Black Mamba
vagy
Kingston 2x4GB 1600mhz CL9 HyperX FURY Black ?? -
juve600
nagyúr
-
rilmor
csendes tag
Sziasztok!
Mostanában szeretnék asztali gépet venni. A Computer Imperium összeálllítása mennyire érné meg?
processzor Intel Core i5-4590 3.3/3.7GHz, 4 mag, 6MB cache, 4. generáció
alaplap ASUS B85M-G, PCI Express 3.0, USB 3.0, SATA-3/6G
memória 8GB DDR3
SSD 120GB Samsung 840 EVO Series SATA-3
winchester 1TB 7200rpm SATA-3/6G
grafika Radeon R9 270 2GB DDR5
ház Cooler Master Elite Knight
tápegység Cooler Master Elite Power 600WKöszi a segítséget!
-
kevin1155
tag
Köszi.
Esetleg valaki valami mást? Membrandj? (Ram) -
-
kevin1155
tag
Továbbá még lenne egy táp kérdésem is!
Fortron(FSP) Raider 550W~ 54,60 eur (bolti ár)
Fortron(FSP) Raider 750W~ 59 eur (apróhirdetési oldalon van, de teljesen új,NEM HASZNÁLT)megéri a 750W? vagy az 550W jobb, minőségibb? bár ugyan az majdnem de azért megkérdezem hogy hátha.
lehet ehez a konfighoz az 550 is elég de szerintem nem nagy baj ha több mint 550Wkonfig:
Alaplap: ASUS H97M-PLUS 80,00 eur
Processzor: Intel Core i5 4590 172,40 eur
Graf.k.: Sapphire R9 280x Dual-X OC 150,00 eur
Ram: Kingston 2x4gb 1600mhz CL9 HyperX FURY Black 75,30 eur
Ház: Zalman Z9 Plus 41,80 eur
Táp: Fortron(FSP) Raider 550W 54,60 eur
HDD: Western Digital 1TB Scorpio Blue 60,80 eur
SSD: Intel 520 120GB 61,10 eur -
kevin1155
tag
Ezek közül a ramok közül melyik a legjobb? (ami megéri)
-
menledge
senior tag
válasz zsolt200 #77081 üzenetére
Hát elég sok félét...
Egyszerűbb ha azt veszed amit itt ajánlottak!De tessék, itt egy lista.
[ Szerkesztve ]
-
QwErTy42
addikt
válasz zsolt200 #77063 üzenetére
Jééééj!
Nekem is elment minden gond nélkül több mint hat évig a HKC tápom de attól még tudom, hogy egy ipari hulladék volt. Az összes az.
Tápon spórolni 4-5 ezer forintot a legnagyobb felelőtlenség.Mindettől függetlenül kívánom, hogy soha semmi baja ne legyen! Használd egészséggel!
...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
Bora1991
csendes tag
Helló
ez a jelenlegi gépem
PROCI:AMD FX-8320
VIDI KARI :SAPPHIRE 7790
ALAPLAP:GIGABYTE 970A UD3
Táp: Corsair CX CMPSU-430CXV2EU 430W
RAM: CORSAIR VENGEANCE 8GB 1600MHZés csak annyi kérdésem lenne hogy a jövőben kéne-e valamin változtatni mert ahogy nézem a közelgő játékokat, úgy érzem kicsit gyenge ( ha kihagytam valami fontosat bocsi.)
[ Szerkesztve ]
-
kevin1155
tag
aha értem, akkor marad a régi felállás!
Köszi a segítséget! -
kevin1155
tag
és a 4670K val mi a helyzet? milyen alaplap kell hozzá?
és szerintetke a 3 közül melyik a legjobb választás?? ti/te melyiket vennétek/vennéd? -
membrandj
nagyúr
Használtan esetleg. Újonnan nehogy. Mennyiért?
kevin1155
Ukeve leírta,de a 3570k-hoz viszont z77 lap kell. Asus z77-a, asrock z77 extreme 4, ezek viszont olcsóbbak,de hűtés ugyanúgy 15k,hogy értelme is legyen.Macsugape
Lehetséges, nem tűnik rossznak. Milyen cpu hűtőt vegyek topicba kérdezz rá, ha ott azt írták,hogy ok ennyiért, akkor mehet.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
Macsugape
csendes tag
Nagyon köszi a gyors válaszokat!
Miért jobb a hűtő helyett a CM-ek? Azt írták erről, hogy ár/értékben ez kb verhetetlen ilyen tesztekben.
-
Ukeve
tag
válasz kevin1155 #77062 üzenetére
A K azt jelenti, hogy szorzózármentes a processzor, tehát nagyon könnyen tuningolható. De a tuninghoz normális minőségű Z97-es alaplap is kell. Ez olyan 35-40k körül van. Plusz kell hozzá egy rendes léghűtés is 10-15k környékén már lehet kapni ilyet.
#77065 Macsugape
Hol olvastad ezeket a teszteket?[ Szerkesztve ]
-
kevin1155
tag
Újra én vagyok!
az eredeti terv egy i5 4590 processzor volt, 172 euróért! (üzleti ár)
De most találtam cseheknél egy i5 4670K (ÚJ,bontatlan) procit amit az emberke 160 euróért kínál! (apróhirdetés)Ugye a 4590 3,3ghz a 4670k pedig 3,4!
De ha jól tudom, a K azt jelenti hogy alaptól(i5 4670-től) gyengébb,de viszont energiatakarékosabb.
De ebben az esetben akkor jobb választás lenne az? 0,1 ghz val több is a 4670K!Az egy bibi hogy a garanciát nem tudom rá hogy mennyi van, azt még meg kell kérdeznem tőle.
Vagy még ugyan ennek a srácnak van egy i5 3570K-s procija is ami 145 euró? esetleg ez érné meg?
konfig:
Alaplap: ASUS H97M-PLUS 80,00 eur
Processzor: Intel Core i5 4590 172,40 eur
Graf.k.: Sapphire R9 280x Dual-X OC 150,00 eur
Ram: Kingston 2x4gb 1600mhz CL9 HyperX FURY Black 75,30 eur
Ház: Zalman Z9 Plus 41,80 eur
Táp: Fortron(FSP) Raider 550W 52,70 eur
HDD: Western Digital 1TB Scorpio Blue 60,80 eur
SSD: Intel 520 120GB 61,10 eur[ Szerkesztve ]
-
1155
csendes tag
PALIT GeForce 560GTX Ti
Milyen véleménnyel vagytok róla ? -
membrandj
nagyúr
válasz zsolt200 #77057 üzenetére
"Na szóval ő a HKC V-Power 550w."
Gratulálok, remek kis időzített bombád lesz. Miért csesznénk le? Mindenki a saját döntéseiért felelős, csak ne reklámozd, mert ha a te géped leég/beszarik az a te dolgod, ha valaki miattad veszi ezt a tápot és az Ő gépének lesz baja, az már komplikáltabb..Az már csak bónusz,hogy minek vetted meg a lapot, ha nincs hozzá procid.. Logikusabb döntés lett volna, akkora egybe megvenni a következő hónapba. Most így pörög a gari és ha gyári hibás a lap, akkor se tudod 3 napon belüli visszaküldeni,mivel nem tudod letesztelni..
[ Szerkesztve ]
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
Worbi90
csendes tag
válasz Balathruin #77054 üzenetére
Ohh így már tiszta, akkor mindenképp marad a 2x4GB.
ggbuffon1897
A pcx-ről válogattam, azt találtam eddig a legolcsóbbnak. Van még ennél is olcsóbb oldal vagy személy?
-
zsolt200
tag
Na végül nem az lett amit ajánlottatok, de azthiszem megteszi lap: Gigabyte GA-B85M-D2V rev 2.0
Ram: Jövőhéten érkezik, valami kingmax 1600mhz-es 4GB
Ház: Logic A15
Táp: Na itt tudom nagyon le leszek cseszve, de erről még nem talátam negatív tesztet csak az előző verziójából, húzni úgysem fogok semmit, csak játszogatok és kész, azt meg kibírja, az előző 7 éve megy és az sem egy ajánlott darab tudtommal... Na szóval ő a HKC V-Power 550w.
Proci meg jövőhónapban lesz, vagy elcserélem az előző gépemet itt hardveraprón egy procira.http://steamcommunity.com/id/zsolt100/
-
membrandj
nagyúr
válasz Worbi90 #77050 üzenetére
Az a 4x2 teljes hülyeség.. Jóval drágább, szinte semmivel nem jobb a 2x4-nél és szívatod is magad, mert később nem tudsz bővíteni.
Sávszél nem. Maga a kártya ereje a lényeg, 750 Ti már jó.Macsugape
Lap nem jó.
[link] Ez ok.
Proci, ram ok, bár ram-nak én inkább:
[link]
Vga: Ok, elvileg bele is fér a házba.
Ami picit gyengébb, de fülessel jó vétel nagyon:
[link]SSD, HDD ok.
Hűtő: Passzolom.
Ház: Ok
Táp: Elv. ok,de szerintem kérdezz rá a tápos topicba.Ukeve
Hát az ssd nélkül azt jelenti,hogy ssd nélkül.. Nem túl komplikált szó.[ Szerkesztve ]
-
Worbi90
csendes tag
válasz membrandj #77043 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
A memóriát direkt írtam úgy, mert mostanában hallottam, hogy 8GB-ot érdemes 4x2GB-ba rakni az alaplapra, mert akkor elvileg jobban ki tudja használni a gép. Tehát minél kisebbre lebontani a könnyebb kezelhetőség érdekében. Alapjából 2x4GB-ot vettem volna.
A sávszélesség akkor nem ennyire fontos?
-
Macsugape
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi konfigot néztem ki, az volna a kérdésem/kérésem, hogy meg tudnátok-e nézni, hogy minden kompatibilis-e, illetve beépíthető-e a házba és stb-stb... ?
Szerintem igen, csak most meg szeretném rendelni!
Köszönöm előre is !-ASROCK Fatal1ty H87 Performance
-COOLERMASTER G650M RS650-AMAAB1-EU
-GIGABYTE GV-R928WF3OC-3GD R9 280 3GB GDDR5 PCIE
-HyperX 8GB FURY DDR3 1600MHz CL10 HX316C10FR/8
-INTEL Core i5-4590 3.30GHz 1150 BOX
-RAIJINTEK Aidos
-SAMSUNG 250GB 840 EVO SATA3 2,5" MZ-7TE250BW
-WD Blue 1TB 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX
-ZALMAN ZM-Z11 Plus fekete[ Szerkesztve ]
-
membrandj
nagyúr
i5-4570 ~ 48k
asrock b85m pro4 ~ 17k
HyperX 8GB FURY DDR3 1600MHz CL10 KIT HX316C10FK2/8 ~ 23k
msi gtx 760 TF + füles iponnál ~ 56k
aakx wd blue 500GB ~12k
60-as adata ssd ~14k , ha futja 120-as samsung ~20k
zalman z9 , cm n300 ~13-16k
fsp raider 550 ~ 16k.Esetleg ssd nélkül, de erősen ajánlom. Vga is jó áron van most nagyon. Ha a fülesre csak egy ötöst számolok, akkor 50k-ért best buy jelenleg.
Többire már válaszoltak. 16GB DDR4 ram ára ~ 100k, nem most lesz, mire ez eljut normál felhasználásra + normál áron lesz..
1150-et meg nem érinti egyáltalán.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
ggbuffon1897
őstag
nincs olyan h mikor éri meg hw piacon, mire kivárnád h beessen az ár, addigra inkább az újakra lógatja az ember a nyálát, kinéz másikat stb. Egyébként egyhamar szerintem nem nyom az le semmit (1-1,5év) , persze nyílván várható majd árcsökkenés pár ezres, de nem hiszem h túl drasztikus lesz a dolog. 1155ös procik is egész szépen tartják az árukat.
DDR4 meg még arrébb van, pláne értelmes árhoz.
Videókártyánál érdemes talán most kivárni karácsonyig, h az AMD kicsit lenyomja az árait a dzsítiiksz 9xx széria miatt. De ennek a kivárásnak meg így önmagában nincs értelme szerintem, h a többi megvan, ez meg nincs, legalábbis az ember a jelenbe szeretne játszani, nem pedig majd "valamikor".
-
NY124
tag
Üdvözlet!
Mivel a jelenlegi számítógépemet a kora alapján beírathatnám első osztályba, lassan elérkezik az idő a váltásra.Mielőtt belefognék a preferenciáim taglalásába, feltenném azt az égető kérdést, hogy egyáltalán megéri-e most gépbe fektetni? Vagy érdemesebb lenne várni, hogy a DDR4, a Haswell-e és az x99-es lapok lenyomják az árakat?
1. Mire fogod használni a gépet?
Játék, GPU-n való filmezés és böngészés. A gépet nem húznám, nem vagyok elég bátor.2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel most?
Mivel a jelenlegi konfigomat eladósorba állítottam, így csak beviteli perifériákkal és monitorral.3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Házikó, táp, deszka, CPU, VGA, RAM, HDD esetleg még egy SDD.
Ha a VGA választáshoz némi fejtágítást is adtok a jelenleg ajánlott jobb kártyákhoz azért pláne hálás lennék.4. Mennyi a kereted rá?
180k5. Mekkora a monitorod natív felbontása? Milyen felbontáson játszol?
1080p -
ggbuffon1897
őstag
válasz Worbi90 #77039 üzenetére
hol nézegetted te ezeket az árakat ? elég drágus, nekem 210k körül van az adatlapomon lévő konfigom amit 3hete vettem...
lapból M-est vegyél elég, ebben az árban az előző hsz-ben megjelölt két phs emberkénél már 4590-et kapsz 3év garral , hűtőt azt pont uailyet rendeltem hnapra
az a vinyó egyébként szerintem drága, fórumos kollégánál az is van 14k körül
videókártyából befér ott már a 270x v 280 is szerintem, illetve egy ssd-t szoríts bele, ha lesz tervezőmunka is
[ Szerkesztve ]
-
Worbi90
csendes tag
Sziasztok!
Már egy jó ideje gondolkodom egy erősebb asztali gép összeállításában, monitor nélkül max 180 - 200.000 értékben. A gép félig tervezésre (3D-s CAD programok), illetve játékra lenne használva. Próbáltam ár-érték arányban jó alkatrészeket nézni és a köv. lista született, amiről a véleményeteket kérném:
Processzor: Intel Core i5 4460 ~ 47k.-
Alaplap: Asrock H97 Pro4 ~ 24k.-
Hűtő: DeepCool GAMMAX 300 ~ 5k.-
Memória: Kingmax 4x2GB 1600MHz ~ 24k.-
HDD: Western Digital 1TB 64MB ~ 20k.-
Táp: Thermaltake 530W Smart SE ~ 15k.-
Ház: Sharkoon VS3-S ~ 7.5k.-Videókártya: Ezen még töprengek, mert eddig néztem a Gigabyte GTX750 OC 2GB DDR5 GV-N750OC-2GI típusú kártyát 34k.-, de ennek csak 128bit a memória sávszélesség, és nem tudom hogy ilyen processzor esetén fellép e a bottleneck effect, amikor a kártya nem tudja kiszolgálni a processzort és lehúzza annak teljesítményét. Erről mi a véleményetek?
Válaszotok előre is köszönöm!
-
8th
addikt
válasz DR|FTK|NG #77015 üzenetére
Azért az asztali celeronhoz képest a J1800 brutálisan keveset fogyaszt [link].
Celeron J1800 vs. Celeron G1820
Üresjárat: 20.8w / 27.8w (- 7w)
CineBench: 24.5w / 45.7w (- 21.2w)
Prime95: 25.8w / 50.3w (- 24.5w)
Prime95 + FurMark: 32w / 72.5w (- 40,5w)
1080p lejátszás: 24.1w, 15%-os cpu terhelés mellett.(#77023) dudika10: Hehe
Én megjelenése óta egy J2900 procis Q2900-ITX-re fenem a fogam. Még egy ötöst esik az ára és átnyergelek arra a jelenlegi asztali gép pedig elbontódva szépen felkúszik az apróra. Ez 3D játékokat leszámítva mindenre okés és már nem olyan nyögve nyelős mint anno a Brazos-om volt. Annál fájlműveleteknél szabályosan a hajamat téptem annyira tetű volt és a böngészés is lehetett volna folyamatosabb.
mod: a kifejezetten játékra tartott asztali gépeket leszámítva én sem hiszek a folyamatos foltozgatásban.
[ Szerkesztve ]
"Látod, Európa? Hát ide vezetett a jóság. Mindent megengedő liberális kórság!" Éljen soká a multikulti! Még több illegális bevándorlót Európába! Ugyan már, mi baj lehet belőle...
-
greatdoki
tag
Membrandj és Ukeve köszönöm szépen, örülök hogy két különböző konfig is sikerült.
szeretném megkérdezni hogy az árakat honnan szedtétek, honnan érdemes rendelni?
-
membrandj
nagyúr
válasz zedudi #77033 üzenetére
Nincs mit,semmi probléma, csak mindenki azt gondolja,hogy "óóó az fx az olcsóóó" Olcsó is maga a proci, csak ha hozzáveszed a drágább lapot+ hűtést, akkor már nem olyan olcsó. Sajnos fx esetén a legolcsóbb lap , ami jó az az a lap, amivel már húzni is lehet. Nem nagyon van átmenet.
Vga-nál is vannak 20k alatti vga-k, de abszolút nincs értelmük. Egy full hd filmre már egy g3220-ban lévő igp is elég , értelmes játékra pedig baromira kevés egy 15-20k-s 2GB GDDR3-as borzadály, amikor pl 22-ért már van 250x 1GB, ami egy hd 7770, amivel már bőven lehet játszogatni.Ukeve
280 erősebb valamivel a 760-nél, de 55k-ért msi tf+ füles elég jó vétel szerintem. 280 pedig inkább 55-60k,bár ez már nem nagyon számít.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
membrandj
nagyúr
válasz zedudi #77026 üzenetére
Mert gyenge a lap tápellátása. Fx esetén ez kifejezetten fontos. Hiába hűtőd 20 ezres hűtővel, a lap lesz a korlát. Ezt vagy elhiszed és elfogadod vagy megveszed és szopsz vagy bemész az fx topicba érdeklődni.
Kb 100x le lett már írva, itt is ha rákeresel, találsz róla leírást.Hűtő: Tőlem nyugodtan, kb olyan gyenge,mint a lap.Gyárinál lényegesen nem lehet jobb.
Táp: Írtam azt is.
Vga: Ezt is megveheted, de szintén semmi értelme. Arra jó,hogy képet adjon kb, esetleg filmezésre. Ezt is vagy elfogadod és megérted vagy megveszed és szívsz.
Ha maradsz az fx vonalnál, bár oc nélkül érdekes.. Pont az az előnye. OC-vel ér be az i5 alá, oc nélkül..
Fx 6300
gigabyte ga 970a ud3p vagy ud3 . Ami után nem ud3 vagy ud3p van, annak szintén gyenge a tápellátása.
Hűtő: Én fx -re cm hyper 212 evo alá nem adná, de akkor kezd gyárival. 1-2 hét és úgy is cseréled, olyan hangos.
2x4GB ram jó dolog,de nem fér bele a keretedbe. Ezt könnyű bővíteni később.
Vga: gtx 750 1GB, ez alatt nincs értelmes vga. Akkor nézz használtan egy 650 Ti 1GB-ot.. Nem sima 650, mert az borzasztóan gyenge szintén. Nem gddr3, hanem gddr5 kell.
hdd, mint írtam, az ok
táp: Írtam: Fsp hexa+ 400W. Elég lesz.
Ház: Ez se mindegy, főleg egy fx esetén. Egyrészt a hűtő mérete miatt, másrészt ha melegedős, nincs benti a házba, akkor még rosszabb lesz.A lap még egy dolog, ha nincs normális lap az fx alatt, akkor nem fog még gyári órajelen se menni kb. Ha normál lapba teszed, akkor már fog, csak turbó órajelre nem fog tudni sűrűn kapcsolni, max télen kb.
Ezért kell a hűtő is. Árban itt pedig már i5-nél vagyunk, ami erősebb és elég a gyári hűtő.Ezért is írtam,hogy 100k-ból az jön ki, amit én írtam. Amit te elképzeltél, akkor ~ 140-150k kell. Ha fx, az i5.
Ha nem futja, akkor használton kellene gondolkozni,de ezt neked kell egyesével összevadásznod, nem lesz egyszerű:
i5-2300 ~ 30k
b75 lap ~ 9k
8GB ddr3 ram ~ 16k
gtx 650 Ti 1GB ~ 25k
satás hdd ~ 8k
fsp hexa 400W ~ 6kSzerk:
Asus M5A97 LE R2.0, nem ez se jó. asus m5a97 EVO r.2.0 Ha nincs benne az EVo szó, akkor még mindig gyenge a tápellátása.[ Szerkesztve ]
-
zedudi
újonc
-
Ukeve
tag
válasz greatdoki #77021 üzenetére
Szia!
Alaplap: Asrock H97 Fatal1ty Performance ~26k
CPU: Intel I5 4590 ~50k
VGA: Sapphire R9 280 Dual-X 3GB ~54k
RAM: Corsair Vengeance LP 2×4GB DDR3 CL9 kit ~24k
Ház: Zalman Z9 Plus ~16k
Táp: FSP Raider 550W ~16k
Ez így kb. 185kMembrandj:
Az R9 280 nem erősebb a GTX760-nál?[ Szerkesztve ]
-
membrandj
nagyúr
válasz greatdoki #77021 üzenetére
i5-4590 ~ 51k
asrock h97m pro4 ~ 21k
270x 2GB ~ 52k, de most iponnál gtx 760 msi tf + füles ~ 56k, ami erősebb is.
HyperX 8GB FURY DDR3 1600MHz CL10 KIT HX316C10FK2/8 ~ 23k
hdd ,ssd van
fsp raider 550 ~ 16k
zalman z9 ~ 15k
~ 182k.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
dudika10
veterán
válasz DR|FTK|NG #77015 üzenetére
Az az igazság, hogy nem hiszek a fejlesztésben. 4 személyre 4 laptop és 3 asztali gép jut, mindnek megvan a maga szerepe, és jópár év tapasztalata az, hogy mire fejleszteni kéne bármelyiket is, lehet lecserélni az egészet.
Fontolóra veszem az ajánlatod. Köszönöm.
Mások tapasztalatát is szívesen meghallgatom!Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
membrandj
nagyúr
válasz zedudi #77018 üzenetére
lap nem fx alá való.
gt 630-nak semmi értelme, játékra alkalmatlan, 2GB ddr3 lassabb,mint 1GB GDDr5.
LC power hűtő semmire nem jó, LC power táp pedig egyenesen veszélyes.
Fx-el nem fogsz beleférni.
Legolcsóbb lap giga 970a ud3p + hűtés még 10k. Már ez ~ 60k, legolcsóbb értelmes nvidia vga gtx 750 ~ 30k.Ami kijön ennyiből értelmesen:
asrock b85m pro4 ~17k
g3220 ~14k
4GB ddr3 ram ~11k
gtx 750 1GB ~ 30k
ezex 1TB ok ~ 14k
Fsp hexa+ 400W ~11k
~ 97k és még nincs házad.8350 ebbe a lapba még gyári órejelen se menne. Már az fx 6300 se.
Vagy gyűjts még pl egy i5-4440-re + 4GB ram ~ + 55k vagy számolj azzal,hogy ennyiből programozásra nem lehet gépet összerakni.Neki szintén azt mondom,hogy i5-4440, 4570+ asrock b85m pro4 legolcsóbban.
2x8GB ram ok,Az már csak bónusz,hogy a gyors progi betöltéshez nem erősebb proci kell, hanem ssd,de az megint még min 14k lenne.
[ Szerkesztve ]
-
greatdoki
tag
sziasztok!
segítséget szeretnék kérni gép összeállításhoz.
játékra kellene valami jófajta i5 cpu-ra gondoltam és r9 270x-es vga-ra.van 1 db 1 TB-os hdd és egy intel 520 ssd , valamint dell uh2311 monitor.
a többit újonnan kell beszerezni. memóriából 8gb-ot szeretnék, optikai meghajtó nem kell.
a gépet nem szeretném húzni, -tuningolni, szeretném ha hűvös lenne,(nincs túl jó helyen szellőzés szempontjából).
150- 200-at fordítanék rá. Ha muszáj és optimálisabb lesz tőle a konfiguráció pár ezressel még megtoldom.
-
membrandj
nagyúr
válasz dudika10 #77001 üzenetére
Integrált procis dolgok eladhatatlanok kb és gyengék.
Asrock h81m-hds ~ 12k
g1820 ~ 10k
4GB ddr3 ram ~10k
satás hdd pl aakx wd blue 500GB
ház? cm n200 pl kis m-atx ház.
Táp: Fsp hexa+ 400W. Ha felső tápos ház lesz, akkor fsp 350 60 apn is jó. Ennél olcsóbban nincs minőségi táp, codogen, m-tech, mercury egyéb csoda szarokat ne nézz.sputyi70
Ha monitor kell: Dell p2314H ~ 52kGép:
i5-4590 ~ 51k
asrock h97m pro4, giga h97m-d3h, asus h97m plus, asrock h97 performance fatality. ~ 21-26k
2x4GB ddr3 corsair lp pl: CORSAIR 8GB Vengeance LP DDR3 1600MHz CL9 KIT CML8GX3M2A1600C9B ~ 24k
Gtx 970 msi tf ~ 110k
wd black 1TB ~ 20k
120-as samsung ssd ~ 20k
zalman z9 plus ~ 17k
fsp raider 550 ~ 16kHa futja:
i7-4790~ 80k
+ cm hyper 212 evo hűtő.[ Szerkesztve ]
-
Ukeve
tag
válasz #08054973 #77016 üzenetére
Akkor szabadjára engedem a fantáziám.
Alaplap: MSI H97 Gaming 3 ~30k
CPU: Intel I7 4790 ~75k
CPU hűtő: CM Hyper 103 ~6k
GPU: Gigabyte GTX970 Gaming G1 ~115-120k
RAM: 2×4GB Corsair Vengeance LP ~24k
SSD: HyperX 3K Fury 250GB ~35k (rendszernek+játékoknak)
HDD: WD Red 1TB ~16k (adatoknak)
Tápegység: XFX TS 550W Gold ~25k
Ház: hát ami tetszik nézzetek ki vmit és kérdezzetek rá a házas topikban ~20-25k
ODD: Samsung Bebe ~5k
Ez így kb. 360k
Ezt lehet még növelni, ha tuningolni is szeretnétek.
De akkor:
Normális Z97-es alaplap +10k (pontos típust nem tudok sajno, mert sose nézegettem ezt az árkategóriát )
I7 4790K (fontos a "K" vég) +6-8k
Rendes léghűtés ~15k vagy Corsair Hydro (erre is kérdezz rá a megfelelő topikban ) -
zedudi
újonc
válasz Balathruin #76951 üzenetére
Sziasztok!
Szeretnék egy jó kis számítógépet összehozni elsősorban programozni, elektronikai szimulációkat végezni rajta, és másodsorban játszani (nem kell, hogy csillivilli grafikával fusson minden). Tudni kell, hogy utálok várni a programokra, ezért kell a nagy proci, gyors ram. 2 monitorral fog menni, az egyik 1440:1050, a másik valami 20" körüli 16:9 es fullHD lesz. Az egyedüli megkötésem, hogy nvidia videokártya kell bele, linux support miatt. 100k max a keret, ház, bill, egér, monitor, ODD nem kell. Eddig ilyen konfigot találtam ki:
- Asrock 980DE3/U3S3 alaplap - Garancia: 24 hónap - 13,658 Ft
- Kingston 4GB DDR3 1866MHz HyperX Fury Black HX318C10FB/4 memória - 10,937 Ft *2 = 21,874 Ft
- AMD FX-6300 processzor - 25,833 Ft
- MSI GT630 2GB DDR3 N630-2GD3 - 16,444 Ft
- LC Power Cosmo Cool LC-CC-95 processzor hűtő - 3,045 Ft
- Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX merevlemez - 13,993 Ft
- LC Power 500W LC500H-12 tápegység - 7,832 Ft
összesen 96679HUFAz árakat a pcx webáruházában néztem. Tudtok ennél jobbat? A legjobb tudásom szerint ez a konfig simán összeállítva működni fog gond nélkül, láttok benne valami olyan buktatót, ami miatt nem lehet jó?
A másik kérdésem, hogy a szobatársamnak is néztem egy hasonló konfigot, ő ugyan ezt venné, csak fx 8350-es procival, a ram 2*8Gb fury black, a hűtője 212-es CM, a táp 600W-os CM. 150k-nál áll meg az ő konfigja. Elsősorban CAD programokat szeretne gyorsan használni. Esetleg valamilyen javaslat ehhez?
Köszi,
Zoli -
membrandj
nagyúr
válasz pucsyour #76993 üzenetére
Mi értelme van 1-2 havonta megvenni 1-1 alkatrészt?? Nézed addig a dobozába?! Gari pörög, ki se tudod próbálni. ..
Amúgy teljesen rossz, ssd nem ajánlott fx se túl combos ezekre..
Videovágásra jobb a cuda magos vga.i5-4590 ~ 51
asrock h97m pro4, giga h97m-d3h, asus h97m plus, asrock h97 performance fatality. ~ 21-26k
16GB ddr3 ram corsair LP, alacsony bordás pl ~ 2x ~ 22k
gtx 760 msi tf ~ 55k
120-as samsung ssd ~ 20k
2TB wd red
fsp raider 550
zalman z9 plus
Monitor: Ips csak.
legolcsóbban:
LG 22MP55HQ-P ~ 33k+ 2 k hdmi,de ha komolyabb szinten nyomod a videovágás stb, akkor dell p2314H.Fx-re még hűtés is kellene + 8320 inkább.
-
törölt tag
válasz ggbuffon1897 #77011 üzenetére
Ja,eszik,iszik,tanul,játszik,alszik.Nem költ ez semmire.
@Ukeve: Monitor nélkül.
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz dudika10 #77001 üzenetére
Én nem vennék integrált procis rendszert. Nincs nagy teljesítményük, nem nagyon tudod fejleszteni. Egy Celeron G és egy J1800 között nincs akkora fogyasztáskjülönbség.
Táp milyen? Ha kell, akkor egy FSP Hexa+ 400 ~ 10k
HDD milyen? Ha kell(mert nem SATA), akkor WD Blue 500GB(AAKX)/1TB(EZEX) ~12-14k
Vagy egy SSD: Adata SP600 64 ~ 12k, HyperX 3K 120GB ~ 20k(Kingston V300 sajnos már nem ajánlott)Én így venném:
-ASRock H81M-HDS ~ 12k
-Celeron G1820/G1840 ~ 9-9,5k
-1*4GB valamilyen RAM(pl HyperX Fury 1600MHz CL10) ~ 10-11k
Ez 31-32,5kEgy kicsit többe kerül, egy kicsit többet fogyaszt(pár wattal), jobban bővíthető, több USB 3.0 port(1 helyett 4), több SATA III(0 helyett 2, SATAII-ből 2db van mindkettőn) a Celeron G-s. Esetleg a VGA-t megtarthatod.
-
J.Hetfield
aktív tag
válasz ggbuffon1897 #77000 üzenetére
Vannak idegesítő dolgok a netes rendelésnél az tuti. Valamit elnézhettél van készpénzes fizetés, imént próbáltam. Átvételkor készpénz,előreutalás,bankkártya, playpal, barion lehetőségek vannak. Lehet amikor vetted a cuccot akkor épp nem lehetett vagy valami gáz volt a honlappal...passz.
szabolaci96 ehhez mit szólsz?
[link][ Szerkesztve ]
-
szabolaci96
csendes tag
válasz szabolaci96 #77005 üzenetére
Intel core i5-2400 hoz
Tulajdonságai:
Max Memory Size (dependent on memory type) 32 GB
Memory Types DDR3-1066/1333
# of Memory Channels 2
Max Memory Bandwidth 21 GB/s
ECC Memory Supported ‡ NoGigabyte ph67 ds3-b3
Tulajdonságai:
4 x 1.5V DDR3 DIMM sockets supporting up to 32 GB of system memory
*Due to Windows 32-bit operating system limitation, when more than 4 GB of physical memory is installed, the actual memory size displayed will be less than 4 GB.
Kétcsatornás memória
DDR3 1333/1066/800 MHz
nem-ECC memóriamodulok támogatásaEhhez tud valaki ram-ot ajánlani? (lehet ugy is hogy 2x4gb kiszerelés meg hogy 1x4gb és abból veszek 2-t illetve lehet 1333 és 1600Mhz is)
-
ggbuffon1897
őstag
-
bluyoo
nagyúr
válasz ggbuffon1897 #77006 üzenetére
Dehogy is pénzpazarlás!
Nyugodtan kérdezz rá a Milyen SSD-t vegyek? topic-ban.
"Manapság már nagyon ritkák a SATAII csatlakozóval ellátott SSD-k, és gyakran drágábbak is, mint a SATA3-as társaik. Mivel ez utóbbiak, kompatibilisek a SATAII-vel nyugodtan vehetünk ilyet, egy olyan alaplapba is, amely csak SATAII-es csatlakozóval rendelkezik. Tökéletesen fognak működni bennük, és a tapasztalatok azt mutatják, hogy gyakorlatilag a sebességben sincs érezhető különbség. ahhoz képest, mintha SATA3-as lapban lenne az SSD, tehát emiatt felesleges új, SATA3-as alaplapot vásárolni."Bazinga!
-
törölt tag
Sziasztok. Fiam régi gépe megérett egy cserére ,igy megspórolt pénzecskéjét elköltené egy jófajta gamer gépre. Mivel elég laikusak vagyunk a témában,megkérdeznénk milyen alaplapokat,procikat érdemes manapság megvenni,ami elfutna egy pár évig és kiszolgálná online játék függőségét. Olyan 400k van rá. Ha tudnátok tanácsot adni annak örülnénk.
-
ggbuffon1897
őstag
válasz KicsiKrisz88 #77007 üzenetére
bocsi, amúgy 2gb-os 260x változat kerül 31-32k-ba, amit linkeltem az 1Gbos az 28k körül kóstál
egyébként tudtommal ezek 3 monitort is képesek kezelni
-
KicsiKrisz88
csendes tag
válasz ggbuffon1897 #76994 üzenetére
Köszönöm a segítséget! Annyi van még amit elfelejtettem írni hogy a VGA-nak egyszerre 2 monitort kéne kezelnie, de gondolom ezeknél az újabb fajta kártyáknál ez már alap vagy nem?
-
szabolaci96
csendes tag
válasz Balathruin #77004 üzenetére
Értem.
Melyiket érdemes venni?
1600Mhz 2x4gb
[link]Vagy pedig ebből vegyek 2-t?
[link]Szerk: A 2. a kingston az jó fajta ram? Mert ha mind2 1333mhz-en futna akkor a 2. verzióval spórolnék is
[ Szerkesztve ]
-
Balathruin
veterán
válasz szabolaci96 #77003 üzenetére
Ha a proci és a lap is csak 1866-ig tudja kezelni, de te 2400-ast raksz be, akkor is menni fog, csak kisebb sebességgel és időzítéssel.
-
bluyoo
nagyúr
válasz ggbuffon1897 #77000 üzenetére
GA-H61M-DS2 (rev. 4.0)
Memória:
"Support for DDR3 2200(OC)/1333/1066/800 MHz memory modules
Support for Extreme Memory Profile (XMP) memory modules"
Szóval igen, elképzelhető hogy 1600MHz-en működik.(#77003) szabolaci96
Szívesen!
Hónapokig használtam 1600-ast egy H67-es deszkában, ami "csak" DDR3 1333MHz-es RAM-ot támogatott, gond nélkül üzemelt. Természetesen kompatibilitási gondok felmerülhetnek (kicsi rá az esély), de az egy 1333-as kit-el is ugyan úgy ....(#77004) Balathruin
+1
Azt el is felejtettem írni, hogy alacsonyabb feszültséggel, és szűkebb időzítés mellett ment 1333MHz-en![ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
dudika10
veterán
Üdv!
A családban az egyik gép rosszalkodik, se erőm se időm hibát keresni, nem is mai csirke, gondoltam leváltom.
Sajnos elég régi ahhoz, hogy ne tudjam összehasonlítani tesztek alapján a teljesítményét a mai rendszerekével, egy Pentium E2180 csücsül egy P35-ös lapban, van mellette 3GB ram, és egy Radeon HD3850-es.A legnagyobb megterhelés lényegében a fHD filmnézés volna és az egyetlen kritérium, hogy kezeljen egyszere két fHD monitort, így arra gondoltam, hogy egy itx/matx integrált processzoros valami elég volna.
Mit gondoltok például egy Asrock D1800M-ről pédlául? Megfelelne a mindennapokra 4GB rammal megtámogatva?A többi sallangot ki tudom választani csak az alaplap-processzor-"videókártya" vonalon vagyok meglőve, nem követem a piacot.
Az alacsony fogyasztás nagyon szimpatikus, jó meleg helyen van, a mostanit is csak nagyon hangosan lehetett hűteni, és ez bizony komoly hátrány.Előre is köszönöm a választ és minden egyéb ötletet/tanácsot!
[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Akció ! Gamer PC Intel i5 10400/16GB DDR4/RTX 3060 12GB/512GB NVME SSD/GARANCIA/BESZÁMÍTÁS/
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2060 Super (RTX 3060 Szint)/16Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- HP Gaming V3 I Intel Core I5 3470 I GTX 1050 2GB I GARANCIA I BESZÁMÍTÁS I
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RX 6600 Xt 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- GAMER PC - RTX 3080 - i5 13400F - 32GB RAM - 1TB SSD - VÍZHŰTÉS
- Belépő kategória (GARIS , KIVÁLÓ ÁR ! ) Ryzen 5 2600X / 16 gb drr4 / 5600 xt 6gb
- Dell OptiPlex 3010 SFF i5-3450CPU / 8GB RAM / 120GB SSD / 500GB HDD / Office 2024
- Intel NUC 12 Pro Kit - garanciális, 64GB RAM, 2TB SSD
- Intel Holiday Bundle - Assassin's Creed Shadows és Ubisoft+ Classics!
- Intel i5-8600k + Asus Prime Z390M-Plus alaplap
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest