-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Új hozzászólás Aktív témák
-
dugo_
veterán
válasz juve600 #127230 üzenetére
Hát, ahogy látom ez kétágas, ami ilyen kis teljesítménynél végképp nem túl szerencsés.
+12V1 16,5A
+12V2 16A
Normál osztásban az első ág a cpu+atx csati, ami így rögtön csak 198W-os.Én kikérném a táposok véleményét is:
https://prohardver.hu/tema/melyik_tapegyseget_vegyem_mielott_kerdezel_olvasd/friss.html -
phoenix1989
őstag
válasz juve600 #122017 üzenetére
Mivel a rendelésnél végig a vga-t mutatta hogy azt is vásárolok és az ár 6000 volt így annyiban kelledt volna adniuk. Ha nem az vásárlói megtévesztés. Nem hiszem ez meg engedett törvényileg.
Valószínű hogy kibujtak volna alóla érthetõ módon de egy próbát meg ért volna:-) -
DonMaster
addikt
válasz juve600 #121951 üzenetére
igen én is igy kezdtem, 6-7 év enyniböl leehtetlen kategoria.
2-max 3 év még so-so de több nem de az is minimum 100e ssd-vel ahgoy felvázoltam.
SyMbioTe
4gb ram + ssd nélkül jön ki csak 80e-re de 5év azért elég hard inkább max 3 de minimum 100e-re növelni kell a keretett. alata max olyan boltbol ahol használtatt árulnak áfás számlával és 6-ho-1év garival, max olyan helyröl jöhet 80e ért ki a szett,[ Szerkesztve ]
LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
Nunder
őstag
válasz juve600 #121942 üzenetére
Hiszek nektek, bevallom én CM párti voltam mindig is, azt hittem a Silencio megüti a szintet.
FYI: Az ügyfélszolgálat rugalmas volt, különbözeti díjbekérővel oldják meg a rendelés módosítását.
Köszönet a tanácsért és az ajánlásért. Jól fognak benne kinézni a fekete-piros dolgok. Úgy izgulok mint a szűzlány, sose volt még "nyitott" oldalú házam“It's the job that's never started as takes longest to finish.” // blackbird3dworks.hu
-
-
dugo_
veterán
válasz juve600 #121146 üzenetére
Húzd le az alaplapi elemet pár percre egy bios resetért. Ha nem jó, akkor innentől szerintem csak az alkatrész cserélgetés segít.
Csak egyik rammal indítod, csak másikkal, csak egyik foglalatban, csak másikban.
Tápra rá tudsz mérni multiméterrel, bekapcsolni az ATX csati zöld és egy fekete kábelének zárásával tudod. -
DR|FTK|NG
veterán
válasz juve600 #121032 üzenetére
Szia.
-CPU-ból a Pentium G4560 is bőven megteszi, az is 2C/4T-s.
-Alaplapból Kaby Lake CPU-hoz jobb volna egy B250-es alaplap, mert ott tuti, hogy nem kell BIOS-t frissíteni, hogy felismerje a CPU-t.
-RAM-ból a 2400MHz-es is bőven elég, de ha nem drágább, akkor lehet magasabb órajelű is.
-VGA-ból én Gigabyte WF2-t vennék.SSD, HDD, tápegység, illetve ház van? Ha igen, akkor mi a típusuk?
-
b.gyula1983
tag
válasz juve600 #101571 üzenetére
Én nem írtam neked, te írtál rám (NEM off topikban, egyébként 0 érv nélkül csak bélyegeztél és az értelmi képességeimre tettél megjegyzést pl.: "remélem felfogja"), megkértelek hogy priviben nyugodtan fejtsd ki, mi az amit tévesen tudok, nem tetted. Innentől hanyagollak.
Az off topik pedig be van kapcsolva az írásoknál, így akit nem érdekel, nem olvassa, azt hiszem ezért van. -
b.gyula1983
tag
válasz juve600 #101561 üzenetére
Mint írtam ha kifejtenéd priviben szívesen elmagyarázom, ha nem érted, bár szerintem elég részletesen írtam.
Csak a legutóbbit konfigot nézve, írt egyet Membrandt, egyet Lámafans, 2őt meg én, másodikat ajánlva. Úgy mégis ha megmondanád, hol rosszabb az enyém, károsabb, amivel mindenki jobban járna örülnék! Küldök érte egy sört!
Az érvek nélküli megbélyegzés csak felesleges szószaporítás, azt meg nem gondolom, hogy annyival felettem állnál értelmi képességekben, hogy vitára alkalmatlannak tarts.
-
b.gyula1983
tag
válasz juve600 #101558 üzenetére
Ez aztán az érv Grat! Ha priviben kifejtenéd bővebben, szívesen válaszolok
Az emberek fele 90 és 110 között van. 29% 90 alatt. Szóval a maradék 21%, vagy mondjuk inkább úgy, hogy 10ből 2 ember van az átlag felett.
Szóval nem biztos, hogy amit a legtöbben mondanak vagy kiabálnak fejüket a falba verve, az az igaz Egyetértesz? Hova tennéd magad a listában?De úgy is mondhatnám, hogy minél magasabb ez a szám, annál többet látsz a világból. Mintha napellenzőt viselnénk, kinek szűkebb kinek tágabb. Ez a gépösszerakás egy kis kihívás, hogy adott összegből keresni az optimálisát, sok szempontot figyelembe véve.
De azt is tudni kell, hogy mindenki szívesen oszt tanácsot, még fent a legszegényebbek is. És minél "tágasabb" a napellenződ, annál jobban átlátod a dolgokat, már nem csak lokálisan, hanem globálisan szemlélve a dolgokat egyre több részletre odafigyelve közben.
[ Szerkesztve ]
-
bocsika
aktív tag
-
Lámafans
aktív tag
válasz juve600 #99284 üzenetére
750-es kártyával ami nem is ti. És még a ti -sem hozza azt az fps-t. Ja és a monitor meg már elvan veszve. Nem hiszem, hogy megoldható.
BloodDrunker
Igen igazad van mert előszőr csak a h97-es lapokat írtam utánna tettem bele a b-s lapokat, a legvégén mert árban úgy jött ki. Bocsánat[ Szerkesztve ]
Ha kérdésed van , kérlek az adott topikban jelezd, ne küldj szakmai kérdésekről PÜ-t.
-
-
Devas
őstag
válasz juve600 #98747 üzenetére
Nemreg egy oreg core2duos configot passzoltam el. Egy 4 eves HKC tap volt benne. Mikor jott a tulaj, hogy kiprobalja, ket probalkozasra sem kapcsolt be. Mondom akkor itt alljunk meg, ez a tap robbanni fog. Gep szetkap, tap kicserel, HKC a kuka melle, problem solved.
Melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás? A tojás... mivel az reggelire volt... a tyúk meg ebédre.
-
Boolash
aktív tag
válasz juve600 #98560 üzenetére
Igem, ezt értem. Viszont ha a lap nem támogat gyorsabb memóriát, akkor nincs is meg annak a lehetősége, hogy 1-2 év múlva nem 2400mhz-re, hanem gyorsabbra (3000+) cseréljem adott esetben. Persze ekkor felmerülhet a kérdés, hogy ebben az esetben a proci lesz a szűk keresztmetszet, vagy nem?
-
dannyl
addikt
válasz juve600 #98431 üzenetére
És mindenkinek, aki hozzászólt a 960 témához:
Én csak azt mondtam, hogy minden mai játék határozottan nem megy maxon. Erre jöttök, hogy de azért jó, meg ilyesmik. Nem mondtam semmi rosszat rá, csak egy tévhitet akartam eloszlatni. Olvassátok is el, hogy mit írtam, nem kell támadni egyböl. -
Clickbait
aktív tag
válasz juve600 #92767 üzenetére
Annyira nem gyenge a 7850 húzva.
A hűtőm egy Alpenföhn Matterhorn Shamrock Edition, elég izmos.
És igen, játékra lesz többek között, túlnyomó részben.
z97-es a lap, mindenképpen K-s procit szeretnék. VGA meg megy későbbre a nyáron esetleg.Még azt nem sikerült eldöntenem hogy Corsair Savage vagy Crucial Ballistix Sport memóriákat vegyek..
You got clickbaited.
-
qkeepi
újonc
válasz juve600 #91977 üzenetére
átfogalmazom: egyelőre nem tervezek tuningolni
a K-s ötlet onnan jött, hogy a proci árában minimális különbség van (~3k, mondjuk alaplappal együtt ez már 12-13k-ra ugrik), viszont később, ha valami ok folytán kell még egy kis plusz kakaó, akkor egy hűtőcserével megvan a dolog (bár azzal együtt meg már a 20k-t fogja nyaldosni az össz. különbség)oder ez a gondolatmenet balgaság?
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz juve600 #90393 üzenetére
Ugye nem baj, ha kiegészítem pár alternatív hardverrel? Lehet, hogy jobban fognak neki tetszeni(ne vedd sértésnek, jól van összeállítva az Általad összeírt gép is).
Lap: Gigabyte H97M-D3H, Asus H97 Pro Gamer, MSI H97 Gaming 3, MSI Z97 Gaming 3(ha nem drágább, mint a H97-es társa)
RAM: HyperX Savage, Crucial Ballastix
Táp: FSP Raider 550(80+ Bronz), FSP Raider S 550(80+ Silver), FSP Aurum S 400, XFX TS 550 Bronz, Seasonic M12II 520 EVO(teljesen moduláris), XFX XTR 550/650(félpasszív módra is képes, teljesen moduláris)
Ház: Zalman Z9, Zalman Z11 Neo[ Szerkesztve ]
-
hakydakillah
senior tag
válasz juve600 #90367 üzenetére
1db Intel Core i5-4440 3.1GHz BOX (s1150) *(BX80646I54440)
1db ASRock B85M Pro4 (1150) *(90-MXGQ20-AOUAYZ)
1db Corsair Vengeance DDR-3 8GB/1600 KIT LP *(CML8GX3M2A1600C9W)
1db ASUS GTX 960
1db WD 1.0TB SATA-III Caviar Blue *(WD10EZEX)
1db Kingston 120GB SSD HyperX Fury *(SHFS37A/120G)
1db Cooler Master N300 *(NSE-300-KKN1)
1db FSP HEXA+ 500W PSU *(PPA5004901)Köszönöm a válaszokat. Akkor ebből a konfigból indulnák ki, szerintem összerakás nem lesz gond. Ha felülről indulok, jól látom, hogy mindent tartalmaz, amit kell? Szóval – proci, alaplap, RAM, grafika, HDD1, HDD2, ház, táp. A 120GB SSD-re a rendszer miatt van szükség, hogy abszolút gyorsan fusson, ugye? Ez így akkor ahogy írjátok 200ezer körül kellene lennie.
Mai szemmel akkor ez játékokra is megfelelne? Vagy van még egy kis keretem, min lehetne még csiszolni? -
arcsi84
aktív tag
válasz juve600 #88257 üzenetére
Szia, nem akarok kötözködni, de azt nézem, hogy nagyon ajánljátok a gtx 970-et, mint jó ár-érték/teljesítmény arányú kártyát, de én jó pár tulajdonostól nem éppen biztató híreket hallottam róla.
Nem tudom, hogy minden kártyára igaz e, de bizonyos példányokkal komoly gondok vannak.
Volt ugye ez a memória botrány, amiben kiderült, hogy "csak" 3,5 GB memória érhető el teljes sebességgel és a maradék 512MB használatakor jelentősen belassul a kártya.Ez még nem is lenne gond, hiszen sokan azt mondják, hogy úgy se nagyon tölti meg a játék a 3,5GB-ot.
Én viszont több tulajtól is hallottam, hogy jó párszor tapasztalt olyat, hogy a program beleír abba a bizonyos 512MB memóriába és akkor bekövetkezik a katasztrófa, mert teljesen lefagy az egész rendszer.
Csak az áramtalanítás segített, úgy tudták újra indítani.
Nem azt mondom, hogy ez általános, de mindenesetre aggasztó.
Nekem nagyon szimpatikus volt a kártya és még gondolkodtam is, hogy összespórolok egyre, de ezek után nem biztos, hogy bizalmat szavazok neki.
-
luise178
tag
válasz juve600 #84295 üzenetére
nem rossz konfig, de én 4 magosban gondolkodom,2000 MHz feletti magokkal, illetve részletfizetésben.
főleg gémelésre gondolkodok, és kb.120 rongy a keret.
alaplap, proci memória, procihűtő a téma, a többi egyelőre marad a régiből.
[ Szerkesztve ]
ASUS B150M-K D3; INTEL I7-7700k; Gainward GeForce® GTX 1660 Ti Ghost OC videokari; 16Mb@1600Hhz; Samsung evo SSD 240Gb;Samsung evo SSD 480Gb; 4 Tb WD; 3 Tb WD; 2 Tb WD; ASUS SONAR hang;
-
Munkas
aktív tag
válasz juve600 #82812 üzenetére
Kösz! Nem vagyok profi a témában, ezért csak számokat nézegettem összevetésként. A cpubenchmark.net-en az szerepel, hogy a FX-9370 teljesítménye kicsivel az i7-4930 fölött van.
A többség mégis az Intel konfigokat ajánlja. Esetleg egyben mégis többet hoznak az AMD-kénél mint a teszteken? -
E34525
csendes tag
válasz juve600 #81420 üzenetére
Értem, egész jónak tűnik. Olyan kérdésem viszont még lenne, hogy ehhez a processzorhoz elég a gyári vagy érdemes lenne rá külön hűtött venni. Egy Cooler Master Hyper TX3 EVO RR-TX3E-22PK-R1-ra gondoltam. Vagy fölösleges lenne? Illetve azt, hogy a későbbiekben szerinted ez még elviselne majd egy ssd-t? Az Asrock amúgy jó vétel lenne? Azt olvastam, hogy ez nem tuningolható. Alaplaphoz még annyit se értek mint a többihez csak sok ember rögtön nekem esett a gigabyte alaplapokkal. Vagy ha még rádobnák néhány ezret akkor jobbról is beszélhetnénk? De ha szerinted jobb ez akkor áldásom.
Nyomom a Counter Strike-ot nem csinálok sztrájkot inkább iszok egy szprájtot.
-
Zsiráfnyál
aktív tag
válasz juve600 #80840 üzenetére
Háát, 9.900-at, tehát lényegében 10.000-et tudnék spórolni ha itt venném, ami itt olcsóbb, de a szállítás jóval drágább, és 1-2 alkatrész (pl Zalman Z9) hiányzik a listáról, azt mindenképpen máshonnan kell rendelnem.
Ha Pesti lennék, akkor innen venném, de így a szállítási költség elviszi azt, amit a jó árak hoznak, szóval lényegében annyi változik, hogy nem a Pcx-nek adok 6 ezret 200-ból, hanem a Magyar Postának, ők meg nem érdemlik meg. De azért köszi, tényleg jó kis oldal.
Akkor ha jól értem, a Fekete Péntek lényegében nem érinti a magyar hardverpiacot, igaz ? Sehol sincs említésre méltó leárazás, én legalábbis sehol sem találok ilyesmit.
-
Zsiráfnyál
aktív tag
válasz juve600 #80551 üzenetére
Ja, látom. Nem is árulják az összes kinézett alkatrészt, amit meg igen, azt kb 10%-al drágábban. Azért megvárom a Pénteket, aztán ha valamit valahol éppen leakcióznak, azt inkább onnan veszem.
Hol szokott ilyen Fekete Péntek lenni ? Én idén az eDigital és az iPON felől hallottam, tavalyról emlékeztek ilyesmire ?
[ Szerkesztve ]
-
Timyyy
őstag
válasz juve600 #80249 üzenetére
Ebből a video kártyából csak 1 gb-s verziót találtam edigitalon! Biztos van belőle 2 gb-s is? Vagy esetleg tudnál mást ajánlani, olyat, ami edigitalból is elérhető? Mert akkor egyben rendelném onnan az egészet.
Így nézne ki a dolog, a tápok és ramok közül másikat választottam:
Ház: Sharkoon VS3-S Red 7290Ft
HDD: WD10EZEX Caviar Blue 1TB 17900Ft
CPU: Intel Core i3-4150 3,5GHz LGA1150 BOX 33900Ft
Táp: Chieftec GPS-600A8 600W 14590Ft
Lap: ASRock H81M-HDS LGA1150 13690Ft
RAM: Corsair Vengeance DDR3/1600 MHz 8GB 24900Ft
VGA: ???Eddig minden passzol, ugye???
[ Szerkesztve ]
Osztrák - olasz mosószerek / élelmiszerek rendelhetők nálam, írj nyugodtan üzenetet!
-
sefan67
aktív tag
válasz juve600 #80189 üzenetére
Akkor felírom a homlokomra hogy hülye vagyok
DE: az alaplaphoz meg a procihoz ragaszkodom, még ha hülyeség is; szeretném kimaxolni hogy sokáig teljesítőképes legyen (munka terén). +10-15 ezer meg nem vág földhöz remélhetőleg
Ahhoz mérten ha változtatni kell a többin, akkor mit?
Corsair-el rossz tapasztalatom volt korábban kétszer is, ezért maradnék a Kingfosnál.
Házba mondjuk nem zavar, de amúgy miben nyújt többet mint az említett Zalman?A teljes keret mint említettem, kb 400ezer, de csakis két részletben, tehát a VGA most nem aktuális.
Bocsánat hogy akadékoskodok, csak érdeklődöm[ Szerkesztve ]
-
sefan67
aktív tag
-
törölt tag
válasz juve600 #80060 üzenetére
CL9 vs CL10? A HyperX, amit linkeltél, szasanyi, CL10-es.
A 12 hónapos garancia VGA-nál nem vonz...
Tápból ragaszkodom a Seasonichoz, és nincs PCX-nél, csak 620-as. Miután olyan nincs, hogy túl nagy teljesítményű táp, gond nem lehet, és az a mittoménhányszáz forint nem hiszem, hogy akadály
És van HDD, kettő is.A valódi ok amúgy nem az AC, hanem a Crysis 2-3, de ezt ne áruljátok el osztálytársaimnak
Meg a W_D, de az még az AC-nél is rosszabb optimalizáltság tekintetében... -
szasanyi
félisten
válasz juve600 #80060 üzenetére
Egy javaslat, hogy még jobb legyen: ez a RAM KIT jobb választás.
-
ggbuffon1897
őstag
válasz juve600 #79833 üzenetére
nemtudom, én nem nagyon Battlefieldeztem, de azt tudom, h Ubiék igénytelenek mint a dög, ugye most is van már konzolon mizériájuk, h mégse 1080p lesz hanem 900, meg nem 60fps hanem csak 30, szval PC-n se számítok túl sok jóra, ha egy fix hw-eres konzolra nem tudják normálisan megírni.
-
ggbuffon1897
őstag
válasz juve600 #79826 üzenetére
a BF-hez Quad volt a min, i5 az ajánlott, ahhoz képest pl így dolgoznak a játék alatt az i5-öm magjai:
1.mag 85-95%
2.mag 5-20%
3.mag 5-10%
4.mag 5-10%szval szerintem elég lesz oda egy fasza i3 is a maga 4 szálával..na persze nem ultrára..
(#79828) psg5 szerintem olyan 150-160k lehet az alja, amiben már i5 ketyeg viszonylag normális vga-val (pl r9 270-270x) , 8giga ram, lap,táp, na meg elsősorban ph bazáros uraktól olcsóbban mint boltból.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Elfelejtettem a film címét
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vezetékes FEJhallgatók
- HTPC (házimozi PC) topik
- További aktív témák...
- Belépő GAMER PC! Intel Xeon E5-2650 / GTX 1070 / 16GB DDR4 / X99 / 240GB SSD / 700w
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 12400F / RTX 3070 ROG 8GB / 32GB DDR4 / 1TB Nvme SSD
- iMac 2021 8/256GB
- Belépő Gamer PC! i5-7600K / GTX 1070 Ti / 16GB DDR4 / 480GB SSD / 500w/
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5800X + Új RTX 4070 12GB + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!