Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Egy korszak vége
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- ATI vs. NVIDIA kezdetektől napjainkig II.
- Digitális Állampolgárság Program
- Karácsonyi pofára esés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Új hozzászólás Aktív témák
-
bluyoo
nagyúr
Mi lenne ha ezeket a beszélgetéseket PRIVÁTBAN folytatná mindenki?
Tényleg unalmas, napról napra olvasni ......Bazinga!
-
mQWeXgsf
aktív tag
válasz membrandj #78597 üzenetére
"3 ghz kell szerintem játékra"
Ez most csak előhúztad a kalapból, de semmi nem támasztja alá. Ahová kevés G1820 oda G3220 is kevés. 20 helyett 22 fps már édes mindegy. De nem muszáj %-okat nézni. A két proci teljesítményben lényegében ugyanaz mégis drágább az egyik 5000 forinttal. G3220 vs i3 4160 esetében az egyik proci nem egy kategória a másikkal /2 vs 4 szál, 3.0 vs 3.6 GHz/, játékokban bizonyítottan érezhetően jobb az egyik, míg a másik már néhány játék minimum gépigényét sem üti meg. Mindezt 15000 forinttal drágábban. Beláthatod, hogy itt a +15k kiadás, sokkal jobban megéri mint a +5k kiadás lényegében a semmiért. Ezzel csak azt mondom, hogy nem igazán vagy következetes. Amúgy meg általában véve, nagyon nagy hiba kihagyni az ajánlásokból, a legjobb ár/értékű arányú középkategóriás játék procit: [link]
-
membrandj
nagyúr
válasz mQWeXgsf #78593 üzenetére
"Van egy bizonyos szint, ami alá játékok terén nem mennék.
2,7Ghz vs. 3 ghz-et szerintem már megérzik a játékok.
Nyilván nincs óriási különbség köztük teljesítményben."Mhz-ről beszéltem. 3 ghz kell szerintem játékra. Ha százalékosítva nézed, akkor nyilván nem éri meg,de ennyi erővel az i3 is borzasztóan rossz vétel egy g 1820-hoz képest.
Ennyi erővel az i3 30-35k-s ára és az i5 45-50k-s árára mit mondasz? Ott ~ 50% felárért kapsz szintén 50% teljesítménynövekedést. Gondolom a válasz az lesz,hogy nincs 50%. Akkor legyen 30%, még mindig jobban megéri,mint a 100% felárért 40-50 % növekedés.
De ezek a 40%-50% és társai honnan jönnek? Csak mert ez elég erőseb felhasználás függő.
Ha pedig ismét csak kötekedni akarsz és i3-at isteníteni, akkor tekintsd tárgytalannak a válaszom.
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
kevin1155
tag
Milyen progival? Mostani a microsoft altal keszitett usb dvd tool vagy mi a franc a neve
-
membrandj
nagyúr
válasz Tommy7 #78592 üzenetére
Nem szeretnéd te azt. Lap 35k-tól indul, ami értelmes tuningra alkalmas. Ennyi pénzből már inkább Asrock b85m pro+ i5-4440. Arról nem is beszélve,hogy értelmes tuninghoz még kell egy 15k-s hűtő is.
Legolcsóbb tuning proci ~ 60k. Magyarán a lap+ proci+ hűtő elvinné az egész kereted.
Cpu tuningnak mára már abszolút nincs olyan nagy jelentősége. Egy alap i5-4440 pl simán elég akár egy gtx 770, 280x-hez full hd felbontáson.
Asrock b85m pro4, giga b85m-d3h
g3220 v g3420, ennek sincs túl nagy jelentősége,de sok helyen már 400 ft eltéréssel mennek,szóval..
ram ok
260x, ha utánakérdezel és ok, akkor tőlem mehet. Hasonló áron gtx 750 1GB.
odd ok
táp ok
ház ok,de ha fogni kell pár ezert, akkor cm n300 is ok.HDD, ha kell aakx wd blue 500GB vagy ezex 1TB.
Ha futja, akkor i5-4440 és gtx 750 Ti 2GB, de ez már inkább ~ 140-150, persze lényegesen erősebb és tartósabb megoldás.
-
Tommy7
tag
válasz membrandj #78586 üzenetére
Köszi a választ, megkérhetlek, hogy egy ilyen gépet rakj össze nekem, mint az én listámon, úgy, hogy a cpu-t a későbbiekben egy nagyobb hűtővel tudjam húzni? Mert az előző gépemben is egy 3ezres amd volt, de egy Scythe hűtővel évekig 3.7en használtam, valami hasonlót szeretnék most is,ha lehetséges. ez a lista 115ezer a pcx-nél, tehát 120nál ne legyen több, ha lehet inkább kevesebb legyen előre is köszönöm.
<< Vezess lassan és élvezd a tájat, vagy vezess gyorsan és épülj bele! >>
-
kevin1155
tag
Mit kell megnyomni v csinalni ha bootoltam az usb re a win7 et es. Inditas utan aztirja h Start booting from usb device.mit csinaljak?
-
membrandj
nagyúr
válasz leturkish #78587 üzenetére
Asrockkal régebben voltak problémák. Mostanra ezek eltűntek. 90%-ban itt asrock lap van ajánlva és nem sűrűn panaszkodtak még. Személy szerintem én kifogtam egy hibás példányt,de mivel én ezzel foglalkozok, ezért nyilván lényegesen nagyobb is az esélye.
Asus alacsony árszegmensbe b85, h81 chipsettel nem lett a legjobb a gyenge tápellátása miatt. Gyakorlatban ez elvileg nem jelent problémát,de ha azonos áron van jobb, akkor miért azt ajánljam?
Giga B85m-d3h is mehet,ha ettől nyugodtabb vagy, ez is ajánlott.
Bios frissítéssel menni fog, de ha figyelmesen olvastad volna, akkor azt is leírtam már vagy 50x,hogy ha te megveszed az új procit, amit nem ismer fel a lap, mivel régi biosa van rajta, akkor nem tudod frissíteni.
Akkor tudsz frissíteni, ha van egy működő lap+proci kombód. Régi bios b85+ i5-4460,4590 nem az."5 évig nem szeretnék újabb gépvásárlással foglalkozni, így az i5 felé húzok."
Én ezt elhiszem,de ez most olyan,hogy kell neked egy autó arra,hogy naponta megtegyél 3 km-t a városba. Erre már lehet kapni pl 3 milláért újonnan autót,de te azzal magyarázod a 20 millás autó áráét,hogy 5 évig nem akarod cserélni. Holott erre a feladatra az i5 árából évente lecserélhetnéd egy újra,ami a napi 3 km rohangálásra még mindig jobb.Azt nem vitatom,hogy tartósabb megoldás az i5,de nem a logikusabb.
Ha viszont i5-4460, 4590-et választod, akkor asrock h97m pro4, giga h97m-d3h.
[ Szerkesztve ]
-
leturkish
csendes tag
válasz membrandj #78575 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Miért mindig Asrock alaplapot ajánlotok? Nem megbízhatóbb, jobban supportált egy Asus vagy Gibabyte alaplap? (ez most inkább laikus kérdés, mint kötözködés)
Olvastam a korábbi hozzászólásod, de abból indultam ki, hogy BIOS frissítéssel menni fog a 4460 is.
5 évig nem szeretnék újabb gépvásárlással foglalkozni, így az i5 felé húzok.
-
membrandj
nagyúr
válasz mQWeXgsf #78580 üzenetére
Van egy bizonyos szint, ami alá játékok terén nem mennék.
2,7Ghz vs. 3 ghz-et szerintem már megérzik a játékok.
Nyilván nincs óriási különbség köztük teljesítményben.Csak b85 lapot és g1820-at írt az illető. Erre írtam, hogy hasonló áron kijön egy g3220+ asrock h81m-hds.
Tommy7
Asrock Z97 Pro3 (azért Z, mert ebben van OC)
Ez csodás,de akkor miért nem K-s proci, amit tudsz is húzni? Ez a kettő üti egymást. Gondolod,hogy idővel 4690k-ra cserélsz? Akkor meg a lap lesz a probléma, mert hiába támogatja a tuningot, ez a legolcsóbb tuning lap kb, szóval értelmes tuningra alkalmatlan a 4 fázisos tápellátásával.260x-ből pedig sok volta hibás példány egy időbe. Nézz utána a vga-s topicba, lehet ez már nem igaz.Bár nem ártana tudni az árát sem. Mert gtx 750 van ~ 30k-ért, 750 Ti pedig 39-ért. Ha ez ilyen 33-35k akkor nem jó vétel. Ha 30k környéke,akkor ok lehet.
750 Ti viszont már sok lenne szerintem a g3220 alá. G3420 alá is.
400-as táp elég.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz Tommy7 #78584 üzenetére
Lap: mit OC-znél vele? Én beelégednél egy ALC1150-ös B85/H97-es lappal is.
VGA: állítólag az R7 260X VGA-knak volt valami típushibájuk, és ezek közül is főleg az Asus DCuII-nek. Én GTX 750-et vennék, de ezt a hibát szerintem kijavították, szóval Te döntöd el, hogy melyiket veszed.Elég lesz 400.
-
Tommy7
tag
Üdv, szerintem ez lesz a végső listám:
Asrock Z97 Pro3 (azért Z, mert ebben van OC)
Intel Pentium G3420 ( azért nem 3220, mert az csak 1333-s ddr3-at bír)
Kingston 4GB DDR3 1600MHz HyperX
FSP 400W HEXA+
Samsung SH-224DB/BEBE
Asus R7 260X DC2 1GB DDR5
Zalman Z9 Plus
OCZ SSD 120Gb (meglévő)Ez már így rendben van?
A 400-as táp elég ehhez a konfighoz ugye?[ Szerkesztve ]
<< Vezess lassan és élvezd a tájat, vagy vezess gyorsan és épülj bele! >>
-
lazydog
addikt
válasz membrandj #78577 üzenetére
Már én is sajnálom ezt a 2 sort, amit beírtam.
Sajnáltad volna az előző, kiemelőset.
az emberek vagy fagyiznak vagy i5 procit vesznek.. Sokaknak okoz ez fejfájást..
Az i5-öt vásárló emberkék nem vagy, hanem és követik el ezt a kétfajta költekezést. Mivel egyik sem létszükséglet. A fájdalomcsillapító már inkább az.
Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz leturkish #78571 üzenetére
i5 4440/4570/4590 ~ 46-48-50k
ASRock B85M Pro4/Giga B85M-D3H ~ 16-17k
2*4GB HyperX Fury 1600MHz CL10/Corsair Vengeance LP 1600MHz CL9 ~ 22-23k
WD Blue 500GB AAKX/1TB EZEX ~ 12-14k
+Adata ASP600 64GB/HyperX 3K 120GB ~ 12-21k
GTX 750(Ti) ~ 30-39k
FSP Hexa+ 400 ~ 10k
CM N300 ~ 11k
+DVD író(maradhat amit írtál) ~ 4,5k
Összesen: 159-190kA GTX 750 Ti akkor előnyös, ha nem GTA SA-val és aknakeresővel játszasz, hanem gépigényesebb játékokkal. i5 mellé a GTX 750 Ti illik, a jövőre nézve is előnyösebb. Ha nem kell i5, akkor azt vedd, amit membrandj írt.
-
membrandj
nagyúr
válasz lazydog #78576 üzenetére
Lehet,de lehet 1 év múlva meg el kell adnia az i5 procit, mert nem még többet szeretne fagylaltozni..Sőt, lehet már másnap el kell adnia.
Hisz , ez teljesen hétköznapi ,hogy az emberek vagy fagyiznak vagy i5 procit vesznek.. Sokaknak okoz ez fejfájást..
Na látod, ez ilyen kommentekre mondtam,hogy teljesen feleslegesek. Már én is sajnálom ezt a 2 sort, amit beírtam.
-
lazydog
addikt
válasz membrandj #78575 üzenetére
...viszont a megspórolt pénzen, akár 2-3 év múlva tudsz venni egy megint erős, új gépet
Nem fog semmit megspórolni, addigra rég többször elfagylaltozza a különbözetet.
Viszont 2-3 évig csorgathatja a nyálát, a most megkívánt i5 után.Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!
-
membrandj
nagyúr
válasz leturkish #78571 üzenetére
Vga? Játékra kell vga is.
Némi házi videovágásra durván felesleges az i5.
B85 lapon nem fog menni a 4690.Te elolvastad egyáltalán, amit válaszoltam? Már ott is írtam,hogy 4460 se fog menni.
Az i5 most teljesen felesleges. Azon megspórolt áron 5 év múlva egy új gépet tudsz venni konkrétan.
8GB ram detto, hobbi videovágásra..Asrocknak semmi köze az asushoz már évek óta.
Asrock b85m pro4 ~ 17k
g3420 ~16k
1x4GB hyperx fury ~11k
HDD, ssd ok
Fsp hexa+ 400W is bőven elég.
ház ok
Gtx 750 1GB-ot meg csapj hozzá a játék miatt. Ez halk is és alig fogyaszt.Ha nagyon ragaszkodsz az i5-höz, akkor max i5-4440. 5 év távlatba nem lehet tervezni. Alapvető dolgokra ugyanannyira lesz használható kb a g3220,mint egy i5. Komolyabb feladatokra meg már mindkettő elég koros lesz,viszont a megspórolt pénzen, akár 2-3 év múlva tudsz venni egy megint erős, új gépet.
DR|FT3R.
Illetve, ha komolyan nyomod a videovágást, akkor mehet 16GB ram is,ahogy írták.[ Szerkesztve ]
-
membrandj
nagyúr
válasz DR|FT3R. #78570 üzenetére
Hát tippre a gtx 960 ~ 80k legyen. Magyarán 130k marad a gépre vga nélkül.
i5-4590~ 51k
asrock h97m pro4 ~ 17k
2x4GB hyperx fury ~ 23k
ezex 1TB wd blue ~ 14k
60-as adata ssd ~ 14k
cm n300 ~13k
fsp hexa+ 500W ~13k
~145k.Ez picit több lett,de ssd-vel nagyon nem lehet fogni,de az ssd-t egy ilyen gépből meg már vétek kihagyni.
Ha rosszul értelmeztem és 210k+ gtx 960 a keret, akkor proci: i7-4790, cm hyper 212 evo. 120-as samsung ssd és zalman z9 plus ház.
[ Szerkesztve ]
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz DR|FT3R. #78570 üzenetére
i7 4790 ~ 78k
Deepcool Gammaxx S40/Raijintek Ereboss ~ 8-11k
ASRock H97 Fatal1ty Performance ~ 26k
2*8GB HyperX Fury 1600MHz CL10/Corsair Vengeance 1600MHz CL9 ~ 43-46k
HyperX 3K 120GB ~ 21k
+WD Blue 1TB EZEX/Black 1TB FZEX ~ 14-20k
XFX Pro 450 ~ 14k
Fractal Design Core 3000/Zalman Z9(Plus, U3) ~ 14-19k(FD3K használtan)
Összesen: 204-235kAz a VGA nem egy erőgép. Shadowplay használatával (nagy) FPS veszteség nélkül fel tudod venni. De amint alkalmad nyílik rá, cseréld le.
Ha a videóvágás gyakran van, akkor lehet az i7, ha ritkábban, akkor i5 4590-et vegyél mellé.
Más: És mielőtt valaki megkérdezné, DR|FT3R. nem egy többes reg(legalább is nem az enyém).
[ Szerkesztve ]
-
leturkish
csendes tag
válasz membrandj #77456 üzenetére
Hali,
Köszi az eddigi segítségeket.
Cimborám az alábbi konfigot állította össze, mit szóltok hozzá?
Emlékeztetőül: főleg multimédia használatra lesz, 5 évre, halk legyen, nincs kizárva némi házi videó vágás, képszerkesztés, esetleg minimál játék, keret max. 180 K Ft.Fractal Design Define Mini (3 év Link 21,954)
Gigabyte GA-B85M-D3H (3 év Link 18,690)
Intel Core i5 3,5 GHz i5-4690 (3 év Link 56,990)
CRUCIAL 8GB Ballistix Sport (5 év Link 22,286)
HDD Seagate 1TB SATAIII (1 év Link 14,190)
SSD Intel 120 GB 520 Series (3 év Link 22,190)
Corsair Builder Series CX500W (2 év Link 18,263)
Pioneer DVR-221BK (1 év Link 4,790)
Fractal Design Silent Series R2 120 mm (2 év Link 2,714)Az Asrock alaplap valóban Asus, csak jóval gyengébb minőségben?
Szóval mi a véleményetek?
Köszi,
leturkish -
DR|FT3R.
csendes tag
Szevasztok!
Vennék egy játékra és videóvágásra(GTA 5, Crysis, Battlefield-ek, stb.) alkalmas gépet.
Az összes keretem 210k-m lenne. Abszolút nem értek a gépösszerakáshoz, ezért nem is írok ide semmi általam összeállított "tákolmányt".
Monitor(amit használok FullHD), egér, billentyűzet, fejhallgató nem kell. Egyenlőre van egy GTX 650-esem amit még egy időre átvinnék(cserélném GTX 960-ra). HDD(1TB-től fel) ha ebbe az árba belefér mehet, de egy SSD(elég 120 GB-s) jó volna.Üdv!
-
lazydog
addikt
válasz membrandj #78567 üzenetére
Karácsonyra ezt kérd ajándékba
Valami értékesebb, praktikusabb ajándékot szeretnék.
Ha a kiemelésre céloznál, az segédeszköz nélkül is megy nekem. Mint láthatod komoly szükség van rá, mivel alkalmazása ellenére is sok itt a félreértés.[ Szerkesztve ]
-
lazydog
addikt
válasz Grave_444 #78566 üzenetére
Mi bajod az ITX géppel?
Attól tartok, félreértettél, talán nem is először. .
Kevés nagyobb híve van nálam az ITX-nek, magamnak is ilyeneket pakolok össze. Legutóbb éppen az itt szinte tiltólistán szereplő, i5-4690K-val.Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!
-
membrandj
nagyúr
válasz #17954112 #78563 üzenetére
asrock b85m + g3220 nem fér bele?
Hát órajelben 3 ghz alá azért nem célszerű menni szerintem.
Többi ok.Kristof9094
"nem arra gondolok, hogy jobb a LAN, meg a hang" Én pedig pont erre gondolok és ezt is írtam. Maga a chipset az sokban nem különbözik.
4 db helyett max 2 db usb3, 4db sata3 helyett csak 2 db. Kb a lényeg.lazydog
Karácsonyra ezt kérd ajándékba: [link][ Szerkesztve ]
-
Kristof9094
senior tag
válasz membrandj #78562 üzenetére
És te elképzelhetőnek tartod azt, hogy 2-3k különbségért sokkal jobb minőségű alkatrészeket kapsz (nem arra gondolok, hogy jobb a LAN, meg a hang, hanem pl a kondik típusára)?
Van erről valami hiteles forrás?
[ Szerkesztve ]
Audi A4 B5 1998 | Mercedes Benz E200 W210 1997 | BMW 520i E39 1997
-
membrandj
nagyúr
válasz fogtunder #78559 üzenetére
h81-en általában a felhasznált alkatrészek is " olcsóbbak". Audio ,lan, stb. Ezen felül már maga a chipset különbözik.
Nincs ilyen,hogy h81-be i5 nem megy és társai. Ha valaki megveszi most pl a g3220-at h81m-hds-el és később i5-re akar fejleszteni nyugodtan.
Ez akkor gáz, amikor valaki új gépet néz i5,i7-el és ahhoz nézi kapásból a kb 3 k-val olcsóbb h81 lapot.
-
Grave_444
nagyúr
-
fogtunder
nagyúr
szoktátok írni, hogy H81 lap nem való i5 alá, mi ennek a konkrét oka? a két chipset közötti funkcionális különbségeket értem, de mondjuk egy mITX gépnél, ahol amúgy sem fér a nyákra több DIMM slot, nem kerül majd a gépbe 6 SATA meghajtó, nem lenne mindegy, hogy H81 vagy B85?
I hate morning people. And mornings. And People.
-
d4nl
tag
sziasztok. uj tapot kene vennem, mert kisebb terheles utan nem sokkal elkezd ciripelo hangot adni a ventije. csapagyas lehet gondolom. milyen tapot javasoltok 10k kornyeken az alairasomban szereplo gepbe? elore is thx
thermaltake v4, chieftec ctg500, asus m4a77td, amd phenom 955 be, cm hyper tx3, geil 4gb ddr3 1333 kit, sapphire r7 260x oc 2gb, samsung SSD 840 120gb, seagate 500gb 7200rpm 16mb, acer g245h
[ Szerkesztve ]
-
membrandj
nagyúr
Ez teljesen rossz.
Tuning proci, nem tuning lap, játékra vga nélkül alkalmatlan.Mire kellene?
Amúgy
i5-4590
asrock h97m pro4.HDD wd green, ami lassú. Ha nincs ssd-d, akkor ez így nem fog menni.
EZEX 1TB. Milyen vga-d van mellé?hegegege
proci: g3220
lap: asrock h81m-hds,ha fogni kell pár ezret.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
mrmc
újonc
-Corsair 500W CX500M
-Intel Core i5-3570K
-Kingston 4GB DDR3 1600MHz HyperX Fury Black
-MSI H77MA-G43
-Western Digital 1TB 64MB SATA3 WD10EZRX
-Zalman Z3 Plus fekete
Összesen: 140k
A kérdés milyen hűtőt vegyek és így ez jó?[ Szerkesztve ]
'Ha egy napon majd megöl a sebesség, ne sírj értem, mert mosolyogva mentem el." -Paul Walker
-
Kristof9094
senior tag
válasz juve600 #78548 üzenetére
"h81-es lap az alap fapados lapja az intelnek,abba max i3-at szabad tenni ,i5-nek mind b85,h97"
Azért ez erős lódítás. Abba a H81 lapban bármilyen i5/i7 processzor elmegy, hiszen a például a H81M-HDS-nek is 4 fázisú tápköre van...
A munkaállomások nagyrésze sem véletlenül nem kap jobb chipsetet.
Audi A4 B5 1998 | Mercedes Benz E200 W210 1997 | BMW 520i E39 1997
-
-
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz Ciccuka #78542 üzenetére
Tuningban biztos nem, mert azt csak a Z87, Z97-es lapok tudják a Socket 1150-esek közül. Hekkeléssel a H81, B85, H87, H97-es lapok is tudnák ezt a funkciót, de tuninghoz nem ideális az áramellátásuk, és nem biztos, hogy rendesen menne.
Tuningolni(normálisan) viszont csak K-s procit lehet. A tuningolásnak szerintem csak az i7-eseknél van értelme.Teljesítményben ugyan ott vannak.
-
Ciccuka
veterán
válasz DR|FTK|NG #78464 üzenetére
ASRock H81M-HDS helyett nem jobb véletlen a ASRock H81M-DGS R2.0 alaplap?
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz lazydog #78533 üzenetére
Vegyen felőlem i5 4690K-t, egy i7-tel többre menne.
Nem változtatok rajta, Te se változtatnál, ha annyi Samsung féle gány láttál volna, mint én. Pl az új Samsung HDD döglődik, FullHD-s TV NEM BÍRJA a FullHD-t, másik TV-n(Samsung "okostévé") nem lehet firmware-t frissíteni, pedig azt kéri, hogy frissítsem(ismerősnek a TV-jén).
Vagy a Samsung Androidos tabletnek csak úgy meghal a hangszórója, képernyőjének ronda képe van(csíkoz is), képernyője pontatlan. És semmilyen ütődés, beázás, stb nem érte.Én nem kockáztatnék egy Samsung SSD-vel ezek után.
-
drzozo
senior tag
LeC egyébként össze is tesz gépeket? Vagy csak alkatrészenként árulja? Illetve az lenne még a kérdés, hogy ahol nem jelzi a garanciát külön (pl. 3 év), csak azt, hogy bontatlan, akkor azt úgy kell értelmezni, hogy nem ad rá garanciát?
-
lazydog
addikt
válasz DR|FTK|NG #78529 üzenetére
Én nem pártolom a Samsungot, nagyon rossz véleménnyel vagyok minden samsung-ról.
Ideje felülbírálnod ezt a tévedésed, különösen, ha nemcsak az EVO SSD-re értetted ezt.
Másrészt, hadd vegyen K-s procit, ha egyszer azt szeretne.[ Szerkesztve ]
-
DR|FTK|NG
veterán
-
Ciccuka
veterán
válasz lazydog #78417 üzenetére
Egyébként miben jobb a Pentium G3220 processzor egy 3.0GHz-s Phenom II X4-től?
Elsőre nekem a feleannyi fogyasztás tűnt fel.
[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
Biluxzsolt
aktív tag
válasz ggbuffon1897 #78515 üzenetére
5-10 e +- nem gond,de ha már egyszer csinálok egy jó gépet,az akkor legyen frankó!
Az alkatrészek meg csak áfás számlával jöhetnek."Ha három madár lennék,látnám magam felülről,amint magam mögött repülök."
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz zedy91 #78526 üzenetére
Proci: i5 4590 vagy i7 4790-et válassz.
Lap: H97-eset válassz, pl ASRock H97 Fatal1ty, Asus H97-Pro Gamer
VGA: Én Asus/MSI párti vagyok, ezek miatt én Asus Strix-et vennék.
RAM: Elég lesz egy Corsair Vengeance LP 1600MHz CL9, a proci úgy se tud 1600MHz-nél többet kezelni.
SSD: Én nem pártolom a Samsungot, nagyon rossz véleménnyel vagyok minden samsung-ról. Felőlem veheted ezt az SSD-t, de én a HyperX 3K 120GB-t jobban ajánlom.
HDD: WD Blue 1TB EZEX-et vennék, de ez a Seagate sem rossz.
Monitor: Na ne. A TN panelt és a 2ms-t felejtsük el. LG 22MP55HQ-P, Dell P2314H jobb választás.
Táp: 600w felesleges. Nem kell 600w, főleg akkor ha CWT beles Corsair. FSP Raider 550, XFX Pro 450, 550, XFX TS 550 jobb választás.
Ház: Zalman Z9(Plus, U3), Corsair Carbine 300R, Fractal Design Core 3000(ez kifutó darab ) jobb választás lenne.[ Szerkesztve ]
-
-
-
zedy91
újonc
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, gép vásárláson gondolkozom. Már összeállt néhány paraméter, de szeretném kikérni a jobban hozzáértők segítségét. (Játékra lenne, 0-áról kezdem az építést semmilyen periféria nincs.)
Intel Core i5-4690K 3.50GHz (Devil's Canyon) Socket LGA1150 Processor
Gigabyte Z97X-Gaming 3
Zotac 4Gb NVIDIA GeForce GTX 970 AMP Omega PCI-e VGA
G.Skill RipJawsX 8GB (2x4GB) DDR3 PC3-17000C11 2133MHz Dual Channel Kit (F3-17000CL11D-8GBXL)
120GB Samsung 840 EVO Series 2.5" SATA 6Gb/s Solid State Drive SSD
1TB Seagate Barracuda ST1000DM003 3.5" SATA III Hard Drive
Asus VE247H 24" Widescreen LED Multimedia Monitor - Black [VE247H]
600W Corsair Builder Series CX600M 80PLUS Bronze Modular Power Supply
Cooler Master K350 Midi Tower Gaming Case
Coolermaster CM Storm Devastator Gaming Keyboard & Mouse Bundle
Mi a véleményetek? Hibák? Gyengeségek? Az sem baj ha lefaragunk az árból de azért ekörül a teljesítmény körül maradjunk
Előre is köszönöm!
-
menledge
senior tag
válasz gelsizoltan #78521 üzenetére
Nem lehurrogás volt az hanem segítség!
-
juve600
nagyúr
válasz gelsizoltan #78523 üzenetére
akkor azt vedd le belőle
-
juve600
nagyúr
válasz gelsizoltan #78521 üzenetére
szia
hát nem nagy hozzáértésre vall ez a konfig,K-s proci egy olyan lapba amiben nemhogy huzni nem lehet de el indul,táp sem ajánlott,nincs hddAsrock H97M PRO4 alaplap 24 hó gar.
1 db 22,419 Ft
Cooler Master Hyper 212 EVO RR-212E-16PK-R1 processzor hűtő 36 hó gar.
1 db 9,703 Ft
Corsair 2x8GB DDR3 1600MHz CML16GX3M2A1600C10 memória 36 hó gar.
1 db 44,813 F
Corsair Carbide 200R CC-9011023-WW számítógép ház 24 hó gar.
1 db 17,884 Ft
FSP 550W Raider S 550 80+ tápegység 60 hó gar.
1 db 16,810 Ft
Gigabyte GTX760 OC 2GB DDR5 GV-N760WF2OC-2GD videókártya 36 hó gar.
1 db 57,992 Ft
Intel Core i7-4790 processzor 36 hó gar.
1 db 79,811 Ft
Samsung 250GB EVO MZ-7TE250BW SSD meghajtó 36 hó gar.
1 db 32,690 Ft
Western Digital 1TB 64MB SATA3 WD10EFRX merevlemez 36 hó gar.
1 db 17,550 FtÖsszesen: 299,672 Ft
pcx.huvagy még olcsóbban forumos kollégától [link]
-
gelsizoltan
csendes tag
Sziasztok!
Elvileg egy hozzáértő sác állította össze ezt a configot nekem, én sajnos annyira nem értek hozzá, hogy értékeljem. Lényeg ami lényeg, hogy segítségeteket kérném, mert még épp a vásárlás ELŐTT vagyok, és tegnap egy másik topicban -ahova a házzal kapcsolatban írtam hurrogtak le, hogy meg ne vegyem és jöjjek ide kérdezni! Szóval itt vagyok! Bármilyen tanács jól jön!
Monitor már van,
A keret 300 ezer, amire kellene a gép: Adobe Ps, Ae, Ai, Pr, 3Ds max, Autocad. Tehát javarészt tervezés: 3D és Ps, időnként filmvágás főleg. Ami fontos lenne, hogy 4Ks monitort támogassa a gép. Esetleg szimultán 2 monitort is működtessen, de ebből elég, ha az egyik 4K (jelenleg 1920p van, de tervezem a 4K-t)
Az eddigi, config, amiből még semmit sem vettem meg:
Intel - Core i7-4790K 4GHz/8MB LGA1150 BOX - BXF80646I74790K
ASUS - B85M-E (s1150)
Gigabyte - GTX760 2GB DDR5 OC - GV-N760OC-2GD R2.0
Thermaltake - 630W - W0393RE
Arctic - CPU Freezer 13
Samsung - 250GB 2,5" SATA3 TLC EVO Basic - MZ-7TE250BW
Kingston - 16384MB 1600MHz CL10 DDR3 HyperX Fury Blue kit - HX316C10FK2/16dvd író, olvasó és rom van még régebbi gépből, azt nem szeretnék venni. A házban még nem vagyok biztos, eddig 3mat ajánlottak:
- Fractal Design Define R4
- corsair carbide spec-02 red led - ezt ajánlotta a srác, nekem a design nem igazán tetszik, de gondolom jól átszellőztethető, ezért ajánlotta.
- cooler master silencio 550Kicsit sietős a dolog, mert ma meg szeretném venni.
Minden segítséget köszönök!!
-
Gavinoo
újonc
Köszönöm! Esetleg gépházat is tudsz javasolni? Monitor nem kell. Ja és az i5 proci valamint az i7 között mi a külömbség? Az i7 nem lehet, hogy hosszú távon esetleg jó lenne?
szerk: vakvagyok, házat is írtál, már látom
[ Szerkesztve ]
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz Gavinoo #78517 üzenetére
Játékra kell és monitor, stb van? Ha igen, akkor:
i5 4590 ~ 50k
GTX 970(pl Asus StriX) ~ 110k
2*4GB/2*8GB HyperX Fury 1600MHz CL10/Corsair Vengeance LP 1600MHz CL9 ~ 22-45k
HyperX 3K 120GB ~ 21k
WD Blue 1TB EZEX/Black 1TB FZEX ~ 14-20k
XFX Pro 450 ~ 14k
Corsair Carbide 300R ~ 22k
Összesen: 279-308kHa kell monitor(és játékra kell):
i5 4590 ~ 50k
R9 280X 3GB/GTX 770/vagy vársz a GTX 960-ra, kb az is ennyi lesz, elvileg a 770 szintjét hozza ~ 70-84k
2*4GB HyperX Fury 1600MHz CL10/Corsair Vengeance LP 1600MHz CL9 ~ 22-24k
HyperX 3K 120GB ~ 21k
WD Blue 1TB EZEX/Black 1TB FZEX ~ 14-20k
XFX Pro 450 ~ 14k
Zalman Z9(Plus, U3) ~ 14-17k
Dell P2314H ~ 52k
Összesen: 283-308k
akkójóva(#78506)
i5 4440 ~ 46k
ASRock B85M Pro4/Giga B85M-D3H ~ 16-17k
R9 280/R9 280X HA-ról egy használt R9 290/HA-s R9 290 nem ref hűtéssel ~ 55-70-75-85k
2*4GB HyperX Fury 1600MHz CL10/Corsair Vengeance LP 1600MHz CL10 ~ 22-24k
+Adata ASP600 64GB/HyperX 3K 120GB ~ 12-21k
XFX Pro 450 ~ 14k
Zalman Z9(Plus, U3) ~ 14-17k
Összesen: 179-238k -
Gavinoo
újonc
Sziasztok! A napokban elromlott a PC-m, es többe kerülne a javítás, mint maga a gép. Ezért úgy döntöttem, hogy jó, akkor legyen új gépem. Viszont akkor már nem szeretném elaprózni a dolgot, és itt jöttök Ti, ugyanis kiskutyafülényit sem értek a gépekhez, nem tudom, hogy mi miért és mennyivel jobb, mit érdemes és miért etc.
300.000 Ft a keret, ha nagyon kell akkor még rádobok 50ezret, de akkor már legyen benne a konfigban egy fantasztikus gamer egér.
Amit keresek a gépben:
-Akadálymentesen futtassa az összes játékot, és ez jópár évig legyen is így.
-Megbízható legyen, a fogyasztás nem lényeg (persze ne legyen áramszörny)Mindenfajta segítséget örömmel fogadnék!
-
MZsoltee
veterán
válasz Biluxzsolt #78513 üzenetére
Vegyél olcsóbb B85ös lapot és 4440-et és 8GB ramot!
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
ggbuffon1897
őstag
válasz Biluxzsolt #78513 üzenetére
pár ezrest lehet h tudsz farigcsálni így, na meg nem tudom mennyire vagy kompromisszumkész a ph-s urak bazárjaihoz (ugye nincs hivatalos papíros gari, csak ami hozzájuk szól, de azt ugye tegyük hozzá, h nem most kezdték az ipart), mert akkor viszont még jó pár ezrest lehet spórolgatni. (pm-ben leírom ha érdekel, nem akarok itt nyíltan reklámozni, mivel nem kapok utána részesedést )
TÁP : OK
Ház : OK
Lap: mehet sztem bele az M-es is ha van, ph-s kollegánál az pl 23,5k, ha olcsóbb lap és marad a bolt, akor pl Asrock H97M Pro4 22k
CPU: szerintem bőven elég egy i5 4590es , boltban ha jólsejtem 53k körül mozoghat, említett uraknál 48-49k
RAM: amit a CPU-n lapon spórolsz azt fektesd is be még 4giga ramba, játékmasinához kifejezetten kevés tud lenni a 4. Ott Corsair LP (alacsony bordás) , vagy amit írtál csak 2x4gb összetételben
VGA: R9 280 OK, elsősorban Asus-t vagy Sapphire-t nézz belőlük, boltban még kicsit mindig borsosak 60- 66k körül mozognak, bár most újabban vannak Asusok 60 alatt, de azokkal vigyázni, mert csak 1év garosak.(ettől függetlenül bevállalhatók, csak minek a kockázat, főleg h az uraknál megveheted őket 54k-56k ba 3év garral) -
QwErTy42
addikt
-
Biluxzsolt
aktív tag
válasz ->Raizen<- #78441 üzenetére
Köszi neked,bajzal-nak és ggbuffon1897-nek is!
Szerintem pc lesz,mert ahogy írtátok,jobban ki tudjuk majd használni.
Ahogy néztem ps4 kb annyi mint a pc vga nélkül.
Ilyesmit szeretnék és egy R9 280-at még mellé.
Szerintetek jó így?Idővel persze még 1 4gb ram,ha kevés lenne.Van egy 240-es ssd-m az menne bele.
[ Szerkesztve ]
"Ha három madár lennék,látnám magam felülről,amint magam mögött repülök."
-
ggbuffon1897
őstag
válasz MZsoltee #78511 üzenetére
nemtudom, én úgyvagyok vele, h ezért az árért használt gépet már nem vennék, bár vannak alkatrészek amelyeket igen (pl vidkártyát, procit,ramok azokat énis mindig használtan vettem) . A többire vmiért kényes vagyok, na de ez tényleg egyéni szoc problem.
Egyébként én nem csak mint fejleszthetőségre gondoltam h 1150es konfig, hanem talán tovább fog élni a piacon jóáron, ha megakarna válni tőle. De lehet én gondolkodok hülyén.
-
MZsoltee
veterán
válasz ggbuffon1897 #78509 üzenetére
Ha többet nem akar fejleszteni megveszi és használja akkor nem rossz 4ghz-en kényelmesen ver bármielyen nem k-s 4gen i5öt.
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
ggbuffon1897
őstag
válasz ggbuffon1897 #78509 üzenetére
na kétszer is leírtam gyakorlatilag uazt.. ez az óraátállítás zavarhatja a bioritmusomat
-
ggbuffon1897
őstag
válasz akkójóva #78506 üzenetére
Szia
212k-ból azért már pofásabb konfigot lehet összepakolni akár újonnan is..gondolom elsősorban játék lenne a cél, legalábbis videókártyát elnézve.
ahhoz a procihoz sztem túlzás az r9 290
(#78508) menledge na meg 210ből azért már pofás kis 1150es i5ös konfigot össze lehet szedni ph-s bazárosoktól (sipi, lec, gianni), mindegyiknél van ami jó árban van a többinél, bőség zavara
azonkívül 1155-ös konfigot venni..nem rossz, de uaz a móka mint AM3+ ra, sok értelme a jövőre nézve nincs
[ Szerkesztve ]
-
menledge
senior tag
válasz akkójóva #78506 üzenetére
Helo!
Újonnan egy 290-es konfig durván 300K lenne.
Nem csak pár dolog... az összes alkatrész az áraik alapján!
Az a proci szerintem kevés hozzá, talán tuningolva, de még úgy sem vagyok benne biztos. De stock cooler 6 ezerért?? Az egy ezrest ha ér... tuningolni viszont úgy nem tudod, és a ház?? Egy tuning proci+ az a vga fűt rendesen, ezért egy jól hűtő ház kell, különben megfő a cucc! -
akkójóva
tag
Üdv!
Mostanában gépet akar venni egyik ismerősöm , eddig ezt az ajánlatot kapta , de a processzort gyengének találom a 290-hez (persze lehet nem az). (nem innen kapta , ezért is kérdezem meg itt)
Ház: konkrét nincs ~6000ft-ot mondtak rá
Táp: Cooler Master GX750 ~13000
Alaplap: Asus Maximus Gene-Z IV ~19000
Cooler: Stock Socket 1155 ~6000
CPU: Intel i5 2500k ~29000
RAM: Corsair Vengeance 2x4GB 1600MHz ~16000
SSD: OCZ Agility 3 120GB ~19000
HDD: WD 1TB ~12000
VGA: AMD R9 290 ~92000
~212000
Ahogy elnézem pár dolog lehet hogy használt. Egyébként ez jó összeállítás , vagy valahol lehetne erősíteni / elvenni mert fölösleges?
Egy új összeállítást megnéznék úgy , hogy az r9 290 maradna , ha lehetséges?
Előre is köszi a választ! -
Süvi
őstag
válasz tranceplanet #78451 üzenetére
Szia. Erre mondtak 120-át. Köszönöm
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz Borisz76 #78503 üzenetére
És a CM Elite 110? [link] [link]
Mondjuk abban szinte megfő minden, és max 210mm-es(Shellkretor szerint 210mm) VGA fér bele:
-Gigabyte GTX750 GV-N750OC-1GI(GTX 750-ből ezt venném)
-MSI GTX750 N750-1GD5/OCV1
-Asus GTX750 GTX750-PHOC-1GD5
-Gigabyte GTX 750 Ti GV-N75TOC-2GI(GTX 750 Ti-ből ezt venném)
-Gainward GTX750 Ti 2GB DDR5 426018336-3088
-Asus GTX750 Ti GTX750TI-PH-2GD5
-Palit GTX750 Ti StormX OC NE5X75TS1341F
-Gainward GTX 750 Ti Golden Sample 2GB DDR5 426018336-3071(éppen hogy belefér a CM 110-be a 215mm-es hosszával)Talán még a Mini-ITX topicban tudnak segíteni.
[ Szerkesztve ]
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz Borisz76 #78499 üzenetére
Szerintem igen. De ez a gép lényegesen jobb vétel lenne:
G3220 ~ 14k
ASRock H81M-ITX/Gigabyte B85N ~ 17-20k
GTX 750 1GB GDDR5 ~ 30k
+Adata ASP600 64GB/HyperX 3K 120GB ~ 21k
HyperX Fury 1600MHz CL10 ~ 11k
FSP350-60APN/FSP Hexa+ 400 ~ 8-10k
Fractal Design Node 304 ~ 19k
Összesen: 111-139kVagy ez:
i5 4440 ~ 46k
Gigabyte B85N/ASRock B85M-ITX ~ 20-21k
GTX 750 Ti 2GB GDDR5 ~ 39k
+Adata ASP600 64GB/HyperX 3K 120GB ~ 21k
(2*)HyperX Fury 1600MHz CL10 ~ 11-23k
FSP350-60APN/FSP Hexa+ 400 ~ 8-10k
Fractal Design Node 304 ~ 19k
Összesen: 155-223kpl iPon-ban 2k-ért összeszerelik, de ott a gépek ára +5-10k(magasabb az alkatrészek árai ott). Viszont a PCX-ben 5k-ért szerelik, ott ugyan ennyibe kerülnek az alkatrészek.
-
lazydog
addikt
válasz membrandj #78500 üzenetére
A Bitfenix Phenom sokmindennek mondható, de kompakt, kicsi mini-ITX háznak biztosan nem.
"Phenom Mini-ITX delivers an exceedingly flexible interior. Remove the included FlexCage™ and install a long graphics card up to 330mm in length. Thick radiators up to 240mm can be installed up top, and if you need more water cooling, radiators can be installed in front as well. Those who prefer air cooling will be pleased to see that tall CPU coolers up to 175mm can be mounted with no fuss."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- Path of Exile 2
- EAFC 25
- Hogwarts Legacy teszt
- TCL LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Asszociációs játék. :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Magisk
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkCentre M710Q Tiny PC (G4400T 2core 2.9Ghz, 8 GB DDR4, 256 GB Nvme, WIN10)
- HP Gaming V3 I Intel Core I5 3470 I GTX 1050 2GB I GARANCIA I BESZÁMÍTÁS I
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 3060 12Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- GAMER PC - RTX 3080 - i5 13400F - 32GB RAM - 1TB SSD - VÍZHŰTÉS
- i5-14600KF, Gainward 4070Ti, 32GB DDR5 6000Mhz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest