Hirdetés
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dudika10
veterán
Üdv!
Igények:
Nagyszülők, email, internet, videók és hasonlók.
Jópár évig használnák, így az sem baj, ha jóval erősebb a kelleténél.
160GB-s HDD elég, a sebesség miatt viszont gondolom jobb volna legalább egy 320-as 1 tányéros.
Jobb minőségű táp, ezen nem szabad spórolni.
Ház is kéne valami.
4GB ram, nem pénz manapság.
Amit nem követek és nem tudom, hogy milyet érdemes választani az az alaplap + processzor. Lehet intel-amd, mindegy.
Integrált VGA-ra gondoltam természetesen.A keret durván 100k, de nem feltétlenül kell teljesen kihasználni.
Relatíve sürgős a dolog, így a hardveraprós mászkálás nem játszik. Jó volna ha egy helyről lenne összeválogatva a lista.Előre is köszönöm a fáradozásotokat!
Üdv!
DudikaProdipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
... és:
(#7436) nihill
(#7437) StirbiKöszönöm mindenkinek a segítséget.
Legkisebb Pentium lesz szerintem, SSD nélkül. Nyugdíjasok, ráérnek.
Én még HDD-s gépet használok, tudom mennyivel gyorsabb az SSD, de szerintem gond nélkül használható az a HDD is ...Üdv!
-
dudika10
veterán
Üdv!
Új kérdés:
Keret: 25k pénz (30 az abszolút plafon).
Használt jöhet. Sőt, igazából azt nézegetném első sorban...
Lap + proci + ram (+integrált videókártya)Netezni, filmezni meg ilyesmik. Kis fogyasztás követelmény.
Minden tippet szívesen veszek.
Üdv!
-
dudika10
veterán
Többi alkatrészt nem tudom, majd megérdeklődöm, egy tápcserét fogok még ajánlani valószínűleg, mert régi gép, de ott nem jön elő naponta új széria mint az alaplapoknál és processzoroknál, oda talán még megfelel a "naprakészségem".
A merevlemez az, ami még kritikus, de az szerintem a következő upgradenél lesz soros.
Nem saját használatra lesz.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz #98593280 #8598 üzenetére
Egy alapértelmezett, azon jön minden hang normális esetben. Eddig tiszta sor.
Ha a másik nincs letiltva, akkor adott programban (média lejátszók, játékok és egyéb programok) a hangeszköz listában megjelenik. Azt kiválasztva az adott program összes hangja azon jelenik meg.
Így például két külön monitoron gond nélkül lehet nézni két külön filmet külön hanggal, csak kell hozzá két lejátszó program.
(Talán linux alatt meg lehetett csinálni azt is, hogy adott programból több verzió fusson és külön legyen hozzá kiválasztva aktív eszköz, de ez nagyon rég volt, nem emlékszem, hogy sikerült-e megvalósítani, így ezt csak nagyon zárójelben jegyezném meg.)Tehát a Xonar mellett használhatod az alaplapi hangkártyát gond nélkül egyes programokhoz külön hozzárendelve.
Azt viszont, hogy mind a két hangkártyát ugyan az a program kezelje, nem lehet megcsinálni.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz shadow1901 #8608 üzenetére
Igen, a digitális és az analóg szekció egy hangkártyánál is működik külön-külön természetesen.
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
Üdv!
Kéne egy kis segítség, mert mostanában már közel sem annyira fekete-fehér a dolog, mint mikor utoljára számítógépet vettem.
Alacsony fogyasztású, olcsó gépet szeretnék. Nem tervezek VGA-t, ahogy néztem, a mostani VGA-m teljesítménye már az APU-kban is megtalálható, ez nekem bőven elég.
Kinéztem az A8 5600-ast, kis utánajárás után ez tűnt a legkiegyensúlyozottabbnak, de ha tévednék, remélem kijavít valaki.Szükségem lenne mellé egy alaplapra. Elvárás, hogy két monitort tudjon digitális kimeneten kezelni egyszerre, erről nem lehet lebeszélni. SATA3-nak örülnék, USB3 piros pont, de nem létszükséglet.
Szívesen fogadnék ajánlatokat ehhez is, de ehhez szükség lesz a processzorra.8GB RAM-ot szeretnék belepasszírozni a rendszerbe, hogy ne kelljen hozzányúlnom.
HDD van, egy 60GB-s SSD-t szeretnék a rendszernek.
És hogy ne az asztalon szétszórva legyenek, ehhez kéne még egy ház és egy táp, a kettőre együtt szánnék még nagyjából 30.000 forintot. A Bitfenix Merc Alpha tetszik például, de alsó tápos, és nem igazán találtam olyan tápot, amit alsó tápos házba is ajánlanak, megbízható, és jó hatásfokú.
Esetleg egy processzorhűtőre is áldoznék, ha a gyárilag adott hangos alapjáraton (terhelve nem érdekel).Remélem nagyjából sikerült leírnom, hogy mit szeretnék (a felsoroltakon kívül semmi más nem kell). Komoly teljesítményre nincs szükségem, nem akarok komolyabban hozzányúlni 4-5 évig.
Ha mindez egy pesti megbízható boltban egyben megkapható, az előny, de otthonosan mozgok az aprón is, ha ott valami jelentősen olcsóbb.A legnagyobb kérdés a processzor (és VGA) + alaplap. Ha ez a fix pont meglenne, akkor a többit már nagyjából meg tudnám oldani magamtól.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
dudika10
veterán
válasz Buci21 #43690 üzenetére
Az 500W-ra csak azért van szükség, hogy elég hosszú kábelek lógjanak a tápon, vagy valami előnye is van a 400W-oshoz képest?
MSI-t sose szerettem, de ha ketten is azt mondjátok, akkor legyűröm az előítéleteim.
De azt azért hadd kérdezzem meg, hogy ezzel az alaplappal egészen biztosan tudok majd kiterjesztett asztalt használni két digitális kimenet mellett? Van itthon olyan alaplap, amin ott van a DVI és a HDMI, de nem lehet a kettőt egyszerre működésre bírni, ezért kérdezem. Ez egy olyan fontos része a dolognak, amivel nem szabad mellényúlnom.Köszönöm mindenkinek, aki rám szánja az idejét.
(#43695) Buci21: gondoltam valahogy... Teljesítményben a 200W is elég lenne. Na mindegy, jó les nekem a Corsair.
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
Üdv!
A családban az egyik gép rosszalkodik, se erőm se időm hibát keresni, nem is mai csirke, gondoltam leváltom.
Sajnos elég régi ahhoz, hogy ne tudjam összehasonlítani tesztek alapján a teljesítményét a mai rendszerekével, egy Pentium E2180 csücsül egy P35-ös lapban, van mellette 3GB ram, és egy Radeon HD3850-es.A legnagyobb megterhelés lényegében a fHD filmnézés volna és az egyetlen kritérium, hogy kezeljen egyszere két fHD monitort, így arra gondoltam, hogy egy itx/matx integrált processzoros valami elég volna.
Mit gondoltok például egy Asrock D1800M-ről pédlául? Megfelelne a mindennapokra 4GB rammal megtámogatva?A többi sallangot ki tudom választani csak az alaplap-processzor-"videókártya" vonalon vagyok meglőve, nem követem a piacot.
Az alacsony fogyasztás nagyon szimpatikus, jó meleg helyen van, a mostanit is csak nagyon hangosan lehetett hűteni, és ez bizony komoly hátrány.Előre is köszönöm a választ és minden egyéb ötletet/tanácsot!
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz DR|FTK|NG #77015 üzenetére
Az az igazság, hogy nem hiszek a fejlesztésben. 4 személyre 4 laptop és 3 asztali gép jut, mindnek megvan a maga szerepe, és jópár év tapasztalata az, hogy mire fejleszteni kéne bármelyiket is, lehet lecserélni az egészet.
Fontolóra veszem az ajánlatod. Köszönöm.
Mások tapasztalatát is szívesen meghallgatom!Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz dudika10 #77001 üzenetére
Nem hallgattam rátok, összeraktam egy gépet az Asrock D1800M alaplappal.
A hasonló témában keresők kedvéért itt egy vélemény:A fent említett alaplap + integrált pocesszor bekerült egy Modecom Mini Cool házba 4GB ram és egy SSD (erre nincs felkészítve a ház, de egy 800 forintos beépítőkeret megoldja a problémát) társaságában, egy FSP táppal.
Mivel a fogyasztás minimális (egyik fontos szempont pipa), egyetlen ventilátor nélkül is vígan elvan minden, és ez fontos, ugyanis a ház, bár az ügyes megoldásokat ellesték a "nagyoktól" (jó érzéssel töltött el, hogy egy ilyen kis belépő kategóriás ház is viszonylag igényes/ergonómikus, van hova eldugni a kábeleket, és az egész felépítés logikus), az árához méltón papírvékony, és minden bizonnyal komolyabban "búgna". Így mindenféle mozgó alkarész nélkül az egyetlen tápventilátorral teljesen csendben van a gép (másik fontos szempont pipa).
Hétköznapi feladatoknál a "referenciához" képest nem tűnik lassabbnak semmiben, valószínűleg az SSD-nek köszönhetően sokkal gördülékenyebbnek érződik. A teljes gép táppal, 60GB-os SSD-vel kijön 60.000 forintból, nem fogyaszt, szinte néma, és hétköznapi feladatokat teljesen jól ellátja. Azt hiszem a nappaliban a TV alá is egy ilyen megy, ha az ott lévő bedobja a kulcsot.
-
dudika10
veterán
válasz zazenke #167379 üzenetére
Te kiszamoltad ezt biztosan? Bar varazsgomje egyikunknek sincs, de nezzunk mar gyorsan ket lehetoseget elmeletben:
A: most veszek egy 70k-s ddr5-os lapot es 110-ert kapok melle 16GB ramot ami nem gyorsabbb, mint a ddr4 jelenleg.
2 ev mulva amikor kijonnek a gyorsabb ramok es normalizalodik az ar, egy 20-asert eladom a lassu ramomat, es veszek 40-ert gyorsabbat. Osszesen 180-20+40=200-at koltottem. Van egy 2 eves deszkam es egy uj ramom.B: most veszek egy 70k-s deszkat, 30-ert ramot. 2 ev mulva eladom ezeket meg garancialosan egyutt 20k-ert amivel valaki nevetsegesen jol jar. Megveszem a 70k-s deszkat es a 40k-s ramot.
Koltottem 100-20+110=190k-t es van egy vadiuj lapom es ugyanaz a ramom mint az A esetben.Varazsgomb nelkul ez az en becslesem, amibol jelenleg egyertelmuen a ddr4 kerul ki gyoztesen.
De ha latod a jovot, kerlek dobd at privatban a jovo heti lotto szamokat.Szerk.: Az AMD sajat bevallasa szerinr azert nem mutatja be az uj foglalatot az ev masodik feleig, mert csak DDR5 lesz, de ugy latjak, hogy meg kell fel ev legalabb, mire normalizalodik a memoriapiacon a helyzet. Szoval az AMD szakemberei hasonlo velemenyen vannak, mint en es a tobbiek , akik jelenleg DDR4 partiak.
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz rasotamas #168406 üzenetére
Szerintem megszivatod magad az mITX-el. Manapsag csak a felso kategoriaban ajanlanak alaplapokat hozza.
Nekem jo lenne a "celeron ala valo" is a HTPC cserehez, de az sincs.
Az NR200-ba talan 226mm magas lap fer bele maximum. A standard matx 244, eppen csak nem fer bele.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz Grave_444 #168409 üzenetére
"ebbe a házba beférnek a kisebb mATX lapok is"
Sajnos szinte kizarolag a belepo kategoria aljan vannak ilyen matx lapok.
Szerk.:
Megjottek az Asrock belepo itx lapjai LGA1700-hoz.
ASROCK H610M-ITX/ac - iPon - hardver és szoftver hírek, tesztek, webshop, fórum
63 000 HUF egy H610-es lapert. A B560-as testveret 1 eve 35-ert vettem.[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
Kerdezek egy nehezet:
Megjott az Asrock "olcso" LGA1700-as ITX lapja, de ugy tunik tul sok bizodalmat fektettem, bele. Bar meg van par het mire tenylegesen ideer, de az elszaladt EUR arfolyam es az LGA1700-as platform magas ara miatt B tervben gondolkodom.
Nappaliban cserelnem a HTPC-t.
Jelenleg egy G3900, 8GB DDR4 (2133MHz) ram szolgal ki, eddig fullHD felbontason hasznaltam, mert az elozo TV meret mellett nem volt elonye a 4k-nak, de TV csere utan 75"-on mar jo volna a 4k tartalmakat nezni.
Es itt jon a gond, a jelenlegi rendszer 4k@30Hz-et tud, illetve erezhetoen nem gordulekeny az elmeny igy.
Szoval a kerdes, hogy mi kell manapsag a 4k@60Hz gordulekeny hasznalatahoz?!
Elso otletem egy G6900 volt egy itx lapban HDMI2.0-val. De lehet kellene a 12100?
Gondolkodtam N5xxx beepitett procis mini gepekben 100k korul (pl), de 1 magon meg gyengebbek mint a jelenlegi G3900, meg kellene neznem, hogy jo-e az nekem?!
Tokeletes lenne egy Ryzen 3 5300g, de az OEM only es nem is lattam ,hogy a piacra kerult volna tray formaban sem.
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
HTPC, HBO Max, Netflix, Amazon Prime, Youtube, minden jovoben elerheto streaming szolgaltatas, netezes
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
- itx haz
- 90W panel tap (egy 12100-ast vissza kellene fogni mar ezzel)
- 2x4GB 2133MHz DDR4
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Ez a kerdes.
4. Mennyi a kereted rá?
Amennyi kell, de nagyon nem szeretek fizetni felesleges dolgokert.
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont)
4k@60Hz HDMI 2.0 csatlakozoval (TV)
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
A maximalis meret 500x300x85mm lehet amivel garazdalkodhatok.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz palfitom #168417 üzenetére
Csak HDMI van. Ugyanakor elvileg letezik atalakito.
Na de 10. gen ala milyen ITX lap volna jo?
Ha meg nem ITX lap, akkor milyen haz, ami max 85mm magas / szeles?Mondtam, hogy nem konnyu. Ha konnyu lenne, megoldottam volna mar. Abban biztam, hogy csak jon a H610-es itx lap 40k korul, mert semmi extra igenyem nincs... De hat nem ez a valosag.
A 11. gen integralt CPU-kkal meg gondolom nagyon keves a tapasztalat?!
(Fejlesztes nem szempont, sose fejlesztettem gepet, mindig arrebb rakom oda, ahol meg jo, es ha mar mindenhol keves, akkor cserelem).Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz rasotamas #168501 üzenetére
Egy 3060Ti FE-hez erdemes kb 300-320W-ot szamolni ezen meres alapjan.
Egy 3070 FE-re pedig 350W-ot az elobb linkelt oldal meresei alapjan.IEC szabvany szerint egy vezeteken 20A aram (= 240W@12V) a megengedett maximum. Hogyha szabvany szerinti tapot akarsz gyartani ennel nagyobb teljesitmennyel, akkor bizony tobb OCP-t kell bepakolni a dobozba es ugy kell a vezetekeket csoportositani, hogy mindegyiken garantalni tudd, hogy nem megy tobb, mint 20A aram.
Rengeteg gyarto vagy figyelmen kivul hagyja a szabvany ezen reszet, vagy nem koti az orrodra, hogy a vezetekek hogy vannak elosztva.A PCIe slot felol a kartya kaphat 75W-ot, mig egy 8 pin-es kabel 150W-ra van meretezve, azaz 225W allando teljesitmenyig nincs gond (a meres amit linkeltem transient meres, nem allando teljesitmenyfelvetel).
Szoval szerintem a 3060Ti csak a legeslegszerencsetlenebb esetben lenne problemas.
#168509Ulf : az elmult 10+ evben nekem csak ~10 darab atalkitoval volt dolgom, de mindegyik ment gond nelkul, de ez a darabszam statisztikailag nem relevans.[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz Arphox #168808 üzenetére
Felteszek egy masik kerdest. Miert kell 2-nel tobb? Mit dugnal abba?
Eger, billentyuzet, usb mikrofon, nyomtato, egyik sem igenyli a 2.0-nal nagyobb sebesseget. A hordozhato merevlemezeket meg nem az alaplap jatuljaba dugod rendszerint, hanem a haz elejebe.
Nem veletlenul nem raknak fel tobbet a gyartok.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz rasotamas #169418 üzenetére
Hat ez nem valami jo otlet.
1GbE halozaton olyan 100-120MBps sebesseget erhetsz el kabelen (wifirol ne is beszeljunk). Ez jatektol fuggoen 0-50% koruli toltesi ido lassulast hozhat egy beepitett SSD-hez kepest (gyors keresgeles alapjan).
Nem kovetem annyira a jatekokat, de elkepzelheto, hogy egyes jatekoknal ez futas kozben is problemat okozhat.A router USB portja altalaban olyan 20-50MBps-t tud, szoval ha oda dugod, akkor lefelezed meg az elmeleti sebesseged is.
Ha beallitasz egy x86-os gepet NAS-nak, akkor bar a sebesseged meglesz, de nagyon optimalis esetben is egy extra 50W fogyasztast behozol a kepletbe. Ez 40HUF atlagos aramdij mellett, 365 napban, napi 24 oraban 17 000 forint extra koltseget jelent evente.
Routerre dugni kell egy HDD-t es azt osztani, a gepbe meg venni egy SSD-t es arrol jatszani. Nem eleg, hogy ez a legjobb megoldas, 3 eves tavlatban meg a legolcsobb is.
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz #12516608 #169420 üzenetére
Nem ertek egyet egyaltalan.
Egy normalis router gond nelkul kiszolgal filmenezest, zenehallgatast, baraoknak nyaralos kepmutogatast az USB portjara dugott HDD-rol.
Szep is lenne, ha nem igy lenne, hiszen ez az elsodleges celja a portnak.
Raadasul dughatsz ra kis fogyasztasu, lassabb HDD-t is, hiszen a celnak gokeletesen meg fog felelni.Az 50W fogyasztas pedig egy ovatos becsles, a tap hatasok alacsony terhelesen jellemzoen nagyon rossz.
Google elso talalat meres: [link]Szoval tobbet fizetsz, egy rosszabb megoldasert.
Na de ez abszolute nem ebbe a topikba valo, szoval be is fejeztem.
-
dudika10
veterán
válasz makoss #170326 üzenetére
TV alatt nekem egy i3 12100 van egy ITX lapban, 30W-ra visszafogva, alulfeszelve, alulfeszelt ramokkal. Az egeszet egy pico PSU meg egy 85W-os Chieftech tap taplalja.
Adapter + DC to DC SERIES-Chieftec vagy Adapter + DC to DC SERIES-Chieftec peldaul.
Ehhez kell venni egy hazat, ami megfelelo meretu.
Ilyesmit szant hozza a gyarto eredetileg: IX-01B-OP-Chieftec , de szerintem ez tul pici, nekem egy picit nagyobb van, es meg abban is jol fel tud melegedni minden.
Itt mar van HDMI2.0, szoval 4k@60Hz is megy, regebbi gepekkel maximum DP porton fog ez menni, az meg nem minden TV-re jutott, a 4k@30Hz meg hasznalhatatlan szerintem.
De ha ezt most elkezded osszekattintgatni, akkor kb 200 000 forintig meg sem all a szamlalo es eleg nehez ITX lapot kapni. Ha egybe mini PC-t keresel, akkor is ekorul fogsz megallni legalabb.
1W fogyasztaskulonbseg, napi 24 oraban, 1 ev alatt, 100 forintos atlagos HUF/kWh arral szamolva (jelenleg mennyi a nem kedvezmenyes? 70 forint?):
0.001x24x365x100 = 876 forint.
50W kulonbseggel a megterulese egy ilyen cserenek ~5 ev.
Persze varazsgombje senkinek nincs, hogy jelenleg meg tudja mondani az atlagos aram arat 5 evig, de ha ennel magasabb lesz (hogy a megterules gyorsabb legyen), akkor a legkisebb problema a torrent lesz.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz makoss #170362 üzenetére
Nem, ilyet neked kell osszelegoznod.
Nezegettem en is gyarilag osszerakott mini PC-ket, de miutan nekem a RAM, tap, haz mar adott volt, igy azokkal dragabban jottem volna ki, igy gyorsan elvetettem az otletet es nem is olvastam utanuk tulsagosan, hogy mik az esetleges hatranyok.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz Horvi #172636 üzenetére
Ugyan miert? Mert akkor itt lustabban lehet ajanlani?
Ha minden parameter valtoztathato, akkor az optimum megtalalasahoz mindegyiket vizsgalni is kell.
Szelsoseges esetben a kerdezo elmegy, vesz egy 4k@120Hz-es monitort, elkolti ra a keret felet, majd itt meg kozlod vele, hogy a maradek nem eleg 4k kiszolgalasara jatekokhoz.
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz MaddeNNNN #172640 üzenetére
Amikor 8-10 evvel ezelott kerdeztem a topikban, nem is letezett a topikgazda fogalom es ez egy beszelgetosebb szakmai topik volt.
Mikor legutoljara segitsegre volt szuksegem, korlatozottan kaptam hasznos valaszt, mert nem teljesen hetkoznapi kerdest tettem fel.
[#172639] : es mibol gondolod, hogy a kerdezok mindig tudjak, hogy mire van szukseguk?
Tovabbra is tartom magam ahhoz, hogy ha minden parameter valtoztathato, akkor egyutt kell optimalis megoldast talalni, nem kulon.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz dannyl #172649 üzenetére
Ezen [Logout]bejegyzes alapjan 2015 a szuletesi ideje a topikgazda rendszernek. Szoval nem, nem volt 8-10 eve.
A kritika melyik reszet nem erted?! Hogy nem lehet a legjobb megoldast megtalalni egy optimalizalasi problemara a valtozok fuggetlen vizsgalataval?
Vagy azt, hogy a kerdezo egyaltalan nem biztos, hogy a kerdes feltevesenek idejen rendelkezik megfelelo informacioval ahhoz, hogy a kerdeset ugy tegye fel elsore, hogy arra a szamara legoptimalisabb valaszt kapja?
rasotamas: elnezesedet kerem, hogy egy szakmai topikban szakmai kritikat mertem megfogalmazni.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz oreg0503 #174895 üzenetére
Miutan en ebben a kerdesben sose ertek egyet a tobbiekkel, javaslok mast, hogy jol osszezavarjalak:
A raszant keretet kell eloszor eldonteni, utana pedig merlegelni kell az igenyeket es annak fenyeben egyutt valasztani monitort es VGA-t (meg processzort).
Minel nagyobb felbontason es kepfrissitessel akarsz jatszani, annal tobb penzt kell kolteni a monitorra es a VGA-ra is. Itt erdemes megfontolni #174897hobizoli hozzaszolasat is.
Szelsoseges pelda, ha ugy dontesz, hogy 4k 75Hz-en akarsz jatszani a legujabb jatekokkal, es veszel mondjuk a 750k-s keretbol 250-ert egy montiort, a maradekbol nem jon ki hozza a megfelelo gep.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Öregszem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- OLED TV topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Nők, nőügyek (18+)
- Külpolitika
- További aktív témák...
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RX 6700 Xt 12GB/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/750W 2-3 Év Gar
- Új 2K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3070 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/750W 2-3 Év Gar
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3070 Ti 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/750W 2-3 Év Gar
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3080 10Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/750W 2-3 Év Gar
- DARTH MALAK GAMING PC // Core i7 930 // 8GB DDR3 // SSD+HDD // MSI GeForce GTX770 Twin Frozr 2GB
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest