Hirdetés

2024. május 31., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-25 08:15:08

LOGOUT.hu



TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ

Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#173566) SyMbioTe

(rögzített hsz)

Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás. :)

„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”

Hozzászólások

(#169429) Siriusb


Siriusb
veterán

Néhány hét használat után szeretnék visszajelzést adni. Ez ált össze:
AMD Ryzen 7 5700G
Be quiet! Pure Power 11 BN296 400W CM tápegység
Be quiet! BGW37 Pure Base 500DX fekete számítógépház
Be quiet! Pure Rock 2 fekete processzor hûtõ
Asus TUF GAMING B550M-PLUS alaplap
Samsung 980 1TB M.2 SSD
Kingston FURY Beast 2x8GB DDR4 3600MHz memória


palfitom ajánlotta alkatrészek közül szemezgettem, hatalmas köszönet a munkájáért! Nagyon elégedett vagyok a géppel, hihetetlen gyors és a megjelenítés (kép) is sokkal szebb lett (nincs és nem volt dedikált videókártya, korábban is a 4. gen intel i5-tel és GPU volt használatban).
Amíg a régi gépen egy kernel frissítés éppen elindult, addigra az új gépen már kész is van az initramfs.img generálással. :D
Weboldalak betöltésétől kezdve a libreoffice táblázatok megnyitásáig azonnal ott terem előttem minden és ezek csak apróságok, igénybe sem veszik a gépet. Virtualbox is sokkal simább és gyorsabb, hogy valami nagyobb vadat is említsek.
Proci azért lett 5700G és nem 5600G, mert jobb a GPU és úgy gondoltam, megérheti a felárat. Hát meg. :)
Számítógépház: eszembe sem volt üvegoldalas ház, pláne LED csíkokkal, de a pcx-nél nem volt olyan típus, ami első körben tetszett, így tovább nézegettem a neten, és a Pure Base 500DX elnyerte a figyelmem néhány videó megnézése után (ez az egyetlen alkatrész, ami nem az ajánlottak közül való). Nem bántam meg, ahhoz képest, hogy milyen nyitott, teljesen csendes, pedig 4 venti is keveri a levegőt. Abszolút esztétikusan néz ki, jól szerelhető, szépen elrejthető kábelekkel. A súlya a töredéke a 20 éves Anteq hangszigetelt házamnak. :D A házon lévő nyomógombbal lehet változtatni a LED csíkok színeit, avagy kikapcsolni.
Véletlenül lett ennyi Be quiet! a konfigban, ezek fogtak meg, miután átnéztem az ajánlottakat, ugye fontos szempont volt számomra a halk működés. Annyira ízlésesen néz ki így és ezekkel az alkatrészekkel a ház belseje, valamint a diszkrét megvilágítással, hogy jól esik ránézni.

Egyedüli probléma, amibe belefutottam, ‒ nem néztem utána, mert eszembe sem jutott, hogy kellene ‒ linux alatt a Samsung 980 nvme-nek van egy furcsasága, a hőmérséklet egyik pillanatról a másikra felugrik harminc egynehány fokról 84°C-ra, majd ugyanígy vissza. Ezek jobbára egy másodperces tüskék, bizonnyal valami szoftveres galiba. Az érdekessége, hogy erősebb igénybevétel mellett nem jelentkezik, csak "üres"-ben. Vettem rá egy hűtőbordát, mert izzasztás közben azért szépen felmászott a hőmérséklet (kihagytam a számításból, hogy a procihűtő nem az alaplap felé fog fújni).

Köszönöm szépen, hogy időt és energiát áldoztok a mi, azaz a kevésbé hozzáértők kisegítésére!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.