Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
bluyoo
nagyúr
válasz Kvelstadt #42589 üzenetére
Szia!
A CPU-t legalább jó lenne pontosan tudni ill. hogy szeretnél e tuningolni. Egy körülbelüli keret sem árt elég sok lap van elég nagy árréssel.
Neked mit jelent a "gamer" lap?
"van olyan hogy legjobb márka vagy márkák?" Nem igazán kinél melyik vált be. De akármelyik gyártónál előfordul hibás darab.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Kvelstadt #42591 üzenetére
A 20K-s keretedbe a B75-ös chipset fér bele.
"B75-ös chipset-es ATX-es lapok pl.:
ASRock B75 Pro3 talán a legjobban felszerelt B75-ös lap +2db ASMedia ASM1061 chip-es SATA3 porttal.
MSI B75A-G43 a legjobb mosFET hűtést kapta a B75-ös lapok közül de talán a legdrágább is (már 20K felett) .
Asus P8B75-V a legolcsóbb a három közül nincs HDMI csatlakozó viszont Virtu MVP támogatást kapott."
20K felett H77 -es chipset.
H77 -es chipset-es ATX-es lapok pl.:
ASRock H77 Pro4/MVP 22K körül Virtu MVP támogatással 2db natív és 2db ASMedia ASM1061 chip-es SATA3 porttal.
Asus P8H77-V jól felszerelt , erős digitális tápellátású lap (talán a legjobb a H77-es lapok közül) DisplayPort kimenettel és Virtu MVP szoftvertámogatással sok bővítési lehetőséggel de már 25K-s árcédulával.
Kicsivel olcsóbban VIA hangchip ellenzése esetén P8H77-V LE.
Na és a Z77/Z75 -ös lapok esetedben I3-al nem hoz sokat mivel az I3-at egyáltalán nem lehet tuningolni.Max. a normális SLI/CF de az is 30K felett ...."Bazinga!
-
Mahrenburg
őstag
válasz Kvelstadt #42591 üzenetére
Hello!
Az alaplapok tudását a PCH-lapka határozza meg, Intelnél Z/H/B betűkkel jelölik, de a köztük levő különbségek sem érintik a "gamer vagy nem gamer" fogalmát. A különbség legfőképpen a Sata2/Sata3 portok számában (B-nél a 6-ból 1db Sata3, H-nál és Z-nél 2 db Sata3), illetve a tuningolhatóságban (a Z tuningolható) jelentkezik. A további különbség inkább felszereltségben, s az alaplapok kidolgozásában vannak. Ha nem akarsz tuningolni, megfelelő a B/H lapka. A leginkább ajánlható:
Asus P8H77-V, de ez már kb. 25e. 20e körül a figyelmedbe ajánlom:
ASRock B75 Pro3
A B75 lapka 1db Sata3-as és 5db Sata2-es portot vezérel (ez a natív), s az ASRock B75 Pro3-nál az ASMedia-lapka még 2 Sata3-as port használatát teszi lehetővé. A Virtu MVP a dVGA és a CPU-ban levő IGP "együttműködését" segíti elő."Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
bluyoo
nagyúr
válasz Kvelstadt #42598 üzenetére
"kicsit magyarrbul mit takar ez a B75?"LGA 1155 alá készült chipset-ek .
"Virtu MVP támogatást?"Virtu MVP
"2db natív és 2db ASMedia ?" A natív USB3 és SATA3 annyit takar hogy maga a chipset vezérli nem külső chip mint pl. az ASMedia ASM1061 chip. Jobb a natív .....
"digitális tápellátású? azismitjelent?" A digitális jobb kisebb veszteség precízebb szabályzás. Kicsit más tollával ékeskedek mert én jobban nem tudnám leírni:
"Digitális PWM - adatként történik a feszültség kielemzése, és a visszacsatolás.
Analóg PWM - egy differenciálerősítő ad egy hibajel feszültséget, és ez van negatív visszacsatolásként a szabályozó bemenetre vezetve, megfelelő szintre erősítve / csökkentve, kondicionálva."[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Kvelstadt #42602 üzenetére
"az a helyzet hogy sokkal jobban érdekel a pc-zés mint amennyit tudok róla" Ezzel én is így vagyok.
Ha a ASRock B75 Pro3 akarod megvenni mostanra sajnos kicsit drága lett ..... Sok helyen a ASRock Z75 Pro3 is olcsóbb ami már tuningap még ha nem is a legjobb vagy akár a H77-es ASRock lapok amik ugyancsak 21-22K körül mozognak. Szóval ha B75-ös chipset is elég lenne akkor inkább az olcsóbb Asus P8B75-V.
#42603) Malanrion
Ahhoz a tuninghoz amit a szorzózáras i5 3550 enged még sok is a P8Z77-V LE PLUS.
(#42604) pepe_g
Igen utána visszaolvastam ... viszont egy két helyen a I i5-3570 még olcsóbb is mint a I5 2400.
(#42608) Malanrion
Azzal lenne igazán értelme annak a lapnak.Bazinga!
-
Mahrenburg
őstag
válasz Kvelstadt #42602 üzenetére
Szívesen!
Az ASRock 1155-ben jónak számít!
"az Asus meg sztem sok is lenne nekem" - ha rajtam múlna, ez az Asus (P8H77-V) lenne a minimum-lap 1155-ben (persze, kb 14e-s árért - milyen szép is lenne... )
"sokkal jobban érdekel a pc-zés" - engem először a Lego-zás érdekelt, de ez is hasonló... (Mondjuk sokak szerint még ahhoz is hüe vagyok... )"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
-KP-
addikt
válasz Kvelstadt #42686 üzenetére
gondolkodtam én is drágább lapon amúgy. szemezgettem az Asrock z77 pro3 lappal is. 24,5 a pcx-nél és 22,3 az iponnál. csak a célom az, hogy ár/érték szempontjából minél jobbat hozzak ki. aztán arra jutottam, pár száz mhz amivel előrébb vagyok a z77 lap tuning opciójával, amit lehet észre se vennék. Ha meg procit cserélek az már valószínűleg Haswell lesz.
[ Szerkesztve ]
-
-KP-
addikt
válasz Kvelstadt #42689 üzenetére
...
Az új Intel platform ami Júniustól lesz elérhető. ez váltja a mostani ivy bridge cpu-kat.
http://prohardver.hu/hir/intel_haswell_computex_kornyeken_rajtol_el.html
-
bluyoo
nagyúr
válasz Kvelstadt #42695 üzenetére
A Sandy/Ivy esetében a csökkentett csíkszélesség is közrejátszott (32-ről 22nm-re) ami azért olcsóbb gyártást eredményez.És ugye a Haswell marad 22nm-es .... szóval nem vagyok jós de ha csökken is az áruk szerintem nem lesz jelentős.
(#42698) -KP-
Sokaknak viszont csak rendes bolt játszik .....
(#42697) jeni
Gondolom elírás ..... vagy utolsó darab. Rá kell kérdezni. Pár napja size rendelt egyet a mobilx -től [link]. Kérdezz rá hogy mi van a lappal ....[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Kvelstadt #42771 üzenetére
Mint írtam a melóhelyen is van gép és elég sokat kockulok mellette Itthon meg nincs kert mivel kaptárban lakok. Szóval unaloműzés Tv nézés/játék közben. Ráadásul most beteg is vagyok úgyhogy csavarogni sincs kedvem pár napja. Leírni egy hsz.-t meg nem nagy idő.
[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Kvelstadt #42783 üzenetére
"meg jobb mint ha a skynet kezdete lennél" Ez is igaz!
" így legalább a munka az munka hangulatu az itthon meg itthon." Szerencsére azért még én is tudok különbséget tenni ....
"megnéztem amúgy azt a gépet. " Na az én is megnézném ... én sem egy 500K-s gépen melózom egy régi Dell Optiplex-et nyúzunk.Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Kvelstadt #42786 üzenetére
"bevinném a kártyám játszani is lehetne rajta bőven mert volt olyan procim és bőven játszottam vele."
Főnököd biztos örülne neked ha nekikezdenél játszani ....
"egyébként mik azok a szempontok amik miatt annyira számít milyen ház?"
Anyagvastagság , kialakítás , szellőzés , stabilitás , kábel menedzsment , esetleg hangszigetelés , kiegészítő portok , pluszba kapott kiegészítők pl. ventik és az egyedüli hardver ahol igazán számít a kinézet.Bazinga!
-
=HG=
addikt
Abban a topikban javarészt egy ember véleménye dominál..(engem nem győzött meg) de érdemes olvasgatni, mert apró részletekből jó tapasztalat gyűjthető. Jó ház: (ami neked tetszik ) Vastagabb acéllemezek(nem rezeg, nem búg) jó szellőzés (akadálytalan légáramlás) porszűrők, rezgéscsillapító gumik,(pl vinyóknál, táp alatt) csavar nélküli szerelhetőség . Esetleg hangszigetelés (bár szerintem sokat nem ér, és jobban szigeteli a hőt). És utána jöhetnek a speciális igények, pl: hordozhatóság, vízhűtés radiátorok elhelyezhetősége, stb.
Úgyhogy jól át kell gondolni mit vársz el tőle...
Közben kialakulnak a kedvencek, és rájössz, hogy sokkal többe kerül, mint amennyit szántál volna rá ![ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz Kvelstadt #42791 üzenetére
Akkor egy az ízlésünk. Nagy nyári hőfokteszt amiben érdekes módon egy olcsó ház erősen brillírozott mégpedig a BITFENIX Merc Alpha.
Én azóta átbogarásztam szinte az összes BITFENIX házat és tetszenek is . A ITT nagy választék van minőségi házakból.
Pl. egy-kettő: BitFenix Shinobi ,Bitfenix raider , Bitfenix ghost és egy + Anidees AI-6B árban sorrendben.
"az hogy stabilitás itt mit jelent?" Nem nyeklik-csuklik így nem is zörög .....[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Trebron09
őstag
Szempontok? Fontos hogy az "általános" szellőzése egy háznak (1venti elöl befúj, 1 hátul kiszív) minimum meglegyen, ha már fölül/oldalt/alul is tud szellőzni az már pozitívum, a meleg levegő felfele szál... ( a többit a fantáziádra bízom ). Régebben míg nem voltak annyira elterjedve ezek az alsótápos házak azt javasoltuk, hogy vagy tegye be az illető fordítva a tápot (ilyenkor csak 3 csavar fogta) vagy pedig tegyen egy papír/fa/plexi/akármit a cpu hűtő és a táp közé, de azért 2 cm maradjon a tápnak levegőzni.. ma már erre se kell figyelni ("lábak" magasságára viszont igen).
Ezen felül vannak -főként- esztétikai megoldások ilyen a kábel menedzsment.Kellően stabilnak is kell lennie (nem, nem a ráülésre gondolok ), mert ha szereli az ember és pl. bent van az alaplap akkor leehetnek meglepetések (bár ez elég ritka), könnyebben átveszi a rezgéseket egy nem stabil ház.
- Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót! -
-
bluyoo
nagyúr
válasz Kvelstadt #42955 üzenetére
Az Asus sem panaszkodhat a marinea2 szavaival élve "balatonkorlátkék" hűtőkkel . (Nekem éppen a kék szín miatt nem jönnek be külsőre! )
Mindkét gyártó megkéri az árát annak hogy normálisan nézzen ki a lapja. Az ASRock és az MSI lapok még úgy ahogy kinéznek valahogy , még az olcsóbb lapjaik is.
" ilyen szűrkés vagy barnásat akarok én is!" A szépségnek ára van .......[ Módosította: mukibuci ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Kvelstadt #43148 üzenetére
Egyértelmű hogy nem fogom, újra meg újra leírni még egyszer ha a válasz neki is jó ..... 20K alatt ATX-es lap alig van majdhogynem az összeset leírtam a 2 hónappal ezelőtti hozzászólásban.És ugye új B75-ös lap sem jelent meg és a tulajdonságaik sem változtak ....
De ha érdekel összesen 11X lett kisebb nagyobb módosításokkal felhasználva . A neked adott válaszban az " -jel sem maradt el.
(#43147) dragomán
Szívesen!Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Kvelstadt #71866 üzenetére
Szia!
Igen, elég infó. Tuning nélkül a drágább deszkák is megállnak 40K környékén.
Pl. az AsusS H97-PRO GAMER.
Valamivel olcsóbban is kaphatóak "gamer" lapok, pl. az MSI H97 GAMING 3, ....
A H87/B85 -ös "gamer" lapok általában alig olcsóbbak, de ha találsz valami jó vételt azok is megfelelhetnek.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Kvelstadt #71873 üzenetére
A DDR4 már a 2. foglalat mellett használható, bár valóban nincs még annyira elterjedve (+ egyes LGA1151-es lapok DDR3 -as RAM-al használhatók).
De a számítástechnikában "nagyon új"? Mondjuk az igaz, hogy a lapok, CPU-k jó része még nem jelent meg.
A két chipset között nincs akkora különbség LGA1150 chipsets kivéve, hogy a H97-es deszkák támogatják a Broadwell CPU-kat is (bár nem árt ellenőrizni az adott lapot), ellentétben a H87/B85/H81 -es lapokkal.
Mindenesetre az LGA1150-nek itt vége (bár a Broadwell még most jelent meg), persze ettől még ugyancsak használható platform marad (szerintem még az LGA1155 is).[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Kvelstadt #71875 üzenetére
Szívesen!
(#71876) toturi
A konfig szerintem rendben van (a 8Gb RAM is bőven elég, hacsak nem akartok RAM Disc-et). Két észrevételem azért lenne:
1. Nincs SSD, én a rendszernek és a sűrűn játszott játékokat arra tenném egy olyan szintű gépnél.
2. A CPU hűtés túlzás egy szortózárasra (elég lenne pl. a Scythe Kotetsu, BE QUIET! Pure Rock, Noctua NH-U12S / NH-U14S, ....).[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Kvelstadt #71881 üzenetére
Persze ha 3X akkora hűtést teszel rá attól baja nem lesz. Viszont akkor már ésszerűbb egy normális házba, vagy házhűtőventillátorokba fektetni. Ezek legalább csökkentik a táp, lap és a VGA, + a CPU hűtés hangját/hőmérsékletét is.
A kinézett CPU kemény 84W-os TDP -jét még a gyári is kordában tartja, egy 5-10K-s toronyhűtő meg főleg.Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Kvelstadt #71885 üzenetére
Mivel a tuningot már az elején kizártad, így nem is említettem.
Ugye az Intel hivatalosan csak a Z87/Z97 -es chipset esetében engedélyezi, így természetesen drágább is.
A linkelt honlapon láthatod mindkettőt, miben különbözik a többi (hivatalosan nem tuningképes) LGA1150-es foglalat mellé gyártott chipset-től.
"Hegesztettunk volna ala gerendakat hogy tartsa a bordat."
"Nem lenyeg hogy hany kilo meg mennyi mer brutal jol nez ki!" Fontos szempont, miután minden hardver megütütte az elvárt szintet.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Kvelstadt #71900 üzenetére
Abban igazad van, hogy ha már kiad az ember egy ekkora összeget, akkor az nézzen is ki valahogy. Még ha nem is látja csak egyszer egy évben!
Monitorból szerintem mindenképpen IPS paneleset vegyen. ~50K.
Én is nemrég vásároltam. DELL-t akartam, de a kinézett darab majd 20K-val volt drágább mint ami végül meg lett vásárolva (Asus VX239H). Szóval győzőt a spórolás. Szerencsére nem bántam meg a dolgot.
Írj rá Miklosss2012, hogy ő hol szokott vásárolni. 1001 konfigot összedobott már kint, biztos ismeri a legjobb üzleteket.Bazinga!
-
LógaGéza
veterán
-
Falcon C.
aktív tag
válasz Kvelstadt #72024 üzenetére
Ezek után én is így leszek ezzel, csak nem érme és nem MSI. Majd kisorsolom valahogy. Úgyis lutri, kiszolgálja-e a 3 évet.
@bluyoo
Kettőnél több USB3-at szeretnék, de ha nem lesz olyan, hát nem lesz, majd veszek egy bővítőt bele, aztán csókolom.[ Szerkesztve ]
[Redmi Note 11] [Acer V3-574G-54T5]
-
Milka 78
nagyúr
válasz Kvelstadt #82678 üzenetére
iTX-en nem lesz PCI,csak egy PCIE.
Nem tudom külhonban hogy is van ez,de gondolom lehet ott is bios frissítéssel is kérni a lapokat.
Ez esetben jó lenne neked egy ASUS B150I PRO GAMING/WIFI/AURA,mert van rá Kaby Lake bios is hozzá,de azt csak Sky Lake procival lehet elvégezni (itt jön be a bolt). Igen kedvező árú (nálunk),megbízható deszka.Ha nem akarsz ezzel vesződni akkor marad a 200-as lapkészlet.
ASRock H270M-ITX/ac.Hozzáteszem ebbe az árba belefér az ASRock Z270M-ITX/ac is és akkor mehet a memória oc.
chopin42 . Ryzen topickban hamarabb fogsz segítséget kapni.
[ Szerkesztve ]
-
Weareus
addikt
válasz Kvelstadt #82682 üzenetére
Helló Toturi bátyó!
Akkor Asrock deszkád lesz?
Nekem is az van, igaz 1150-es.
Küldesz majd egy fotót róla?
Állítólag azon a deszkán, amit veszel, a DS-széria nem fut valamiért.[ Szerkesztve ]
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
Weareus
addikt
válasz Kvelstadt #82689 üzenetére
Asus-on mintha több lenne a vrm, de ugye a minőség is számít, nem csak a mennyiség.
Amúgy egyik deszkával sem jársz rosszul kettő közül, szvsz.Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
palfitom
félisten
válasz Kvelstadt #82767 üzenetére
Az a helyzet, hogy nem lehet/szabad általánosítani, szinte minden gyártónak vannak jól és nem annyira jól sikerült szériái.
Nem értek a Ryzenes platformhoz, de az ezekhez készült Giga-lapokról jókat lehet olvasni.(#82769) Kvelstadt
OK. Természetesen ez is egy döntés.[ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest