Hirdetés
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A fénynél gyorsabban
- Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
dannyl
addikt
Sziasztok!
Sajnos kicsit kiestem az alaplapi körforgásból, és némi segítségre lenne szükségem. Egy phenom2 X4 965 alá milyen alaplap dukál? Néztem az ASUS-okat, de sajnos már nem sokat mondanak a betűkszámok . Az lenne a kérdésem, hogy melyik lapot érdemesebb? Mi a különbség? Játék, film, net, ilyesmire lenne használva. Tuning annyira nem fontos. Wifi se lényeg. Jó chipsetje legyen, meg bírja az 1600Mhz DDR3-mat.És ha árban nem lenne különbség az Intel i5 750-es lapjához képest, akkor egyértelműen az i5-öst venném. Ti nem?
-
dannyl
addikt
válasz Fr3eWar #22426 üzenetére
Nagyon intel vonalon gondolkodnék. Alaplapban mindenképpen ASUS (már legalább az 5. ASUS lapom szolgálja ki az idejét hibamentesen), és akkor a 30K-s árkategória körül kell kalkulálni azt mondod. Jól van, köszönöm szépen . Megrágom magamban, aztán belevetem magam a vásárlásba .
-
dannyl
addikt
Sziasztok!
Két lap közt kellene döntenem, vagy árban hasonló más is szóba jöhet.1. Mennyit szánsz az alaplapra? MAX 25k, de inkább alatta
2. Milyen hardverek alá szeretnéd? i5 4590 + GTX 970
3. Milyen méretű lapot szeretnél? mATX vagy ATX
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...) Nagyjából ezek, semmi különleges.
5. Milyen a monitorod csatlakozása? Azt most nem tudom, mert nem nekem lesz a gép, de DVI tuti van rajta.
6. Szeretnél tuningolni vagy nem? Kizárt.
+1: Esetleg szeretnél CF/SLI-t? Soha.MSI H97 PC MATE, vagy ASROCK H97 PRO4 (vagy H97m PRO4 esetleg).
Játékra lenne.
Melyik ajánlottabb?
[ Szerkesztve ]
-
dannyl
addikt
válasz Teaway #70187 üzenetére
És nincs semmi sebességbeli, vagy más hátránya? Felismeri rögtön BIOS frissítés nélkül a CPU-t, illetve esetleg következő generációs CPU-k is fognak menni benne? Nem akadékoskodni akarok, csak szeretném nyugodt szívvel megvenni, mert elég sok pénz ez azért, hogy esetleg később megbánjam. És ahogy értem akkor inkább egy "durvább" B85, mint egy lájtosabb H97. És EZ A CIKK is kicsit degradálóan beszél az ASUS-ról.
[ Szerkesztve ]
-
dannyl
addikt
válasz Thunderzolee #70216 üzenetére
Miért vesz az ember manapság AMD procit? Ráadásul majd' 50k-ért. Jól írta a kolléga, normális 1150-es lap + i5, és ugyan ott van árban. Teljesítményben meg... hát nézzen utána a kollégád.
Persze vannak nagyon kivételes esetek, mikor AMD CPU kell, de szerintem ez most nem az a helyzet
-
dannyl
addikt
30k körül melyiket érdemes egy i5 4590 és egy erősebb VGA mellé tenni?
Van pár versenyző:
ASRock H97 FATAL1TY KiLLER
ASRock H97 FATAL1TY PERFORMANCE
ASUS H97 PRO
GIGABYTE GA-H97-D3HVagy van esetleg más? H97-et szeretnék, nem B85-öt, bár lehet csak az én hülyeségem, de valahogy mégis csak újabb a H97. Van egyáltalán szükség ilyen "drága" lapra? Csak bekapcs, és játszik típusú embernek lenne. Ez a max 30k esetleg 32 lenne a plafon, ha van értelme. Ha nincs, akkor nyilván örülök, ha olcsóbb. De hosszú távra kellene.
-
dannyl
addikt
válasz Teaway #70359 üzenetére
Igazából semmi extra nem lesz beletéve, csak a VGA. Úgyhogy nem tudok olyanról, ami az "m" ellen szólna. Ha jól tudom akkor az ATX csak akkor fontos, ha akarok egyéb kártyát belerakni, vagy SLI/CF-re kell. Azon kivül, hogy küllemre nem tetszik ez az ASUS, nem tudok ellene mondani semmit (sok úgyse látszik belőle, ha be van építve). Ez jobb, mint a fent említett többi lap?
-
dannyl
addikt
Azt hiszem leszűkítettem 2 versenyzősre:
MSI Z97 GUARD-PRO
MSI Z97-G43Igazából árban nem jobbak az mATX-es lapok, se a h-s chipesek, úgyhogy z-s lesz. MSI jó? Látom Asrock-ot nem ajánlotok nagyon. Nekem mondjuk 4. éve megy már tuninggal (kop-kop-kopp). Asus-t drágállom kissé. Még a giga maradna, de nem találtam igazán tetszetőset. Jó felé gondolkozom? Mert úgy érzem elindultam valamerre hála nektek. Csak nem szeretnék elhamarkodottan dönteni.
-
dannyl
addikt
válasz Balathruin #70408 üzenetére
THX
-
dannyl
addikt
válasz jim bcs #70410 üzenetére
Guard-pro 30k kb ennyi a másik MSI is. Egyedül a giga 35. Amúgy nem kell Z-s lap, nem lesz tuning. Csak az eddig ajánlott H-s lapokból a Z-shez képest nincs árban különbség. Akkor meg a Z-st veszem, mert mégis csak az a "csúcs", hiába ugyan az. Nem lesz K-s proci benne most (legalább 2 évig). Csak egy opciót megtartva, hogy esetleg később ha kevés lenne az i5 4590, akkor egy bármilyen K-st bele tudjak tenni. Alapból úgy kezdtem még anno, hogy tuningmentes H97-es lapot szeretnék MAX 30k-ért, de az se baj, ha kevesebb. A lényeg az időtállóság. mATX is lehet, de ha az ATX max 1k-val drágább, akkor megint csak inkább az. Ha van egy jó H97, és a Z verziója ugyan annyi, akkor meg megint csak jobb választás szvsz.
-
dannyl
addikt
válasz jim bcs #70414 üzenetére
Sajnos nehezen fogom fel még mindig, hogy miért éri meg jobban egy B85 a H97-tel szemben?! Tényleg semmi, de semmi különbség nincs a kettő közt sebességben? Ráadásul ezek is a 30k-t súrolják, ahogy az általam említett több H-s vagy Z-s lap is. Azért gondoltam, hogy tovább húzom a Z-sel, mivel árban nem drágább, viszont akár 2 év múlva bele lehet rakni egy K-s CPU-t, és kész is van az update. Ez csak az én logikám szerint van így, tényleg nem értek az alaplapokhoz.
-
dannyl
addikt
válasz Balathruin #71280 üzenetére
Annyira szidod az ASRockot, gondoltam megkérdezem, hogy miért. AMD alá tényleg nincs jó lapjuk, de intelhez elég sok jót csináltak. Szerintem nem hal meg több belöle, mint bármi másból (arányaiban persze, mert ASRockot többet adnak el világszerte, mint bármelyik másik márkát).
-
dannyl
addikt
válasz dannyl #71320 üzenetére
H81
Période 11
3,44% MSI H81M-P33
3,42% ASROCK H81 PRO BTC CARTE MERE
2,09% ASUS H81M-A
1,90% ASUS H81I-PLUS
1,77% GIGABYTE GA-H81M-S2PV
1,57% ASROCK H81M-HDS LGA1150 INTEL H81/2DDR3/2SATA3
1,30% ASUS H81-PLUS
0,77% ASROCK H81M-ITX LGA1150 INTEL H81/2DDR3/2SATA3
0,00% ASUS H81M-PLUSPériode 12
2,45% MSI H81M-P33
1,23% ASUS H81M-PLUS
1,07% ASROCK H81M-HDS LGA1150 INTEL H81/2DDR3/2SATA3
1,07% ASUS H81M-A
0,91% ASUS H81I-PLUS
0,47% ASUS H81M-E
0,00% ASROCK H81M-ITX LGA1150 INTEL H81/2DDR3/2SATA3Sajnos csak h81-et találtam, de itt vannak a meghibásodási adatok. Ezzel az erövel ASUS-t se ajánlj, de MSI-t se. Nem kötözködni jöttem, de ez mégse egy codegen táp. Kicsit beragadtnak érzem ezt a "kerüljük az ASRockot" témát.
-
dannyl
addikt
Én az sli/cf-et mindig is zsákutcának tartottam.
1. Nem igazán optimalizálnak játékot több vga-ra.
2. Olcsó kártyából három is kevés, drágából meg nem éri meg. Inkább vennék 980ti-t, mint 2x970-et.
3. Ha most erös a kártyád, és pár év múlva tervezel mellé egy ugyan olyat olcsón, akkor meg tuti van olyan feature, amihez újabb vga kell.DE! Tetmészetesen gaming 5, ha egy árban van.
-
dannyl
addikt
Most "találtam" ezt az alaplapot: GIGABYTE G1.Sniper H6. Ehhez 33k-ért hozzá tudnék jutni újonnan, vagy MSI H97 Gaming 3 kb. 35k-ért? Én nem tudok dönteni.
-
dannyl
addikt
válasz DR|FTK|NG #71590 üzenetére
Hát még csak szaglászok. Egyelőre nem látom értelmét cserélni, de ha a dollár ilyen ütemben erősödik a Forinttal szemben, akkor amig itt vagyok az USA-ban, kénytelen leszek venni valamit Októberben megyek haza.
Amúgy a szaglászás oka, hogy elkezdett játék alatt kikapcsolgatni a gépem. Tök random. Van, hogy 5-6 óra game után se, van, hogy fél óra múlva kikapcsol, majd magától újra be.
Ezért vettem úgy tápot (XFX XTR 550). A tápos topicban most fejtettem ki a véleményem . Most tesztelem, de ha az alaplap lesz a ludas, akkor meg kell válnom a 2500k-tól Pedig nagyon jó darab. 5GHz-en is megy minden gond nélkül, bár csak 4GHz-en használom, mert (még) nem hoz játék alatt semmit gyakorlatilag az a +1GHz.
-
dannyl
addikt
válasz DR|FTK|NG #71594 üzenetére
Sajnos IGP használat nem játszik, mert csak és kizárólag nagy igényü játékok alatt van a jelenség. Oda az igp nagyon kevés. Tegnap az új táppal toltam 1 óra witcher 3-mat, egyelöre jó. De elég random csinálja, mint írtam is. Majd hétvégén nyúzom még.
Kölcsön kérni itt kint nem tudok sajna semmit. De majd lecserélek mindent, ha sokáig idegesít
Nem volt GPU limit, mert nem ment 100%-on egyik sem. Egyszerüen nem kellett a játéknak. Mondjuk most már tuti van játék, ahol jól jönne. Azért a 280x elég jól bírja.
Köszi a segitséget!
-
dannyl
addikt
válasz HardSanyeee #71711 üzenetére
Ha jól gondolom, akkor most van cca 40k-d? Add el a cpu-t is és vegyél egy olcsóbb 1150 lapot, meg egy i5-öt sztem. AMD-hez nem értek sajna.
-
dannyl
addikt
Ha mindenképp kell tuning, és nem elég a turbo órajel, akkor MSI Z97 Gaming 5. De szerintem felesleges a tuning, mert ahhoz hűtő is kell legalább 10-15k. Így a CPU "k" felár (én 4590-et venném, mert nincs igazából játék alatt különbség, árban meg +8-9k), alaplap többletköltség (15k körül), meg a hűtő felár (kb. 10k). Így már 30k fölött vagy, teljesítményben 5% sincs. A 30k-t meg told inkább VGA-ba, az számít játék alatt úgy is inkább.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Politika
- PlayStation 5
- Yettel topik
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Macska topik
- Projektor topic
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- G.Skill Trident Z Neo 2 x 16 GB (32 GB) DDR5 6000 MHz CL30 AMD EXPO VADI ÚJ!!!
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
- Apacer 4Gb DDR4 2666Mhz
- Gigabyte Aorus B550i Pro AX AM4 ITX alaplap - ELKELT!
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest