Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Mára elég volt a reklámokból
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Hiányzik a gamer érzés
- Tápszűrő építése kapcsolóüzemű adapterekhez (HiFi készülékekhez)
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsivaagoo
őstag
válasz Kaci84 #54527 üzenetére
Olvasd el a ggg1 nevezetű delikvens első felvetését amikor hosszan érdeklősik az Asrockon és a Giga lapokon található kondenzátorok minőségéről és élettartamáról.
Na az ilyen tekervényekről látszik, hogy az illetőnek halvány fingja sincs arról, amiről érdeklődik, és bölcsészből, vagy más humanoidból van összerakva. Vagy csak egy okostojás.
--------------
Izé... Te sem ide való vagy igazán...[ Szerkesztve ]
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
szacsee
nagyúr
válasz Kaci84 #60901 üzenetére
Asrock Fatal1ty H97 Killer vagy Performance AlC1150
Asus H97-es deszkáin nincs, csak drágábban.
Gigán szintén nem láttam digi kimenetet ilyen ársávban H97-en.
Esetleg ha az Asrock nem szimpatikus, kicsit drágábban MSI H97 GAMING 3 ALC1150-on is van digi kimenet.
bluyoo pedig kivesézte a régebbi chipsetes deszkákat.3.Aragorn: van valami fejlemény, vagy még mindig nincs meg az igazi....
[ Szerkesztve ]
-
Ðávid
aktív tag
válasz Kaci84 #67625 üzenetére
Szia!
Pár hozzászólással feljebb leírtam a különbségeket a chipkészletek között.
-
-
-
Milka 78
nagyúr
válasz Kaci84 #91103 üzenetére
Mindkettő kiváló deszka...csak kell neked ilyen tudás, ezen az áron?Az ACE elég jo vrm-el felszerelt deszka és igen kézreálló a biosa míg a Master abszolút top lap sima liba neki egy 9900k oc is, de a bios-t szokni kell (ízlés kérdése). Mindkettő bőven sok tudásban egy i5 alá.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Kaci84 #94334 üzenetére
Szerintem egyikhez sem.
Ha megnézed 80-90 euro/dollár egy ilyen híd, bármelyik gyártót is vesszük figyelembe.
Hiába drága az X570 alaplap, igen kicsi az esélye, hogy mellé csomagoljanak kb. a lap értékének 1/3-1/4-be kerülő kevesek által használt kiegészítőt.
Arról ne is beszélve, hogy az sem mindegy, hogy 2 vagy 3 slotos.üdv.: Boldog Ferenc
-
Milka 78
nagyúr
válasz Kaci84 #95790 üzenetére
A 3db X570 közül választanék. Friss termékek, van rendes suportjuk és (bár nem lefutott ügy még talán), de hivatalosan támogatják a 4xxx-es procikat is amiből következik, hogy fejleszthető és az árát is jobban fogja tartani.
A Pro relatív jó áron van és van benne craft az Ultra meg egy vadállat.[ Szerkesztve ]
-
Hegyirabló
veterán
válasz Kaci84 #95982 üzenetére
Igen, csak érted, itt a mérleg, egyik oldalán ott az Asus egyetlen meghibásodással (ami még kétséges is, mert éppen próbálom kitesztelni), a másik serpenyőben meg ott van az MSI három meghibásodással, mármint nálam. De mindjárt utánaolvasok az MSI jelenlegi helyzetének, és majd elgondolkodom.
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
Milka 78
nagyúr
válasz Kaci84 #95979 üzenetére
Szerintem azt a kb 6-7 ropit ne sajnáld a Gigára, klasszisokkal komolyabb vrm van rajta.
A Z490 meg még jó pár hét, perpill csak tippelgetni tudunk. Én még nem találkoztam eggyel sem és tesztek csak a király kategóriában vannak.
Különben a Prime-A-t én is nézegettem egész pofás kis lap. -
palfitom
félisten
válasz Kaci84 #96151 üzenetére
Szia,
Ha lesz, akkor bekerül az Összefoglalóba!Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Milka 78
nagyúr
válasz Kaci84 #96151 üzenetére
Nálam sokkal nagyobb tudású fórumtárs szerint is best buy (a h.sz második fele). Ha egy 1.300v-n rohangászó i9-el elbír akkor egy i7 nem fog neki gondot okozni.
-
Delirious
tag
válasz Kaci84 #100551 üzenetére
Ez Intel Core i5 10600K Avenger Edition processzor (BX8070110600KA) 1300 forinttal olcsóbb mint ez Intel Core i5-10600 BX8070110600 processzor. Akkor nem érdemesebb venni a k-st? Már kifizettem előre, szóval maradok Intelnél, valószínűleg régimódi vagyok.
Játékra kellene 1080p-n 4690k-t váltana, egy ASUS TUF-RTX2060-6G-GAMING 6GB GDDR6 VGA-m van. Szándékosan rendeltem csak 2666-os ramokat, Intel oldalán azt írják ezt támogatja és sajnos nem vagyok milliomos sem. Azért maradnék a B460-as lapnál, mert az előző procim hiába "k" és hiába van "Z" lapom soha nem tuningoltam, max turbóra állítottam.
Ha ugyebár a B460 tudja a turbót.https://www.tomshardware.com/news/intel-B460-H470-motherboards-overclocking-asus
-
Delirious
tag
válasz Kaci84 #100559 üzenetére
Akkor elmondanám a gondolataimat és bizonyos szinten egyet is értek veled.
- Bolttól tanácsot többnyire nem szoktam kérni, viszont tőlük már több alkalommal vásároltam és ismerőseim is, mindig probléma mentesen.
- Az előző két procim is "k"-s volt, igaz a másodikat villámkárban kaptam egy Asus Z97-A lappal. Az első procim azért lett szorzózár nélküli, mert hátha majd tuningolok, nem történt így. Jelen esetben mivel a 10600k 1300 forinttal olcsóbb is volt mint a sima, gondoltam akkor inkább azt veszem.
- Nos, Intel vs Ryzen ebben nem vitatom, hogy igazad lehet, mégis maradok az Inteleknél ebben a korban az ember nehezen akar változni, de lehet a következő majd már az lesz.
- Intel honlapján a támogatott ram 2666-at, tuningolni nem akarok.
- A bolt árai vegyesek, de többségük igen jó. Ha egyesével rendelgetem meg a dolgokat, akkor a déli határszéli kisfalunkba, a kiszállítás miatt tuti nem lesz olcsóbb a végösszeg, itt nincs sajnos semmi csomagpont vagy csomagautomata. Még összeszerelést is kértem ami plusz pénz, előző gépemet én szereltem össze (most hat éves) de inkább szakemberre bízom.
- Igen miután kifizettem és kaptam az említett utolsó levelet tőlük, idejöttem leírtam a történeket, amelyek végén ezt írtam: "Gondolom azért a Turbo Mode-ot tudja ez az alaplap? Vagy azt sem? Köszi, csak ez az egy dolog érdekelne." Igazából kaptam sok egyéb hasznos infót is, de sajnos ezt a fórumot csak későn találtam meg.
- Igen arra, hogy régimódi vagyok nincs mentségem. Van aki akkor is BMW-t vesz tizedszerre is, ha van ár-érték arányban jobb is, mondjuk én pont BMW-t soha nem vennék.Köszi mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest