Hirdetés
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A fénynél gyorsabban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
balpis
őstag
válasz Kassadin #26790 üzenetére
Leginkább az asrock H61M/U3S3 az, ami ár/teljesítményben nagyon jót mutat.
A H61M-VS-t én nem választanám, mert:
- csak D-SUB csatlakozója van
- csak FE sebességű a hálózati csatolójaMinimálisan a H61M-S-t venném, de sokkal inkább a H61M-GS-t, amin van DVI is és GE a hálózati adaptere is.
Igaz, a nethez általában bőven elég egy FE is, de két gép között már számíthat , hogy van-e GE port.Illetve ezeken még kevésbé tartós kondenzátorok is vannak, habár ez talán kevésbé számít, hisz itt tuningról nincs szó.
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
balpis
őstag
válasz JoceeHunt #26848 üzenetére
A sandy architecturaja miatt max. x8 - x8 lehetseges...
(#26850) mitkov77: lehet, hogy valamit nagyon megbuheráltak azon a lapon.... El vagyok maradva....
[ Szerkesztve ]
-
balpis
őstag
válasz JoceeHunt #26855 üzenetére
Fórumok szerint nagyon extrém esetben (talán GTX580, GTX295 and GTX590 duplázása mellett) van <5% különbség a 2x16 és a 2x8 között. Általában <2%. Érdemes ezen erőlködni?
ÁMD fronton egyébként megy elég sok alaplapban.De valamit lehet, hogy buheráltak a drága lapoknál, mert pl. erre (http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_1155/Maximus_IV_ExtremeZ/#specifications - bocs, megint szar a firefox, nem megy a link betűzés) azt írják - talán a tomshardveren láttam? -, hogy 1x16, 2x8 vagy 3x16-ot tud
[ Szerkesztve ]
-
balpis
őstag
válasz zsolesz1982 #26863 üzenetére
felteszem, sok memóriát akarsz a konvertálás miatt, ezért egy H67-es lapot lenne célszerű keresni, 4 DDR3 slottal. Gondolom USB3 sem ártana.
Firewire kell esetleg? egyéb elvárások?notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
balpis
őstag
válasz zsolesz1982 #26868 üzenetére
szerintem jó - nekem H61DE/S3 volt, azzal is elégedett voltam -, de én inkább ilyet vennék, ha 4GB RAM elég (később meg esetleg 8). 1*4GB-t tennék most bele a későbbi egyszerűbb bővíthetőség kedvéért. Sebességbe nem lenne jelentős a különbség a 2*2-höz képest.
Már ha nem kell raid meg bővítőkártyák tömkelege (a H61 nem tud raidet kezelni)
Egyre gyakoribbak lesznek az USB3-as cuccok, az újabb külső HDD-k már szinte mind azzal jönnek ki. 1-2 év múlva hiányozna a sebesség.Az i5 bőven megfelel ma minden játékhoz - bármilyen egy GPU-s VGA-val -, alkalmankénti konvertáláshoz is tökéletes lesz. Akár egy 2300 / 2400 is már....
[ Szerkesztve ]
-
balpis
őstag
válasz zsolesz1982 #26870 üzenetére
Hát, ha 7.1 hang kell, akkor valóban jobb. Csak 6-7eFt-tal drágább
külön hálókártya teljesen felesleges ma már...Végülis USB3 kártya is van, s egyre olcsóbbak lesznek, ha egyszer kell majd, azzal is megoldható.
-
balpis
őstag
válasz zsolesz1982 #26873 üzenetére
ha az ár nem lényeg és /vagy a 7.1 hang fontos, akkor jó, persze
(#26874) The.Bali: A Z68 és a P67 is jó tuningra, de a Z68 az kihasználhatja a prociba integrált grafikus magot is.
Az AsMedia USB3 vezérlő az jó, csak az Etronnal vannak problémáknotebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
balpis
őstag
válasz Hunork #26920 üzenetére
én elgondolkoznék egy-két SATA HDD kidobásán, cseréjén nagyobbra vagy külső, USB-s rackbe pakolásánál.
Ha adatmentésre van, akkor különösen, mert jobb, ha nem együtt van a gép többi cuccával, ha elszáll valami, nehogy minden ugorjon...notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
balpis
őstag
válasz quasarus #27032 üzenetére
Az "újdonságok" nagyon jól hangzanak. Sajnos nem jöttek be.
Kis méretű SSD segíthet a HDD-nek, ez működik, egész jól. De ha van már legalább 30-40GB-re keret, akkor arra a szűk rendszer felfér, ha 60GB-re, akkor már elég. S ekkor gyorsabb azért, mint ha a cachinget használnád.
És csak Win7-tel működikA Virtu egyszer lehet, hogy menni fog, ma még nem láttam tesztet, ahol érdemben fogyasztást csökkentett volna.
Sajnos az etron USB3-mal még mindig gond van.
mondjuk az IGP azért hasznos lehet, pl. video kódolásnál, baromi sokat gyorsíthat. Azt viszont P67-s lapban nem lehet kihasználni.
Én is ezek miatt ugrottam bele a Z68 Pro3-ba. Baj nincs vele (az etront leszámítva, de saját USB3 még nincs, így nem gáz annyira - egyelőre), de valójában nem használok ki semmit a képességeiből...
Ha nem akarsz tuningolni, akkor viszont akár egy H61 / H67 is elég lehet...
(#27065) KAMELOT: ez így igaz. leszámítva, hogy egyes giga lapok teljesen félrevezetőek. Pl. H61 / H67 / Z68-as chipsettel készült lapok IGP támogatás nélkül....
Persze abban is található jó, de sokkal inkább kell figyelni, mint a többinél...[ Szerkesztve ]
-
balpis
őstag
válasz KAMELOT #27067 üzenetére
Madnem
Az új kártyáknál valóban nem sokat ér már a Virtu, még ha rendesen meg is csinálják egyszer..
Előfordulhat azonban eset, hogy akarsz tuningolni, de kell az IGP is, akkor jöhet a Z68.
Ilyen eset lehet, ha nem akarsz játszani, de fotókat, videókat bizgetsz.
Persze tuning nélküli esetben a H61/H67 is elég lehet, akár egy K-s procival, a dupla erős IGP-vel.Vagy játszol is, de a Sandy IGP-re épülő video konvertáló programot használsz. Ekkor is jól jöhet a Z68 + Virtu.
Ezek valóban nem tipikus alkalmazások, a legtöbb konvertáló program EGYELŐRE a CUDA magokat részesíti előnyben, de szerintem van rá jó esély, hogy hamarosan megjelenik egyre több Quick Sync pug-in...
[ Szerkesztve ]
-
balpis
őstag
válasz Mercutio_ #27178 üzenetére
Ha keveset játszol vagy alacsony felbontásban, akkor a Llano.
Ha egyáltalán nem játszol VGA igényes játékokkal - vagy idővel dedikált VGA-t akarsz, mert komolyan játszol -, akkor inkább egy AM3+-os lap, esetleg Phenom X4955BE-vel. Ha jó helyen veszed, a 44k-ból azzal is meglennél.[ Szerkesztve ]
-
balpis
őstag
válasz Giovanny #27423 üzenetére
A csippel úgy tűnt, nem lehetett komoly baj, mert 32 bites XP alatt gond nélkül ment nálam az USB3-as samu HDD az előző driverrel (102-es) is.
Állítólag az AMD lapokon megy rendesen a régi driverrel is - habár ezt én erősen kétlem...Ö
Sajnos most nem tudok kölcsön kérni USB3-as cuccot, hogy a legújabbat kipróbáljam.
Lehet, veszek egy pendrive-ot. vagy egy HDD-t...[ Szerkesztve ]
-
balpis
őstag
válasz Giovanny #27505 üzenetére
kb. fél éve csak B3-as kapható mindenhol...
Csak sokszor nem írják ki, mert egyértelmű.
Ami látszik, az a tápellátásbeli különbség, de hogy ez pontosan mekkora, nem tudom. A nem LE várhatóan jobban tuningolható.
Illetve 2 helyett 4 USB3 és 4 SATA3 port van a drágábbon.notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
balpis
őstag
válasz tranceplanet #27780 üzenetére
Mi is a probléma a H67-tel?
Az Ivy Bridge pont úgy fog vele működni, mint a P67-tel.
A Z68 elvileg lehet még jobb (PCI3.0 támogatás), de a mai alaplapok azzan is pont annyira időtállók, mint a másik kettő.
Vagy tudsz valami új hírt?notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
balpis
őstag
válasz LackoMester #27813 üzenetére
Felesleges. Hacsak nem az SRT-re vagy a Virtura gyúrsz. De az előbbinek sajnos nincs túl nagy létjogosultsága, a az utóbbi se megy igazán rendesen.
Ráadásul az USB3-ról sem tudom, jó-e már végre az utolsó driver, a korábbiak nem működtek....
Az i3-mal a tuningos képességet nem fogod kihasználni.
Igaz, a RAM menne 1600-on benne, a H61-ben nem, de nem látsz érdemi sebességnövekedést úgysem. Illetve a H61-ben az időzítéssel tudsz javítani.Szerintem elég egy H61M/U3S3, ami stabil USB3-mal van szerelve. Az IGP-t ugyanolyan jól kihasználja.
Hátránya: nincs raid támogatás és csak 2 db DDR3 slot.[ Szerkesztve ]
-
balpis
őstag
A Lucid Virtu hiába is van, ami tesztet én láttam, ott egyetlen watt fogyasztáscsökkenést sem hozott. Sőt, mintha 2W többletfogyasztás lett volna.... (ami mérési hiba kategória)
Mi a baj az mATX mérettel? Sok bővítőkártyát akarsz használni? Ha nem, akkor semmi hátránya nincs.
Olcsóbb egy IDE nélküli lapot venni, s cserélni a DVD írót, mint IDE-s lapra hajtani. Ha IDE HDD is lenne, azt egyébként is illene cserélni már a Sandy mellé, mert nagyon visszafogja a sebessége.
Nem véletlen, hogy elvétve akad olyan sandys lap, amin van IDE csatoló....Ha az IDE nélküli változattal és az mATX-szel kibékülsz, akkor neked is a H61M/U3S3-at javasolnám.
Ha az mATX gáz, akkor ottt van a H61DE/S3, de ezen nincs USB3. (persze IDE csatoló sem)Ha meg Z68 kellene - de felesleges az i3 mellé -, akkor ott van az Asrock Z68 Pro3 (nem M!)
IDE ezen sincs, meg az USB3 driverrel is baj van, de Z68-as chipset és ATX méretű....notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
balpis
őstag
válasz Csaby25 #27937 üzenetére
Én egyiket se választanám.
H67-es chipsettel vannak - azaz semmi tuning lehetőség -, de nincs IGP kimenete.
A Giga sajnos elcseszte majd az egész sandy sorozatot ezzel.
MSI, Asus vagy Asrock inkább.Ha nem kell raid és elég két RAM slot, akkor jó USB3-mal olcsón H61M/U3S3
(#27970) sg22: "2500k hoz p67 vagy z68 lap kell"
Ez azért egy elég kategorikus kijelentés
Teljesen jól elmegy H67 vagy H61-es lapban is. Ha valaki a számítási teljesítmény miatt választ i5-öt, nem játékra, de nem akar tuningolni, akkor lehet, hogy a 2500K kb. 2* erősebb IGP-jét akarja kihasználni, pl. a QuickSync-et. Hisz 2-3k.val drágább a simánál, s az IGP-je kétszer erősebb.
Vagy lehet, úgy gondolja, később jobban eladható lesz a K-s proci...Azaz anélkül, hogy tudnánk, mire kell valakinek egy gép, nem biztos, hogy érdemes ennyire éles kijelentéseket tenni.
[ Szerkesztve ]
-
balpis
őstag
válasz kasza blanka #27975 üzenetére
ez ma egy nagyon jól hangoztatható urban legend....
Nézz utána inkább...notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
balpis
őstag
válasz kasza blanka #27980 üzenetére
Egy jó hasonlat 2009-ből:
"RejZoR
Oct 12, 2009, 03:27 AM
AsRock and ASUS are in the same relation as Toyota and Lexus. They are both under the same main company, but they work each on it's own segment. In this case, ASUS is the Lexus and AsRock is Toyota. ASUS makes high end, high quality products while AsRock is mainly focused on budget and mainstream stuff. They work separately and don't share any of the products between each other."Itt van pár normális vélemény.
Áttételesen van köze a két cégnek egymáshoz ma is, ez igaznak tűnik. Eredetileg 2002-ben az ASUS alapította. Később átadta egy másik cége, a Pegatron alá.
Azonban ha hinni lehet a leírtaknak - az ASUS nem cáfolta -, ajkkor az összes ASUS lapot a Pegatron gyártja, amely az Asrock tulajdonosa.
Az Asus elszeparálta a két céget, s az ASUS részvényeseinek a tulajdonában (nam az ASUS, mint cég tulajdonában!) van (volt 2 éve, újabbat gyorsan nem találtam) a Pegatron 75%-a.Ha jól látom egy cikkből, az Asus a teljes alaplap R&D-t eladt a a Pegatronnak. Ebben az esetben, jó eséllyel nem az Asrock "gagyi" ASUS, hanem az Asrock gyárthatja az összes ASUS lapot is.
Szóval pár éve még igaz lehetett, amit írtál, ma már kicsit más a helyzet.
Főleg, hogy a minőségi tapasztalatok sem ezt mutatják ma már - szerencsére.
Ezzel - hogy az ASUS-é volt 2002-ben teljesen az Asrock, s a low level szegmenset célozta meg vele - itt mindenki tisztában van - nagyjából.(#27986) FireKeeper: ha részvényed van egy cégben, akkor tulajdonod is vagy benne. Legfeljebb speciális eset néha egy állami aranyrészvény...
Én is tulajdonos voltam kb. 0.0000001%-ban (csak írtam a 0-kat, nem kell utánaszámolni Ö pl. az OTP-ben, míg gyorsan el nem adtam a részvényeket[ Szerkesztve ]
-
balpis
őstag
Ha a Quick Sync-et támogatja a renderelő progid (ennek utána kell "guglizz"), akkor egyértelműen 1155.
Ha a mai procikban gondolkozol, akkor is 1155.
Ha csak télen akarod, akkor lehet, hogy hasonló árban erősebb lesz a Bulldozer.
60-ért alaplap-CPU erre a célra egy Asrock H61M/U3S3 + i5-2400 kombináció talán a legjobb vétel. 8GB 1333MHz-es Kingston RAM-mal 70k-n belül maradsz.SATA HDD, ODD mehet csak rá!
Ha a renderelés a CUDA magokat használja, akkor egy nVidia VGA (GTX460 vagy 560) javasolt mellé. Ha belefér a keretbe, akkor egy SSD is sokat gyorsíthat, főleg a programok induásán. Különösen, ha a HDD-d nem a legújabb. De ez a 150k-ba már csak cipőkanállal fér be.
(alaplap-proci-RAM: 70k, GTX460: 40k, ház+táp: 20-25k, SSD: 25k - ez inkább együtt már 160k, s nem árt még egy halkabb CPU hűtő sem.)Részlezett igényekkel itt kaphatsz több ajánlatot.
[ Szerkesztve ]
-
balpis
őstag
válasz PonPon #28048 üzenetére
"Normálisabb" pl. egy Asrock H61M/U3S3 alaplap és egy Pentium G620 proci a netezéshez, filmnézéshez. Ha játék nem lesz, VGA sem kell.
Ez sok is erre a feladatra, de szükség esetén még jól bővíthető...
775-öst ma már max. használtan érdemes beszerezni...
[ Szerkesztve ]
-
balpis
őstag
Ha tuninolni nem akarod, akkor miért kell 2500K?
Vagy az IGP-t akarod használni? (ebben az esetben P67 alaplap nem jöhet szóba, míg ha tuningolni akarod, akkor P67 vagy Z68 kell)
Ha se tuning, se IGP nem kell erős, akkor felesleges a 2500K, sima 2500 pont ugyanazt nyújtja 2-3k-val olcsóbban.Jó ár/érték arányban, ha nem akarsz tuningolni, s elég 2 memória slot, valamint nem kell RAID támogatás, akkor:
Asrock H61M/U3S3 ~17eFt
- IGP-t tudod használni
- 4 SATA2 + 2SATA3
- AsMedia USB3notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
balpis
őstag
szia!
(Ez már nem teljesen alaplapos kérdés, ezért offban.)Az IGP a sandy procigba integrált grafikus mag rövidítése.
Ha nincs dedikált VGA, akkor is egész jól használható a gép vele.
Bizonyos videós programok kódolásra is ki tudják használni (Quick Sync - rákereshetsz), sokkal gyorsabb, mintha csak a proci dolgozna (töredéke lesz a kódolási idő), viszont az általad említett programok tudtommal nem használják.
Ilyen feladatra valóban minimum i5 proci javasolt, de ha keret van rá, akkor méginkább i7-2600. Ez utóbbi nem csak órajelben gyorsabb 100MHz-el, de ha a program több szálat tud használni, akkor a HT alkalmazásával virtuálisan 8 magosként működik.Ha nem akarsz tuningolni, akkor elég egy H67-es lap (H61-et nem mondok, mert szerintem jobban járnán 4 RAM slottal, s 4*4GB-vel. A 8GB-s modulok egyelőre nagyon drágák)
Ha akarsz további gyorsítást később, akkor egy P67-es vagy Z68-as chipsetes lap kell és 2500K vagy 2600KEzek a procik egy jobb hűtővel nagyon egyszerűen tuningolhatók - csak a szorzó állításával növelhető az órajel 4GHz fölé.
Ha a keret nem túl nagy, akkor egy H67-es lapot keresnék 20k körül (MSI vagy ASUS, mert az Asrock és Giga H67 mind Etron USB3-mal van szerelve, amit nem tudom, hogy jó-e már, ráadásul a Gigákról sok esettben lespórolják a videokimenetet, meg nem túl jó a házventi vezérlése sem. Hozzá pedig keret függvényében egy i5-2300/2310/2400/2500.
-
balpis
őstag
ha valóban ennyi most nála a 2500K, az jól hangzik, máshol mindenütt 50k felett van.
(Án is nála vettem fél éve )
Viszont ekkor - ha nem is azonnal - de számolj majd egy CPU hűtővel is, legalább 6-8k értékben (minimum Xigmatek Gaia, CM Hiper212+, AC Freezer...)Én nem vennék ilyen magasított hűtőbordás RAM-ot, mert
- lehet, gondot okoz a CPU cooler elhelyezése
- sandy mellett nincs észrevehető sebességnövekedés az 1333 és 1600-as beállításokban (én 1066 CL7 és 1600 CL9 között sem igazán tapasztaltam.)
- tuning esetén sem lesz feszültségemelés, ezért nem nő jelentősen a hőterhelés a RAM-onÉn spec. a 1600-as HyperX-et lecseréltem "sima" 1333-as Kingstonra, semmi negatív változást nem tapasztaltam.
Igaz, nem sokkal drágább ez sem, de akkor már inkább egy alacsonyabb, pl. HyperX-et választanék. De abból van 1.5V és 1.65V-os is, (igaz, az utóbbi is elmegy 1.5 vagy 1.57-en, ami még belefér).
-
balpis
őstag
válasz maross #28103 üzenetére
az nagy valószínűséggel szintén B3, csak nem írják ki. Az intel januárban visszahívta az összes első szériás sandy alaplapját egy később várhatóan előjövő SATA instabilitás miatt.
Kis valószínűséggel lehet hely, ahonnan nem vitték vissza, s ezeket árulják. De ez nem túl valószínű.
[ Szerkesztve ]
-
balpis
őstag
válasz maross #28106 üzenetére
Nem egészen.
Az egyik "pro3" a másik pedib "pro b3"
Azaz pro B3 és pro3 B3. (a pro3 oldalán aleírásban ott van, hogy ez is B3-as)
Egyébként fura, hogy náluk a pro3 olcsóbb, mint a pro, pedig elvileg az a "magasabb kategóriájú" lap[ Szerkesztve ]
-
balpis
őstag
válasz maross #28109 üzenetére
én is pro3-at mondtam volna jobbnak. Az asrock táblázata eléggé azt sugallja, hogy ami fentebb van vagy soron belül balra az jobb az azonos chipseten belül.
-
balpis
őstag
válasz RockHaRD #28194 üzenetére
A 1155-ös lapokban vagy 16x + 4x PCIe páros van (ez gyakorlatilag semmire se jó), vagy 8x + 8x.
Ez a sandy fizikai kialakításából adódik.
A 2* 8x és a 2*16x között gyakorlatilag nincs különbség, ha utánaolvasol a tesztekben, fórumokon...notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
balpis
őstag
válasz geeg20 #28607 üzenetére
Ehhez a VGA-hoz bőven elég lenne a sima i5 proci is. Sőt, akár egy i3-mal sem tapasztalnál érdemi különbséget - játékok terén.
Azonban ha az alaplap megvan már, amiben benne van a tuning lehetőség, de az érdemben csak a 2500K-val használható ki (de játékhoz ezzel a VGA-val nem lesz rá szükséged) -, ezért a 2500K-n gondolkoznék.
Vagy ideiglenesen "olcsó megldásként" (sajna ma minden drága...) egy i3-2100 at is megfontolnék, amit később cserélnék, ha a VGA is kevés már.
Már ha elsősorban játékra kell a gép, s nem videos, fotós, tervezői munkákra.Ezekhez a procikhoz a DDR3 1333MHz is bőven elég lett volna, nem tapasztalsz érezhető teljesítményváltozást a gyorsabbal sem.
Főleg, hogy ez is 1333-ra áll be alapból, ha 1.5V-ra állítod, ugyanis ez gyárilag 1.65V-os 1600-as. A 1155-ös rendszer meg 1.5V-os RAM-okat kér. 1.57-ig el lehet menni, a specifikáció szerint is, de én a fölé nem állítanám jó szívvel.
Igaz, ez a RAM 1,57-en is tudja az 1600-at
(Nekem is ilyen volt pár hónapig.)[ Szerkesztve ]
-
balpis
őstag
válasz geeg20 #28616 üzenetére
kisebb húzáshoz minimum ARCTIC COOLING Freezer 13 (Pro) vagy Cooler Master Hyper 212+ esetleg Xigmatek Gaia
Ezeknél valamivel jobb (de drágább is) lehet egy Noctua vagy Prolimatech Megahalems
De van direkt hűtős topik is, pl. eznotebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
balpis
őstag
válasz BMWFan #28627 üzenetére
Egyszerű konfigba jó lehet. De talán inkább H61M-GS (ha már nincs szükség vagy keret egy H61M/U3S3-ra legalább)
Az -S csak FE (100Mbps max sebességű), a -GS az GE (1000Mbps) ethernet csatlakozóval van szerelve.Kérdés persze, megér-e ez a különbség 500ft-ot...
-
balpis
őstag
válasz zsloti #28649 üzenetére
Akkor a táp is csere. Új cuccot én nem kötnék már rá...
Ennyi pénzből kb. új H61-es alaplap (Asrock H61M-S), Pentuim proci (G620) és egy Hipro táp (430W) jönne ki. (De már ez is inkább 37-38k)
A RAM-ot el kellene adnod, s annak az árából kb. tudsz DDR3-as újat venni, szintén 4GB-ot.Esetleg használtan egy olyan alaplap, amibe DDR2 is betehető meg egy Athlon II X4 proci, s egy használt Delta, vagy FSP táp. De ez már nehezen fér bele a 35-be :-(
Pl. Asrock N81C-S alaplap ~8k
Athlon II X4 proci ~19k
táp Hipro 380 ~4k
Sum 31kEsetleg Phenom II X4 procival (23k), de ehhez erősebb alaplap kell, ami 125W-os procit is fogad, ami még drágább lesz, így a táppal már túl lépsz a 35k-n
-
balpis
őstag
válasz bercsi #28654 üzenetére
P67-es lapon nincs kivezetés az IGP-től
Ha nem akarod húzni (az i3 alapján gondolom) akkor felesleges is lenne a P67.
Az IGP használható a H61, H67 és Z68-as lapokban. (ez utóbbiban a tuning is lehetséges, de csak a K végű prociknál - i5-2500K, i7-2600K)notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
balpis
őstag
összefoglaló
A H61 nem támogat raid-et, a H67 igen
A H61 csak max. 2 db 2 oldalas DDR RAM modult támogat, a H67 max. 4-et. (a 4 slotos H61-re is igaz, de van H67-ből is két slotos)
Max natív USB2 port a H61-en 10, a H67-en 14
nincs natív SATA3 a H61-en, a H67-en 2 (de persze külső csippel megoldható több)úAz említett két lap esetében nem csak a csipszet különbséget, de az ASUS jobban felszerelt és persze a márkanevet is megfizeted.
(#28660) Hunork: Egyértelmű. Az AsMediáról nem hallani problémát. Az Etron az újabb driverekkel is esetlegesen működik, egyes eszközökkel megy, másokkal nem...
(#28662) xrvman: gondolom spóroltak 30 centet... Egyébként nem ismerik el a problémát, állítják, hogy az Etron a legjobb, minden specifikációt tökéletesen teljesít. Úgy tűnik, az eszközgyártók nem illeszkednek pontosan. Csak érdekes, hogy a többi vezérlővel meg működik minden....
[ Szerkesztve ]
-
balpis
őstag
válasz Speedhs #28674 üzenetére
Az intel ajánlása szerint 1.5V-os RAM-ot tehetsz a sandy procik mellé.
Elvileg 1.57V-ig bírja.
A HyperX biztos, hogy 1.57-ig alulfeszelhető, valószínűleg kisebb sebességcsökkentés mellett 1.5-ig is.
Egyébként ha a RAM nincs még meg, én nem venném, mert Sandy mellett nem érzel különbséget pl. 1066 és 1600 MHz között sem.
Talán videokonverziónál egy keveset.Többen írják, hogy 1.65-ön megy a RAM-juk. Nálam is igy ment egy darabig. De nem javasolt az inteltől, nem garantált, hogy nem lesz valami gebasz idővel.
-
balpis
őstag
válasz grandesacra #28685 üzenetére
Szia!
Teljes konfig kérésre van másik topik.
Nem írtad, pontosan mire kell, de ez egy elég erős, bigonyos mértékig tuningolható konfig.
Komolyabb tuninghoz egy erősebb táp és szellősebb ház is ajánlott lenne.
Később bővíthető a memória, ha szükséges.alaplap: ASUS M5A78L-M/USB3 ~18k
CPU: Phenom II X4 955BE ~28k
CPU hűtő: ARCTIC COOLING Freezer 7 Pro Rev.2 ~5,5k
RAM: 4GB Kingmax 1333 ~6k
HDD: Samsung HD502HJ ~12k
ODD: ASUS DRW-24B3ST Fekete OEM ~6k
Táp: CHICONY Hipro 430W HP-D4302RWR2 BOX ~6,5k
Ház: ASUS TA-K62 Fekete ~5,5k
Házventi: AC F12 ~1,5kSum ~90k
Felteszem, számításigényes dolgokra használnád, ezért lett a 4 magos phenom proci.
Ha kicsit kisebb teljesítmény, de takarékosabbproci kell, akkor lehet
alaplap: Asrock H61M/U3S3 ~18k
CPU: intel i3-2100 ~29k
Ekkor az extra CPU hűtő elhagyható, helyette azonnal lehet 8GB memóriával indítani a konfigot vagy kicsit jobb jázat és nevesebb tápot (de ez is megbízható!) venni.notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
balpis
őstag
Elvileg gond nélkül működnie kel ennek a megoldásnak.
Az egyik legolcsóbb AM3+-os alaplap: ASUS M5A78L-M/USB3 ~18k, ami 140W-os TDP-ig fogad procikat.
Problémákról nem olvastam még vele kapcsolatban.notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
balpis
őstag
Sajnos ennyire nem értek hozzá, de negatív véleményeket nem láttam még velük kapcsolatban.
Azonban a 95W TDP erősen korlátozó tényező lehet később, ha mégis egy erősebb processzort szeretne bele...
Ha olcsó alaplap kell valami kisebb teljesítményű Athlon alá, akor lehet, nem forszíroznám az AM3+-t, hanem egy valóban olcsó, vagy esetleg ebben az árban, de jobban felszerelt, sima AM3-as lapot néznék. (Bár lehet, hogy 125-140W TDP-vel abból sincs túl sok ebben az árkategóriában.) De majd lesz, aki jobban ismeri ezeket a lapokat...notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
balpis
őstag
válasz BRIKLY #28771 üzenetére
Ezt azért nem javasolnám, mert csak 95W TDP-jű procit tudsz beletenni, azaz egy komolyabb Bullt sem, de egy phenom II X4-et sem
Sajnos a 15k-ba nem fér bele, de ez az, ami javasolható lenne: ASUS M5A78L-M/USB3
Vagy az előbb említett Giga is 140W-ig támogatja a procikat.
-
balpis
őstag
válasz BRIKLY #28775 üzenetére
A 840-es "Phenom II" az valójában nem Phenom II, csak egy sima Athlon II X4 650. Sajnos ez egy nagyon csúnya átverés az elnevezéssel az AMD részéről :-(
Nincs benne L3 cache! Ezt egyáéltalán nem éri meg megvenni, csak ha úgy is megéri, ha tudod, hogy Athlonról van szó.notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
balpis
őstag
válasz BRIKLY #28777 üzenetére
hogy számít-e az L3 cache vagy sem, az attól függ, mire használod majd a gépet.
Itt találsz pár alkalmazásra összehasonlítást. A linkelt Athlon órajele 3%-kal magasabb a phenomnál, ez pár alkalmazásban egyértelműen visszaköszön .
Ha biztos nem kell a magas TDP, akkor amelyik jobban tetszik, vagy olcsóbb. Kérdés, mi a fontosabb.
Esetleg nem ért a felszereltséget is figyelembe venni, ha van extra valahol, akkor az kellhet-e majd. pl. USB3. Egyre inkább ez lesz minden új mobil adattárolón. És tényleg sokkal (2-3) gyorsabb, mint az USB2. EZ egy kényelmi kérdés lehet még egyszer.notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest