Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- tordaitibi: Chatcontrol
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Bitfenix Outlaw
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dynax
tag
sziasztok! nagyon kezdő vagyok szoval bocsi
olyan gondom lenne hogy az arp listába eddig mindig csak egy ( az aktuális ) külső ip jelent meg a belső ip-k elött , de valoszinuleg valamit elszurtam mert ahogy változik a külső ip-m bekerül az új de ott marad a régi is és zavaro hogy van 15 sor külső ip cím , ha esetleg valaki tudná hogy mit pipáljak vissza nagyon hálás lennék , nem komoly probléma csak zavaró
-
-
dynax
tag
Sziasztok ! Egy azt hittem egyszerű dolgot szeretnék de mégis elakadtam
Mivel csak 5 gigabit portom van és van 5 100-as is át szeretném rakni az eth1-ről az eth6-ra a wan-t , így nyernék egy gigás portot. Az interface list-ben a wanportot átraktam 1-ről 6-ra . A bridge > portnál kivettem az eht6-ot és beraktam az eth1-et. A dhcp cliensben az eth1-et átraktam az eth6-ra. Elvileg ennyi lenne de nem megy , hogy gyakorlatilag is menjen valaki tudna segíteni ?
-
dynax
tag
válasz
bambano #2268 üzenetére
az első részre , hogy gondom lehet belőle most már értem
a kihuzom a kábelt helyett akkor is ugyanúgy elvágom a netet ha lejár a jelszó és egy random generált új lép a helyébe , tehát a két esetnél a második értem hogy gyengébb biztonsági szempontból de ennyi erővel feltörhetik a sima wifimet is de azért csak modernebb
az elsőt én is meg tudom csinálni
a másodikra irányulna a kérdésem , hogy esetleg valaki látott , csinált már ilyet az itteni emberek közül ?
-
dynax
tag
válasz
bambano #2264 üzenetére
a törvénytelenség részét még nem látom mert ugye az én elképzelésemben csak addig van netje amig ott van max plusz fél óra , ha lekorlátozom az idegennek azt max ugy tudom hogy lassitom de akkor akinek adom az sem megy semmire mert olyan lassu mint a mobilnetje , ergo nem nyertem semmit , Az adási teljesítmény korlát nem igazán jó mert sajnos nem egy tesco méretű boltunk van
szoval ha éjszaka valaki a kirakat elé áll be tud lépni és nem akarom hogy probálkozzanak bármilyen feltöréssel
-
-
-
dynax
tag
Sziasztok
Nem rég vettem egy MikroTik hAP lite routert , igazából meg voltam elégedve az openvrt-vel de gondoltam kiprobálom ezt a felületet és ennyi pénzért egy próbát megért
Ahogy nézegettem egész jó dolgok vannak benne , szerintem ha nagyon összeszedem magam akkor a 10%-át ki tudom használni
Az az ötletem támadt vele hogy beraknám a boltunkba , csinálnék rá egy vendég wifit és ha valakinek kell valami akkor annak megadnám a jelszót , erre a benne lévő hotspot pl egész jó . A kérdésem az lenne hogy valakinek nincs ötlete egy olyan dologhoz hogy ha megadom a jelszot akkor azt ne tudja bármikor használni , gondolok itt arra hogy lejár , uj jelszó lesz automatikusan , stb.. Elöször találtam a beállításoknál egy virtuális wps gombot , arra gondoltam hogy ezt kivülről az üzletben lévő gépről valaki aktiválja és így adjunk ideglenes hozzáférést de lehet ezt a wps dolgot nem tudnák annyira könnyen használni mobilról , Végül arra jutottam hogy inkább olyan megoldás kéne hogy valahogyan egy gombnyomásra ( tehát ne kelljen hozzáértő ember ) lekérni az akutális jelszót , amit megadnánk , ez lejárna mondjuk 2 óra mulva , a rendszer meg generál egy új jelszót . Van ötlete valakinek hogy ez megoldható-e és hogy merre induljak el , esetleg ha van kész szoftver egy download gomb link ?
előre is köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- HP OMEN Transcend - 32", OLED, 3840 2160, 240Hz, G-SYNC, FreeSync, 0,03ms, HDR - Új - Eladó!
- LG OLED55C21LA
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G713QE! R7 5800H / RTX 3050Ti / 32GB DDR4 / 512 SSD
- LG 34GP950G-B - 34", Nano IPS, 3440x1440, 180Hz, G-SYNC, 1ms, HDR600 - Gari 2026.07.04. -ig -
- Apple iPhone 15 Pro 128GB Fehér Titán Színben 100% Gyári Akkuval 6 Hónap Jótállással
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Book2 Pro 360 i7-1260P 16GB 512GB OLED touchscreen, GARANCIA: 1ÉV
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3286
- Szinte új! 3 Hónapos! Playstation 5 Slim Disc (Lemezes) Kiadás! Garancia: 2027.05.15
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest