- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
-
LOGOUT
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
poli27
veterán
válasz
donjohnson #23985 üzenetére
Nem közbe már kiderült az arp táblában ütközött egy másik eszközzel valamiért... tábla törlés megoldotta
-
poli27
veterán
Van 2 Bambulab nyomtatóm, az egyik fel van csatlakozva a wifire (nem próbáltam meg törölni mert működik, és nem akarok azzal is szívni
) a másik valamiért lecsatlakozott róla, és nem tudom visszatenni, mert ipcímet kap a nyomtató wifire felmegy, de a felhőbe nem tud bejelentkezni... ha berakok egy köztes routert akkor hibátlanul felmegy... de hiába adom neki ugyanazt a nevet addig kikapcsolva a mikin a wifit, utána már nem csatlakozik át a mikrotikre, hogy elérhető is maradjon... mi a fenét tudok vele csinálni?
-
poli27
veterán
Hali
Melyik szabályt kell létrehoznom ahhoz, hogy a belső hálózatból is elérjem pl a noipvel üzemeltetett kamerákat? Hairpin?
-
poli27
veterán
Amióta kicseréltem az MikroTik hAP ax3 routert egy Chateau AX Pro ra, a wifi sokkal jobb lett, az az 1-2 eszköz amivel szívtam hogy szakadoznak meg nem tudnak felcsatlakozni, hibátlanul mennek
Nekem megérte a plusz 17e ft ot a Chateau, amivel többe került
Ránézésre meg fogásra is minőségibbnek tűnik, és van egy méretes hűtőborda is rajta, érezni ezt a tömegén is a routernek..
-
poli27
veterán
Belefutottam abba, hogy a telómon s23ultra, a 2,4ghz es wifinél azt írja nincs internet... pedig van, minden eszköz működik ami arra csatlakozik.. a párom Iphone 15 promax a is jó vele, mi lehet a hiba?
Tegnap még semmi ilyen hibája volt... azóta meg nem állítgattam semmit...
-
poli27
veterán
válasz
lionhearted #23620 üzenetére
Igen rájöttem
-
poli27
veterán
A chateau pro ax se tud 160mhz es sávszélességet? ugye 2400mhz nem 1200mhz a linksebesség... de a beállításokban csak 80mhz en működik...
-
poli27
veterán
válasz
lesliew #23602 üzenetére
A CAP ax helyett én inkább a kültérre is tehetőt raknám, mert az már tudja a 160mhz es csatornaszélességet, és a 2400mbit et... Beltérbe is rakható, de akár kültérre is... A CRS szerintem felesleges, sima switch megoldja a dolgokat, nekem is az van itthon 4db a Mikrotikek mellett... A router az jó választás..
-
poli27
veterán
Xiaomi Mi Smart Clock van egy ilyenem, és mióta beüzemeltem a Mikrotikeket nem hajlandó a wifire csatlakozni mindig leszakad... mit próbáljak meg állítgatni? Minden eszközöm tökéletesen működik ez az egy vacak nem akar... próbáltam már tkip titkosítást azzal se megy.. van ötlet esetleg?
-
poli27
veterán
válasz
poli27 #23572 üzenetére
A másik kérdésem érdemes a HAp AX3 at kicserélni egy Mikrotik Chateau PRO ax verzióra? Még az alzához vissza tudom vinni, igazából nem gondoltam hogy nem tud 160mhz-t a wifije... viszont ezen van poe bemenet tápnak (ezt használnám, és 2,5gbit es a wan portja... nem tudom a pro ax jobb választás e esetleg
Bár időtállóságban igen, de nem értem miért vették ki a poe portot és a 2,5gbit es ethernetet..
Esetleg erre van ajánlás? Van valakinek ilyen routere?
-
poli27
veterán
Arra van beállítási lehetőség, hogy a capsmannal kezelt AP-k forgalmát is lehessen látni a fő routeren?
A másik kérdésem érdemes a HAp AX3 at kicserélni egy Mikrotik Chateau PRO ax verzióra? Még az lazához vissza tudom vinni, igazából nem gondoltam hogy nem tud 160mhz-t a wifije... viszont ezen van poe bemenet tápnak (ezt használnám, és 2,5gbit es a wan portja... nem tudom a pro ax jobb választás e esetleg
Bár időtállóságban igen, de nem értem miért vették ki a poe portot és a 2,5gbit es ethernetet...
-
poli27
veterán
válasz
E.Kaufmann #23567 üzenetére
bakker tényleg ez volt a hiba köszönöm
-
poli27
veterán
Meg tud dögleni a wifi a routerbe? Egyik pillanatról a másikra nincs wifi rész és ethernet routert mutat, nyomtam gyári resetet is, az se segít nincs wifi interface a routeren valakinek van ötlete mit tudok csinálni?
Hap AX3 egyébként...
-
poli27
veterán
hali
Tegnap hiretelen felindulásból kibaxtam a Telekomos kaon wifi mesht rendszert (3db volt) amit rendszeresen ledobált, elvesztette a kapcsolatot (pedig kli volt kábelezve) igaz baszott sok eszköz van wifin 50+ kb.. meg leesett a sebesség 50mbitre stb és vettem egy MIKROTIK hAP ax3-at és 2db wAP AX-et a kertbeRemélem jó döntés lesz, isminél még az n es mikit állítottam be 7-8 éve 2 wap klienssel szintén, és azóta se kellett hozzá nyúlni
capsman al beállítottam. A kérdésem az lenne, elég nehezen romingoltat, azon lehet valamit finomítani? Plusz tud valaki ipv6 beállítással szolgálni Telekomhoz, a hgw bridge módban van nincs iptv.. a Miki kapja a külső ipcímet Elvileg állítottam dolgokat ipv6 nál van ip cím is a dhcp is tovább adja, de az ipv6 teszt azt mondja nincs
-
poli27
veterán
3 évet kihagytam mikiből (azaz üzemel egy rb450g még nálam, ), de most untam meg az Asus routert, hogy egy nagy szemét.... Milyen ajánlott eszköz van, ami akár tud gigabites netet is kezelni és ac wifivel van megáldva? Vagy jobb egy külön ap?
üdv
-
poli27
veterán
válasz
feketegergo #5161 üzenetére
Én capsmannal állítanám be.
-
poli27
veterán
Nem mikrotik de talán itt tudtok segíteni, adott egy asus ac66u b1 router, meg két net az egyik flip 250mbit a másik telekom 120mbit (tudom mindkettő ugyanaz) dual want bekapcsolom akkor bizonyos oldalak nem akarnak bejönni ha kikapcsolom akkor oké, ez amiatt van, hogy kétfajta ipcímről kapja a weboldal a kéréseket? Ha hardveres dual wan routert veszek ott megoldódik ez, vagy sehogy se lehet normálisan használni két netet összefogva?
thx -
poli27
veterán
miért nem veszel egy gr3 at? az átviszi a gigát is.
-
poli27
veterán
válasz
Core2duo6600 #4084 üzenetére
viszi a gigabitet, már jelezték itt, a fast track meg sztem nem egyenló a hw nattal...
-
poli27
veterán
Amúgy nem értem a mikrotik mikor ébred fel a csipkerózsikából, és tesz normális hardvert a cucca alá, mert ezek amik vannak kb 10 évvel ezelőtti szinvonalnak felelnek meg kb....
-
poli27
veterán
válasz
MasterMark #4049 üzenetére
Mindenképp Mikrotik kell amúgy Ubiquiti nem jó, abban van hw nat! Vagy ha csak vpn miatt kell akkor vegyél egy AC Asus routert pl ac66U tud sokféle vpn kapcsolatot kezelni és hw natos!
-
poli27
veterán
a switch tudja az igmpt kezelni ami a képen látható helyeken van? annak se elég a sima ha igmp forgalom megy rajta.[link] sztem jobban járnál, ha a tévékhez húznál még egy madzagot a telekomos hgwből.... Vagy ha alég 100mbit akkor a kábel is ketté tudod osztani... azt megy az egyik fele az stb be, a másik fele a switchbe!
-
poli27
veterán
kicsit off, de nincs valakinek egy 48v os tápja sos be poe tápfeladóhoz?
-
poli27
veterán
válasz
bakonyip95 #3799 üzenetére
Attól mert valaminek nagy az antennája, a másik oldal nem fog tudni válaszolni neki.... szval nem érsz vele sokat...
-
poli27
veterán
Ipcamerat csinalok poesat mikrotik routerekkel. A poenak kell mind a 8 er vagy kette tudom osztani a kabelt ? Thx
-
poli27
veterán
válasz
Core2duo6600 #3772 üzenetére
pc.... vagy a RB750Gr3 elvileg ez tudja natolni.... de nincs wifi benne...
-
poli27
veterán
Milyen mikit ajanlotok lte vetelere. Egy arbocra tennem ki mert kulterbe van jel belterbe nincs egy puszta kozepen. Es ez lenne a netvetelem.
-
poli27
veterán
válasz
MasterDeeJay #3396 üzenetére
soha nem rakunk egymásra eszközöket.... lehet kondi felpuposodott benne meg kéne nézzed...
-
poli27
veterán
Sztem a hap lite al lesz valami, mert semmit nem csináltam, csak kíhúztam 1 órára, visszadugtam és 50/10 et mérek... fuck...
-
poli27
veterán
Mi a fene lehet az eddig faszán működő capsmannal (rb450g, és egy hAP lite), iszonyatos sebességet produkál 0,01mbit-et.... meg nagy ritkán 1mbit-et... Semmi nem lett hozzányúlva, egyszer csak ezt kezdte játszani... most ráfrissítettem a legfrisebb szoftot hátha a 38.1 el lett vmi, de nem segített... komolyan nem értem miért nem tud normálisan működni hozzányúlás nélkül.... komolyan veszek mindjá egy ubiquiti ap-t.... Megdöglött volna a wifi a mikobe vagy mi fene lelhette ezt sebességleesést?
-
poli27
veterán
válasz
bakonyip95 #3209 üzenetére
Nekem ez van otthon egy rb450g kezeli a capsmant meg a natolast melle. Tokeletesen mukodik....
-
poli27
veterán
-
poli27
veterán
válasz
HalasKYO #3176 üzenetére
RB750Gr3 ez is elbánik a gigabites nettel pppoen is.... kicsit visszább olvasol, és meglátod, valaki vett és faszán megy! És teszel mellé ap-kat wifinek, amiket tud kezelni a capsman..... ha elég az n es wifi akkor hAP lite is elég, nekem is ez van itthon
Olyan 60mbitet el lehet vele érni, és elég erős is a vételkörzet!
-
poli27
veterán
adott egy gép ami torrentezik (0-24), és sambán osztja meg a médialejátszóval a tartalmat.
Elromlott benne a wincsi,cseréltem és újra megosztottam, azóta nem látja a megosztás a médialejátszó ,azóta került fel a 6.38.1 is, lehet ez is kavar nem tudom. Ha átteszem a switch be dugva a kábelt(csak ez nem kivitelezhető folyamatosan, mert másik szobába kell vinnem hozzá), akkor látja hibátlanul, ezért gondolom, hogy a mikin kéne vmit állítani, vagy a hap lite on.A hap liteot, csak a capsman kezeli, bridge módban van.
-
poli27
veterán
hali
Van egy médialejátszóm, ami eddig hibátlanul ment (mede8er) egy assztali gépről smb-n keresztül. Cseréltem egy wincsit a gépbe mert meghalt, nem tudom mien összefüggés van de azóta nem látja az smb-t. Ha egy közös switch re dugom a géppel hibátlanul látja. Mit rontok el?
Valamit a mikiben esetleg át kell állítani vagy mifene lelte? A router egy rb 450g és mögötte van egy apnak egy hap lite bridge módba capsmannal vezérelve, és ebbe van a mede8er bedugva, míg a másik gép ami az smb-t intézi az a 450g be és még van egy sima switch is az utvonalon...
-
poli27
veterán
egy eszközzel ezt nem érded el.... csak ha veszel egy RouterBOARD 3011UiAS-RM router 1U rack pl és mellé egy ac-s Ap-t. http://www.wireless-bolt.hu/44167-wireless-ac/649944-routerboard-wap-ac-kulteri-wireless-router
-
poli27
veterán
Optikai internetkapcsolat esetén az ONT-ban van bridge mód? Saját routert szeretnék használni. Melyek az ajánlott beállítások?
Csak kösd a saját routered WAN portját az ONT LAN1 portjára, és máris fel tud jelentkezni a saját eszközöd. Tamas92 által leírtak alapján könnyen elvégezhető a beállítás. Az említett lépések után az ONT-ból töröljétek a felhasználót és jelszót, különben előfordulhat, hogy nem fog a saját routered feljelentkezni.A dhcp-t is ki kell kapcsolni rajta.
Ha itt kérdezel jobban segítenek Telekommal kapcsolatban : [link] -
poli27
veterán
Megoldottam... Régebben, amíg nem voltak mikrotik ap-k addig, nem volt bridge létrehozva a routeren, az eth5 volt a master port, az address listben az eth5 hoz volt a 20-as címtartomány rendelve.Ez amióta van bridge így működött a frissítésig, és valamiért a frissítés óta nem ment, most átraktam home bridgre az eth5 ról a 20-as címtartományt, és működik...
-
poli27
veterán
válasz
Zwodkassy #3012 üzenetére
nincs dhcpv6 szerver, anélkül megy az ipv6. amúgy ez a 6.38.1 et nagyon megbántam, ez egy búghalmaz, azóta nem megy a dhcp se rendesen, folyamatosan ez a dhcp offer üzenet van, és nem tudnak az eszközök ipcímet kérni... meg ez is érdekes :
Komolyan azóta csak xopok mióta frissítettem a boardokat... lehet kéne egy teljes reset és újra beállítani? nah ennek nem akarok nekiállni...
-
poli27
veterán
Vajon miért nincs dns szerver az ipv6 nál?Mikinél hol lehet megadni, az ipv6 dns szerver mondjuk a google legyen? nem találom sehol se...
-
poli27
veterán
válasz
nyilasmisi #3005 üzenetére
? ezt hogy érted?
-
poli27
veterán
hali
jha mindegyiken az új van, és érdekes, nem kap dhcp-t.... most fix ipcímet állítottam be, eddig a dhcp osztott fixet, így működik, nem tom mi lelte...
már az ipv6 is működik faxán...
Még az nem tiszta, hogy az rb450 re kapcsolódó 2 wifi apnak, amit capsman vezérel, kell e az ipv6 hoz valami beállítás, kábellel működik faxán az ipv6 telefonon egyenlőre nem akar (android galaxy s6) -
poli27
veterán
válasz
Zwodkassy #2988 üzenetére
Ez a beállítás a Telekom szerint... valaki aki jobban vágja ezt meg tudná nekem nézni?
pmbe adok temawiever elérést délután,csak hogy lássam én is mi a titok
.
A Magyar Telekom által használt allokált IPv6-os címtartományok, melyekből előfizetőink IPv6 címet kaphatnak:
2001:4c48::/32 (vezetékes)
2a00:1110::/32 (mobil)
DNS (Domain Name System) szerver címei technológiától függetlenül:2001:4c48:1::1
2001:4c48:2::1
Windows esetén, ha ide kattint itt talál segítséget a TCP/IP protokoll beállításokhoz. (jellemzően az IPv6 engedélyezve van alapbeállítás szerint)Vezetékes digitális elosztók (kábelmodem vagy home gatewayek (HGW) működése DOCSIS hálózaton:
A HGW Internet felőli oldalára egy /64-es IP subnetből 1 db. IPv6 címet kap
A HGW 1db /56 IPv6 prefixet is kap, melyből az első /64 prefix a LAN oldalon kerül felhasználásra. A /56 prefix többi részét az ügyfeleink által telepített plusz routerek használhatják (kérhetik DHCP-vel) prefix delegálás keretében további interfészeik IP címmel ellátására
A kiosztott /56 prefixek általában változatlanok hosszú ideig egy adott végponton, de bármilyen Telekom oldali hálózati átalakítás vagy HGW csere esetén a delegált /56 prefix megváltozhat
HGW-ekben van DHCPv6 (Dynamic Host Configuration Protocol) szerver és SLAAC (Stateless Address Auto Configuration) támogatás is az ügyfeleink helyi hálózata számára
HGW-ekben alapértelmezetten az IPv6 tűzfal úgy van konfigurálva, hogy Internet felől ne lehessen IPv6 kapcsolatot létrehozni az ügyfeleink helyi hálózatai felé. Ez a funkció a HGW beállításaiban, jellemzően a http://192.168.0.1/ címen kikapcsolható
Kábelmodem vagy bridge módban használt HGW esetén a modemre kapcsolódó ügyfél eszköznek kötelezően DHCPv6-ot kell használnia, ott az SLAAC nem támogatott -
poli27
veterán
Telekomnál a dhcpv6 klienset milyen beállításokra kell tenni, tudnátok segíteni?
-
poli27
veterán
válasz
runner 125 #2884 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Automata kávégépek
- Autós topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- 3D nyomtatás
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- Gopro hero 7 black
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asus Dual RTX 4060Ti 8GB GDDR6 Videokártya!
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged