- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Keringető szivattyú vezérlése: még okosabb fűtés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
-
LOGOUT.hu
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alteran-IT
őstag
válasz krealon #9190 üzenetére
Szokták mondani, hogy ha valamit nem tudsz, akkor ne oktass belőle másnak, bár ehhez van egy jobb másik mondás is, ami az esetet részben fedi
Egyébként végül is sikerült kilogikáznom a dolgot még tegnap és meg is valósítottam amit akartam, nem gondoltam, hogy ilyen körülményes, legalább is Cisco-hoz képest, de most már mindegy, lényeg hogy rájöttem, a segítséget pedig köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
SimLockS
tag
válasz krealon #3662 üzenetére
Szia!
Semmi extra. Így megy a torrent program, a távoli asztali kapcsolat, http-s lakásfelügyelet (fűtés, klíma) stb stb.
Sokan elérnek egy távfelügyeleti szervert, annak portja megy másikra.A kérdés lényege az, hogy két külső oldali port mutathat-e a belső oldalon ugyanarra az IP-re és portra egy időben! Szimultánban tud-e menni, vagy behal?
Példa: 192.168.1.111:1111 -re mehet-e egyszerre két irányból forgalom: out1:1111 és out1:2222 -ről is szimultánban... (tehát két dst-nat szabállyal)
-
ggg1
aktív tag
válasz krealon #3523 üzenetére
Szia!
Közben megtaláltam a válaszod a másik topicban, de jöjjünk csak át ide.
Igen, a bridge-ig már jó ideje eljutottam, és alapból próbáltam ilyet létrehozni, mert a leírás, amivel a VPN szervert csináltam, alapból létrehozott ilyet is. De ezek szerint ezt nem sikerült, ill. nem értettem meg pontosan ennek a konfigurációs lépéseit."De mielott nekvagsz, jo lenne, ha a halozati alapismereteket felfrissitened, nehogy siras legyen a vege."
Jó lenne, ha a magukat sokra tartó szakemberekben volna annyi szakmai alázat, hogy fölényeskedés nélkül is tudjanak másoknak segíteni.
-
csutaska
csendes tag
válasz krealon #1478 üzenetére
Hát nem lettem okosabb. Lehet, hogy egy routot kéne csinálni. A fő eszközök a hálón ki fixált ip-vel mennek.
Valakinek ötlete?
[/L]
(L:/dl/upc/2016-02/17/487988_oixr7jb5zmbgnwtr_2.jpg)[/L]
(L:/dl/upc/2016-02/17/487988_il2z4geq6um86uov_3_4.jpg)[/L]
(L:/dl/upc/2016-02/17/487988_nifp90wvu0rzseag_4_4.jpg)[/L] -
bambano
titán
nem a jelszinttel lehetne gond, hanem azzal, hogy nagyfrekvenciába mindenféle nem ohmikus elemet raksz bele és az belerondít a jelátvitelbe.
de valószínűleg megoldották ezt a kérdést, egyet meg kell rendelni és ki kell próbálni. szerintem érdemes, nekem kosárszám van villámcsapott cuccom.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
unknownerror
tag
-
_Dumber_
őstag
Köszönöm.. rekop: Neked is.
Akkor még agyalok rajta. (Bár linuxot napi szintem kezem (Arch), de hálózati ismereteim elég gyérek...)Ami miatt képbe került, az az, hogy a lakásban egyes helyeire, csak repeaterrel tudok jelet csiholni.
Amiért pénzt kiadtam az egy Zyxel 6616 + 6505. Ehhez képest a 25000 Ft-s Mikrotik barátiabb ár. (A zyxel mindenképpen megy vissza, mert a jelerőssége rosszabb mint a 8 éves TP-link-nek).
Alternatíva amit még néztem: TPlink- TL-WDR4300 + TL-AC750, de ez is árban több mint a Mikrotik[ Szerkesztve ]
-
HaZse
őstag
Köszi.
Igazából azért nem írnám át a D-Linken az IP tartományt 192.168.2.x-re, mert ez csak addig kell, míg a MikroTik-ben be nem állítom az összes port forward-ot. (FTP, WEB szerver, transmission, NAS elérés stb.)
Az megoldás-e ha ideiglenesen letíltom az eth2-4 portokat? És a DHCP-s IP-t? (192.168.0.x)
Gondolom, hogy igen.
Pont úgy élek, ahogy gépelek - gyorsan, sok hibával. // A bejelentkezés nem egyenlő hogy a privátot olvasom is! // Civis Pacem Parabellum
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest