- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bambano: Bambanő háza tája
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: SATA to SAS adapter
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bacus
őstag
válasz
_Dumber_ #493 üzenetére
A baj, hogy nem tartom valószinűnek, hogy ezzel sokkal jobb lesz a wifid. Számtalanszor szóba kerül, hogy az 1W-os wififel nem lesz jobb kapcsolat a telefonodon, vagy a notebookodon. Illetve te erős jelnek fogod látni, de rácsatlakozni lehet nem fogsz tudni. A telefonon mutatott térerősség csak tájékoztató jellegű. Persze vehetsz belőle több darabot is és lehet wds mesh hálót is csinálni, de az már nem lesz olcsó.
A mikrotikeken az USB két funkciót tud betölteni (sztem),
1. hdd van rajta, ami lehet samba, vagy a proxy szervernek cash tár,
2. egy kompatibilis 3g/lte modemet lehet ráakasztani.
Egyéb funkciónak nincs is egy routernél értelme, sőt én már sambának is csak egyfajta kényszerből használnám, ez mintha a 6.xes ROSal jött volna be, hogy samba is van.Ha igazi korlátlanságot akarsz, akkor a legjobb egy alacsony fogyasztású szgép, akár egy használt notebook. Arra felteszed a megszokott linux distrodat, azon beállitod amiket szeretnél. Ennél egy jó NAS sajnos sokkal többe kerül (mondjuk egy márkás synology), főleg ha 4 lemezest szeretnél. Egy notebook pedig nem fog neked annyival többet enni, én mértem sokat a saját lenovo i7-es notim, idle állapotban 16W körül eszik, de azt hiszem az én használatomban még sosem tudtam 40W fölé kergetni. Egy i5-ös használt notebook egész emberi áron kapható már (egy jó nashoz képest pláne), neked pedig ilyen feladatra megfelelő a szépséghibás is, azt még olcsóbban megkapod.
-
balaaa88
aktív tag
válasz
_Dumber_ #493 üzenetére
Nekem erről a véleményem az, hogy Mikit otthon csak akkor használnék úgy general értelemben, ha lenne mellette más céleszköz is. Értsd: NAS minimum. A Miki nem torrentezésre, DLNA-ra, fájl megosztásra való. Olyan helyre való, ahol a tényleges feladatával kell, hogy foglalkozzon.
Itthonra betettem egy AC-56U-t. Bőven bírja a torrentet, fájlmegosztást, dlna-t, meg amit kell. (Ellenben a wifije nem a legjobb. Nagyobb lefedésre elkélhet mellé egy külön AP.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Yettel topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Fujifilm X
- NBA és kosárlabda topic
- Synology NAS
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bluetooth hangszórók
- Windows 11
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest