- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- mefistofeles: A 15 centi nagyon rövid.........
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
Reggie0 #23203 üzenetére
Nekem ez úgy tűnik, hogy mindkét oldalnak támogatnia kell, olyat, hogy belül v6-kívűl v4, még nem tud, csak becsomagolja az IPv6-ot IPv4-be. Vagy rosszul értelmezem?
Ami régen működött nekem, de nem Mikrotik-en hanem valamilyen Linux+Squid esetén (a RouterOS proxy-ján nem működött) és lényegében a fordítottja volt ennek, hogy egy Proxy szerveren át, ami IPv4-es és IPv6-os nethez is hozzáfért, el lehetett érnie csak IPv4-es eszköznek az IPv6-os eszközt böngészőn keresztül. (The KAME project, ha táncol a teki, akkor IPv6-on érted el a szervert)NAT, van már rendes Masquerade is IPv6-hoz RouterOS alatt, valamint használhatsz netmap-ot teljes tartomány/prefix átírásához. Valamint az endpoint independent NAT-tal is lehet már mókolni IPv6 alatt is, csak abba még nem mélyedtem el.
Viszont, amit írtam is és a NAT-os példában nem úgy szerepel, pl. a böngészők nem szeretik az ULA-t, inkább v4-en érik el a szervet, ha caak ilyen címe van a gépnek, viszont a "publikus" db8-as tartományt nem veszik zokon, akkor kapásból kimennek v6 felé a kérések, ha lehetséges és a db8-as tartomány tuti nem ütközik semmivel az interneten.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Yettel topik
- Mobil flották
- World of Warships
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3237
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Xiaomi 12T Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- iPhone 16 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3096, 97% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest