Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Longeye

tag

Sziasztok!

Nemrég vásároltam egy hAP ax3 routert és tanulgatom a konfigurálását. Frissítettem rajta a Router OS-t a 7.13.5-ösre. Ez ment gond nélkül.
    Korábban már volt dolgom ac2-es routerekkel, de firmware frissítést még nem csináltam egyiknél sem.

Na! Most kipróbáltam. Eredetileg 7.8-as Router OS-sel kaptam és gondoltam, ha már azt frissítettem, a firmware-t is frissítem.

System -> RouterBOARD -> Upgrade

Meg is csinálta, majd kérte, hogy indítsam újra a routert.
    Ezután először nem jelent meg winbox-ban sem. Sehogyan sem tudtam elérni. Újraindítottam néhányszor, de semmi. Egy reset után hajlandó volt kommunikálni, de nem engedett be sem winbox-ban, sem webfigbe, sem ssh-n keresztül. Nem fogadott el semmiféle jelszót. Sem az eredeti "ráragasztottat" (gyárit), sem amit én adtam meg neki, sem üreset.
    Végül Netinstall segítségével rátoltam a 7.13.5 Router OS-t (ez most a legfrissebb) és most már működik rendesen (üres jelszóval engedett be admin-ként).

A kérdésem csak annyi lenne, mit ronthattam el? Ha esetleg tapasztalt már ilyet valaki és megosztaná miért van, akkor megköszönném...

Új hozzászólás Aktív témák