- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
-
LOGOUT
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ssarosi
tag
Van egy problémám, ahol elakadtam.
A mikrotik routerek csak vpn szerverek, a kliensek pedig minden esetben számítógépek.
Eredetileg az ROS 6.43.16-nál leálltam a frissítéssel, mert (megkövezni nem kéne) a PPTP vpn csak befelé működik, kifelé (PC-ről) már nem ezen verzió felett. Windows verziótól függetlenül.
A win10 2004-es verziója meg nem hajlandó már ezen verzióval (ROS 6.43.16) kapcsolódni.
Frissítettem 20H2-re, az eredmény várható volt, ez sem.
Ekkor frissítettem a húgom könyvelő irodájában ros-t v6.47.9-re.
Amíg az én mikrotikemen a 6.43.16 volt, addig tudtam kapcsolódni pptp és l2tp/ipsec protokollal is a v6.47.9-re. Amint a sajátomat is frissítettem, csak az l2tp/ipsec működik.
PPTP esetén a kapcsolat létrehozásakor a hitelesítő adatok ellenőrzésél megakad, és a windows 806-os hibával GRE protokollra hivatkozva, hogy nincs konfigurálva, a kapcsolat nem jön létre. A konfiguráción semmit sem változtattam, a régi ros-en ment.
Ez nem is lenne akkora gond, de az iskolában a windows szervert is PPTP-n érem el, és az összes pedagógus is. A pedagógusok kb. 65-70 laptopját, meg pár otthoni asztali gépét nem szeretném átállítani, mert ők nem képesek rá.
Nem vagyok egy mikrotik guru, és nem is leszek az. És az is lehet hogy elég pongyolán fogalmaztam.Ennek ellenére esetleg tudna valaki segíteni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Darkflash GR12 Darkstorm Házhűtő ventilátor - nagy mennyiségben is!
- Lenovo Yoga Slim 7 15ILL9 83HM0043HV laptop, új, csak kipróbált, 3 év gari
- ELADÓ - SAMSUNG GALAXY TAB S8 ULTRA
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-7G I 16GB I 512SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 180GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 512GB Alcantara 1év garancia
- Szép állapotban levő Apple iPhone 12 Pro Max 128GB / 12 hó jótállás
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 255XF FHD IPS 300Hz 0,5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3231
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest